Saoedi-Arabië kocht de VS met $ 200 miljard om voor de oorlog in Jemen

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

Saleh al-Qarshi zei tegenover FNA: “Washington vroeg het Saoedische regime onlangs om meer geld voor diens verdediging, waarop Riyad $ 200 miljard aan de VS overmaakte als tegemoetkoming in de kosten voor hun deelname aan de oorlog in Jemen. En dat helemaal onafhankelijk van de enorme bedragen die Saoedi-Arabië al betaalt aan het Amerikaanse ministerie van Financiën voor de bescherming van de Kroon.”

Inselpresse

Volgens al-Qarshi onthulde de voormalige chef van de Saoedische geheime dienst, Turki al-Feisal, vorig jaar dat zijn land de weinig rente opleverende Amerikaanse staatsleningen kocht om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

In relevante berichten van de afgelopen week werd gezegd dat Saoedi-Arabië de luchtaanvallen op de Syrische luchtmachtbasis al-Sharyat in de Syrische provincie Homs sponsorde en dat Riyad zelfs meer geld toezegde wanneer Trump zou doorgaan met de aanvallen tegen Syrië. Zondag zei een diplomatieke bron uit het milieu van de Saoedische heersersfamilie:

“Saoedische officials, die na de verkiezing van Trump niet al te optimistisch waren, besloten de Amerikaanse zakenman met geld in een samenwerking te lokken.”

Met betrekking tot het telefoongesprek van de Saoedische koning met Trump direct na de Amerikaanse aanval tegen Syrië zei de bron dat het telefoontje niet alleen tot doel had om felicitaties met de aanval over te brengen, maar dat de Saoedische koning eveneens de hoop uitsprak op nog meer Amerikaanse aanvallen op Syrië.

Volgens de bron benadrukte koning Salman eveneens de bereidheid van zijn land om Washington uit te rusten met enorme financiële middelen om zodoende luchtaanvallen op Syrië te ondernemen.

Ook andere bronnen uit kringen rondom de Saoedische Koninklijke familie zeiden dat Trump zijn medewerkers opdracht gaf om de totale kosten voor nog meer raket- en luchtaanvallen tegen Syrië te berekenen en deze aan Riyad door te geven.

Op 7 april vuurden de VS 59 Tomahawk-raketten op een Syrisch vliegveld in Shayrat in de buurt van de stad Homs af.

Donald Trump zei dat de aanval een antwoord zou zijn op de vermeende inzet van chemische wapens in het Syrische Idlib op 4 april, waarvoor Washington de Syrische regering verantwoordelijk maakt.

De Syrische oppositie beweerde dat de chemische wapens werden ingezet tegen mensen in de noordwestelijke provincie door troepen die loyaal zijn aan de Syrische president Bashar al-Assad. Hierbij werden bijna 80 mensen gedood en raakten er 200 gewond. De Syrische president daarentegen zei dat zijn regering niet meer over chemische wapens zou beschikken sinds hun vernietiging in 2013. Hij wees ook de bewering van de hand chemische wapens tegen het eigen volk in te zetten.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
http://ahtribune.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jemen, Saoedi-Arabië, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Saoedi-Arabië kocht de VS met $ 200 miljard om voor de oorlog in Jemen

 1. Met geld en olie, gaan alle deuren voor je open.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De Romeinen zeiden het reeds: “Pecunia Non Olet”, Geld Stinkt Niet. En voor geld en olie, doen heersers alles. Ik heb nu inmiddels mijn twijfels over Trump.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Wat een ‘schuiverij’ met ‘miljoenen/ miljarden’, ( hoe wordt dat eigenlijk ‘verantwoord’ bij..DE…Belastingen?’

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Zo ken ik de islam: namens mohammed (?) niet alleen de ongelovigen afslachten.
  Laat het daar maar plaatsvinden nu de VS er z’n miljard of wat aan wapenleveranties aan die oliesjeiks heeft geleverd.

  Säbelrasseln im Nahen OstenIran und Saudi-Arabien bedrohen sich

  Der Iran und Saudi-Arabien ringen um die Vorherrschaft im Nahen Osten. Der saudische Prinz spricht von einer Schlacht in der schiitischen Republik, diese droht dem sunnitischen Königreich mit einem Gegenschlag.

  Die von der Nachrichtenagentur Tasnim verbreitete Erklärung folgt ungewöhnlich deutlichen Bemerkungen von Vize-Kronprinz Mohammed bin Salman vom Dienstag. Er hatte dem Iran vorgeworfen, das Königreich ins Visier zu nehmen. “Wir werden nicht warten, bis die Schlacht nach Saudi-Arabien kommt, sondern daran arbeiten, dass die Schlacht im Iran statt in Saudi-Arabien stattfinden”, sagte er.

  http://www.n-tv.de/politik/Iran-und-Saudi-Arabien-bedrohen-sich-article19827340.html

  Terugblik:

  ‘Iran breidt militaire steun aan Houthi-rebellen in Jemen uit’

  Iran heeft in de afgelopen maanden de levering van geavanceerde wapens en militaire adviseurs aan de Houthi-rebellen in Jemen opgevoerd, zeggen bronnen. Het land probeert zo meer invloed te verwerven in het conflict dat de toekomstige machtsbalans in het Midden-Oosten kan bepalen.
  In Jemen leidt Saudi-Arabië, de regionale aartsvijand van Iran, een coalitie van zeven soennitische Arabische landen, die de Jemenitische regering steunt in de nu twee jaar durende strijd tegen de Houthi’s.

  http://www.nu.nl/buitenland/4559430/iran-breidt-militaire-steun-houthi-rebellen-in-jemen-uit.html

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Aanvankelijk ietwat korter dan zijn 1000 jaar.

  Stephen Hawking now says humanity has only about 100 years to escape Earth
  In November, Stephen Hawking and his bulging computer brain gave humanity what we thought was an intimidating deadline for finding a new planet to call home: 1,000 years.

  Ten centuries is a blip in the grand arc of the universe, but in human terms it was the apocalyptic equivalent of getting a few weeks’ notice before our collective landlord (Mother Earth) kicks us to the curb.
  http://my.chicagotribune.com/#section/-1/article/p2p-93234798/

  Kent u het flauwe rekenkundige grapje: een ronde vijver is gevuld met een waterplantje. Iedere dag verdubbelt het plantje zich. Op een zekere dag is de ronde vijver half vol. Hoeveel dagen duurt het de ronde vijver zich heeft gevuld?

  Stephen Hawking is eruit gekomen. 🙂

  Like

 6. Jan zegt:

  In Stahlgewittern

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s