Britse regering bereid tot oorlog om Gibraltar

Screenshot_91

(Door: Berend Sommer)

De Britse regering is geenszins van plan om Gibraltar tot inzet te maken van de Brexit, maar eventueel wel bereid de soevereiniteit ervan te verdedigen. Na aandringen van Spanje heeft de Europese Unie voorgesteld de status van Gibraltar te betrekken bij de onderhandelingen.

Dit weekeinde liet voormalig leider van de conservatieve partij, Michael Howard, zich hierover in ferme bewoordingen uit: “Zoals Tatcher in 1982 bereid was de Falkland-eilanden te verdedigen, zo zal May bereid zijn hetzelfde te doen met Gibraltar.” Hoewel deze gespierde taal hem op kritiek kwam te staan, is de toon gezet: de Britten zijn onverzettelijk op dit punt.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Rotzakken, Spanje. Bookmark de permalink .

18 reacties op Britse regering bereid tot oorlog om Gibraltar

 1. paulzwueste zegt:

  Zo kennen we de Engelsen weer…
  De vuige Spanjaarden verschuilen zich achter de criminele EU om Engeland te dwingen Gibraltar los te laten…
  Zal NOOIT lukken…!

  Het enige wat de Spanjaarden voor elkaar gaan krijgen is dat het Engelse volk daardoor vastberadener dan ooit achter haar eigen regering zal staan en die hele EU zullen vervloeken!
  Engelsen hebben wat DAT betreft veel meer karakter dan elk ander volk…
  Daarbij… Engeland lacht om de ‘militaire kracht’ van Spanje.
  Haveloos zooitje schooiers!

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Zullen ze in ruil voor Gibaltar, Spanje vragen hun enclaves Ceuta en Mellia aan Marokko terug te geven? Ja, ik weet het, slaat aös een tang op een varken, is dan door mijn niet serieus bedoelt.

   Geliked door 1 persoon

   • Aegolius cs zegt:

    Heeft de Spaanse taalkultuur inzake de Falkslands hen zo diep geschokt? Kan het de kerkelijke geschiedenis na 1945 (nazi) zijn geweest of is het koningin Maxima die van niets wist?

    De EU gaat dit “klemmende” probleem voor onze ogen oplossen, uiteraard met “behulp” van het V.K.

    En, Nemesis, sluit ik uw gedachtegang niet uit. 🙂

    Like

   • Nemesis zegt:

    Het volk dat op de Falklands leeft wil al helemaal niet ergens anders bijhoren. Ze willen gewoon bij het VK horen. De kerkelijke nazi geschiedenis hadden de Britten weinig mee van doen. Het hoofd van de kerk in England is de koningin of koning. Maxima? Die weet alleen dat haar pappi een hele lieven man is, die nooit Videla heeft meegeholpen onbeliebsame tegenstanders uit de weg te ruimen. Ze was niks en ze is niks en ze blijft ook niks. Hier is het spreekwoord van toepassing “al geef je aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding”. Ik ken nog foto’s van haar uit New York o.a. en ook hoe zij en haar broers en zusters huisden. Alles opgepimpt door de NL belastingbetaler. Ze gedraagt zich als een kraai, alles wat maar mooi glimt wordt ingepikt. Dat is alles nog tot daar en toe, het ergste is haar karakter. Gibraltar hoeft niet opgelost worden met behulp van de EU. Het blijft zoals het is, de Engelsen zullen deze post nooi verlaten, vrijwillig zeker niet.

    Geliked door 2 people

 2. oeps48 zegt:

  Dat denk ik ook.
  Er is een oude voorspelling, dat zolang er apen op de rots zitten, de rots Brits zal zijn. Die apen worden dus nog steeds helemaal vertroeteld.

  Like

 3. Ja, dat hebben ze ook bij de Falkland eilanden laten zien. Ze geven zich niet zomaar gewonnen.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Het risico is te groot voor Europa om hier een oorlog voor te starten.

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  WAARDOOR kan/ mag GROOT– BRITTANNIE ( HET VERENIGD KONINKRIJK!…imperialistisch), en de FALKLANDS als hun eigendommen beschouwen?

  Like

  • koddebeier zegt:

   Omdat de meerderheid van de Falklanders bij het Verenigd Koninkrijk wilde blijven, net als Gibraltar trouwens !!

   Geliked door 1 persoon

  • pietjemol zegt:

   Van de Falklands zijn de Engelsen de enige rechtmatige eigenaars. Engeland en Frankrijk ontdekten de onbevolkte eilanden. Frankrijk verkocht hun stuk aan Spanje, Spanje liet dat stuk later voor wat het was, niet geinteresseerd. Engeland nam het toen geheel in. Onder internationaal recht was het toen Engels. Later stichtte de Argentijnen er een basis zonder de weet van Engeland of welk ander land ook. Paar jaar daarna kwam Engeland daar achter en kikte ze van het eiland af. Nooit heeft Argentinië daarmee enig recht gekregen.

   Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Aanvulling: de MOOIE edelsteen de ..,KOHINOOR’ ( bijzonder grote diamant,verwerkt in de Engels KROONJUWELEN )behoorde ‘EERDER’ toch toe aan INDIA?

  Like

  • pietjemol zegt:

   India werd bewoond, dus is geheel onvergelijkbaar met de oorspronkelijk onbewoonde Falkland Eilanden.

   Like

   • fleckie zegt:

    HET gaat HELEMAAL NIET om een vergelijking!

    Like

   • Nemesis zegt:

    India en Pakistan vormden Brits-Indie. Het woord zegt het al het was een kolonie van Groot Brittanie oftewel England. De opdeling van Brits-Indië op 14/15 augustus 1947 leidde tot de twee onafhankelijke staten India en het Dominion Pakistan (later opgedeeld in Pakistan en Bangladesh), en vond plaats op grond van godsdienst. De Indian Independence Act van 1947 en leidde tot het verdwijnen van het Brits-Indische rijk.
    Er waren nog meer delingen van de landen, maar ik heb geen zin hier geschiedenisles te geven, het is alles na te lezen voor zover het interesseert. Wat ik hiermee zeggen wil is dat Indie (India) Britse kolonie was en zodoende de Koh-Hi-Noor wel degelijk aan het Britse Koningshuis toe behoorde. Indie werd pas India en flibke tijd na 1947. Indie werd dus eerst oost en west Punjab. Daarna Pakistan India en Bagladesh. De grens tussen India en Pakistan verloopt vandaag de dag nog steeds dwars door de provincie Punjab in het hoge Noorden. Weet je Fleckie, daar wonen die mensen, waar de mannen zo’n soort gedraaide tulband op het hoofd hebben. Deze mensen zijn geen Hindoes en ook geen islamieten, het zijn Sikhs. Waarom en hoezo ze deze hoofdtooi dragen, mag je ook zelf opzoeken, ik heb zoals gezegd geen zin alles maar op te schrijven of uit te leggen.

    Like

 7. Republikein zegt:

  Het gaat om geld, zoals altijd, wat moet een Engelsman in Gibraltar?
  Engelse en Franse kolonisten hebben de wereld op z.n kop gezet onder druk van de boven ons gestelden.
  Lijkt op Balfour, ook druk vanwege de money.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Misschien is het een optie; om de inwoners van Gibraltar, via een Referendum, te laten beslissen. Maar dan wel een bindend Referendum!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Daar wonen dus Engelsen, hoe zou dat dan wel uitgaan ? 😀 O ja er zijn ook Spanjaarden en misschien een paar Noord Afrikanen. Maar dat is meestal dienstpersoneel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s