Aantal buitenlandse Hartz-IV ontvangers met sprongen gestegen

Screenshot_5

“Asielzoekers” voor de Spaarbank: 466.000 Syriërs kregen in 2016 een Hartz-IV uitkering.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal Hartz-IV ontvangers in Duitsland uit niet-Europese landen is verleden jaar met sprongen gestegen. De “Bundesagentur für Arbeit” registreerde tot het eind van het jaar 698.872 ontvangers – ongeveer 400.000 (132%) meer dan het jaar daarvoor, bericht de “Bild-Zeitung” onder verwijzing naar nieuwe cijfers van de overheidsinstantie.

Junge Freiheit

Volgens de nieuwe cijfers kwamen met 466.000 de meeste ontvangers uit Syrië (plus 220%), Irak (96.000, plus 64,7%) en Afghanistan (52.300, plus 46,4%). Erkende “asielzoekers” mogen in Duitsland na een korte wachtperiode solliciteren naar banen. Als ze er geen vinden, hebben ze recht op Hartz-IV.

10% meer uitgaven voor sociale uitkeringen

Het aandeel buitenlanders onder de Hartz-IV ontvangers steeg binnen een jaar van 23,8% naar 28,2%, berichtte het blad in februari. Deze cijfers hadden echter betrekking op de cijfers tot eind september. Volgens de krant kregen 5,9 miljoen mensen een Hartz-IV uitkering. In 2011 hadden 19% van de Hartz-IV ontvangers een buitenlandse nationaliteit.

In 2016 waren volgens “Welt” de uitgaven voor sociale uitkeringen met 9,8% naar € 59,3 miljard gestegen – € 5,3 miljard meer dan het jaar daarvoor. Voor het begin van de “asielcrisis”, in het jaar 2014, waren dit € 10 miljard minder.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Aantal buitenlandse Hartz-IV ontvangers met sprongen gestegen

 1. Golden Girl zegt:

  typisch ze weten wel de weg naar de bank te vinden lekker gratis geld, maar de weg naar het arbeidsbureau of een enkele reis thuisland weer niet, Europa is gek om miljarden uit te geven voor iets wat jaren zo doorgaat, eens of eens is de pot toch leeg

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Golden Girl: 12.42. uur. En dat hebben wij voornamelijk te danken aan de communiste Merkel, en haar communistische vrindjes der EUSSR. Maar ook aan huichelpartijen zoals de liberalen, links-liberalen, en de christendemocraten. Democratie en de stem des volks, dat is morsdood!

   Like

 2. Steven zegt:

  Die Duitsers kunnen het straks ook niet meer betalen.
  Het sociaal stelsel wordt in héél Europa door die TERING ASIELEISERS binnenkort naar de afgrond getrokken.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Klopt, maar eigenlijk door DIE TERINGZOOI in Brussel, Den Haag, Berlijn, Parijs etc etc, die de mohammedanen ONS GELD op een presenteerblaadje aanbieden!!

   Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Je kon het al zien aan de mondhoeken van Die EU-Hexe!! ‘Wir schaffen das, nicht!!’

  Like

 4. Cathja zegt:

  Hoe krankjorum kun je zijn als overheid, om zóveel geld weg te geven aan asieleisers? Niemand kan mij wijsmaken dat deze ‘vluchtelingen’ allemaal oorlogsvluchtelingen zijn.
  Ik kan het mis hebben, maar de aantallen handophouders zal verder toenemen, want de ontvangers zullen niet nalaten hun familie en vrienden in het thuisland van deze ‘welvaart’ op de hoogte te stellen.

  Het ga jullie goed, Duitsers! Sneu voor de mensen die zich absoluut distantiëren van het beleid van Angela Merkel. Zij is uiteindelijk de veroorzaker van het meer dan ruime asielbeleid en deze geldsmijterij!

  Like

 5. scheermes zegt:

  Een ECHTE boer ZAL het onkruid uitroeien omdat de oogst anders verloren gaat !!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Er is een econoom- weet niet precies meer wie- die de volgende uitspraak heeft gedaan: ” Massa-immigratie en tegelijk de sociale zekerheid in stand houden, is absoluut onmogelijk”. Et voilá, we zien het nu gebeuren, in Duitsland, maar ook in Nederland. De invasoren en moslims trekken inderdaad de sociale kassen helemaal leeg. En dat alles met goedkeuren van verraders als: Merkel, Rutte, Hollande, en de roden der EUSSR. Ze zullen ONS geboren Nederlanders en/of Europeanen compleet aan de bedelstaf brengen, deze gore ploerten!

  Like

 7. Als er niet meer uitbetaald wordt, let maar op dan breekt de pleuris uit.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Zolang Volkswagen nog autootjes verkoopt en de Duitse industrie blijft draaien, gaat het misschien nog net, maar de belasting zal al flink omhoog moeten. Van dat laatste hebben de asielophalers geen centje pijn want als je niet werkt en ook nog veel kinderen hebt krijg je alles gratis.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Zucht…. Wat is visie.

  Like

 10. Beschouwer zegt:

  Ooit in de jaren 60 was er zoveel werk dat er niet genoeg mensen waren om dat werk te doen. Het was beter geweest om dat eenvoudige loopbandwerk toen al te robotiseren in plaats van allerlei analfabeten vanuit Turkije en Marokko en zo hier naar toe te doen komen (met gezinshereniging)
  De kennis om dit eenvoudige lopende band werk te robotiseren was er al echter men was te lui om grotere investeringen te doen om dit eenvoudige lopende band werk te robotiseren. Men haalde dan als “snelle” oplossing liever mensen uit Marokko, Turkije en elders. De ingenieurs hadden het te druk met flauwekul zoals zure regen . of zo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s