Kardinaal Marx: De Europeanen hebben een morele verantwoordelijkheid voor de wereld

Screenshot_67

(Vertaling: E.J. Bron)

En opnieuw neemt de voorzitter van de katholieke Duitse bisschoppenconferentie, kardinaal Reinhard Marx (foto), als zelfbenoemde morele instantie het woord. De Europeanen zouden “nationale tegenstellingen” moeten overwinnen, jammert hij in een gastbijdrage aan de “Frankfurter Rundschau”.

PI News

Er zou sprake zijn van een verbreide ontevredenheid, waarvan de schuld aan “Brussel” zou worden gegeven. Terwijl “Europese successen” niet aan de EU, maar “aan nationaal egoïsme” mislukt zouden zijn, aldus Marx, die tegelijkertijd de “terugtrekking in het nationale” net zo geselt als de “politieke aspiraties in Oost-Europa” en in West-Europa, “waar rechtse partijen exhibitie-wedstrijden met de islam houden en zich beroepen op een culturalistisch begrip van het christendom”, zoals hij schrijft. Terwijl de Europeanen “een morele verantwoordelijkheid voor de wereld, voor de arme landen” zouden hebben, aldus Marx.

Op typisch linkse suïcidale wijze eist de kerkvorst een “pluralistische, open samenleving”, al het andere zou onze vrijheid bedreigen. Terug naar gesloten samenlevingen zou niet wenselijk zijn. En een terugkeer in het nationale, in het geslotene zou ook geen christelijke optie zijn, aldus de kardinaal. Met deze onrealistische uitspraak wil hij graag “hoop” aan ons doorgeven.

Wij vinden dat de linkse, onze waarden verwoestende kerkdictators zich er eindelijk op zouden moeten herbezinnen om de kerkgemeenten als zodanig te verzorgen en vooral hun gelovigen in de wereld te beschermen. Daarmee zouden ze werk genoeg hebben en het zou wenselijk zijn dat zij zich zouden houden aan de scheiding van kerk en staat en zich zouden terugtrekken uit de wereldlijke politiek. Ze zijn daar noch gewenst noch behulpzaam.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Christendom, cultuurrelativisme, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Kardinaal Marx: De Europeanen hebben een morele verantwoordelijkheid voor de wereld

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  Hij doer de naam Marx wel eer aan zo te zeggen, maar dat dit soort ideologie ondertussen een verlopen idee is heeft de heer Marx nog niet begrepen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk der Niederlánder: 19.48. uur. Daar dacht ik ook gelijk aan! Deze verlinkste “vollidiot”, is net als zijn pipo baas in Rome, inmiddels de grootste vijand geworden voor de burgers in heel Europa. Ze likken de konten der muzelmannen!

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het ontbreekt er alleen nog maar aan, dat-ie gaat beweren, dat het EU-concept is bedacht door God-zelf. Of door diens Zoon. “In het Huis van mijn vader zijn vele woningen…. blablabla…..” Zoiets.
  Je zou je trouwens ook nog bijna gaan afvragen, of die kerken soms steekpenningen toegeschoven krijgen. Door Brussel, wel te verstaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Wanneer sluiten ze al ouwe demente kapoenen is eindelijk op ????
  Ze worden zo langzamerhand een gevaar voor de maatschappij !

  Like

 4. Henri zegt:

  Het lichtend voorbeeld van deze Gutmenschen, islam, heeft nog nooit gehoord van de scheiding tussen kerk en staat. Nadat de kerk in 1870 definitief haar wereldlijke macht verloor, is het alleen maar bergafwaarts gegaan met allerlei christelijke instituties. Mogelijk verlangt deze Marx (familie van…?) naar de goede oude tijd terug.

  Geliked door 2 people

  • Edjan zegt:

   Klopt. De kerken verlangen terug naar de tijden van de theocratie. De bazen verlangen terug naar de tijden van de lijfeigenen. Vandaar misschien de aantrekkingskracht van de mohammedanen op de liberalen en de confessionelen.

   Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    De huidige toestand in de wereld is te wijten aan de zondigheid van de gelovigen.
    Als we het Goddelijke gebod “Gaat heen en vermenigvuldigt U” opvolgen en Gods water over Gods akkers laten lopen komt alles goed.
    Ban de pil en de import van heidenen zal stoppen.

    Like

 5. Cathja zegt:

  Ik zou het juister vinden als hij zich zou uitspreken over de ellende die de Rooms-Katholieke kerk wereldwijd heeft aangericht! De diverse pausen moesten niets weten van geboortebeperking, zodat vooral Afrika een overbevolkt gebied is geworden.
  Door het celibaat zijn bovendien tal van priesters op het verkeerde pad terechtgekomen, wat wereldwijd heeft geleid tot kerkverlating van de gelovigen, ja zelfs tot ongeloof.

  Deze man moet zich schamen dat hij ons, de Europeanen, mede verantwoordelijk houdt voor de ellende in de wereld van vandaag, en het ons verwijt dat wij terug willen naar een gesloten samenleving. Ja, dat willen wij inderdaad, om zo de aanvoer van moslims tegen te gaan, want de grootste bedreiging voor de wereld is DE ISLAM.

  Maar dat mag niet worden gezegd.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   De diverse pausen moesten niets weten van geboortebeperking, zodat vooral Afrika een overbevolkt gebied is geworden.

   Afrika is altijd een continent geweest van veel nakomelingen. Van oudsher krijgen vrouwen in Afrika de meest nakomelingen. Ook voor de tijd dat de christelijke Paters en Zusters er hun goede werken gedaan hebben. Afrikaanse vrouwen zijn gemiddeld op jongere leeftijd vruchtbaar dan vrouwen buiten Afrika. Daarnaast zijn Afrikaanse mannen niet monogaam. Ook dat is een etnisch cultureel gegeven en heeft alles te maken met biologische garanties scheppen voor het verzekeren van nakomelingen en voortbestaan van de soort. Niet het Pauselijk verbod op geboortebeperking is daar de schuldige aan. Een relatief kinderoverschot is een etnisch cultureel gegeven. Dit overschot is door de eeuwen tot duizenden jaren terug noodzaak geweest voor het voortbestaan van de soort. Dit overschot was en is Afrika noodzakelijk om de grote kindersterfte die al duizenden jaren inheems is te compenseren. De schuld aan de bevolkingsexplosie is niet de Paus in Rome maar dat zijn de vele NGO’s met hun ontwikkelingshulp en gezondheidszorghulp programma’s. Ook de voedselhulpprogramma’s zijn debet aan de bevolkingsexplosie. Het klinkt cru wat ik schrijf maar de feiten zijn de feiten. Afrika was qua bevolkingsaanwas beter af als alle hulp opgeschort werd en alleen nog hulp gegeven zou worden in de aller ergste situaties. Ja en dat betekent inderdaad dat veel Afrikaanse kinderen weer jong zullen sterven. De gemiddelde Afrikaanse samenlevingen zijn niet in staat grote bevolkingsgroepen aan het werk en aan het eten te houden zoals dat wel in de rest van de wereld in meer of mindere mate het geval is. Het ontbreekt de gemiddelde Afrikaan aan kwaliteiten zijn samenleving naar een hogere standaard te brengen. Deze vaststelling is geen racisme maar zijn opnieuw de kale feiten. 75 jaar ontwikkelingshulp heeft niets opgebracht. In Zuid Afrika kun je nu in real-time zien tot wat de zwarte mens in staat is. Dat is niet veel. Ze kregen een kant en klaar cultureel, technologisch en ook economisch hoogstaand land gratis cadeau in de schoot geworpen en in een halve generatie hebben ze het in principe al afgebroken. Zuid Afrika wordt weer een ontwikkelingsland. Het is om te huilen. Stop alle ontwikkelingshulp en giro 555 acties. Afrika kan er alleen maar beter van worden. Laat de goedmens dan maar zeehondjes redden maar laat hem zijn handen van Afrika afhouden want hij richt daar alleen maar ellende aan.

   Geliked door 3 people

   • Annette/Gerald zegt:

    Hier ben ik het nou eens honderd procent mee eens! Jaren geleden kregen Afrikaanse vrouwen ook al 8 of 10 kinderen. Dat moest ook wel, want van die kinderen bleven er misschien 1 of 2 in leven. Door de hulp van de NGO’s (inentingsprogramma’s en nog veel meer) blijven ze nu praktisch allemaal in leven. De enige juiste manier om het probleem op te lossen is dus om misschien kinderen op de wereld en dan specifiek in Afrika, op de wereld te zetten…. maar ja, daar wringt dus de schoen. Het muntje is nog niet gevallen, plus past het niet in het beeld van veel kinderen en dan, als ze wat groter zijn op een bootje richting Europa om die ongelovigen met harde hand te bekeren en alles af te nemen.

    Geliked door 1 persoon

   • tippelaar zegt:

    guusvelraeds. U heeft hier verwoord wat de hele zieligheidsindustrie onder de pet houdt. Ze doen dat puur uit eigen belang., Zij verdienen er meer dan een dikke boterham mee.
    75 jaar ontwikkelingshulp en ze drinken nog steeds vervuild water. Bedoelde u in uw bijdrage Zimbabwe, het voormalige Rhodesië? Als dat zo is dat een prima voorbeeld. Rhodesië, was 1 van de rijkste en welvarendste landen van Afrika, ook voor de zwarte bevolking. Nu, onder leiding van Mugabe, straatarm, corrupt, hongerend. De zwarte bevolking heeft de blanke boeren vermoord, verdreven, het land uitgejaagd. Al die blanke boeren namen hun economische- en technische kennis mee en nu heeft Zimbabwe niets meer, alleen een roversbende als de huidige regering van Mugabe. Maar ze hebben het zelf gewild. Nu leven ze onder terreur van Mugabe die ze niet te eten geeft. Ze zijn er dus weinig mee opgeschoten met deze “vrijheid”. Wat de explosieve bevolkingsaanwas in Afrika betreft, vergelijk ik dat met muizen. Die vermenigvuldigen zich razendsnel omdat ze als voedsel dienen voor de rest in de dierenvoedselketen. Voor de rest mag u er zelf iets bij bedenken.

    Geliked door 2 people

   • elisah zegt:

    Dit is wat realistische mensen normaliter alleen durven te denken, hardop zeggen is zgn not done….
    Je kan alleen aan een oplossing werken als je de juiste analyse maakt.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja.
   Deze RK-klootzak doet wat dit soort flikkers altijd doen en altijd zullen blijven doen, en dat is de zaak volledig omdraaien en de “gelovigen” voor houden dat zij de ware “schuldigen” zijn.
   Het zonde/boete concept vinden wij, zorgvuldig verpakt, weer eens in deze boodschap terug.

   Geliked door 1 persoon

 6. Beschouwer zegt:

  Marxisme is fout. Marxisme bracht vele miljoenen doden.

  Like

 7. Steven zegt:

  Nog zo’n mafklapper die ze in een boot op weg naar Africa of het midden oosten moeten zetten.
  Dan komt hij vast nog wel eens terug op zijn “open samenleving” en “Europa heeft een verantwoordelijkheid voor de wereld” gejengel

  Like

 8. Nachtkaarsje zegt:

  Deze man moet je met een groot kruis om zijn nek in habijt loslaten in een franse no go area in Parijs. Eens kijken hoe die dan jammert als die dat overleeft.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Altijd eerst naakt uitkleden…!
   Nooit vergeten.
   Dit is eigenlijk het belangrijkste. De rest is kinderspel.
   Verder hoef je eigenlijk weinig te doen.
   Neem een groot zwart varken, zet ‘m er op en jaag hem ’n uurtje over het marktplein
   heen en weer.
   Natuurlijk moet hij wel door het volk zo veel mogelijk worden bekogeld, bespoten, bevuild en geschopt en geslagen.
   Daarna eens goed afspuiten en de nacht in een ijzeren kooi op dakgoothoogte de nacht laten doorbrengen.
   Vanzelfsprekend zal het gepeupel zich de kans niet laten ontgaan de man te bekogelen met alles wat in staat van ontbinding verkeert.
   De volgende dag kan hij dan in het openbaar eens goed gemarteld worden waarna hij op gruwelijke wijze genadiglijk uit zijn lijden worden verlost.
   Niet vergeten zijn lichaam aan een spies ten toon te stellen voor het Kardinaals-paleis, als schrikwekkend voorbeeld voor linkse gelovigen

   Like

 9. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/london/2017/04/29/terror-arrests-near-daily-basis-expert-estimates-10000-uk-jihadis/

  British Police Making Terror Arrests on ‘Near Daily Basis’ as Expert Estimates 10,000 UK Jihadis

  The Senior National Co-ordinator for Counter Terrorism has confirmed that police are now making terror-related arrests “on a near daily basis”. Meanwhile, a noted security expert has estimated the number of “committed Islamists” in the country is “between 6,000 and 10,000”.

  De politie verricht dagelijks terreurgerelateerde arrestaties. Er bevinden zich 6000 tot 10.000 jihadisten in GB.

  En dit alles dankzij linkse warhoofden, zoals deze kardinaal. Zij brengen hun eigen volk dagelijks in gevaar.

  Like

 10. Harry zegt:

  Eigenlijk zijn de vromen van nu een soort van de laatsten der Mohicanen .
  Goed , het was een flinke stam .
  Ze doen hun best om niet uit te sterven , net als christenen .
  Sommige spartelen nog als dollen om hun cluppie in stand te houden .
  Maar de aantallen slinken , de kerken stromen leeg en ze blijven thuis ,
  Om nog wel ” ergens in te geloven ” .
  “Ik geloof wél dat er iéts is” , hoor ik vaak , maar ze hebben geen idee wát .
  Het kan een boom zijn , of een Ferrari , een kikker misschien ?
  Thuisgelovers .
  Mogelijk is het angstaanjagend dat er geen opperwezen is voor sommigen .

  Maar zonder leiding verwatert iedere club .
  Ben ik daar rouwig om ?
  Nee , ik heb meer ergernis dan plezier van gelovigen .
  Gaan we nu meer verloederen ?
  Tja , als de tien geboden wegvallen en je hebt alleen de wet nog die door mensen in elkaar is geflansd , dan zal het niet beter worden .
  Maar ik ken een heleboel niet gelovigen die zich voorbeeldig gedragen , misschien kunnen ze zich daar bij aansluiten ?
  We hebben alleen geen bonus voor je als je dood gaat , dan is het over en uit .
  Maar ook geen hellevuur , d’as ook wel wat waard .

  Wat ook goeddeels zal verdwijnen is de schijnheiligheid , het misbruik , de incest .
  Dat is dan wél weer heel positief .

  En al die dominees , bisschoppen , paters , priesters en andere omhooggevallenen , laten die maar een vak gaan leren .
  Met hun eeuwenlange opleiding in verbaal gezwalk ,
  kunnen ze zich in de politiek vast prima redden .
  Of als ambtenaar .
  Als dat tenminste tot de vakken gerekend mag worden .

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  De RK is niet de kerk van God, al deze vertegenwoordigers van de RK verloochenen zichzelf, zetten rassen tegen elkaar op en steunen de VERKEERDE PARTIJ zoals zo vaak in de geschiedenis is voorgekomen. Het zogenaamd handelen uit naam van God of de RK en dan de meest gruwelijke misdaden begaan.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Guardiacivil: 22.38. uur. Over deze duivelse RK/Vaticaan, staat nu een artikel op http://www.Xander. nl, hoe daar tussen de kardinalen homofilie wijd verbreid is, en hoe de duivel daar zijn intrek heeft genomen. Jammer voor de eventueel integere priester en/of rooms katholiek. Maar huiver en beef, als men dat leest.

   Like

 12. fleckie zegt:

  Men kan het ook zo bekijken: onder mom van een religie wordt..POLITIEK bedreven, alleen had men dit ‘voorheen’..niet…doorschouwd,( bij de ISLAM heeft men ( niet moslems) het ook in de gaten gekregen,,(op dat gebied lijken ze inderdaad op elkaar,…misschien heeftde Jezuiet uit Rome DAT bedoeld, met zijn opmerking dat ze ……..zijn?

  Like

 13. ReaGluurder zegt:

  Vieze Soepjurk!! Scheisse!!

  Geliked door 1 persoon

 14. louis portugal zegt:

  Wat een proleet.
  Of zeg ik het four???

  Like

 15. ieznogoedh zegt:

  Ik ben absoluut niet verantwoordelijk voor het wel en wee van ik weet niet hoeveel buitenlanders.
  Deze Marx (hij heeft zijn naam wel mee) mag vooral goed doen als hij dat wil maar niet leuteren over het niet gesloten mogen zijn van de samenleving.
  Als er een samenleving gesloten is, dan is het wel die waar hij zelf deel van uitmaakt.
  De kerk moet zich bezig houden met het spirituele maar niet met het wereldlijke.
  De tijd van oorlog voerende kerkvorsten is al lang voorbij. Kennelijk leeft deze man heel ver terug in het verleden, hetgeen een reden kan zijn dat hij mislims wel ziet zitten, Die leven ook zo’n 1.400 jaar terug in de tijd.

  Like

 16. Mary zegt:

  Wij zijn helemaal niets verplicht laat staan schuldig, waar religie altijd zo graag mee schermt, en zijn alleen verantwoordelijk voor ons zelf.

  Like

 17. Fred zegt:

  Hoeveel Christenen zijn er al vermoord in Islamitische landen?
  Heel erg veel.
  Maar daar hoor je deze Christenverrader niet over.
  Ook zijn hoogste baas in het Vaticaan hult zich in stilzwijgen.
  Alleen nationalisten durven en zullen dit benoemen.
  En dat doen ze ook en ze laten zich door dit soort van wereldvreemde figuren niet tegenhouden.
  Nooit.

  Like

 18. Jade zegt:

  Mr. Marx mag hier natuurlijk graag een vorkje prikken:
  http://cannibalclub.org/index.html

  Like

 19. Nemesis zegt:

  Yoeren we de reconquita weer in en gooien dit soort ketterpapen op de brandstapej. Die matigen zich dinge aan die hen niet toestaan. In de politiek hebben die helemaal absoluut niets verloren,

  Like

 20. Profeten bestaan niet, wel valse leugenaars uit de katholieken kerk die uit naam van god het orakel uithangen.

  Like

 21. FRANK H.M. zegt:

  Die vent moet dringend een goede psychiater raadplegen!

  Like

 22. N.E. Derlander zegt:

  Deze kardinaal heeft de boodschap van de God van Israël totaal niet begrepen. De beoogde nieuwe wereldorde komt (via Satan) van mensen, staat volkomen los van God van Israël. Naastenliefde is heel iets anders dan het surrogaat humaan zijn. Humaan zijn = een aflaat.

  Ik zal voor deze verdwaalde kardinaal bidden……………….

  Like

 23. Jan zegt:

  Jongetjes besnijden moet kunnen, ies koeltoes, volgens de geschifte Marx (geen familie van)

  Kardinal Marx kritisiert Island wegen Verbot der Knabenbeschneidung

  Kardinal Reinhard Marx hat sich wieder einmal in Dinge eingemischt, von denen er nichts versteht. Dieses mal kritisierte er Island dafür, dass dort die Beschneidung von männlichen, unmündigen Kindern verboten werden soll.

  In einer am Dienstagabend in Brüssel veröffentlichten Erklärung forderte der Präsident der EU-Bischofskommission COMECE, Kardinal Marx, die EU auf, diese “Bedrohung der Grundrechte” zu verhindern. Denn schließlich sei der Gesetzentwurf “ein gefährlicher Angriff auf die Religionsfreiheit”.1

  Hintergrund seiner Empörung ist, dass isländische Parlamentsmitglieder einen Gesetzentwurf vorgelegt haben, in dem eine Freiheitsstrafe von bis zu sechs Jahren für Personen vorgesehen ist, die einem Kind einen körperlichen Schaden oder eine sonstige gesundheitliche Beeinträchtigung durch “das ganzheitliche oder teilweise Entfernen von Sexualorganen” zufügt.

  https://hpd.de/artikel/kardinal-marx-kritisiert-island-wegen-verbot-knabenbeschneidung-15257

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s