Weber eist volledige EU-uittreding van Groot-Brittannië

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitter van de christendemocratische EVP (Europese Volkspartij), Manfred Weber (foto), dreigt ermee niet akkoord te gaan met het uittredingsverdrag mocht Groot-Brittannië de krenten uit de pap willen pikken.

Contra magazine

In de Brexit-onderhandelingen maakt de grootste fractie in het Europees Parlement haar toestemming afhankelijk van het einde van de EU-voordelen voor Groot-Brittannië. In een gesprek met de “Neue Osnabrücker Zeitung” zei de voorzitter van de christendemocratie EVP-fractie, Manfred Weber (CSU): “Wij zullen alleen akkoord gaan met een uittredingsverdrag als het duidelijk maakt dat Groot-Brittannië ook werkelijk de EU verlaat, dat wil zeggen niet de krenten uit de pap pikt. Uittreding betekent uittreding.”

Zo zou Groot-Brittannië na een uittreding “natuurlijk ook niet meer” kunnen profiteren van het Europese onderzoeksnetwerk en de ISIS-opsporingsdatabank niet meer kunnen gebruiken. Een nieuw handelsverdrag met de Britten zou alleen dan tot stand komen wanneer Groot-Brittannië fair gedrag aan de dag zou leggen. Weber zei: “De Britten moeten garanderen niet aan dumping te doen op sociaal, handels- of belastinggebied. Er mag geen nieuwe belasting-oase voor onze huisdeur ontstaan”. Hij voegde er aan toe: “Wie eruit wil, verliest de voordelen van een gemeenschap”. De EVP is de grootste fractie in het Europees Parlement. Vandaag zal de EU-top vergaderen over de Brexit.

De voorzitter van de Duitse werkgevers, Ingo Kramer, voorspelde in de “Neue Osnabrücker Zeitung” dat de economische gevolgen van de Brexit ingrijpender zouden zijn voor Groot-Brittannië dan voor Europa. Kramer eiste tegelijkertijd: “We moeten nu de samenhang van de resterende 27 EU-lidstaten uitbreiden. Onze gemeenschappelijke toekomst ligt in een sterke EU met een sterke binnenmarkt”. Het resultaat van de Brexit-onderhandelingen zou volgens de voorzitter van de werkgevers “een fair resultaat voor beide partijen” moeten zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Europees Parlement, EUSSR, Groot-Brittannië, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Weber eist volledige EU-uittreding van Groot-Brittannië

 1. Nou Engeland red het heus wel zonder Europa. Laat Europa zelf maar eens uitkijken. Wij zijn ook best van Engeland Afhankelijk, wat de visserij betrefdt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Van wanneer hebben door niemand verkozen dictators ‘recht van spreken?’.
  Dictators horen thuis in een zwaar bewaakte isoleercel voor minimum 20 jaar, liefst levenslang.

  Geliked door 2 people

 3. Marlies zegt:

  Daar gaan we weer: dreigen, dreigen,dreigen. Pathetic losers.

  Like

 4. H J zegt:

  Hahaha, de interesse van de EU en zijn BURGERS. Maak dat maar eens hard, Weber mannetje.

  Like

 5. Fred zegt:

  Het moet natuurlijk zijn; “de interesse van de elite van de EU en de multinationals en de banken.
  De burgers staan compleet buitenspel.
  Al jaren.
  In Brussel hebben ze dat nog steeds niet door.

  Geliked door 1 persoon

 6. Aegolius cs zegt:

  Welke landen vertegenwoordigt deze EU-Volkspartij? Een soort jehova waarvan ik niet vrolijk word. Putin heeft recentelijk voornoemde partij (jehova) als sekte verboden. 🙂
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Volkspartij

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Vaar ter helle, idioot met jouw smerige, rode draak, de EUSSR.

  Geliked door 1 persoon

 8. abouneenee zegt:

  Zo doorzichtig dit. Met alle egards worden landen in de EU gelokt, maar wil een land zich vrij maken van de EU dan is laatstgenoemde ineens niet zo welwillend. Hiermee is de EU niet zomaar een godsdienst van een zekere bevolkingsgroep die zich maar wat graag de elite laat noemen, het is een op de islam gelijkende godsdienst: met zoete woorden op de leek inpraten totdat hij zich bekeerd en dan de facade laten vallen, sterker: op uittreding staat de doodsstraf volgens de sharia. Een land heeft geen fysiek hart dat je tot stilstand kunt brengen, vandaar dit straffen van een land, met als doel natuurlijk dat andere landen het wel uit hun hoofd laten om artikel 50 in te roepen. Dat is geen vrijheid mensen, dat is een totalitaire dictatuur. Eurofielen zoals Rutte houden zichzelf voor dat het project een hoger doel dient en dat de kiezers onder leiding van ophitsers zoals Wilders en Le Pen zand in de ogen hebben voor dit naar verluid hogere doel. Feit is dat mensen zoals Rutte zich slechts belangrijker voordoen dan ze werkelijk zijn. Zij voeren een toneelstukje op zodat zij iets te doen hebben en tegelijkertijd nog een goed gevoel hebben over zichzelf.

  De afgelopen dagen zien we dat Trump en Orban allebei door de EU zijn overgehaald om hun koers te wijzigen, maar er is niets dan het landsbelang wat beide heren kan hebben overgehaald en misschien zagen beide heren hun landsbelang te zeer beschadigd door de EU als zij niet in pas zouden lopen met wat führer Merkel wil. Zo is de Derde Wereldoorlog er één van stille diplomatie, met toch weer Duitsland als agressor. Geen enkel land mag boven een ander land uitspringen binnen de EU, van de EU.

  De EU wil altijd uitbreiden. GB is daar op een gegeven moment ook bij gekomen. GB wil nu weer weg. Omdat de EU bang is voor een domino-effect moeten de andere landen bang gemaakt worden: dictatuur van Merkel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s