Echec voor medialieveling: Marine Le Pen vernedert Macron in Amiens

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ontmaskerende confrontatie tussen de beide kandidaten in de Franse presidentschapsverkiezingen, Macron en Le Pen, in Amiens houdt de Franse krantenkoppen bezig. Tijdens een bezoek aan een fabriek van de Amerikaanse firma “Whirlpool”, die naar Polen verplaatst zal worden, werd Macron, die in de eerste ronde van de presidentschapsverkiezingen afgelopen zondag 23% van de stemmen haalde, door de daar stakende arbeiders uitgejouwd en uitgefloten. Het pikante eraan: Amiens is de geboortestad van Macron.

Duits - Zuerst

Nog pikanter: kort daarvoor had Macron´s concurrente Marine Le Pen eveneens een bezoek gebracht aan de fabriek. Anders dan Macron werd de cheffin van het Front National met gejuich en applaus ontvangen. De arbeiders maakten zelfs selfies met de kandidate van het FN. Deze beloofde aan het Amerikaanse concern een strafheffing van 35% op te leggen, mocht “Whirlpool” in de toekomst vanuit Polen zijn producten naar Frankrijk importeren.

Le Pen benadrukte tijdens haar optreden dat zij aan de “kant van de arbeiders” zou staan en dat “iedereen zou weten dat Macron aan de kant van de ondernemingen zou staan.” Toen enkele uren later Macron aankwam, riepen enkele arbeiders “Marine présidente!”

De Amerikaanse producent van huishoudelijke apparaten “Whirlpool” had in januari aangekondigd de fabriek in Amiens, met op dit moment 290 arbeiders, tot juni 2018 te willen sluiten en de productie naar Polen te willen verplaatsen.

In de eerste verkiezingsronde stemde in de Noord-Franse regio Hauts-de-France, waartoe Amiens behoort, ruim 31% van de kiezers op Marine Le Pen. Macron kreeg maar 19% van de stemmen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Frans door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Echec voor medialieveling: Marine Le Pen vernedert Macron in Amiens

 1. delamontagne zegt:

  Macron wordt uitgefloten door de werknemers………

  https://tvs24.ru/cumulus/cc-content/uploads/h264/0dd1bknmeq8qUuNQjV2t.mp4?_=2

  Later…………

  https://tvs24.ru/cumulus/cc-content/uploads/h264/MYxZvMTUdDbGUFEI4CDC.mp4?_=3

  Zij, Marine, is gekomen naar de arbeiders die werkloos worden en HIJ………”.hij zit daar lekker binnen beschermt te praten met een stuk of 3 mensen in het kantoor”.
  etc,etc/

  Like

 2. oeps48 zegt:

  Zo, die Emmanuel Macron is dus goed afgezeken. Bravo !!!

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Ik volg geregeld de verkiezingsstrijd op de Franse televisie stations. Hieruit blijkt dat met vereende krachten en op een min of meer geraffineerde manier overal gepoogd wordt om de figuur van Macron als de enige politiek valabele kandidaat te promoten ‘pour le bien-être de la patrie bien-sûr’.

  Wat daarbij meer en meer begint op te vallen is de toch duidelijk stijgende zenuwachtigheid bij het establishment, omdat men er ineens blijkbaar toch niet meer zo zeker van is dat de gladde ijskikker Macron het met de twee figuurlijke vingers in de neus zal halen van Marine, een politica die het klappen van de politieke zweep kent als geen ander, en daarbij duidelijk, in tegenstelling tot de afstandelijke Macron, vanuit haar hart spreekt, authenticiteit tegenover gespeelde, onderkoelde vriendelijkheid. Niet voor niets wordt hij vaak, door b.v. Fillon aanhangers, gecatalogeerd als een ‘Beau parleur’.

  Alle kopstukken van de gebuisde partijen, van rechts over het centrum tot links (extreem met Melenchon, maar dat geldt blijkbaar enkel voor het FN), doen niet anders meer dan waarschuwen voor de mogelijk vele thuisblijvers, in hun ongerustheid dat Le Pen het toch wel eens tegen alle verwachtingen in alsnog zou kunnen halen van de ‘chouchou du système’, ‘le pire des cauchmares’, en roepen voortdurend de vele Franse kiezers op om toch maar te gaan stemmen. En raad dat ze geven aan Macron om het zus of zo te doen, want dat hij zeker niet mocht denken dat hij al bij voorbaat was gewonnen. Dat ze de onbekwame melkmuil uit het bankwezen na de eerste ronde ter zake zelf al behoorlijk hadden gerustgesteld via hun ‘sondages’, evenwel doodse stilte.
  Stel je immers voor, la douce France in chaos, de economie naar de knoppen, alleen al door de verkiezing van mevr. Le Pen. Dat dit nu al zo is door hun toedoen tijdens vorige legislaturen, met een gigantische staatsschuld en dito werkloosheidscijfers tot gevolg, wordt er natuurlijk nooit bijgevoegd, tenzij er al eens een lid van het FN het woord en vooral de tijd krijgt om het zonder voortdurende onderbreking te zeggen.

  Ook de feministes van weleer vallen in geen velden meer te bespeuren, zij die nochtans nog niet zo lang geleden zo fel supporterden voor het Clintonwijf als eerste vrouwelijke president van Amerika. Blijkbaar is dat ineens niet meer van belang nu het gaat om de kandidate van het FN, want die is uiteraard niet links. Dat was dus duidelijk het punt in Amerika. Rood of geen brood, het gekende adagio van de verenigde progressieven.

  Maar goed, ook het geciteerde bezoek van Marine aan de fabriek van Whirlpool, waar de arbeiders momenteel staken wegens de geplande verhuis in 2018 van hun fabriek naar Polen, heb ik uitvoerig op de Franse tv bekeken. Normaal had Marine die dag niets anders gepland dan een vergadering met haar verkiezingsstaf, maar ze moet er op de een of andere manier blijkbaar toch lucht van hebben gekregen dat de ‘gladde jongen’, in Frankrijk nogal eens spottend ‘Le bébé de François Hollande’ genoemd, in haar electorale vijver in het Normandische Amiens was gaan vissen. Ze gooide meteen haar agenda overhoop, en verdween spoorslags richting Amiens, waar ze een paar uur later arriveerde.

  Daar was intussen de koele technocraat in een zaaltje een tiental km verder, in een letterlijk en figuurlijk afstandelijk gesprek gewikkeld met afgevaardigden van de vakbonden, omdat de directie van de fabriek hem geen toestemming had gegeven om dat bij hen te doen.

  Intussen schoot Marine met zichtbaar veel genoegen en heel vakkundig onder ’s mans electorale duiven door zich meteen en ontspannen onder de stakers te mengen, hen toe te spreken en te antwoorden op hun vragen, waarbij ze zich ook graag met hen liet fotograferen. Ze verklaarde dat het met haar als president geen waar zou zijn, dat Frankrijk zou tussenkomen, en dat bij een vertrek uit Amiens, whirlpool invoertaksen zou moeten betalen voor hun producten in Frankrijk. Een beetje ” à la façon de Donald” dus. Snerend voegde ze eraan toe dat Macron intussen, ver van de arbeiders, met de vakbonden letterlijk en figuurlijk zoete broodjes aan het bakken was.

  De stakers waren zichtbaar opgetogen met haar bezoek, zoveel was duidelijk, en het omgekeerde bleek alras toen ijskikker Macron met een bezorgd gezicht ten tonele verscheen, megafoon in de hand. Weg ineens alle hartelijkheid. Macron verklaarde aan de stakende arbeiders dat hij niets kon doen tegen Whirlpool, omdat een producent nu eenmaal de keuze moet hebben om zich te vestigen in zijn land van keuze en nog wat van dergelijke blabla. De globalistische visie met andere woorden. Intussen werd hij duchtig uitgejouwd en uitgefloten door de stakers. De afgang was compleet, al trachtte hij nog zo zeer dit nadien een andere draai te geven op tv, want hij had op het einde toch nog een goed gesprek gehad met de stakers, zo werd gezegd met de duidelijke intentie om de geleden schade zoveel mogelijk te beperken. Dat we dit dan toch niet te horen en te zien hadden gekregen. Foutje van de media?

  De consternatie bij de verenigde corrupte progressieve media was uiteraard groot en niet minder hun verontwaardiging over zoveel onverwachte sluwheid van Marine in het nadeel van hun naar voor geschoven kandidaat Macron. Het scheelde niet veel of ze noemden het een misdaad. Die arme Macron toch, zo valselijk gepakt in zijn politiek kruis. Enfin, het ging zo nog de hele avond door, een toonaard hoger of lager als zoveel variaties op eenzelfde thema, dat van Macron de goede tegen de vermaledijde Le Pen, en ze zijn er die dag toch nooit meer geheel van bekomen. Le Pen had duidelijk gescoord, ook al deed men nog zo zijn tv-best om dat zoveel als mogelijk af te zwakken.

  En zo gaat dat maar door. Ook vanavond met de meeting van mevr. Le Pen in Nice. Wat een succes, wat een bevlogenheid, wat een oprechtheid in haar ideeën. De commentaar achteraf op tv nooit lovend, uiteraard zou ik zeggen, maar constant zoveel mogelijk een afzwakkende analyse door enkel politieke tegenstanders/haters van de FN-kandidate aan het woord te laten, dus nooit een repliek vanuit FN-hoek, Marine, die zowaar werd verweten bepaalde terminologie van Melenchon te hebben overgenomen, o.m. haar uitspraak ‘il faut dégager la France’ vonden ze niet kunnen, want daarmee had diezelfde Melenchon toch succes geboekt tijdens ronde één, en dus bezondigde zich lepe Marine aan plagiaat. Stel je eens voor.

  Zoveel woorden om maar te zeggen dat het nog alle kanten uitkan in Frankrijk. Hoeveel blijven er thuis, en hoeveel van de kiezers van de uitgeschakelde partijen gaan op Marine Le Pen stemmen. Dat is de grote onbekende voor de tweede ronde, maar waarschijnlijk wel de uiteindelijk beslissende factor. Tenzij Marine natuurlijk in het rechtstreeks TV-debat tussen beide kandidaten op 3 mei a.s. Macron bij wijze van spreken politiek kan afmaken, want daar zal het uiteindelijk voor de eerste keer moeten gaan over de werkelijke inhoud van beider programma’s, iets wat zijzelf intussen let de glimlach heeft voorop gezet. Macron zal uit zijn vaagheid moeten treden en politieke kleur bekennen.

  Wie leeft, zal zien op 7 mei, het blijft meer dan ooit een dubbeltje op zijn kant, met, wat mij betreft, een ietwat grotere kans voor de door het establishment op korte tijd bewust naar omhoog gecapituleerde Emmanuel Macron, niet onafhankelijk, maar ‘le bébé’ van de intelligente en sluwe Francois Hollande, die zelf, naar verluidt, altijd heeft gezegd dat hij ‘rechts’ in Frankrijk bij de volgende verkiezingen aan de kant zou zetten. Dat is intussen gebeurd, en zijn linkse poulain maakt wel degelijk een grote kans om ‘la tâche présidentielle du papa’ over te nemen. Tactisch goed gespeeld toch van die rooie Sois, nu hij zijn eigen positie en meteen die van zijn partij toch al langer de verdoemenis in had gespeeld.

  Geliked door 4 people

 4. Wat een schitterende winst voor Marine, ga zo door.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Héél misschien gloort er toch licht voor Marine aan de horizon.
  Het volk trapt niet in de door Soros nagemaakte jup Macron.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Alweer een aanslag verijdeld in Londen:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4453700/Heavily-armed-police-shoot-woman-raid.html

  Heavily armed police shoot woman in her 20s and arrest four in anti-terror raid as five shots ring out on quiet north London street

  Heavily armed police stormed London house and opened fire in anti-terror raid
  Five shots could be heard ringing out on Harlesden Road, Willesden, before 7pm
  A woman in her 20s shot by anti-terror police officers and was taken to hospital
  Three people including 16-year-old held arrested for suspected terror offences
  Simultaneously an unnamed woman, 43, was arrested at an address in Kent
  Raids not connected to the Whitehall knife arrest, Metropolitan Police said

  Laten we hopen dat Marine Le Pen president wordt. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid het einde van de EU betekenen.

  Trouwens, iets in de kranten gelezen over deze en de vorige dreiging [man met ladingen messen}?

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Ik vertrouw Macron niet. Als hij aan de macht komt dan zal hij de economie, en vooral die van zichzelf, hoger schatten dan de nood van verandering in Frankrijk. Macron is voor veel meer Europa. Voor véél meer geld in zijn eigen zakken en die van het etablissement. De burgers zijn de pionnen in het schaakspel die hem op de post van de overwinnaar kunnen brengen, voor de rest zijn ze vervangbaar en te missen.

  Hier een nieuw artikel over de persvrijheid in de wereld. De journalisten worden beknot in het geven van de ‘feiten’, volgens de opsomming. Vooral Amerika krijgt weer een veeg uit de pan, omdat Trump deze gang van zaken ‘hanteert’, volgens hen. Slachtofferpolitiek. Ze verdraaien de boel natuurlijk weer eens (wanneer niet?). Wat ze niet zeggen is, dat de pers genoeg vrijheid vanuit de ethiek van hun beroep heeft om de feiten te benoemen, maar zichzelf vaak uit eigenbelang en door anderen veelvuldig de censuur en beslissing oplegt om dit niet te doen. Met andere woorden: ze liegen dat het gedrukt staat uit politieke censuur/correctheid, maar ook uit linkse zelfovertuiging en angst voor hun eigen hachje. Eén ding is dit zeker niet: de waarheid.

  http://www.nu.nl/media/4652895/persvrijheid-in-groot-aantal-landen-flink-verslechterd.html

  Like

 8. abouneenee zegt:

  Dat belooft wat voor Zondag!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/artikel/2170488-terreurverdachte-neergeschoten-in-londen.html

  Terreurverdachte neergeschoten in Londen
  Vandaag, 01:51

  Bij een anti-terreuractie in het noordwesten van Londen is een vrouwelijke verdachte neergeschoten. Nog eens vier mensen zijn opgepakt.

  Like

 10. Beschouwer zegt:

  Goed gedaan. het flauwe van de sluiting van Whirlpool is dat de fabriek in Amiens winst maakt. Helaas willen de grote multionationals als psychopaten het onderste uit de kan. Nog meer winst. Ze gunnen de arbeiders niks slechts een habbekrats. Bah bah.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Veel besluiten die uit de directiekamer van de grote bos komen, zijn vaak genoeg totaal niet te doorgronden. Denk dat het daaraan ligt hoe ze niet alleen meer geld kunnen maken, maar ook de de belastingheffingen in west Europa kunnen ontlopen en een pikzwarte spaarpot ergens stallen.

   Voor wat betreft die Macron, die is net als Klaver. De manier waarop en hoe hij het publiek bespeelt en, voor zover je dat vindt, ook nog eens zijn jeugdige uitstraling en leuke smoelwerk. Voor de rest is het een luchtfietser zonder enige kennis van zaken. Wat hij nodig heeft zal hem zijn door de wol geverfde vrouwlief wel influisteren. Arm Frankrijk als de kiezers daar intuinen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s