Immigratie kost niet veel, maar alles

Screenshot_58

(Door: Wim van Schaik)

Pas geleden was ik op een verjaardag. Daar hoor je nog eens wat. Iemand had een documentaire gezien uit het hoge noorden van Zweden en de mensen daar waren o zo blij met de asielzoekers aldaar, want die zorgden voor veel werkgelegenheid. Waarmee hij maar wilde zeggen dat mensen die tegen de invasie van gelukzoekers zijn er mooi naast zitten. Die Zweden zeiden het toch zelf! Immigratie is goed voor de werkgelegenheid. Die feitenvrije redenering hoor je vaker, maar is volkomen ongegrond. Een mythe.  

In het blad Elsevier ontzenuwde Syp Wynia onlangs op zijn trefzekere manier 13 mythes rond migratie. Omdat hij dat deed in een premiumartikel (jammer), som ik ze hier nog maar eens op:

 • Migratie komt door onze CO2.
 • Ze komen uit armoede.
 • Migratie is goed voor de economie van de herkomstlanden.
 • Je houdt ze toch niet tegen.
 • Migratie is van alle tijden.
 • Diverse samenlevingen zijn betere samenlevingen.
 • Immigratie is nodig tegen vergrijzing.
 • Wie moet anders onze pensioenen betalen?
 • Na een paar generaties komt het vanzelf goed.
 • Integratie moet van twee kanten komen.
 • Grenzen zijn niet van deze tijd.
 • Vredesmissies voorkomen ongewenste vreemdelingen.
 • Asielzoekers moet je meteen Nederlands leren.

Maar dit is nog niet alles. Als het gaat over ‘vluchtelingen’ hoor je bijna dagelijks onzin die zo naar het rijk der mythen verwezen kan worden. Bijvoorbeeld dat immigratie (newspeak voor ongecontroleerde invasie van vreemdelingen) goed is voor het ontvangende land (newspeak voor het land dat overlopen wordt). En echt niet alleen in het noorden van Zweden.

Die gekke Zweden daar in Noord-Zweden moeten trouwens nodig eens een kijkje nemen in Malmö, Göteborg of Stockholm (Rinkeby). Daar kijkt men wel even anders tegen immigratie aan. Al is het voor die Zweden bijna onmogelijk om aan de permanente Zweedse hersenspoeling te ontkomen. Immigratie een oplossing voor gebrek aan werkgelegenheid? Dat is niks anders dan politiek-correcte leugenbagger. De man met de onderbuik voelt dat haarfijn aan. Je kunt net zo goed zeggen dat misdaad goed is voor de werkgelegenheid, omdat er dan meer gevangenissen nodig zijn en dus ook meer gevangenbewaarders.

Door goedmenschelijke kortzichtigheid wordt vergeten dat de hele zieligheidsindustrie met AZC’s en de rimram eromheen en daarna met belastinggeld wordt opgetuigd. De hardwerkende Nederlander wordt uitgeperst om dat geld op te brengen. Nu weet iedereen dat je geld, ook  belastinggeld, maar één keer kunt uitgeven. Dus geld dat naar de indringers gaat, kan niet besteed worden aan je hulpbehoevende ouders of aan een betaalbare woning of goed onderwijs voor jouw kinderen of aan goede infrastructuur, zodat je niet dagelijks in de file je tijd staat te verdoen of jezelf in bomvol openbaar hoeft te persen enz.

Het zijn de beslissers over de herverdeling van ons geld die zich moreel superieur wanen en bepalen wat goed is voor eenieder, behalve henzelf dan. Diezelfde beslissers hebben  in de afgelopen jaren miljarden afgepakt van de burgers. In feite woedt er een  nieuwe klassenstrijd: de globaliserende elite, meestal linkse intellectuelen, die samen met rechts eraan verdient, tegen de rest die ten ondergaat. De ‘elite’ heeft er alle baat bij om steeds maar te doen alsof immigratie gunstig uitpakt. Zij vinden het niet ethisch om de kosten van de indringers te berekenen. Wie dat wel wil, wordt steevast beticht van af te gaan op onderbuikgevoelens (newspeak voor gezond verstand).

Die kosten zijn enorm. In 2009 kwam Syp Wynia tot de conclusie dat de niet-westerse immigratie op dat moment al een negatief saldo van 216,4 miljard had opgeleverd. Sinds die tijd zijn de kosten beslist niet minder geworden. Maar wie denkt dat deze feiten de mensen wakker schudden, heeft het mis. Het onderzoek van Wynia kreeg niet de aandacht die het verdiende. En het onderzoek dat Wilders liet doen (kosten 7,2 miljard per jaar) werd gebagatelliseerd en weggeredeneerd.

Maar laten we eerlijk zijn. ‘Het volk’ vindt het allemaal wel best zo. Hoe is anders het stemgedrag tijdens de jongste verkiezingen en de gelatenheid bij de lopende formatie te verklaren? Hoe stom moet je zijn om partijen aan de macht helpen die met geld dat jij moet verdienen jouw ondergang financieren?

Ondergang, want de echte schade is niet in geld uit te drukken. Die merken we pas als het land hopeloos verloren is. Als de politieke correctheid tot krankzinnige hoogten gestegen is. Als we moeten leven (“Wen er maar aan.”) met No-Go-Areas  en dagelijks dodelijk geweld. Als we ons alles hebben laten afpakken.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Immigratie kost niet veel, maar alles

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. carthago zegt:

  Heel juist artikel! En dan komt het klimaatkalifaat met snotneus klaver er ook nog aan.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Het klimaatkalifaat is ook alleen maar om de gewone autochtoon nog verder uit te persen, want geld nodig voor asielparasieten.
   Iedere parasiet kost de gemeenschap 36.000 pleuries en in 2015 zijn er 120.000 binnen gekomen en alleen dat jaar kost ons al 4,32 miljard. Ga er maar van uit dat de hele asielparasiten zooi een veelvoud per jaar kost, waarschijnlijk wel iets in de trants van 13-15 miljard per jaar, ieder jaar weer. En alle nieuwe “aanwas” zorgt alleen maar voor een verhoging vanm dat jaarlijkse bedrag dat door ons opgehoest moet worden.

   Like

   • Steven zegt:

    Ook hoorde ik ergens op het nieuws iets over ‘de zorgpremie’ gaat volgend jaar “AANZIENLIJK STIJGEN”. Ik ben weer benieuwd.
    Komt vast doordat ze al die asielratten GRATIS naar de dokter sturen en dat ze GRATIS hun hele bek vol laten bouwen met implantaten, zodat ze weer lekker op onze ham kunnen kauwen.

    Like

   • Beschouwer zegt:

    Ja en als de hardwerkende autochtoon dan een keer in de natuur wil gaan genieten. dan is overal het uitzicht verpest met duizenden grote windmolens

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Steven 27 april 2017 om 04:21

    Er komt een tijd dat er niet eens genoeg (tand)artsen voor ons zijn omdat die zich de hele dag moeten bezighouden zijn met het verzorgen van de mohammedaanse indringers. Die zitten al bij de dokter als ze een scheet voor hun reet voelen.
    Ik heb momenteel de ‘goedkoopste’ zorgverzekeraar die er is, maar die scheept me af met de meest goedkope variant van de ‘echte’ medicijnen, dus die inferieure rommel neem ik allang niet meer. De echte (duurdere) medicijnen zijn uiteraard alleen bestemd voor de ‘vluchteling’.
    En reken maar dat die namaak ‘medicijnen’ meer troep bevatten dan de ‘echte’.

    Maar ze zullen de premie vanzelfsprekend weer schaamteloos verhogen, omdat elke betalende verzekerde voor een stuk of 4 onverzekerde mohammedaanse indringers moet opdraaien.

    Waarom crepeer je niet gewoon, luie mohammedaan? ga je toch lekker naar je ‘allah’?
    Daar ‘leef’ je toch voor, klootzak?

    Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Domheid wordt gestraft, altijd!!!
  Soms duurt het even maar de straf is onvermijdelijk.
  Dsu alle mensen die de elite in het zadel hebben gehouden/gehesen zullen hun straf niet ontlopen.
  Echter, dat geldt ook voor de elite. Ook hun domheid wordt uiteindelijk gestraft.
  De 14e Juli is een goed voorbeeld van gestrafte elite.

  Like

 4. scheermes zegt:

  De huidige generatie zijn gelijk robotten die voorgeprogrameerd worden door de linkse kerk, en zelf niet meer in staat zijn om het gezonde verstand te gebruiken ,om ZELF de juiste beslissingen te nemen !! Het lijken wel computers die voor de consumptie maatschappij klaar gestoomt worden !! Vandaar ook al die linkse kerkgangers,die het land naar de knoppen helpen !! Alleen door de Waarheid te vertellen omtrent de islam met de juiste argumenten zoals ook duidelijk op dit blog te lezen was ,met het ijzersterke stuk van the balkans chronicles ,met sterke like”s en goede comments kan een keer gebracht worden in het lot van ons land!! Met de grondwet ,en de democratie ,gaat dit niet lukken !! Die zal de islam juist gebruiken ,om door deze wetten, die hun in bescherming nemen, gebruiken om de boel over te nemen !! Alleen door de autoriteit van GODS woord kunnen wij ALLE valse religies een halt toe roepen !!Dat is de ENIGE autoriteit ;,GODS woord waar de mensen naar MOETEN en ZULLEN luisteren ,met als resultaat de bevrijding van ons land !! Een andere optie IS ER NIET !!!!Dit is 100% zeker !!

  Like

  • BertG. zegt:

   Zit jij soms midden in een psyche of zo.
   Daar hebben ze medicijnen voor om je mee te behandelen.
   Praat er eens over met je huisarts, want echt normaal kan ik dit niet meer noemen die eeuwige herhaling van jou eigen waarheid.
   Er zit iets ziekelijk dwangmatig in jou boodschap, we zullen en we moeten, meer is het niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    psyche moet zijn – psychose – .

    Like

   • scheermes zegt:

    Dit klinkt al een stuk beschaafder bert !! Als jij nu eens op de inhoud van het geschrevene in zou gaan ,dat zou helemaal fantastisch zijn !! Ik hoor graag bert als jij het ergens niet mee eens bent !!Trouwens ,ik wil jou toch wel een beetje gerust stellen , de meeste mensen denken net als jij ,zoals zij ook over AL de profeten spraken ,en JEHOSHUA , daar zeiden ze precies hetzelfde van wat jij nu ook doet !!De meeste mensen denken net als jij ,en moet je NU eens zien in welke toestand wij verkeren !!OMDAT ZIJ het BETER willen weten dan GOD !! Daarom neemt de grootste vijand ALLER tijden de islam via de democratie de boel over !! Via de grond wet !!Daar kan IEDEREEN een beroep op doen !! VR GR

    Like

   • BertG. zegt:

    ” OMDAT ZIJ het BETER willen weten dan GOD !! ”

    Beweren mossels niet precies hetzelfde.
    Snap je dan nog niet waar jij mee bezig bent.
    Nee, jij wordt niet gewelddadig. Maar wel zeer irritant opdringerig inmiddels.

    Ze zijn er nou al zo’n 2000 jaar mee bezig, dat geloof in god, christen en bedenk ze allemaal maar, en het heeft nog nooit iets opgelost.
    Geef mij maar het 1ste voorbeeld waar dat uit blijkt.
    En maar blijven bidden en hopen dat alle problemen worden opgelost uiteindelijk door, ja door wat eigenlijk.

    Like

 5. Fred zegt:

  En daarom ook rekeningrijden.
  Een onzinnige regeling om de mensen nog meer geld uit de zakken te kloppen.
  Want alle onzin moet ergens van betaald worden.

  Like

 6. Beschouwer zegt:

  De islam eist onderwerping aan de islam en communisme eist onderwerping aan het commnunisme. Vandaar het bondgenootschap. Beiden zijn het satanische machtswellustelingen. Islam en communisme. Beiden hebben niks met vrijheid ….

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  In de EU kent men de “The Fallacy of the broken window” niet.
  Als iets geld kost en niets oplevert is het niet goed voor de economie, maar wordt je armer.

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Alle indringers teren op onze zak. Eten, drinken, onderdak krijgen ze allemaal gratis.
  Wij betalen dat !!!
  Als we zand in die machinerie willen gooien dan moeten we het geldsysteem frustreren.
  Stoppen met pinnen maar alles met contant geld afrekenen. Haal de flappentappunten maar leeg.
  Dit staat gelijk aan een run op de banken en een verstoring van het bancair systeem.
  Spaargeld levert niets op. Toch berekent de overheid belasting volgens de wet over 4% rente die u niet ontvangt en genereert daarmee belastinginkomsten over renteinkomsten die niet bestaan. Stop daarom met sparen maar neem dat geld op en investeer dat in goederen die u kunnen helpen om tijdens moeilijke tijden in leven te kunnen blijven. Ingeblikt voedsel bijvoorbeeld.
  Als u de weg kent koop er dan ook een goed functionerend vuurwapen mee.
  Macht is afhankelijk van geld zegt “Follow the money”. Haal daarom zoveel mogelijk geld uit de markt. Dat vermindert de macht van de elite.
  Vorm een kleine actiecirkel met vertrouwde kennissen en sluit u gezamenlijk aan bij groepen die de huidige regering willen dwarsbomen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Sion.
   Dat verhaal over de overheid die 4% rente berekend, over rente-inkomen die niet wordt uitgekeerd. Klopt dat wel?
   Die 4% belasting moet je zien als een maximum over datgene wat belastbaar is.
   Als je geen rente ontvangen hebt kan je er ook niet over belast worden.
   Simpelweg doordat het dan ook niet kan worden opgegeven op je aangifte.

   Graag reactie…

   Like

   • wim zegt:

    Het ‘verhaal’ klopt als een bus. Je hoeft helemaal geen rentebaten meer op te geven. De overheid gaat niet meer uit van werkelijk rendement (of verlies!), maar – uitvinding van Zalm dus, hou je vast – van een fictief rendement (bv door beleggen) van 4%. En over dat fictieve rendement (behaald of niet) wordt 4% belasting geheven (behoudens vrijgesteld bedrag). Wie meer rendement behaalt (de echt rijken) wordt toch niet voor meer aangeslagen. Wie minder behaalt (ge gewone man die minder risico durft te nemen en alleen maar spaart) wordt toch aangeslagen alsof hij 4% behaalde. Dus wie zijn weer het bokkie?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Zeg Wim.
    Dit is pure diefstal!
    En niemand protesteert?
    De Nederlanders zijn véél te gezagsgetrouw en te veel antirevolutionair.
    Hoe durven ze nog criminelen gevangen te zetten.
    Ze horen zèlf voor vele jaren thuis in de bajes!

    Dit wangedrag is hier (BE) onmogelijk!
    Hier hebben ze andere manieren om de mensen arm te maken…..

    Like

 9. ReaGluurder zegt:

  De Kloothommels van Het Binnenhof weten heus wel dat als de pislamisering een groot issue gaat worden, of om het alleen al te benoemen, de PLEURIS in NL uitbreekt! Die Vieze Kanker is al te veel uitgezaaid, is geen remedie meer tegen. Dan ontken je het toch gewoon en toeter je rond dat NL een fantaties land is en het bijna nergens ter wereld zo geweldig is om te zijn/leven!! Een Qudtland is het geworden!! Vraag het Diana en Samuel Blog en alle andere duizenden slachtoffers van de zgn. VERRIJKING!!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Op naar de ondergang van Europa !!! Dankzij de overgrote meerderheid van de politiek en de verachtelijke gutmenschen !

  Like

  • fleckie zegt:

   In het READERS. DIGEST van febr. stond een ‘leuk ‘ berichtje…..: ‘ Mijn doel is dat ik vluchtelingen en migranten wil helpen die in EUROPA aankomen’………MILJARDAIR en ..filantroop George Soros heeft ..500 miljoen Dollar geschonken aan organisaties die migranten en vluchtelingen bijstaan.

   Like

 11. BertG. zegt:

  Zana Ramadani – Over de macht van moslimmoeders en de tolerantie-waanzin van Duitsers
  ‘De enige Duitsers die een moslimman respecteert, zijn neonazi’s’
  http://cult.tpo.nl/2017/04/26/zana-ramadani-macht-moslimmoeders-en-tolerantie-waanzin-duitsers/

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel is volkomen juist. De “rode en groene kerk”, en zogenaamde “conservatieven”, – ik vermoed werkgevers met een hart van steen- zijn een smerig akkoord aangegaan. Import van 100.000 den moslims en “dobbernegers”, over de rug van de Nederlander c.q. de Europeaan. En het is een eenvoudige economische wet, dat men een Euro maar 1 keer kan uitgeven. Dat hele politieke tuig in Den Haag, en het vuile rode gespuis der EUSSR, zijn bezig het leven van de Nederlander/Europeaan volledig KAPOT TE MAKEN. Alle geld, gaat naar de islamisering en naar de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE. Klote, dat is het. Onze pensioenen gaan er ook aan. Wat een toekomst hebben WIJ voor ONS. Maar onze jeugd, die niet in het verweer komt, en zo stom was om op GL te stemmen, komt er ook nog wel achter. We gaan in sneltreinvaart de afgrond in!

  Like

 13. De islam is een kankergezwel, dat zich in heel Europa aan het uitzaaien is en Praktisch Inoperabel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s