Obama krijgt $ 400.000,- voor een toespraak

Screenshot_56

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama zal in september een toespraak houden voor Wall Street-bankiers. Toegezegde gage: $ 400.000,-

Gegenfrage

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama zal in september een toespraak voor Wall Street-bankiers houden op de Cantor Fitzgerald´s Healthcare-Conference houden en daar $ 400.000,- voor krijgen. Het gaat daarbij om een van zijn eerste betaalde toespraken na zijn ambtsperiode als president.

Afgelopen maandag hield hij een toespraak op de University of Chicago – zelfs zonder teleprompter. Daar wilde hij de studenten ertoe aanmoedigen actief deel te nemen aan de politiek. Hij waarschuwde er zelfs voor selfies op internet te plaatsen.

Begin maart waren er berichten verschenen dat Michelle en Barack Obama meer dan $ 65 miljoen dollar voor hun memoires zouden krijgen. Een groot deel daarvan zal ten goede komen aan de Obama-stichting, zogenaamd voor stimuleringsprojecten. Daarover hoeven dan vermoedelijk geen belastingen betaald te worden.

Weliswaar noemde de voormalige president de bankiers tijdens zijn beide ambtsperiodes regelmatig “fat cats” en zei steeds opnieuw openlijk tegen hen ten strijde te trekken. Fox News schrijft dat Wall Street nu een nieuwe “fat cat” zou hebben, namelijk Barack Obama zelf.

Het was echter al na een korte blik op de lijst van zijn campagne-sponsoren van het begin af aan duidelijk dat het wel moest gaan om een echte Wall Street-president. De belangrijkste sponsoren waren Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citigroup, UBS, Google en Microsoft, in die volgorde.

Bron:
www.gegenfrage.com
Door: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Obama, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Obama krijgt $ 400.000,- voor een toespraak

 1. Eduard uit Breda zegt:

  Links lullen Rechts zakken vullen

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Obama bracht alleen meer ellende voor Amerika en heeft de islam op een unprecedented manier geholpen te parasiteren van Amerika. En natuurlijk veel NBA gekeken in de ovale werkkamer. Speeches houden kon Obama wel. Hij krijgt daar 4 ton voor, voor zijn biografie 65 mio. Dat is geld. Die 65 mio is privaat geld, dus daar hebben we maar geen mening over. Het blijft veel geld, zou dat misschien een betaling zijn voor geleverde diensten als president? Misschien heeft Soros er wel een handje in?
   Je kunt wel vraagtekens plaatsen bij of en hoe de University of Chicago geld heeft betaald aangezien een universiteit waarschijnlijk met belastinggeld gefinancierd wordt.

   Over het algemeen is het zo dat het een indicatie voor een leugen is wanneer socialisten zich openlijk gaan afzetten tegen ‘rijke stinkerds’. Politici zorgen ALTIJD goed voor zichzelf, of ze nou van de D66, CDA, GL, PvdA of VVD komen. Bij de laatste is de zweem van corruptie enkel wat sterker vanwege de media die zich overwegend afzet tegen partijen als de VVD. In iedere partij heb je rotte appels. Echter dekt de VVD het af met de mantel der liefde, net als bijna alle andere partijen totdat er echt geen ontkomen meer aan is.

   Naar mate er meer geld nodig is voor prestigeprojecten zal een overheid of semi-overheid ook meer mensen gaan rekenen tot de categorie “rijke stinkerts”, zodat meer mensen onderworpen kunnen worden aan een fictief schuldgevoel, teneinde meer geld los te peuteren. Denk aan het verlagen van belastingschijven, het inkomensafhankelijk maken van allerlei tegemoetkomingen, enzovoorts. De overheid zorgt er dan voor dat je steeds minder gecompenseerd wordt voor je inspanningen.

   Dit gaat over werkenden, die worden pas gepakt als ouderen, zieken en gehandicapten (iedereen die zich niet kan verweren tegen de overheid anders dan met kostbare rechtszaken waar deze mensen meestal geen geld of energie voor hebben) al zijn uitgekleed. Het is dan ook een gotspe dat een minister van ontwikkelingssamenwerking bij iedere trip naar Afrika daar 5 miljoen achterlaat, terwijl zelfs de werkende Nederlander glashard te horen krijgt dat een lastenverlichting er niet in zit.

   Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Een toespraak van Obama zou mij niet eens een 1 $ dollar waard zijn !

   Like

 2. Seculiere zegt:

  Ik zie hier geen graten in. Weliswaar zeer frappant maar het gaat hier op privé-geld. Maar dit filmpje…

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de socialist Barry Soetoero weer. Oplichter en leugenaar, die zijn geboortebewijs vervalste, om de Amerikaanse nationaliteit te krijgen.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  SCHANDALIG! Wát een geld voor het geklapper van een kokosnoot!
  Zo zien we maar weer hoe lucratief de politiek toch maar weer is. Een perfecte springplank naar allerlei ver betaalde klusjes en baantjes.

  Like

 5. Golden Girl zegt:

  Ach heeft hij zo weinig verdiend als president?
  Zielig hoor dat je een toespraak moet houden om rond te kunnen komen

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ze schuiven elkaar de miljoenen toe.
  Als je eenmaal in die club zit, zit je goed.
  En dat voor ’n pure linkse socialist als Obama.

  Like

 7. Thom zegt:

  Zou hij met Zwart Geld betaald worden of denk ik dat maar?
  Bijvoorbeeld met dollars “slegs vir zwartes”.

  Like

 8. Hoe durven ze, Met zoveel armoede.

  Like

 9. Valt toch nog tegen. Maar misschien is dit inclusief een leuke tekst op de autocue en een regisseur achter in de zaal voor de aanwijzingen van de in te zetten lichaamstaal en andere gebaartjes en lachjes. Hé, zou Rutte ook een regisseur hebben?

  Like

 10. fleckie zegt:

  Ook Souffleurs bestaan, in dit’wereldje’

  Like

 11. Pingback: “Onsmakelijk” en “verontrustend”: kritiek op Wall-Street-rede Obama zwelt aan | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s