Over het oprukkend salafisme in Nederland en de fabel van de “scheiding tussen Kerk en Staat”

Screenshot_47

Geen scheiding tussen Kerk en Staat op de tafel van de voorzitter van de Tweede Kamer.

(Door: Gerard de Boer)

Onlangs heeft de inlichtingendienst AIVD in haar jaarrapport gewaarschuwd dat Salafisten gematigde moskeeën proberen over te nemen, soms met geweld. Alleen al in Amsterdam zijn inmiddels van de 22 Marokkaanse moskeeën 7 in handen van Salafisten. Nog eens 4 moskeeën hebben te maken met een salafistische fractie binnen de moskee. Salafisten streven naar terugkeer tot de ‘zuivere’ islam zoals die was ten tijde van de profeet Mohammed en de eerste eeuwen daarna. In de betreffende moskeeën wordt onder meer ongelijkheid van vrouwen gepredikt. Vrouwen moeten zich erbij neerleggen wanneer hun man met meerdere vrouwen wil trouwen. Ook wordt vrouwen aangeraden hun huis niet te verlaten, tenzij het strikt noodzakelijk is.

Kinderen mogen vanaf hun tiende worden geslagen als zij het gebed niet willen verrichten. Tevens worden de westerse waarden nadrukkelijk verworpen. Sofyan Mbarki, het Marokkaans-Amsterdamse raadslid, waarschuwde vorige zomer al dat het salafisme aan het oprukken is in Amsterdam, vooral in Marokkaanse gebedshuizen. “Het is vijf voor twaalf. De sfeer in moskeeën is veranderd van een soort volksislam naar een meer fundamentalistische leer”, aldus Mbarki. Veel gemeenten maken zich inmiddels ook zorgen over de tendens, omdat Salafisten een anti-integratieboodschap uitdragen en voeding geven aan radicalisering en jihadisme. Tegelijkertijd verschuilen ze zich achter “de scheiding tussen Kerk en Staat”, die echter al ruim 200 jaar geleden uit de Grondwet verdween. Want nadat tijdens de Bataafse Republiek in 1796 officieel de strikte scheiding tussen Kerk en Staat was afgekondigd en in 1798 in onze eerste Grondwet werd vastgelegd, kwam – nadat Nederland in 1814 onder Willem I een koninkrijk was geworden – dit beginsel in de nieuwe Grondwet niet meer voor, noch in enige andere wettelijke bepaling.

En nog steeds niet. Vandaar dat Nederland onder de Oranjes ook altijd politieke partijen met een religieuze grondslag heeft gekend en dat op de tafel van de voorzitter van de Tweede Kamer ook altijd de Bijbel heeft gestaan. En in de zomer van 2005 werd door Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) er ook nog eens nadrukkelijk de Koran naast gezet. Dus hoezo scheiding tussen Kerk/Moskee en Staat . . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Hypocrisie, Islam, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Over het oprukkend salafisme in Nederland en de fabel van de “scheiding tussen Kerk en Staat”

 1. BertG. zegt:

  Als wij hier daadwerkelijk een scheiding hadden van kerk en staat, dan hadden er nooit partijen zoals het CDA, SGP en de CU in Den Haag aanwezig kunnen zijn.
  En zeker geen godsdienst boeken behoren dan aanwezig te zijn in de 2de kamer.

  Like

  • Joshua zegt:

   Is de koran wel goed bert g.?
   Noem die er ook maar bij.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb ’t over godsdienst boeken, en gezien ik geen enkel geloof of bijgeloof erken leek mij dit voldoende duidelijk.
    Het gebruik van godsdienst boeken vond ik al wat voor mij doen.
    Geen enkel sprookjes boek dient daar te mogen staan, dan is het wat duidelijker.

    Like

  • 100% Mee eens. Politiek en kerk gaat niet samen, dat botst als de pest.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Geheel met uw uitspraak eens. Wat eeuwen terug verliep dat wat anders met onze (gods)bestuurders. We lopen werkelijk achter in de tijd, of houden vast aan een achterhaald en thans hernieuwd machtsprincipe: islam. Zal bestuurders aan zijn laars lappen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 11.16. uur. Mee eens. Er hoort geen Bijbel en ook geen Koran daar te liggen, als we de scheiding van Kerk en Staat recht zouden doen.

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Eens natuurlijk. En het zijn de christelijken, die ons opschepen met de moslims.
   Nederland seculier, dat zou wat zijn.

   Like

   • BertG. zegt:

    Maak het die christenen maar wijs.
    Dan krijg je hetzelfde te horen als mossels ook altijd beweren over mekaar.
    Ja, maar dat zijn geen echte christenen, ze hebben de bijbel verkeerd begrepen.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Ik begrijp maar niet dat onze overheid niet ingrijpt, en het salafisme totaal verbiedt! Ze kunnen zich niet verschuilen achter ‘vrijheid van godsdienst’, want daar valt het salafisme niet onder. Het is een zeer strenge tak van de islam die misschien in het Midden-Oosten getolereerd wordt, maar hier nooit en te nimmer voet aan de grond zou mogen krijgen.
  Door oogluikend toe te staan dat er nu al 7 moskeeën in handen van salafisten zijn, en nog eens 4 hebben een salafistische fractie, dan moeten er toch wel eens alarmbellen afgaan in de hoofden van onze politici?
  Ze maken zich wel druk om motorbendes, en durven wel clubhuizen te sluiten, maar het salafisme in ons land, wat een veel groter gevaar is, lijken ze liever ongemoeid te laten.

  Zoals we gewend zijn van onze regering wacht men net zolang totdat er geen grip meer op te krijgen is, en we maar hebben te accepteren dat deze buitengewoon gevaarlijke stroming binnen de islam ook wortel heeft geschoten in ons land.
  Maar onkruid moet je snel nadat het opkomt met wortel en tak uitroeien.

  Overheid, ga aan de slag! Er is inmiddels zeer veel werk aan de winkel op dat gebied.

  Like

 3. ildiko zegt:

  maar onze regering is druk zich bezig met PAPA dag en een “”verdiende “”vakantie !

  Like

 4. Beschouwer zegt:

  Dan kunnen ze nu de neopaganistischesatanistische klimaatkoran naast zetten. De vrijmetselaars zullen zich verheugen over de slachting der welvaart op het klimaataltaar zoals satanistische neopaganisten betaamd. Die willen graag iets “offeren”. Nu is dat de vrijheid van auto rijden op het altaar van het kwaad en het grote lage gore en vieze bedrog.

  Geliked door 1 persoon

 5. scheermes zegt:

  TRUMP IS WOEST: De rechters dwarsbomen Trump, met de wet in de hand !!Trump wil geen moslims meer uit bepaalde landen ,omdat NIEMAND weet met welke intenties de moslims komen !! Hij is de MACHTIGSTE mens momenteel op deze aarde ,maar is KRACHTELOOS door de wetten die door de mensen ZELF gemaakt zijn !!DE GRONDWET !! Daar schermen die linkse duivels nu mee!! TRUMP dacht dat hij amerika wel eventjes uit het moeras zou trekken,maar wordt nu keihard met de grondwet geconfronteerd!! Hier maakt links dankbaar gebruik van!! Ook trump dient zich aan de wet te houden aldus de rechters !! Daar sta je dan als president !! MACHTELOOS!! HIJ MOET het LINKSE beleid uitvoeren ,anders wordt hij als president voor de rechter gedaagt !! Het is 1 GROTE poppenkast !! Gevangen door je eigen wetten !!Ook de illegalen kan trump volgens de grondwet niet uitzetten!! Wij zitten met hetzelfde probleem !!Deze idioterie word democratie genoemd !! In de grondwet staat dat iedereen gelijk is ,en dat iedereen zijn eigen GODS dienst mag bepalen !! Van al deze idiote wetten door de mensen ZELF gemaakt ,zijn DEZE wetten de mensen tot een valstrik geworden ,waar de moslims dankbaar gebruik van maken !! Met een duivelse lach op het gezicht, schermen koezu en uzturk nu met de grondwet in hun hand, om ook de rechten van de moslims te bepleiten !! Democratie en de grondwet ,richten ons land ten gronde !!Als de wetten van GOD gehanteerd worden ,DAN kunnen wij alle valse GODS diensten in ons land verwijderen,met DE wetten van GOD in de hand!! Als in ale kerken de waarheid gepredikt zou zijn ,dan zaten wij nu niet met de moslims en al die andere valse religies !! Geef de duivel 1 vinger ,en hij pakt de hele hand !!

  Like

  • Asgard zegt:

   Scheermes,…wees blij dat je het geloof van Christus hebt ontvangen,…in deze tijd waar we nu in leven word alles wat krom is recht gesproken en ook vice versa, blijf in Jezus, vriend!

   Like

   • scheermes zegt:

    Asgard zegt ;27 april om 13;03; GOD ZAL het werk volbrengen wat hij begonnen is tot de dag van JEHOSHA !! In AL zijn kinderen !! Zo staat dit in zijn woord!! Wij houden GOD niet vast !! HIJ houdt ONS vast !! Ik volg het schrijven op dit blog en kan DUIDELIJK aan het schrijven zien wie mijn vrienden zijn !!Jij hebt ook een gezonde kijk op de samenleving met een goed onderbouwt schrijven zoals meerderen op dit blog ,en alleen met het zwaard de geestes kunnen wij ALLE valse religies aan de kaak stellen !!Jammer dat sommigen niet op de inhoud in kunnen gaan ,en alleen maar DE WAARHEID vervloeken !!Het is triest dat deze mensen ook nog beloont worden met een like ,echt ziekelijk !! Zij stellen de islam op 1 lijn met de GOD van ISRAEL !! En daar aan is te zien dat zij er ECHT NIETS van begrijpen !!Hun namen staan in GODS woord !! De dwaas zegt in zijn hart ,er is geen GOD !! Dit zijn de woorden van GOD ZELF!! Sommigen op dit blog zijn mild in hun oordeel over de islam ,als je dat vergelijkt hoe dezelfde mensen tekeer gaan tegen GODS WOORD !!ONGELOFELIJK !! GOD heeft zelf ZIJN woord In JEHOSHUA bevestigd in Woord en daad!! God sprak zelf IN zijn zoon dat van genesis tot en met openbaringen dat het door de profeten gesproken woord van HEM waren !! God sprak HONDERDEN jaren vooruit via de profeten ,en als de mensen een beetje de moeite zouden nemen ,dan zouden ze inzien zoals JEHOSHUA in zijn dagen ook zei ,noem mij eens 1 schriftgedeelte op wat op mij betrekking heeft , dat NIET in vervulling is gegaan !! Gezien al de schriftgeleerden HEEL goed wisten dat JEHOSHUA de waarheid sprak ,omdat zij DONDERS goed wisten dat het al in het oude testament beschreven stond ,dropen ze ALLEN woedend en met het schaamrood op de kaken af!! GOD ontmoet je niet in een kerk !! GOD is IN zijn woord !! Dat de mensen het woord van GOD beschimpen en vervloeken ,is ECHT beneden ALLE peil !! De duivel valt via de mensen ALTIJD het WOORD van GOD aan !! Aan hun spraak zijn deze dwaalsterren DUIDELIJK erkenbaar !! Je mag ALLES zeggen ,vloeken schelden andere mensen grof schofferen, maar O WEE zodra de waarheid ,het woord GODS gesproken wordt, om de islam te ontmaskeren worden deze mensen woest !! Zonder GODS woord staan wij MACHTELOOS tegen over de islam !! GODS woord gaat uit om te overwinnen !! Dit heb ik zelf ervaren !!Hier zullen de moslims te zijner tijd ook wel achter komen !!De moslims gaan NIET naar het paradijs ,maar naar de HEL !! Dit kun je vinden in het bijbelboek openbaringen !!Gos Woord vertelt aan IEDEREEN ,of hij behouden is of niet !! VR GR

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @scheermes

    Even enkele dingen:

    1. Schrijf niet zoveel HOOFDLETTERS!!!
    2. Schrijf niet zoveel uitroeptekens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3. Stop a.u.b. met uw bekeringsdrang!

    Webmaster

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, en jij denkt werkelijk dat dit ook maar enige indruk op hem gaat maken.
    Ik geef je weinig kans, want het is namelijk zijn recht hier.
    Elke letter die jij zelf door laat ziet hij als een beloning, omdat het geplaatst wordt.
    Je kan ook niet aan iemand met een psychose vragen of ie nou een keer 1 dag zich normaal kan gedragen.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Het zou beter zijn als Scheermes zijn bekeringsdrang tot de kerken richtte, Zij zijn namelijk degenen ie ons – met de EU – in deze gruwelijke situatie brengen, door dit ongedierte – IS en aanhang – binnen te halen.

    “Wij” nodigen het kwaad zelf uit: En met ‘wij’ bedoel ik dan de EU en degenen die op haar stemmen.

    En Scheermes, hoe denk je dat Hitler is verslagen? Doordat gelovigen en ongelovigen tegen hem ten strijde trokken.

    Like

   • Asgard zegt:

    Bert,…..Scheermes draagt Jezus duidelijk in zn hart en uit het op zijn manier, jij daarin tegen geloof daar niet in, daar heb je ook het volste recht toe,…ik kan er min of meer wel om lachen als het tegen elkaar opgaat, eigenlijk ook wel weer jammer aan de andere kant,….Scheermes wilt alleen aantonen dat beiden niet dezelfde God zijn, zowel uit de Bijbel als Koran,….verder zie ik de Bijbel als een mooi en goed boek,..er is alleen een instituut daarin doorgeslagen om het als een religie neer te zetten, was het boek gewoon een boek gebleven (Bijbel) dan zou er geen smet op hebben gezeten,..maar okay Bert het is zoals het is,….verder vind ik jou een prima gast, ook jou kennis van zaken die je op Bron weergeef lees ik graag en zitten we vaak op 1 lijn,…verder is het gewoon accepteren dat het westen voornamelijk zn wortels heeft uit het Christendom en dat we de Islam niet hoeven te tolereren in ons mooie Westen wat er nog van over is.

    Wachteres,…. Scheermes richt zich ook tot de Kerk en ook tot de beleidsbepalers die er volgens hem een zooitje van maken,…maar tegelijkertijd geeft ie ook zn leven voor Jezus en dat is gewoon voor velen moeilijk te bevatten, hij is mijn broeder hierin, want ik herken het heel duidelijk,….ik heb ook vele discussies gevoerd daarover,..en weet je het hoeft helemaal niet,….je kan iemand niet overtuigen wanneer er iemand 100% anders in staat, dat moet je ook niet willen, gewoon elkaar in waarde laten, ooit komen we het allemaal te weten of niet,..ik heb geen drang tot overtuiging naar anderen toe, wanneer een vriendschap goed is moet je het zo laten,…mijn beste kameraad is atheist en vind mij ook dom daarin, ik heb daar geen problemen mee, ik zie het anders dan hem soms tot grote ergenis maar we waarderen elkaar en accepteren dat we zo zijn,…hij is bijvoorbeeld niet tegen de Islam en ik weer wel, waarom zou ik hem dan van mijn gelijk willen overtuigen, hij ziet het allemaal zelf wel, en ik ook!

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Scheermes, als u nog van plan bent om, gelijk aan bepaalde Jezus-predikanten, uw geloof op straat te gaan verkondigen dan vrees ik dat u zich hiermee verre van geliefd maakt, gelijk aan Moslim-predikanten! In deze oververwende maatschappij is het namelijk veel te moeilijk geworden om op straat voor Johannes de Doper te gaan spelen!

    Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Scheermes, als u nog van plan bent om, gelijk aan bepaalde Jezus-predikanten, uw geloof op straat te gaan verkondigen dan vrees ik dat u zich hiermee verre van geliefd maakt, gelijk aan Moslim-predikanten! In deze verwen-maatschappij is het namelijk veel te moeilijk geworden om voor Johannes de Doper te gaan spelen!

   Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. tippelaar zegt:

  Ook in nederland zit het volk gevangen in wetten die door links zijn gemaakt. Voorbeelden te over. Denk maar eens aan discriminatie. De autochtone blanke nederlander wordt gediscrimineerd door zijn eigen wetten. Dat ,mag kennelijk wel. Maar een neger een neger noemen is verboden. Misschien mogen we wel spreken over een klerelijer met een niet blanke huid die komt uit een niet dader te noemen afrikaans land die niet met zijn gore zwarte poten van een blanke vrouw af kon blijven. Staat leuk in de krant

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  ALLE SYSTEMEN ZIJN ZWAAR BESMET
  Hoogste tijd dit de kop in te drukken.
  Nederland wordt wakker en kom in verzet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s