Het is tijd voor ‘March for Science’ tegen ideologische eenzijdigheid in Nederlandse wetenschap

Screenshot_51

(Door: Frits Bosch)

“De linkse ‘Kaltstellungspolitik’ is effectief geweest”

Onlangs vond in 518 steden de March for Science plaats om het publiek te vertellen wat het belang van wetenschappelijk werk is. Het motto: ‘Geen wetenschap, geen bewijs, geen waarheid, geen democratie’. Dit motto doet me denken aan het motto van  Christopher Hitchens: “Als iets zonder bewijs beweerd wordt kan het ook zonder bewijs verworpen worden”. Hij gebruikte deze stelling om geloof a priori te verwerpen als zijnde sprookjes waar een zinnig mens op zoek naar waarheid geen waarde aan kan hechten.

Volgens demonstranten zou het ook een actie zijn tegen populisten die maling hebben aan feiten en hun waarheid presenteren als ‘alternative facts‘. Het is inderdaad verwerpelijk dat wetenschappelijk werk wordt weggezet als zomaar een mening, omdat de resultaten niet passend zijn in een bestaand wereldbeeld. Maar ik weiger te geloven dat deze actie een demonstratie is ‘tegen populistische politici en de feiten die ze presenteren’. Mijn ervaring is een andere wat betreft het onderwerp van dit hoofdstuk, de aanslagen, de immigratie, de integratie. Het onderzoek wat op dit vlak gedaan wordt, is diepgaander en uitgebreider verricht door wetenschappers die weggezet worden als populistisch. Maar zij die doorgaan voor links komen vooral met ‘fact free’ teksten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Populisme", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het is tijd voor ‘March for Science’ tegen ideologische eenzijdigheid in Nederlandse wetenschap

 1. hoogleraren hebben nooit kenbaar gemaakt dat er tientallen oproepen tot massamoord in de Koran staan

  Geliked door 1 persoon

 2. Discrimination

  My psychiatrist, Fred Karman, says it’s
  not consistent in my upstairs room
  because of my sympathy for the PVV,
  Geert Wilders, because we know Islam!!!

  Jack Terrible

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Geestes- en sociale wetenschappen zijn geen exacte wetenschappen zoals bijvoorbeeld wiskunde. Wij noemden de hoogleraren tijdens onze studie dan ook heel oneerbiedig het zweefcorps.
  Bij de tentames sociologie had je de cases alleen maar te beantwoorden zoals de professor het tijdens de lezingen had gebracht en hoe het in het door die persoon in zijn boekwerk (wat dus explicit genoemd wer) beschreven was. Zo’n case is voor meerdere uitleg vatbaar en gaf je daar je eigen oplossing aan, dan zat je glad fout volgens de prof. Tentamen verpest natuurlijk. Toen je het door had hoe het werkte, ging het verder prima. Werden wat extra uurtjes in de bieb, boek zelf was schandalig duur.
  Overigens men wordt niet bevorderd tot professor, men wordt benoemd en die titel en eer, want dat is het, valt niet iedere hoogleraar ten deel.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Sinds 1968, is de rode kerk/ socialisten al bezig met infiltratie van het hele ONDERWIJS van basisschool tot Universiteit. Zie maar de Universiteiten van rood Amsterdam en van rood Nijmegen, compleet geïnfiltreerd door de roden. En de roden belijden met de mond, vrijheid van meningsuiting, maar alleen natuurlijk als het hun mening betreft!

  Like

 5. Thoth zegt:

  Ik ben van de jaren ’50 en heb als titulair, Drs. Ing. Nu worden alleen benoemd mensen die links zijn. Vooral in de geestes -en sociale ‘wetenschap’. Vroeger was dit anders. Je had rechtse mensen, middelste en linkse. Van de basisschool tot de universiteit. Je stak er veel van op.

  Nu hebben we b.v. het ‘Kromzwaard’, Martijn de Koning, universitair docent, salafistfucker in A’dam. De gasten die Machteld Zee een ongeluk toewensen, zoals Maaike Botman, Martijn Dekker, Annelies Moors, Noor Asrami en meer van zulke idioten. Er is zelfs een fatwa over afgeroepen.

  Het gaat echt de verkeerde kant op…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s