Indonesië wordt steeds meer radicaalislamitisch

Screenshot_11

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

Het met 200 miljoen Mohammedanen meest dichtbevolkte islamland gold tot nu toe als naar verhouding gematigd. Dat verandert nu snel. De fundamentele islam grijpt steeds meer om zich heen, koran-getrouwe ophitsers radicaliseren de bevolking en niet-moslims worden voor feitelijke juiste uitspraken over het gevaarlijkste boek ter wereld voor de rechter gesleept. Er vonden massademonstraties met deels meer dan honderdduizend opgestookte Mohammedanen plaats, waarbij ook openlijk tot moord op de huidige christelijke gouverneur van Jakarta werd opgeroepen.

PI News

Basuki Tjahaja Purnama was sinds 2014 de enige christelijke gouverneur in Indonesië. Hij werd echter ook niet door het volk gekozen, maar door de modern ingestelde president Joko Widodo aangesteld. Bij de verkiezingen vorige week won de moslim Anies Baswedan en hij bedankte dan ook onmiddellijk voor de overwinning met gebeden in een grote moskee. Zijn christelijke concurrent daarentegen zou wegens “belediging van de islam” tot een gevangenisstraf veroordeeld worden. Wat echter heeft Purnama, die in Indonesië “Ahok” genoemd wordt en tot nu toe populair was als gouverneur, eigenlijk “misdaan”? De “Neue Zürcher Zeitung” bericht:

Ahok daarentegen stond op de dag na de verloren verkiezing voor de rechter: de straf van de aanklacht luidde voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarmee staat praktisch vast dat de (nog) christelijke regeringschef van de hoofdstad-regio, die in de verkiezingscampagne de profeet beledigd zou hebben, er ondanks een religieus opgefokte stemming er genadig vanaf komt.

Ahok had in een verkiezingstoespraak gezegd dat moslims zich niet meer zouden moeten laten verleiden door diegenen die de koran dusdanig zouden interpreteren dat moslims geen niet-islamitische “leider” zouden mogen volgen. Je moet wel heel erg goed nadenken om hierin blasfemie te herkennen. Desondanks hebben de beschuldiging en de daarmee verbonden radicalisering van de politieke discussie de verkiezingen beslissend beïnvloed. Na zijn verkiezingsnederlaag werd de strafeis aangepast: Ahok´s berouw en zijn bereidheid tot samenwerking rechtvaardigde volgens de aanklacht een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar.

Het proces had als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de 50-jarige gehangen. Het ondermijnde de autoriteit van de voormalig ongemeen populaire gouverneur, had op grond van de religieuze inhoud uitstraling tot ver buiten Jakarta en mobiliseerde een breed spectrum islamitische kringen. De vrees dat een overwinning van Ahok rellen zou veroorzaken, was reëel. Ook dit perspectief zou Ahok stemmen gekost kunnen hebben.

Ahok had de koran slechts exact geciteerd, wat ook helemaal niets met “interpretatie” te maken heeft. In de koran staan zoals bekend duidelijke bevelen van Allah, en vrome moslims moeten deze opvolgen. In dit geval gaat het om koran-vers 51 uit soera 5:

“O, gij die gelooft, neemt de Joden en de christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”

Dit betekent overduidelijk dat moslims zich niet door Joden of christenen moeten laten regeren. In een land, waarin zij (nog)  in de minderheid zijn, zoals in Duitsland, moeten ze dit tandenknarsend over zich heen laten gaan, totdat ze eindelijk in de meerderheid zijn. Hierover bestaan bindende islamitische juridische adviezen, zoals deze van sjeik Abu I-Hassan as-Suleimani:

Als de moslims zwak zijn, politiek respectievelijk militair, zoals de situatie op dit moment is, moeten zij zich volgens de koran-verzen, die oproepen tot tolerantie en dulden, gedragen. Deze aanwijzingen zijn gebaseerd op twee fundamentele feiten:

1. Allah geeft alleen opdracht aan diegene die in staat is de opdracht ook uit te voeren. De bewijzen daarvoor werden genoemd. De moslims zijn op dit moment niet in staat tegen de andere niet-moslims te vechten.

2. De geleerde van de islam, Ibn Taymiyya, herkende dit feit. Hij zei dat een moslim zich in een situatie van zwakte volgens de teksten dient te gedragen die tot tolerantie, vergeving en geduld oproepen. Als de moslim echter in een sterke positie zou zijn, zou hij zich volgens de teksten moeten gedragen die oproepen tot strijd tegen de ongelovigen.

Met zijn uitspraak heeft de christen Ahok het islamitische roofdier in Indonesië uit zijn sluimerslaap gewekt. Er vonden massademonstraties met deels meer dan honderdduizend woedende Mohammedanen plaats:

Screenshot_12

De christelijke gouverneur Ahok werd, getrouw aan de koran, verwenst,

Screenshot_13

hij werd op ondubbelzinnige wijze dood gewenst

Screenshot_14

en men hitste op met de zwarte jihad-vlag:

Screenshot_15

De “Neue Zürcher Zeitung” omschrijft de islamitisch uiterst explosieve, opgefokte sfeer als volgt:

De verdekte bedenkingen tegen een oorspronkelijk uit China afkomstige kandidaat, moorddreigingen, vooral echter politieke massaprotesten van conservatieve moslims duiden aan dat Indonesië veranderd is: de islam begint hier, net zoals in Maleisië, ook hier politieke energie te ontplooien. Beide landen werden na de onafhankelijkheid als pluralistische, multi-etnische en multireligieuze naties opgezet. Volgens Michael Vatikiotis, de regionaal directeur Azië van van het Centre for Humanitarian Dialogue, wordt pluralisme in beide landen vervangen door een politiek die exact identificeert. Lidmaatschap van een religie (islam) en etnische categorieën (Bumiputra respectievelijk Primbumi) spelen daarbij een steeds belangrijkere rol.

Dit alarmerende bericht van de “Neue Zürcher Zeitung” beschrijft een wereldwijde ontwikkeling: de fundamentele islam maakt een Renaissance door, nadat hij in de afgelopen decennia door dictators zoals Hussein, Moebarak, Ghadaffi, Assad & Co. op veel plaatsen beteugeld werd. Nu probeert hij zichzelf in landen zoals Irak, Syrië, Egypte, Tunesië, Marokko, Algerije, Turkije en ook Indonesië aan de macht te brengen, zoals in de koran duidelijk geëist wordt:

“Hij is het, Die Zijn boodschapper met leiding en de godsdienst der Waarheid heeft gezonden, opdat Hij hem moge doen zegevieren over alle (andere) godsdiensten. En Allah is als Getuige voldoende.” (soera 48, vers 28)

Alleen bij naïeve goedmenschen in de politiek en de media moet het er constant opnieuw in gehamerd worden: als de islam niet op tijd van zijn totalitaire machtsaanspraak, zijn legitimering van geweld en moord evenals van zijn rechtssysteem sharia wordt ontdaan, staat ook Duitsland en Europa de bloedige jihad zonder compromis te wachten.

Een oplossing om de islam hier in het land aan banden te leggen, is de schriftelijke en voor eeuwig geldende eis dat hij afziet van alle grondwet-vijandige elementen. Alle islamitische verenigingen, organisaties, moskeegemeenten en koran-scholen die zich verzetten tegen deze eis, moeten daarna wegens grondwet-vijandigheid verboden worden.

Zo worden islamitische functionarissen voor de keuze gesteld: of ze richten zich tegen vele centrale elementen van hun eigen politiek-religieuze ideologie en werken mee aan de fundamentele verandering van de islam – wat eigenlijk blasfemie betekent en daarmee strikt genomen zou zorgen voor een doods-fatwa – of ze moeten erkennen dat zij niet in Europa horen. Er zijn 57 islamitische landen beschikbaar om naartoe te gaan.

Alle andere maatregelen betekenen symptoombestrijding, zij pakken echter niet het probleem bij de wortel aan. Er is niet al te veel tijd meer om dit ook krachtig door te kunnen drukken. Met ieder jaar dat het islamitische bevolkingsaandeel in ons land toeneemt, wordt dat moeilijker.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald (en ingekort) uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, Censuur, christenhaat, co-existentie, demoniseren, dictatuur, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Indonesië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Salafisten, sharia, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

20 reacties op Indonesië wordt steeds meer radicaalislamitisch

 1. Sabeltant zegt:

  De ideologie van de vrede begint als een ziekte wereldwijd pandemische gevolgen te krijgen.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Indonesië is het volgende islammonster dat grommend op staat…
   Over hooguit een jaar zal het geweld losbarsten.
   Het overwegend blanke deelt van de wereldbevolking zal zich in de naaste toekomst moeten verdedigen tegen een gekleurde islamitische overmacht…

   Like

 2. Gert Jan Reitsma zegt:

  Keurig artikel Michael. Het blijkt weer: DE ISLAM IS GEEN GODSDIENST. HET IS EEN POLITIEKE IDEOLOGIE DIE HET DODEN VAN MENSEN AANBEVEELT ALS MACHTSINSTRUMENT.

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Vertel het is aan die krankzinnige van links/groen slinks/ de zogenaamde liberalen/ de nep christenen en de regenten die zich zelf beteren en wijzer vinden dan de rest van het volk !

   Like

 3. scheermes zegt:

  Als al de valse kerken zo radicaal als de moslims waren, en trouw aan het woord van GOD, dan had de islam hier geen voet aan de grond gekregen !! Dan had je 100% zeker OOK geen koran in ons land !!

  Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Wijlen Professor Dr. Hans Jansen zei ooit; Wie Islam zaait, zal Sharia oogsten. Dat belooft dus ook het een en ander voor Nederland !

  Geliked door 3 people

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Ik roep iedereen op dat verrotte land links te laten liggen als vakantieland wegens de islamisering, het onderdrukken van christenen en last but not least, de kolonisatie van Papua NieuwGuinea door Indonesische islamieten.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ook in de tijd van de kolonisatie waren er enorme problemen emt de islam anhangers en wel in het noorden van Sumatra de provincie Atjeh. Daar zijn heel wat oorlogen door de Nederlanders gevoerd en toch heeft men het daar niet kunnen onderdrukken of eruit werken. De rest vn de Archipel daar waren ook wel islamieten, maar daar had men weinig last van.
   Indonesie niet meer bezoeken zal voor een aantal Nederlanders geen optie zijn. Ze zijn al een flink stuk ouder, maar ze bezoeken net als mijn schoonzus om het jaar het graf van haar moeder bezoekt op de ere begraafplaats en oude bekenden uit die tijd voor zover die ook nog leven.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Van familie ( aangetrouwd ) en Indische kennissen die zo nu en dan naar Indonesië gingen, herinner ik me dat ze de laatste jaren het er over hadden “steeds meer hoofddoeken in openbaar te zien”.
    Dus sinds de tijd van N.O.I erg aan islamiseren.
    Van Uw maleise zin, begreep ik alleen het eerste woord “saya”.
    Ook zij, die Indische mensen, spraken soms onder elkaar Bahasa Indonesia.
    Vonden wij wel grappig………..

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja, het stikt er inmiddels van de hofddoeken, ook de kleine meisjes zijn nu de klos.
    Ik weet niet mee precies wat ik geschreven heb, maar zal wel in de trant zijn dat ik iets wel lekker of leuk vind. Bahasa Indonesia wordt door de oudere indische mensen zo niet gesproken. Ieder van de enorm vele eilanden had zo’n beetje z’n eigen taalgebruik van het maleis. Je zou het kunnen vergelijken met de dialecten die in een land worden gesproken. Bahasa is pas ingevoerd nadat de nieuwe regering na het verkrijgen van de zelfstandigheid de macht had, Met Bahasa Indonesia werden ze verplicht buiten hun dialect ook de officiele taal, bahasa dus te spreken en te schrijven. Je kunt het vergelijken met iemand die een Drents of Gronings dialect spreekt, maar op school en in het openbare leven gewoon Nederlands moet spreken.
    Het taaltje wat die indisch mensen in Nederland spreken, is een mengelmoes van Nederlands en Maleis en zeker wel grappig.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    d

    Like

 7. oeps48 zegt:

  Laten we even positief denken en vooral blij zijn, dat Indonesië niet meer onze kolonie is.

  Like

 8. Ja, Erdogan kan nu lekker zijn gang. En Brussel durft hier niets van te zeggen en laat staan hier iets aan te doen de schijthuizen.

  Like

 9. elisah zegt:

  Feitelijke uitspraken uit het boek van de haat mogen dus niet aangehaald worden, misschien de hoogste tijd dat die teksten eens echt openbaar worden gemaakt.
  Dan kan iedereen eens meegenieten van de wrede werkelijkheid van wat ze te wachten staat als ze die lui onbeperkt binnen laten.

  Like

 10. Diep triest voor het mooie Indonesië waar ik ben opgegroeid.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel is duidelijk genoeg. Zolang als de moslims in minderheid zijn, in Nederland of de andere landen van Europa, veinzen ze dat ze zich conformeren aan onze vrije samenleving. Zodra de moslims meer dan 10% van de bevolking uitmaken, dan laten ze hun maskers vallen. We zien hiervan al tekenen in Zweden, Duitsland, Frankrijk maar ook al in Nederland. Maar de verraders der POLITIEK weigeren om de islam aan te pakken. Behalve dan de partijen: FN,PVV,AfD,VB. De werkelijk vaderlandslievende partijen!

  Like

 12. koos zegt:

  De toezegging om af te zien van alle grondwet-vijandige elementen is niet voldoende. Wat heb je aan een toezegging van moslims? Het enige dat helpt is ervoor te zorgen dat er niet meer bijkomen. Stop de immigratie, en stop de grote gezinnen door een verbod op meer dan 2 kinderen.

  Like

 13. Pingback: Wordt Europa een islamitisch continent? | eunmask

 14. Jules Vismale zegt:

  Nou lijkt echter de natuur in Indonesië de moslimextremisten te straffen voor hun zonden en hoogmoed in de vorm van de vulkaan Krakatau! Deze heeft er namelijk voor gezorgd dat de vier natuurelementen, aarde, water, lucht en vuur, zich tegen hen keerden en een dodelijke cocktail gevormd waardoor er daar zeker meer dan 400 doden vielen! Lees thans hoe dat in zijn werk ging:

  Indonesiërs vrezen nieuwe tsunami: ‘de voortekenen zijn slecht’

  Inwoners van West-Java en Zuid-Sumatra langs de Straat van Sunda (net als in 1883) wordt gevraagd om minstens een kilometer uit de buurt van de kust te blijven. De verzwakte wand van de vulkaan Anak Krakatau kan bezwijken door de voortdurende uitbarstingen en het verwachte slechte weer.

  Vandaag worden hoge golven (tsunami’s) en zware regenbuien verwacht. Dat kan er in combinatie met de uitbarstingen toe leiden dat de wand van de vulkaankrater instort.

  Zaterdagavond kwamen meer dan 429 mensen om door een onverwachte vloedgolf. De tsunami werd veroorzaakt door een aardverschuiving na een uitbarsting van Anak Krakatau (deze is al aardig een kind van zijn beruchte vader uit 1883 aan het worden!) in de Straat van Sunda.
  Tsunami-waarschuwingssystemen werkten niet (dat is natuurlijk ontzettend lang verwaarloosd omdat men van de tsunami uit 2004 weinig heeft geleerd) doordat die tenslotte wel reageren op aardbevingen maar niet op een aardverschuiving.
  De verwachting is dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen, omdat niet alle kustdorpen al volledig zijn doorzocht door de hulpdiensten. En het is zeker te hopen dat er daarginder ook een hele hoop moslimextremisten zijn verdronken en deze hierna NOOIT meer het paradijs van Allah zullen binnengaan!

  Als de dood

  “Mensen hier zijn als de dood dat de vulkaan opnieuw gaat uitbarsten”, zegt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. “Ze horen de hele dag het gerommel van die berg. En elke keer als dat gerommeld harder wordt, slaan ze op de vlucht. Dat was nu ook. Er gingen geruchten van hoge golven. Die kwamen er nu niet, maar die paniek houd je niet tegen.”
  Zouden ze daar trouwens in Indonesië niet decennia’s lang met de natuur hebben geknoeid dan is het toch enigszins begrijpelijk dat deze ooit wraak neemt en onverwachts keihard terugslaat!

  Wat het risico is op een nieuwe tsunami is onduidelijk, zegt Maas. “De voortekenen zijn wel heel erg slecht. Het is zwaar weer en het regent ontzettend hard. De vulkaan is zo verzwakt dat er andere stukken kunnen afbreken. Dat gaat niet om kleine aardverschuivingen. Bij de tsunami van vorige week brak 64 hectare ineens af en stortte in zee.”

  Bewoners van de Javaanse kust zitten vol spanning na de tsunami. Gisteren sloegen inwoners van een dorp op de vlucht na een gerucht over een nieuwe tsunami. An als de Anak Krakatau zichzelf inderdaad voor de helft vernietigd zal deze zichzelf op de duur toch weer laten herrijzen, gelijk naar de legendarische vogel Phoenix!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s