Oostenrijk contra hoofddoek: Van der Bellen daalt op de populariteitsscala naar 3%

Screenshot_85

(Door: Kathrin Sumpf – Vertaling: E.J. Bron)

Hij heeft drastisch verloren: de populariteit van de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen (Groenen, foto) in een Oostenrijkse politieke barometer is van 17% naar 3% afgenomen. Dat is het laagste percentage dat een president in Oostenrijk ooit kreeg.

epoch times

In Oostenrijk is de ophef over de uitspraak over de hoofddoek door Alexander Van der Bellen nog niet afgelopen. In de actuele peiling van Research Affairs voor Oostenrijk daalde hij qua populariteit van 17% naar 3%.

De website oe24.at bericht dan Van der Bellen daarmee de laagste score behaalt die een Oostenrijkse president ooit in een politieke barometer had.

Van der Bellen is op 6 mei 100 dagen in functie. Als voormalig voorzitter van de Groenen heeft zijn daling ook effect op de Groenen in Oostenrijk, die in de zondagspeiling nog maar 8% van de stemmen halen. In deze zondagspeiling in Oostenrijk staat minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (ÖVP) met 49% bovenaan, daarachter volgen de minister van Defensie, Hans Peter Doskozil (SPÖ) en bondskanselier Kern (SPÖ), beide met 25%.

HC Strache (FPÖ) brengt overwegingen over een aftreden van de president in het spel: “Wanneer de door vele politieke waarnemers steeds opnieuw geëiste consequente cultuur van aftreden uitgevoerd zou worden, dan zou dit ook voor Van der Bellen moeten gelden.”

In de peiling van het opinieonderzoeksinstituut Research Affairs voor Oostenrijk werden op 26 en 27 april 2017 in totaal 600 mensen geënquêteerd.

Achtergrond

De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen had in een discussie met scholieren uit Wenen overwogen om alle vrouwen op te roepen tot het dragen van hoofddoeken – “uit solidariteit”. Hiervan was in een uitzending van de ORF een video te zien, die op de sociale netwerken voor ophef zorgde.

Hier het origineel van de toespraak bij orf.at – Van der Bellen zegt daarin letterlijk:

“Het is het recht van de vrouw om zich te kleden zoals ze wil, dat is mijn mening daarover. Overigens niet alleen de islamitische vrouw, iedere vrouw kan een hoofddoek dragen, en als het zo doorgaat, bij deze daadwerkelijk om zich heen grijpende islamofobie, dan zal de dag komen waarop we alle vrouwen moeten verzoeken een hoofddoek te dragen. Allemaal, als solidariteit tegenover diegenen die dit om religieuze redenen doen.”

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Kathrin Sumpf

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Oostenrijk, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Oostenrijk contra hoofddoek: Van der Bellen daalt op de populariteitsscala naar 3%

 1. Die vent mag van mij naar de HELL TOKKELEN, NOOIT NOOIT EN NOG EENS NOOIT !!!!!!!!!!!!.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Hasta la vista, ASSHOLE!

  Geliked door 1 persoon

 3. Aegolius cs zegt:

  Waren het de verplicht uitgeschreven nieuwe verkiezingen? En het volk heeft gekozen.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Het volk heeft wel gekozen, maar zelf de stemmen niet geteld.

   Geliked door 2 people

  • tlnrfour zegt:

   Het is tijd om dit soort Merkel politici openlijk te benoemen als oorlogs criminelen en landsverraders die in een normale democratie onder oorlogsrecht executie verdienen, onder hun bewuste beleid vermoorden ze via hun macht indirecht het europese germaanse ras het is duidelijk dat dit onze vijanden zijn en de tijd om ons te verdedigen door dit soort satanische lieden publiek te benoemen als onze vijand en moordenaars is nu aangekomen, de volgende stap is hun eliminatie en zoniet dan sterven wij als hun slaven of leven verder in hun gecreerde wereld…

   Like

  • Drs.P. zegt:

   @Aegolius:
   Helemaal mee eens, de gsm-tablet-sufkudt-zombies hebben gekozen voor 4 jaar en zitten nu allemaal vast aan deze gigantische slinkse lulmetvingers.
   En in die 4 jaar kan hij de boel gigantisch verneuken de nsb-rat!!!

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Die drie procent zijn er nog drie te veel! Zullen wel allemaal moslims zijn.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Doorgeslagen imbeciel. Teveel linkse gedachten maken uiteindelijk geestesziek.

  Like

 6. elisah zegt:

  Prima, dat krijg je er van.
  Die man is zo lelijk, dat hij een zak over zijn hoofd zou moeten trekken.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Dat krijg je als je de Groenen hun kans geeft. Die gasten lijden allemaal aan een zieligheidssyndroom en moeten eigenlijk opgenomen en behandeld worden, zodat zij geen gevaar meer zijn voor hun eigen autochtonen landgenoten.

  Like

 8. Ronald zegt:

  Hofer had ook moeten winnen!!! Hofer is een realist en komt op voor het echte Oostentijkse volk en de eigen cultuur!!! Maar de linkse gutshit had helaas gewonnen……Ik kon mijn ogen ook niet geloven dat Van der Bellen had gewonnen…..de Oostenrijkers hadden beter moeten weten…..deze man was in de debatten met Hofer een landverrader….

  Ik hoop dat de Oostenrijkers nu gaan inzien dat ze meer hebben aan een sterke leider die opkomst voor het volk en cultuur…..Hofer, dus!!!!!!!! N

  Like

 9. Golden Girl zegt:

  wonderbaarlijk dat de domme schapen elke keer weer de verkeerde kiezen, imbiciel met zijn achterlijke hoofddoek, had hij voor de verkiezingen moeten zeggen, maar ach de burger had misschien precies het zelfde gedaan door deze man te kiezen, dom dom en nog eens DOM

  Like

 10. Als je niet voorzichtig bent zullen de media ervoor zorgen dat je de mensen gaat haten die worden onderdrukt en dat je hun onderdrukker gaat liefhebben”

  -Malcom X

  Like

 11. Jean zegt:

  Nog 3% ????????????????
  Ik had beter verwacht van de Oostenrijkse burgers, ik bedoel uiteraard 0% en dat hij al was weggejaagd.

  Like

 12. Fred zegt:

  Dwaas of landverrader.
  Of allebei.
  Het effect is dat weer veel mensen de oogjes geopend zijn.
  Steeds meer.

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   Fred, ze openen hun oogjes wel, maar het merendeel sluit ze ook weer gelijk, ze willen het niet in zien wat er zich voor hun ogen afspeelt

   Like

 13. hij is altijd solidair met de verkeerde mensen, net zoals de EU en Mark Rutte

  Geliked door 1 persoon

 14. Tom Hendrix zegt:

  Maar krijg hem maar van zijn plek. Deze “gutmensch”, blijf lekker nog zijn jaren op zijn plek zitten, en vreet van het geld van de Oostenrijkers, die hij als rechtgeaard groene linkse verraad aan de islam en de EUSSR. Leer ze me kennen.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Wie weet, misschien is er vanaf de kansels,( vooral ouderen zijn nog altyd’kerks’) geindoctrineerd: de clerus moet wel’bijde tijd blijven bij de tegenwoordige generaties, echter bij veel ouderen niet zo zeer,dus…..

  Like

 16. Elena zegt:

  Deze idioot moet verjaagd worden door de Oostenrijkers.
  Hij is een smerige landverrader.
  Niet één Oostenrijker zit te wachten om een verplicht kopvod te dragen.
  Hij zou beter gezegd hebben..dat de kopvoddraagsters solidair met de Iraanse vrouwen moeten zijn.
  Iraanse vrouwen willen vrijheid en eigen keuze hebben om een kopvod te dragen.
  Iraanse vrouwen die zich zonder kopvod vertonen gaan de gevangenis in.
  Heel fijn een islamitische land. * kots *

  Like

 17. Pipo zegt:

  waarom is deze man uberhaupt verkozen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Waarom werd Rodrigo Borgia verkozen? Waarom de Medici?
   Macht, fortuin, relaties, intriges……Dat tèlde toentertijd.
   Wat telt er in deze tijd? Dat ze de volmaakte dhimmitude-mentaliteit hebben vanwege de betrekkingen met de islam. Et voilá…..

   Like

 18. Mary zegt:

  Ha ha precies het gewenste effect, laat die gekken zoals die Van der Bellen (wij hebben er hier ook aardig wat van dat soort) maar doorgaan met ventileren wat ze van plan zijn des te eerder komt het volk in opstand, kan mij niet vroeg genoeg zijn!!!!.

  Like

 19. rony stokart zegt:

  Ik ben het volkomen eens met de demokratisch verkozen Van der Bellen. Zoals de socialistische Belgische minister (en later Minister van Staat) Major ooit zei: “wijven moeten niet zoveel komplimenten maken”, dus allemaal niet alleen een hoofddoek maar een volledige zak over hun hoofd trekken.
  In Oostenrijk zingt men een (tof!) volksliedje waarin die zak ook nog dicht gebonden wordt, in brand gestoken en “toekijken hoe het brandt”. Dat Van der Bellen dáár nog niet aan gedacht heeft !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s