Wat nu, revolutie?

Screenshot_53

(Door: Petra de Geus)

Geruime tijd nu lees ik deze site van E.J. Bron. En ik volg ook andere blogs en sites over dit type onderwerpen. Sinds enige tijd mag ik zelf ook bijdragen aan deze site. Zo was ik deze week aan het denken over welk onderwerp ik een bijdrage zou willen leveren. Aan inspiratie geen gebrek hoor. Er zijn de  Franse verkiezingen, de oneerlijke rechtszaak tegen Raffie Chohan, de tegenwerking van de sluiting van de ondermijnende Soros nep-universiteit in Boedapest door de EU, de speech van Orbán in Brussel, te lezen op deze site, de verkiezing van Saoedi-Arabië als vertegenwoordiger voor vrouwenrechten bij de VN (met steun van 5 EU-landen), het aanstaande  salafistische congres in Zürich, er is de steun van zogenaamde “hulporganisaties” bij de massale invasie van moslims naar Europa voor de kust van Libië, de Zweedse regering in zijn algemeenheid en natuurlijk de nodige aanslagen, aanvallen op niet-moslims, criminaliteit, misbruik, beledigingen door moslims en ga maar door. De islam is een rijke bron van inspiratie.

Maar nu dit. Ik lees op deze site dagelijks interessante berichten, goede observaties en accurate analyses. Toch voel ik mij met de dag verdrietiger, bozer, rustelozer, verontwaardigder en depressiever over deze totale massa-immigratie- en islamiseringswaanzin. Waarom geeft onze regering ons land weg aan vreemdelingen die ons haten en die de boel willen verpesten en/of overnemen? Waarom gebeurt dit gelijktijdig in alle EU-landen? Waarom helpen de media daarbij met hun propaganda en censuur? Waarom is het politiek correcte denken uitgeroepen tot staatsgodsdienst? Waarom zijn er “Nederlanders” behulpzaam bij de vernietiging van hun eigen land? Waarom legt de EU ons regels op die wij als Nederlanders helemaal niet willen en die ons land blijvend zullen ruïneren?

Op deze manier is het niet moeilijk in de toekomst te kijken. Kijk maar naar Zweden, kijk naar  Frankrijk, kijk naar Griekenland. En als je verder in de toekomst wilt kijken: kijk dan naar Maleisië, Saoedi-Arabië, Palestina, de Kopten in Egypte, Boko Haram, Syrië … en de lijst is vele, vele malen langer. En mijn vraag is dan: In wat voor land willen wij leven? In wat voor land willen we onze kinderen laten opgroeien?

Beste lezers van “E.J. Bron”, ik lees dagelijks de berichtgeving en ik draag graag mijn steentje bij, maar soms worden de ontwikkelingen mij teveel. En dan vraag ik me af of praten, lezen, analyseren en schrijven wel genoeg is. Paul Weston, de leider van Liberty GB, gebruikte de volgende zin: … als de westerse beschaving over een paar decennia nog bestaat… Dat is confronterend en ontnuchterend, maar gezien de huidige ontwikkelingen een terechte observatie. Na zijn analyse over de gevolgen van de massa-immigratie en de schrikbarende criminaliteit van asielzoekers in GB komt hij tot de conclusie:

“Ik durf niet zeker te zeggen hoe deze catastrofale situatie nu tot staan kan worden gebracht of kan worden omgedraaid door iets anders dan door een echte revolutie. Zoals ik zeg, het is Groot-Brittannië dat ziek is. Het is Groot-Brittannië dat sterft. Als we deze eeuw willen overleven, dan wordt het tijd om in revolutionaire termen te gaan denken.”

Helaas, wat hij zegt over Engeland geldt ook voor ons en voor de andere West-Europese landen. Een revolutie dus? Ik ben bang dat hij gelijk heeft.

Door:
Petra de Geus (april 2017)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

56 reacties op Wat nu, revolutie?

 1. ik vrees dat het bewust beleid is van de niet gekozen ministers en het niet-gekozen EU-bestuur om ons continent te vernietigen middels niet beargumenteerde massa immigratie

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Om daarna met bergen gestolen geld veiligere oorden op te zoeken.
   En ons verder aan ons lot zal over laten.

   Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Alphons Mantel: 11.23. uur. En dat doen ze aan de hand, van 2 duivelse verdragen: ” Het Coudenhove-Kalerghiplan”, en ” De Resolutie van Straatsburg”. De politici in Europa; -behalve de patriotten van PVV,VB,FN,AfD, en landen als Tsjechië en Hongarije- hebben hun ziel en zaligheid verkocht aan de plutocraten Soros en Rothschild, Bilderberg en de NWO. Het zijn “marionetten”, niet meer of minder Alphons.

   Geliked door 4 people

 2. Pilgrim zegt:

  Het kan volgens mij alleen maar (legitiem) door een massa-beweging te initiëren. We kunnen daar een begin mee maken, maar het eerste waar je mee geconfronteerd zult worden is verdeeldheid.

  Geliked door 1 persoon

 3. Edjan zegt:

  Voor een verandering langs democratische weg is het te laat. Een revolutie zou de enige mogelijkheid zijn om af te wenden dat we over enkele decennia mohammedaans zijn. Maar eerlijk gezegd geloof ik niet dat onze westerse cultuur nog tot een revolutie in staat is. En een revolutie van buiten af? Sommigen geloven dat Rusland daar een rol in zou gaan spelen. Ik help het jullie hopen maar waarom zouden de Russen dat doen? De Russen zijn met hun eigen belangen bezig en niet met ons te helpen.

  Geliked door 3 people

  • Lucie zegt:

   Putin wil al heel lang zaken doen met Europa.zolang hij regeert al.
   Maar die idioten hier willen dat niet,heulen liever met die oorlogzuchtige Yanks.
   Met Putin zou ons leven vele malen veiliger worden,nu krijgen we zeer ws oorlog,dankzij de Yanks

   Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Breng dat die Rusland-aanbidders maar eens aan het verstand! Hoe die plotseling in hun hoofd hebben gekregen dat alle heil en zegen van Rúsland moet komen…..
   Je moet je wel bijzónder kein, nietig en hulpeloos voelen om je op die manier te willen verslingeren aan de zoveelste buitenlandse grootmacht, die in de praktijk op sociaal-cultureel gebied hooguit een fráctie met ons gemeen heeft!
   Ik noem dat het tegendeel van nationale trots.

   Like

   • Edjan zegt:

    Het lijkt me “wensdenken”. Er móet ergens een redder zijn. Maar op wie kunnen we dat etiket plakken?
    Misschien dat de Russen komen als Europa is ingenomen door Soennitische mohammedanen (met shiïeten hebben de Russen geen moeite, zie Iran) die met Franse kernwapens gaan zwaaien. Maar daar hebben wij niets meer aan.

    Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Edjan.
   Je vraagt terecht waarom de Russen ons zouden helpen.
   Wel, de Russen zouden ons helpen omdat ze zelf met een groot probleem zitten als Europa geïslamiseerd wordt.
   Als Europa geïslamiseert wordt worden zij totaal geïsoleerd.
   Rusland kan zich dit niet permitteren.,
   Voor wat hoort wat.
   De Russen willen ons niet helpen, maar uiteindelijk zullen ze het wel doen.
   Ook prima, als we maar geholpen worden.
   Vindt je ook niet?
   Vandaar dus…

   () De Russen hebben ons in WOII ook reusachtig geholpen de oorlog tegen Duitsland te winnen…

   Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Edjan.
    Maar helaas… bepaalde “Rusland-haters” kun je dit niet aan hun verstand brengen.
    Die voelen zich namelijk zo belangrijk, groot en gewichtig.
    Zijn tevens zó ingenomen met hun eigen kolossale ik en lopen dermate over van nationale trots, dat Rusland als buitenlandse grootmacht niet in aanmerking kan en mag komen om hun zuivere, geheiligde, patriottische geest te redden, en zullen er veel liever voor kiezen om bij de eerste de beste Turkse Pasha als Hoofddame in zijn harem te worden ingelijfd…

    Zo, probleem opgelost zeg ik dan maar…!

    Like

   • IkBenHet zegt:

    Waarbij zij zich “en passant” al het bevrijde gebied toe eigenden… 😦

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, en wat is daar in dit geval op tegen…?
    Ik wil wel ’n paar decennia lang onder Poetin zuchten.
    Wordt de doodstraf tenminste ingevoerd en weet de feministe weer waar haar plaats is.
    Achter het houtfornuis in de keuken.
    Kolen zijn te duur. Gewoon weer sprokkelen zoals vroeger elke normale vrouw deed.
    Hebben ze ook geen tijd meer om “Genders” en andere waanzin te bedenken.
    Genders hebben tere vingertjes die gaan dus ook mee de kachel in.
    Zo, probleem alweer opgelost.
    Niemand heeft meer tijd om last te hebben van een slechte jeugd en dus ook geen enkele aanleiding meer om de samenleving op kosten te jagen.
    Anders mag hij of zei haar/zijn eigen kogel betalen.

    Like

 4. Golden Girl zegt:

  dat onrust gevoel heb ik al een poos, ik weet niet wat er van Europa en Nederland moet worden
  was pas een oudere dame in Wenen en een gelukszoeker ging met uitgestoken vinger tegen haar tekeer dat zij respect voor hem moest hebben want hij was een man, die vuile luis zijn vrienden stonden haar uit te lachen, wat een walgelijk volk,maar als er niets gebeurd gaat dit vele malen erger worden

  Geliked door 2 people

 5. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4457280/Is-South-Africa-heading-civil-war.html

  Is South Africa heading for civil war? The country is lurching ever closer to conflict as its volatile Zulu president vows to seize land from whites – while Afrikaner fighters train in the bush

  Zuma’s decadence and defiance at his party earlier this month — which cost £1m to stage — comes as South Africa lurches ever closer towards the abyss
  The economy is undoubtedly in peril after government bonds were downgraded
  Unemployment is 90 per cent in some townships, and riots are widespread

  Overal waar politiekcorrect/links zijn neus insteekt om de situatie naar zijn hand te zetten, ontstaat chaos en grote ellende.

  Wat leert ons dit? Weg met het politiekcorrecte denken en nooit meer enige macht of invloed!

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Wachteres: 11.36. uur. Waar komt die haat, van de RODEN/SOCIALISTEN tegen de eigen bevolking van Nederland, en Europa toch vandaan?

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Meestal is het afgunst waarom de socialisten zich afzetten tegen anderen.

    Schijnbaar moet alles eerst op zijn ergst voor het beter word in Nederland en de EU.
    Hele volksstammen slapen nog, ook al merk ik dat het wel veranderd.

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Wat Paul Weston zegt geld zeker ook voor Europa, zeker als we niet onder de fascistische EU dictatuur willen leven of onder de knoet van de islam. Want van veruit de meeste politici hebben we niets te verwachten !!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Je zegt de islam is een rijke bron van inspiratie, jammer genoeg alleen over negatieve dingen, iets positief heb ik tot op heden aan de islam niet kunnen ontdekken !

  Like

 8. Ik had al eerder gezegd, om onder dit juk vandaan te komen is alleen een revolutie helpen. Maar daar heb je sterke leiders voor nodig en jammer genoeg hebben wij die niet. De wil is er wel, maar wij missen de krachtige figuren.

  Geliked door 2 people

  • Aegolius cs zegt:

   Een revolutie is net een goede onweersbui na dagen van drukkende hitte. Het zuivert de lucht en zal afkoeling geven.
   Niet de leiders maar het volk zal ervoor zorgen dat de politieke lucht eindelijk eens wordt geklaard.
   Ondanks de zogenaamde “fluwelen revoluties” in het recente verleden, zal de aankomende veel slachtoffers en economische schade berokkenen in welk geval we mogen wensen dat niet de internationale machten zich menen te moeten bemoeien met Europa.
   Niet hoopvol is doordat de bevolkingssamenstelling sneller wisselt, dat het “plan Coudenhove-Kalergi” ons alle tot gijzelaars onderling zal maken.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    “Het zuivert de lucht en zal afkoeling geven.”
    Prachtig geschreven. Klare, scherpe beeldtekening.
    Je moet er natuurlijk wel voor zorgen eerst al die rottende lijken te verwijderen en daarna flink de spuit er over, want anders zal die zuivere lucht niet om te harden zijn!

    Like

 9. Tot deze conclusie ben ik zelf ook gekomen. Ik vermoed al veel langer opzet. Waarschijnlijk wil men WO3 voorbereiden. Het gaat er steeds meer op lijken.

  Verzet is onmogelijk geworden/gemaakt. Ik heb kinderen, en maak mij zorgen. Kijk hie ook niet-islam onderwerpen worden opgedrongen: Homo-normalisatie, moeder verdwijnd, want zij is nu man (werkt net zoveel en hard). Transgender “rechten”. Enz. Enz. Men breekt alle traditionele normen en waarden af.

  Geliked door 2 people

 10. hendrikush zegt:

  Blijf doorgaan met je pogingen om het te begrijpen Petra.
  De komende dagen staan in het teken van de herdenking van de Holocaust en het is een dure plicht om aan het “Nie Wieder” mee te werken. Ik citeer een commentaar over de Nazi terreur:
  ” … Zeugnis ablegen bedeutet einen Beitrag zum moralischen Sieg … “

  Geliked door 1 persoon

 11. joga zegt:

  Misschien is in de USA Trump nog net op tijd om “democratisch” links opgezet door Obama en Clinton weg te vagen, maar zijn we hier al te laat door figuren als Rutte en Timmermans die hun oren al hebben laten hangen aan de grote financier van links en de vernieler van Europa: SOROS. Dagelijks financiert deze ultra-rijke gek de ondergang van de wereld , zoals wij die daarvoor gekend hebben. Wanneer deze oude gek niet snel gestopt wordt gaan we er allemaal aan. Behalve de rijke wegkijkers, die zullen vluchten naar alle uithoeken van de wereld(weer Argentinië zoals de nazi’s? En trouwens wie zal er een rechtse revolutie organiseren en financieren? Links heeft het patent op revoluties en het zal ze dit keer nog zonder slag of stoot lukken ook met alle Nederlandse verraderspartijen, waarop een groot deel van de Nederlanders ook nog gestemd heeft: Want weg met die Wilders!! riepen ze in koor, terwijl deze held voor de ommekeer had kunnen zorgen door zo snel mogelijk de EU te verlaten, want dat is namelijk het grote hulpleger van SOROS.

  Wat gaat u de volgende keer stemmen? Weer VVD, CDA, D66 en Groen Links?

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Alleen iemand die van zelfvernietiging houd stemt op één van deze partijen !

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @joga: 12.40. uur. Dat doet mij denken, aan de Spaanse Burgeroorlog. Het was Generaal Franco met zijn collega’s die na de moord op Calvo Sotelo, door de “RODEN”, de burgeroorlog startte, om Spanje te bevrijden van het communisme. Zo’n persoon en het leger heb je nodig, om de RODE PEST, een halt toe te roepen. En, neen, ik ben op zich niet voor geweld, maar het wordt ons door de rode verraders, en de huichelaars van partijen als de liberalen en christendemocraten opgedrongen. Maar ik vrees dat het dat niet gaat worden, ergo, we gaan recht op de afgrond af!

   Like

 12. Erik zegt:

  Terechte vraag Petra, en ja een revolte is het wat ons nog zou kunnen redden. Doch kijk naar de uitslag van de laatste verkiezingen dan zie ik niet hoe. Bij een revolutie is het van zeer groot belang dat de gehele natie opstaat en verzet pleegt met bv nationale stakingen. De cohesie is wat we hier missen, die is door het beleid vernietigd. We leven in een sterk verdeeld land.
  En vergis je niet, de mensen aan de top van Weihaupt’s pyramide hebben de macht en het plan of beter plannen met een geostrategisch/politiek doel, de NWO.
  Stel dat we een revolte beginnen dan zal die net als in Rusland met Lenin/Stalin keihard neergeslagen worden, met andere woorden we hebben de macht, middelen en invloed niet om ons te weren. De zogenaamde democratie is om ons de illusie te geven van invloed, doch het is slechts een poppespel om ons een rad voor de ogen te draaien.
  Het zal hier veel slechter moeten gaan worden, de elende zal tot een maximum moeten komen wil het gehele volk in opstand komen met als enige optie nationale stakingen.
  Wij de plebs typen liever op asociale media en blogs waardoor we geen stap opschieten, zie de aantallen bij Pegida. De emmer is lijkt het nog niet vol, er zullen nog meer bloed druppels nodig zijn voordat wij van achter het scherm de wereld instappen en de revolte eidelijk kan beginnen.

  Toch Petra, ik heb het gevoel ook van machteloosheid en moedeloosheid die soms vervelend de overhand krijgt, ik zoek dan wat verstrooiing op het circuit van Assen of een wandeling in het bos.
  Dat onze hr. E.J. Bron hier zolang en zoveel energie in steekt is zeer prijzenswaardig.
  Ik hoop Petra, dat je toch steeds weer de kracht vind via het geschreven woord ons te inspireren.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Erik: 12.52. uur. Wat U zegt, over de sociale cohesie is volkomen waar. Die is er absoluut niet meer. En daardoor kunnen de “marionetten”, van politici, ook gemakkelijk hun gang gaan. We zitten met een samenleving, die volkomen geïndividualiseerd is. Iedereen- ook ik- is er als het erop aankomt, alleen voor zichzelf. Precies zoals het spreekwoord dat zegt: ” Ieder voor zich, en God voor ons allen”. Ik ben zelf geboren in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Niet dat toen alles “koek en ei was”, verre van dat, maar persoonlijk vond ik het in ieder geval meer leefbaar dan nu, anno 2017. En solidariteit, ook ver te zoeken. En gezamenlijk ergens voor staan of vechten; is er ook bij de massa niet meer bij. Ik weet nog goed de jaren ’80 van de vorige eeuw, met de demonstratie tegen de plaatsing van Pershing en kruisraketten in Nederland. Tot 2 keer toe, honderdduizenden op de been. En als nu de patriotten van Pegida vreedzaam demonstreren, staat er meer Politie en ME bij, dan het aantal demonstranten. Neen, met onze verweekte en verwijfde samenleving, gaan wij het NIET REDDEN. Niet tegen de machthebbers, en ook niet tegen de invasie uit Afrika, en de islamisering. Ook ik zoek nu vaker het bos op, om mijn hoofd vrij te maken. Want anders word ik compleet gek, van deze ellende die ONS boven het hoofd hangt.

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    ZELF mee gemaakt, : Tijdens de heel grote demonstraties, waren al groepen’TEGENDEMONSTRANTEN,die ‘ongeregeldheden’ probeerden uit te lokken,…,maar Dank zij de samenwerking,( begrijpen, werd er een kringgevormd,en zo de’contra’s naar buiten ‘gewerkt)

    Like

 13. Taljaard zegt:

  Wij stevenen in West Europa af op een burgeroorlog.
  Hoop nog steeds dat deze ramp met vreedzame, democratische en politieke middelen af kan worden gewend, maar was daar 10 jaar geleden aanmerkelijk optimistischer over dan nu.
  Het eerste echte geweld zal hoogstwaarschijnlijk in Frankrijk uitbarsten en vandaar uit overwaaien naar Belgie. Of wij het in Nederland dan rustig kunnen houden is nog maar de vraag.
  Dat zal zeker in de Randstad moeilijk worden.
  Wat Engeland betreft zie ik het ook somber in.
  Maar geloof niet dat de Britten het ooit zullen accepteren dat moslims hun grote steden in urban war zones gaan veranderen; de Schotten al helemaal niet. Die beginnen de laatste tijd namelijk ook wakker te worden. En God zij de mossels genadig wanneer ze de Schotten op hun dak krijgen. Ken dat land en dat volk vrij goed. Gastvrije, hartelijke en zeer vriendelijke mensen.
  Maar daarnaast ook buitengewoon krijgshaftig en vrijheidslievend
  In Duitsland geef ik ook geen cent voor hun kansen.
  En iedereen die onze buren een beetje weet wel waarom.
  Kortom, de uitkomst van een dergelijke burgeroorlog staat bij voorbaat al vast.
  Maar bij dit alles zullen er wel tienduizenden onschuldige slachtoffers vallen, hele stadswijken in puin en een totaal ontwrichte economie.

  Geliked door 4 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard: 12.58. uur. Dat scenario zie ik net als jou, beste Taljaard! De pleuris gaat een keer uitbreken!

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Tom
    Maar het zal de dames en heren politici, althans de niet zo slimme en niet opportunistische, heel zuur opbreken. Want hun islamiserings-agenda en hun rooie ”melting pot” sixties ideaal kunnen ze dan nooit meer verkopen.
    En de EU in haar huidige vorm zal een dergelijke kladderadatsch ook niet overleven.
    Vandaar dan ook dat misselijke sussen, bedekken, doofpotten en chaimberlainen, waarmee zij enerzijds het islamitische beest tevreden willen houden en anderzijds het volk gerust willen stellen.

    ”Peace in our time!”
    Oftewel; ”Vrede, vrede, geen gevaar.”
    Dergelijke brood eten valse profeten, die slechts hun eigen belangen en die van hun doelgroepen achterna lopen, hadden wij in Europa ook in de jaren `30 van de vorige eeuw. En, dat weet je want je kent je Bijbel, tevens in het koninkrijk Juda van voor de Babylonische ballingschap.
    Maar het loopt altijd op een ramp uit.
    TIJD, beste Tom, brengt uiteindelijk alles aan het licht. .

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad.
    Ik zie een “revolutie” op dezelfde wijze beginnen en eindigen.
    De islam heeft totaal geen kans in Europa.
    De meeste bezoekers van deze site durven niet zo ver vooruit te denken en blijven steken in het “totaal verloren” zijn.
    Ook ’n manier om je eigen lot te omzeilen en bij voorbaat met de witte vlag te zwaaien.
    We zullen het onafwendbare niet meer kunnen ontgaan, daarvoor hebben we al te lang op de verkeerde partijen gestemd, maar dan moeten we nu óók accepteren wat er te doen staat.
    En dat is de islam vernietigen.
    Dat dàt gaat gebeuren staat vast.

    Zie het positief…
    We krijgen nieuwe kansen om nooit meer (d.i. voorlopig althans…) dezelfde fout te maken.
    En wat ’n heerlijk gevoel moet het geven om ’n paar van die ellendelingen voor je loop te krijgen en daarna mee te mogen maken hoe hoog de EU-veroorzakers en onze eigen foute politici gehangen zullen worden…

    Like

  • elisah zegt:

   Is de Randstad nog Nederland?

   Geliked door 1 persoon

 14. N.E. Derlander zegt:

  Het omvolken van de Nederlandse bevolking is onderdeel van een al langer bestaand plan, dat wordt opgevolgd door het partijkartel. Uitspraken in het verleden van leden van het partijkartel wijzen daar al op. Bijvoorbeeld: Donner (CDA), destijds minister van Justitie, zei in 2006 in een interview met Vrij Nederland: ‘Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? (Het CDA deed destijds alsof z\ij het niet met Donner eens was, maar dat trucje is hebben ze onlangs met het NEE van het Oekraïne referendum ook uitgehaald: in de Tweede Kamer zei het CDA nee en in de Eerste Kamer zei het CDA ja, ofwel opnieuw volksverlakkerij dus).

  Dit is dus al 11 jaar geleden (en bij hem kwam het ook niet zomaar uit de lucht vallen, dus bestond die gedachte al eerder) en dezelfde Piet Hein Donner kreeg een nog hogere positie in de Raad van State.

  Wat mij het meest verbaast is dat het volksverlakkende CDA bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2017 nog 19 zetels behaalde. Gezien de uitslag van genoemde verkiezingen, waarbij het partijkartel meer dan 75 behaalde, kan het lang duren voor de broodnodige revolutie überhaupt op gang zal komen. De boodschap, die Petra in bovenvermeld artikel is helaas maar al te waar, maar een groot deel van de bevolking laat zich gemakkelijk door de MSM en de praatjes van de politici van het partijkartel in slaap sussen en op het verkeerde been zetten. Neem vandaag: de politie moet toegeven, dat zij gemanipuleerd hebben met de cijfers van de criminaliteit door asielzoekers. Benieuwd wat Rutte II naar aanleiding hiervan zal doen………niets dus. Er rollen zelden koppen. Wiebes van de VVD laat ruim € 500.000.000 door z’n vingers glippen bij de reorganisatie van de belastingdienst (mocht 150 miljoen kosten, maar kostte 700 miljoen en toevallig waren daar heel veel grootverdieners van de belastingdienst bij die van dit foutje van Wiebes hebben geprofiteerd. Wiebes blijft gewoon zitten, sterker nog, hij heeft een grote mond). Benieuwd hoe de affaire Keizer (VVD) zal aflopen. Hij heeft het trucje van het inlegvelletje afgelopen vrijdag toegepast en verwacht hier mee weg te komen. Halbe Zeilstra en Mark Rutte bluffen dat er niks aan de hand is, maar iedere rechtgeaarde Nederlander ruikt hier een onwelriekende lucht.De heren van Follow the Money zijn vasthoudend en overtuigend, dus wellicht komt er nu eindelijk eens wat bloot te liggen, wat in juridische termen onbetamelijk genoemd wordt. Het patroon blijft steeds hetzelfde: bluffen, demoniseren, doekje voor het bloeden en doorgaan alsof er niets gebeurd is.

  Een revolutie kan alleen tot stand komen als een een groep mensen bereid is de krachten te bundelen en de aanhang daarvan successievelijk en significant te vergroten. Zie immers het resultaat met het EU grondwet en het Oekraïne referendum. In beide gevallen zei het Nederlandse volk overtuigend en duidelijk NEE. Zowel de EU Grondwet als het Oekraïneverdrag zijn er toch gekomen.

  Vraag is dus: wie zijn de eersten, die de kracht willen bundelen?????

  Geliked door 3 people

 15. Williaan. zegt:

  Waar blijft die sterke man die Nostradamus voorspeld zou hebben.
  Eerst moet Frankrijk een fikse ruzie met Engeland krijgen, nou dat lijkt er tenminste al wat op….
  Een moslim waanzinnige bedreigt Europa en gooit met bommen die zweren veroorzaken.
  Dus daar moeten we nog even geduldig op wachten tot die sterke man in (Frankrijk!) wakker wordt van dat soort bommen op een paar Franse kust steden..

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Williaan.
   Nostradamus bedoelt met “bommen die zweren veroorzaken”, aanslagen met chemische wapens, en wat die “ruzie” tussen Frankrijk en Engeland betreft, heeft Nostradamus als bijzonder wijs en óók gehuwd man geschreven over een “huwelijk” tussen beide landen, en niet over een oorlog.
   Maar ja, hij wist ook dat er vaak oorlogstoestanden in een huwelijk voorkomen.,
   Hij schreef dus wel degelijk over een verbond en noemde het ’n huwelijk.

   Dat dit verbond mogelijk wordt als Marine le Pen eenmaal President van Frankrijk is ligt zeer wel voor de hand.
   Uit dit verbond zou die krachtige, en door hem zelfs als “blonde” omschreven leider van Europa, voort komen.
   Denk hierbij nu niet direct aan Wilders.
   Hij zou eerder ’n vrouw bedoelen

   We moeten dus nog even afwachten…

   Geliked door 1 persoon

 16. Geen enkele revolutie werd in de moderne geschiedenis door Het Volk geïnitieerd en gefinancierd. Alle revoluties, opstanden en Lentevieringen werden altijd gefinancierd door afgunstige landjepik- of eigenlijk kluisjepikgroeperingen. Dat konden de neven of de broers van de machthebbers van het moment zijn die de rijkere tak van de familie ging beroven en daarvoor met ingehuurde legers uit verre en vaak exotische buurten aan de gang gingen. Dat er ook een zooi landlopers uit de plaatselijke bevolking, die toch niks te doen hadden en zin hadden in een moord- en verkrachtingspartijtje, tegen een homp brood en een dood vogeltje mee gingen doen is van alle tijden. Dus vergeet die opstanden en revolutie maar en ga je energie steken in een cursus boobytraps maken of hoe maak ik een dum-dumkogel. Die vaardigheid heb je straks echt nodig om je gezin te beschermen tegen rondstruinend gespuis. En dat zullen dan niet alleen dansende dobbernegers zijn. Stop met dromen, spaar bruine of blauwe bonen en zoek alvast een ander plekje op.

  Geliked door 4 people

  • Edjan zegt:

   Klopt. Elke echte revolutie door het volk is altijd in bloed gesmoord. Zulks gebeurde in de middeleeuwen met de boerenopstanden.
   Geslaagde revoluties zijn altijd georganiseerd door de laag net onder de elite, de jaloersen die nu ook wel eens aan de bak wilden komen. De hogere burgerij tijdens de Franse revolutie en de gestudeerde hogere middenstand tijdens de Russische revolutie.
   Het volk mocht daarbij de kastanjes uit het vuur halen en creperen. En dat hebben ze ook altijd braaf gedaan.
   Het wordt allemaal goed uitgelegd in het boek 1984.

   En zo’n ontevreden, jaloerse laag net onder de elite, die is er nu niet. Dus vergeet die opstand maar. Het is een loze fantasie. Als je onder de 50 bent, kun je beter leren jezelf te verdedigen, of je emigreert.

   Geliked door 2 people

   • Edjan zegt:

    In 1984 van Orwell wordt de hoofdpersoon, de opstandige Winston in het ministerie van Liefde gemarteld door O’Brien. Er zijn dan 3 bevolkingslagen: de elite waar O’Bien toe behoort, de middenklasse waar Winston bij hoort, en het volk dat als stront behandeld wordt. Winston hoopt dat het volk in opstand komt hoewel al snel duidelijk wordt dat het volk daar absoluut niet mee bezig is.

    O’Brien legt Winston ergens precies uit dat er geen opstand zal komen. Hij legt hem uit dat opstanden altijd georganiseerd worden door de laag net onder de toplaag omdat die jaloers zijn. En dat het volk de kastanjes uit het vuur mag halen en er niets mee opschiet. Zie Franse en Russische revolutie. Dus om een opstand te vermijden hoef je alleen maar de laag net onder de elite te vriend te houden en afwijkende types binnen deze laag keihard te straffen en desnoods consequent te vermoorden en ook doorlopend te controleren en er komt geen opstand.

    Er komt geen opstand.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Ik wil bij deze bijzonder wijze commentaren toch een kleine, zij het niet onbelangrijke aanvulling geven, en die is dat wij ons hier focussen op de zogezegde verbeteringen voor het volk.
    Het leuke is nu dat die verbeteringen niet met name genoemd.
    Iedereen gaat er van uit dat een revolutie er niet voor de kat zu kut is.
    En inderdaad daar is een revolutie niet voor.
    Een revolutie heeft een tweetal voordelen.
    A: Het volk strijdt voor een goede zaak.
    B: De bovenonsgestelden die de revolutie organiseren worden er beter van.
    Prima ruil vind ik. Waarom niet?
    Het volk wilde die verandering. Welnu, ze zullen ze krijgen.
    En dáár gaat het om.
    Of ze de revolutie nu zèlf organiseren of dat anderen dit voor hun doen.
    Dat maakt in wezen toch helemaal niets uit….
    Zèlf kunnen ze het niet, dat heeft het verleden bewezen en die knappe koppen daarboven die kunnen het klaarblijkelijk wel…
    Welaan, geef maar door die revolutie. Iemand nog…?
    Dat die verandering in feite geen enkele materiële en maatschappelijke verandering in hun leventje zal brengen, hebben ze toch niet door.
    Hoofdzaak is die geweldige verandering, en de gedachte
    “dat ze het weer gefikst hebben”.
    In dit geval, de vernietiging van die vervloekte islam.
    Nu komt het cruciale moment waarop we moeten kiezen.
    Gaan we voor die revolutie komt er wèl, of gaan we er voor dat die revolutie er niet komt?
    Ik ga er voor dat ze er wèl komt, en wel door het volgende.
    Het is in principe totaal onmogelijk dat die boze plannen voor doorgevoerde globalisatie en identiteitsvernietiging door massa-immigratie werkelijk succesvol zullen werken voor de bedenkers daarvan.
    Het is niet mogelijk alléén de ziel uit een volk te halen via identiteitvernietiging zonder vernietiging van de geest van de mens.
    Europese volkeren zonder geest die zullen rondwankelen als zombies a la 1984 terwijl de andere helft van die bevolking op hun kosten vegeteert is een angstbeeld zonder enige waarheid omdat de Europese mens dit niet kan en zal accepteren.
    Dit heeft niets met wel of niet willen te maken wij kunnen dit eenvoudigweg niet accepteren.
    Onze genen zullen zich hier tegen verzetten.
    Vandaar die revolutie…

    Geliked door 2 people

 17. Bob Fleumer zegt:

  Ik zeg het al een tijdje, het gaat er niet om wat onze regering doet maar het gaat er om wat ze nalaten te doen en dat is te doen waarvoor zij gekozen zijn; ons land en onze grondwet te verdedigen tegen de overdracht van soevereiniteit aan de EU het is een grove schande dat zelfs nu de ploeg demissionair is er nog veel belangrijke dingen worden behandeld dat mag niet van de grondwet en die lafaards gaan maar door ons land uit te verkopen aan de EU!

  Geliked door 1 persoon

 18. Jong-Un zegt:

  We moeten wereldwijd een moderne psychopatentest invoeren, te beginnen verplicht voor hen die zich geroepen voelen tot macht en controle (van priester via rechter en chirurg tot psychiater), en daar weer het allereerst bij openbaar bestuur en dienst.

  We kunnen deze lieden niet op hun blauwe ogen vertrouwen, zo is genoegzaam gebleken!

  Like

 19. Republikein zegt:

  Mooi weer vandaag, en moest ik mee want kan niet altijd thuis blijven kniezen, dus vooruit, de weide wrede wereld in.
  Jammer voor mij, lees hier graag, vaak mooie artikels, en Max zie ik de volgende keer.
  Richting Zeeland, de verblijfplaats van mijn moedertje voorbij gereden, volgende week is ze jarig, 96 jaar en hiep hiep hoera.
  Ik krijg er een vreemd gevoel bij, ze roept al jaren dat het niet meer voor haar hoeft maar dokter laat betijen.
  Éen rot gevoel bekruipt me dan vaak, sta erbij en kan daar niks aandoen.
  Ook bevrijdingsdag komt naderbij, vooaf gegaan door dodenherdenking.
  In Brielle beland, stad van watergeuzen en heerlijk ijs met slagroom, het zat op het puntje van haar neus, mijn liev, reeds ruim 45 jaar, en ik zeg de gek maar peinzend over die vreemde koperen straattegels met namen van vroegere bewoners.
  Een paartje, iets ouder dan wij schatte ik in, was verdiept in de tekst, ik hoorde ze tegen elkaar mompelen.
  Toen wij naderden riep ik:Indrukwekkend, vindt u niet?
  Ze keken me een beetje verschrikt aan, het waren toeristen uit Duitsland.
  Es ist immer noch Krieg zei ik, en dat sprak aan, kreeg goedkeurende bijval.
  Auschwitz en Sobibor als plaatsnamen voor je laatste adem, het wordt nooit wat met de mensheid.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Zeeland: tijdens de WWll de vergeten slag om Zeeland. De Duitsers hadden zware stellingen en strongpoints bij Breskens en Vlissingen om de Westerschelde te beveiligen. De slag om Zeeland duurde langer en kostte vele levens omdat Generaals en de rechterhand van Eisenhouwer ruzie hadden, de een wilde meer steun naar Zeeland, dit zou dan ook de slag om de Ardennen ten goede komen, maar de andere Generaals en de rechterhand van Eisenhouwer wilden alle steun aan Marget Garden geven, later een grote inschatting fout, want door de enigste brug bij Venlo konden de Duitsers Zeeland blijven bevoorraden.
   Omdat je het over Zeeland had moest ik hier weer aan denken, ook met de komende doden herdenking voor gevallenen.
   Mijn vader heeft een aantal keren in formatie met Mitchell´s B25 bommenwerpers geprobeerd om die beruchte brug bij Venlo stuk te krijgen zodat de nog enigste aanvoerlijn zou worden afgesneden.

   Like

   • Republikein zegt:

    Mooi berichtje Don, een man met een hart van goud was je vader.

    Omdat mijn vader op de koopvaardij vaarde werd in ’40 Liverpool zijn thuishaven.
    Voor begeleiding van konvooien stond hij achter een kanon op een Brits marineschip.
    Omdat het een losgeslagen bende was, je wist nooit of je terug kwam, werd het in Liverpool een leven van hoeren en snoeren, hij is daar ook 2x getrouwd geweest en wie weet heb ik nog halfbroers of zussen.

    Terug naar Brielle, dus toen mijn vrouw haar ijsje nuttigde, gezeten op een muurtje van een kerk, ging ik het Godshuis verkennen.
    Een indrukwekkend en pompeus gebouw, mensen hadden best wel wat in hun mars vroeger, maar erg mooi vond ik het niet.
    Het was de Sint Catharijnenkerk, een gebouw met geschiedenis.
    Willem van Oranje trouwde daar zijn 3e vrouw, Charlotte de Bourbon.
    Voor geschiedenis zie:http://reliwiki.nl/index.php/Brielle,_Sint_Catharijnehof_2_-_Sint_Catharijnekerk

    Toen ik uitgekeken was liep ik terug over het hoofdpad en passeerde een vitrine waarin de mededelingen van toekomstige diensten werden vermeld.
    Uiteraard de voorgangers en het doel van een collecte.
    Toen ik las dat er geld werd verzameld om honger in Afrika te bestrijden schoten de tranen in m’n hol, erg he.
    De dominee en de koopman, waar hebben we dat eerder gehoord!

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Dus de kans is groot dat je familie groter is dan je denkt. Ik ben bezig met zijn logboekje waar alle raids/bomvluchten in staan en bezig om dit te reconstrueren met de bewegingen van Duitse leger en bevolking met elke vermelde bomvlucht, zodat je een beeld krijgt vanuit de lucht , het naderen van de target en wat er op de grond gebeurde op dat moment. Ik ben bij de laatste twee maanden van het logboekje, daarna herschrijven en in een paperback uitgeven, met de tite: airgunners op de Mitchell B25, squadron 320 van de MLD.

    Geliked door 1 persoon

 20. Guardiacivil zegt:

  Wat is er gaande?
  Let op, Europa wordt afgeleid door oplopende wereldconflicten in gang gezet door duistere machten en ondertussen gaat het sloopwerk in Europa door.
  Vandaar dat er zoveel onnozelen, meelopers en foute Nederlanders zijn die dit systeem van vernietiging ondersteunen. De islam is voor hen een instrument om het land eronder te krijgen.
  Dit alles in gang gezet door voorgaande regeringen bij het sluiten van smerige verdragen.
  Ook Erdogan stimuleert dit hele proces en plukt straks hier de vruchten van.
  Daarnaast zijn de elite orde bezig de hele financiële markt te be invloeden zodat er grote winsten behaald worden. Ze halen straks hun buit binnen bij de volgende komende financiële crisis die er aan zit te komen.
  Ik wacht op die grote “BOEM” zodat de pleuris uitbreekt en er dan door rechtvaardigen groepen kan worden ingegrepen om in ieder geval de verantwoordelijke binnen de politiek en achter de schermen te kunnen oppakken.
  Dat is mijn wens en hoop dat deze waarheid wordt.
  De echte Nederlandse Burgers en realisten onder ons en onze kinderen verdienen dit.
  Wij allen mogen niet in deze afschuwelijke afgrond gesleept worden.

  Like

 21. Pingback: Van emotie naar actie | E.J. Bron

 22. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik had een stukje geschreven op mijn FB pagina omdat ik al dat gepalaver meer dan BEU ben en HOE weet ik niet maar om de 1 of andere reden, dit is van april 2017 en het is nu 13 nov. 2017 kwam ik dit van jou Petra de Geus tegen, grandioos!
  Ik heb het gelijk als link bij mijn stukje gezet… ‘anderhalve man en een paardenkop die het lezen/gelezen hebben… Schitterende reacties hier, wAt moet er gebeuren om die lethargie af te schudden…

  REVOLUTIE is NOODZAKELIJK!
  Verschrikkelijk maar waar… gisterenmiddag nog met een Belgisch stel dat ik vorig jaar hier in Portugal ontmoette, geluncht en uiteraard ging ons gesprek ook over de gruwelijke politiek die in al onze landen rondwaart…
  Hij is al gepensioneerd maar zij moet nog n flink aantal jaren werken anders waren zij ook al hier voorgoed…

  ik vind het verschrikkelijk voor iedereen die niet kùnnen verhuizen maar ook dolgraag WEG zouden willen…
  ik ben blij met mijn beslissing en dankbaar ook dàt ik die stap wel kon zetten en nu net als Ro en Nancy hier leef…
  als ik alleen maar LEES wat zich in NLen BE afspelen dan voel ik de woede maar ook de onmacht door mij heen slaan…
  en begeef ik me weer FEL op twitter tégen de misdadige #markrutte en zijn even zo criminele kompanen .

  ik vind dat zij onder Burger Arrest gesteld en voor een Burger Tribunaal gebracht en berecht dienen te worden wegens land- volkverraad met de doodstraf en dat geldt voor ALLEN v hoog tot laag die zich als ‘nuttige dhimmies’ hebben opgesteld en hand-spandiensten a d =lam reiken en hebben gereikt.

  Ik begrijp dan ook niet wààrom de #PVV #geertwilderspvv Machiel de Graaf ÈN de #FvD Thierry Baudet #TheoHiddema EN al die #afgescheiden partijen die a la #PVV in de Kamer zitten, dit NIET doen.
  Zij als EERSTEN moeten toch weten dat dit gedaan dient te worden en dat AL die WOORDENSPELLETJES in de Kamer ÀFGELOPEN dienen te zijn!

  IEDEREEN WÉÉT of zou onderhand KUNNEN WETEN wat er ad hand is en dat er al DECENNIA TE LANG is heen en weer gepraat.

  Gooi al de LINXE smeerlappen alvast in n cel en BEGIN!
  t heeft nu lang genoeg geduurd en t is n INMENS karwei dus, aan de SLAG!

  Ik denk dat we deze geluiden bij de ‘betrokkenen dus de #PVV en #FvD moeten ‘neerleggen’
  t gaat nl om LEVEN of DOOD!
  ‘Eventuele’ egotripperij is nu wel klààr!

  hadden wij maar een Trump en een Putin…

  Mijn tweet:
  Scarlatti Bombatti‏@ScarlattiBomba

  Laat die v JOU OOK ZIEN @geertwilderspvv!
  Laat zien dat ‘die’ v @markrutte NON EXISTING zijn!
  BURGER ARREST vr al de dhimmie Linxe Land-&Volk verraders!
  pic.twitter.com/t2AXYO4QOE

  I_Find_Missing‏ @IFindtheMissing 12 nov.
  Als antwoord op @MaryPoff10 @libbyannehess en 2 anderen
  pic.twitter.com/ykVm12G7bv

  Like

  • Republikein zegt:

   Beste Scarlatti, je hebt helemaal gelijk, een ziekelijke slaapzucht zoals ook ooit Beppe Grillo zei en dat de EU-trein met een noodgang naar de afgrond davert en de burgerij als passagiers.
   Brood en spelen luidt het grote spel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s