Vrijheid van meningsuiting: Politieagent mag Merkel “krankzinnig” en “crimineel” noemen

Screenshot_68

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Een politieman uit de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen noemde bondskanselier Angela Merkel “krankzinnig” en “crimineel”. Dat zei hij tijdens de verkiezingsbijeenkomst van de AfD in Euskirchen. De inspecteur van politie Dietmar Gedig (foto) zorgde met deze woorden voor een schandaal. De hoofdofficier van justitie echter vond blijkbaar niets verwerpelijks aan deze uitspraken: “Na ondervraging van getuigen en een diepgaand onderzoek hebben we vastgesteld dat er geen sprake is van een strafbaar feit”, zei hoofdofficier van justitie Wolf-Tilman Baumert op vragen van het “Solinger Tageblatt”. Daarom zou het strafrechtelijke onderzoek tegen Gedig gestaakt zijn.

politikstube

De politieman is bijzitter in het bestuur van de AfD in Solingen en bestuurslid van de jeugdorganisatie van de partij, de “Junge Alternative”. Gedig wil op 14 mei een plaats in het deelstaatparlement van Nordrhein-Westfalen innemen, want met zijn toespraak solliciteerde hij met succes naar een plaats op de lijst voor de deelstaatverkiezingen in Nordrhein-Westfalen: hij behaalde de 28e plaats.

Bovendien provoceerde Gedig nog met andere uitspraken in Euskirchen. Voor minister van Justitie Heiko Maas (SPD) vond hij harde woorden: “Maas hoort opgesloten te worden”, riep hij in de microfoon. Hij noemde de politie-eenheden van honderd man “politiek aangestuurd” en dat hoewel hij zelf politieman is.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Justitie, Merkel, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

28 reacties op Vrijheid van meningsuiting: Politieagent mag Merkel “krankzinnig” en “crimineel” noemen

 1. sandra s zegt:

  Merkel moet over een jaar voor het tribunaal voor volkerenmoord komen ! Alle verkrachtingen , aanslagen , moorden ed hebben hoofdzakelijk te maken met haar import beleid van barbaarse profiteurs !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ronald zegt:

  RESPECT VOOR DEZE POLITIEMAN!!!!!!!!!!! Eindelijk iemand die alles weet te benoemen zoals de werkelijkheid is!!! Merkel heeft Duitsland en andere landen in Europa kapotgemaakt met de zgn. ‘vluchtelingen’………het verdrag van Dublin heeft ze aan haar laars gelapt…….ze heeft het Duitse volk niet om een mening gevraagd, terwijl bijna alle echte Duitsers tegen de zgn. ‘vluchtelingen’ zijn!!!!! Allemaal gelukszoekers die de economie helemaal stukmaken!!! Het gros van dit moslimtuig dat voor een invasie zorgt, zorgt voor onveiligheid!!! ALLEMAAL UITZETTEN!!!!!!!!!!!!!!!

  Nogmaals….RESPECT VOOR EERLIJKE MENSEN!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  Ik ben verbaast…normaliter zou het OM je al hebben veroordeeld tot de hoogste straf, en een passende zelfgemaakte ten laste legging hebben verzonnen….

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Heel af en toe klinkt er nog een sprankje hoop op gezond verstand door .
  Maar het is niet veel meer dan één klein led-lampje in een gigantisch foute kerstboom .

  Geliked door 2 people

 5. Dat is goed nieuws! Wij hebben meer van dit soort mensen nodig!

  Geliked door 1 persoon

 6. Guardiacivil zegt:

  Rebellie binnen de Duitse overheidsdienst toegelaten en niet strafbaar, we gaan eindelijk de goede kant op, of het HoogGerechtshof moet nog een stok tussen de spaken steken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ronald zegt:

   Dit is natuurlijk geen rebellie!!! Dit is gewoon iemand die zijn gegronde mening DURFT te verkondigen en WIL verkondigen!!!!! Nu de rest nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar ik denk dat dat nu wel op gang gaat komen!!!!! Merkel nu voor het gerecht slepen!!!!!!!!!!!!!!!!

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Dat oordeel van Justitie lijkt misschien hoopgevend, maar het is minder exceptioneel dan het lijkt: Volgens mij is het niet ondenkbaar, dat Justitie bij ons tot een soortgelijk oordeel zou komen, als iemand iets dergelijks van Rutte zou zeggen: Dat heeft ermee te maken, dat er in naam nog steeds vrijheid van meningsuiting heerst, en dat ze met dergelijke “grootse” gebaren iedereen de mond denken te snoeren, die het tegendeel beweert.
  Het gedonder in de glazen begint pas, zodra hetzelfde wordt gezegd over een móslim: Dán “heeft vrijheid van meningsuiting opeens zijn grenzen.”
  Overigens: Prima vent, die AfD- politieman. Dezulken behoren nog eens tot de bruikbare politie-mensen! Maar ik denk eigenlijk, dat je ze van dat soort ook wel in Nederland hebt; het zijn niet allemaal Joop van Riessens.

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Als hij niet vooruitkomt in de politiek zal het met zijn loopbaan binnen het politie apparaat nu wel afgelopen zijn. Ik denk dat hij extra gecontroleerd gaat worden op fouten en zodra het kan krijgt hij zijn ontslag. Want zo lopen de hazen in een politiek correcte dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 9. Johan van Vught zegt:

  Wonderlijk dat de waarheid gezegd mag worden

  Like

 10. hslot4 zegt:

  Het systeem begint af te brokkelen beter vroeg dan laat

  Like

 11. Beschouwer zegt:

  Policor politie

  Sjaaaaaaaaaaaa……………

  Ook hier in Nederland wordt er veel in de doofpot gestopt.

  Met name over de criminaliteit door migranten..

  Geliked door 1 persoon

 12. tippelaar zegt:

  Ook politiemensen hebben een politieke mening die gehoord mag worden

  Like

 13. Mary zegt:

  Nou zeg hier wordt iemand vervolgd om dat hij de vraag stelde of men minder minder minder Marokkaanse criminelen wilde, deze Dietmar Gedig heeft natuurlijk gelijk en waarom zou hij dat niet mogen uiten in een democratisch land. Het is maar goed dat hij niet in Nederland zit met een regering, een OM en D66 rechters die alle fundamenten van een democratie zo van tafel vegen al zullen ze er een (wat helemaal niet mogelijk is maar dat maakt ze niet uit) nieuw ras voor moeten creëren je zult veroordeeld worden.

  Geliked door 1 persoon

 14. ieznogoedh zegt:

  Nogal een verschil. Hier liegt en draait de politie, in Duitsland zeggen ze (nou ja, deze dan) de waarheid.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   In Duitsland liegt en draait de politie ook en vooral verzwijgt bijna alles.Hier en daar doet er af en toe eens eentje z’n mond open. Ook al wordt die persoon dan niet vervolgd, z’n carriere kan hij of zij dan wel vergeten.

   Like

  • koddebeier zegt:

   En als je hier de waarheid zegt sta je voor de D66 rechters en een fout OM !!

   Like

 15. aquarius4422 zegt:

  De man heeft gewoon gelijk.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  De Heer Dietmar Gedig, heeft volkomen gelijk. Want laten we wel wezen; de RODE RIESSEN, ex HFD. COMM. van POLITIE, in het RODE AMSTERDAM, riep op tot het VERMOORDEN van Wilders! En daar heeft het OM OOK niets mee gedaan. “Gelijke monniken, gelijke kappen”.

  Like

 17. tippelaar zegt:

  De meeste politiemensen in de praktijk hebben het beste met de bevolking voor. Zij houden op straat de boel draaiende met kunst en vliegwerk, zonder steun of zelfs tegengewerkt door de boven hen gestelden. Daarbij steunen ze niet altijd op wetsartikelen maar op praktisch gezond verstand. Kom nou hier niet met verhalen over foute bekeuringen, enz, want die kennen we al. Het venijn zit hem in de opdrachtgevers van de politiemensen op straat. Hij MOET zoveel snelheidsbekeuringen maken, op straffe van, enz. Dat staat keihard in de opdrachten die de politie krijgt van de hoogste (anonieme) justitiebazen. De politiebazen werken hier slaafs aan mee. Ook burgemeesters eisen dat er dit en dat gebeurt, op straffe van. Aldus beladen met een rugzak voor orders, tegenorders, wanorders, gaat de straatagent aan het werk. Al snel loopt het mis want zijn orders zijn onuitvoerbaar. Als hij klaagt, gaat zijn klacht naar de desbetreffende afdeling die deze weer doorgeeft naar een hogere afdeling. Niemand doet er wat aan. Als de oplossing uitblijft voor de straatagent en hij daarnaar (binnen de lijntjes) naar informeert is het antwoord vaak “ik snap het probleem maar de afdeling zus en zo is er mee bezig en tot die tijd, handel naar omstandigheden”. Wanneer die straatagent de publiciteit zou zoeken zoals in duitsland is gebeurd, dan is de NL.wereld te klein en wordt er alles aan gedaan om hem te ontslaan. Gelijk krijgen doet hij nooit. Prachtig voorbeeld zijn de klachten van onze militairen in Mali. Niet alleen klachten over de spullen maar deze militairen twijfelen over het nut van hun inzet daar en willen ermee stoppen, Antwoord van minister Koenders daarnaar gevraagd, was dat de militairen daar niet over gaan maar dat de politiek daarover gaat (hij dus). Vrij vertaald zegt hij, bek houden en doen wat er gezegd wordt, tot de dood erop volgt. Typisch een pvda.mentaliteit.

  Like

 18. Jan zegt:

  Ouwehoer De Maizière

  Like

 19. Aegolius cs zegt:

  Inderdaad heeft deze uitspraak juridisch weinig te maken met “gelijke monniken, gelijke kappen” 🙂 omdat het een niet behoort tot vrijheid van meningsuiting jegens publiek persoon en het ander de geloofsvrijheid “mogelijk” beledigt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s