VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: immigratie en asiel (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Welkom bij het tweede deel van mijn rondleiding door het AfD-partijprogrmma. Vandaag loop ik op het programma vooruit en pak meteen het heetste hangijzer van het debat aan dat op dit moment gaande is: Hoe staat de AfD tegenover immigratie en asiel?

PI News

Oké, direct over naar het asiel. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van de SPD, Otto Schily, zei onlangs dat wie niets zou geven aan een bedelaar verbaasd zou staan dat deze hem zou kunnen aanklagen op barmhartigheid; en dat hij daarvoor ook nog zou moeten betalen. Dat, aldus Schily, zou de situatie bij het asielrecht zijn. De eiser kan de staat aanklagen op barmhartigheid – en zelfs wanneer deze eis na een zich jarenlang voortslepend duur proces wordt afgewezen, kan hij direct opnieuw een aanklacht indienen. Zo raak je een asielzoeker in feite niet meer kwijt. Dat wil de AfD veranderen. De aanspraak op asiel moet niet meer langs gerechtelijke weg kunnen worden opgeëist. En de asielaanvraag kan alleen maar buiten Duitsland ingediend worden – bijvoorbeeld bij Duitse ambassades of consulaten. Zo doen de Australiërs dat ook.

De immigratie moet los van het asiel worden bekeken. De AfD wil immigratie. Immigratie is belangrijk voor Duitsland. Voor mensen uit Europese landen geldt nu al het recht op vrij reizen en vrije vestiging. Hier wil de AfD niets aan veranderen. Spanjaarden, Portugezen, Zweden, alle Europeanen zijn hartelijk welkom. Maar ook zij moeten nuttig zijn voor dit land. Wij willen geen directe immigratie in de sociale stelsels. Daarom moeten Europese immigranten ook pas dan aanspraak kunnen maken op een sociale uitkering als zij hier vier jaar gewerkt hebben. Immigranten uit niet-Europese landen zijn eveneens welkom. Maar Duitsland zou ze zelf moeten kunnen uitzoeken, bijvoorbeeld volgens een puntensysteem zoals in Canada, de VS of Australië.

Zo, dat was het al over immigratie en asiel. Wat de AfD adviseert, doen ook andere grote democratische immigratielanden zoals de VS of Canada. Verkeerd of mens-verachtend kan het dus niet zijn. Als dus in het vervolg iemand zegt dat de AfD tegen immigratie zou zijn of vervolgden geen asiel zou willen toestaan, dan weet u dat hij liegt. In ons programma staat het tegendeel. En daar staat nog veel meer in. Als u het interesseert, leest u het a.u.b.! Of abonneert u zich op mijn videokanaal!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, Duitsland, gezond realisme, Immigratie. Bookmark de permalink .

Een reactie op VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: immigratie en asiel (+ Nederlandse vertaling!)

  1. Tom Hendrix zegt:

    Ben het volledig met U eens, meneer Fest. Dat zijn heel redelijke eisen, die de AfD stelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s