“Vluchtelingen” die op weg naar Europa stierven ook herdacht op 4 mei

Screenshot_75

(Door: Pepijn Woudrichem)

Witte kruisen op Rembrandtplein

Op 4 mei is er in Amsterdam naast de officiële dodenherdenking ook een herdenking voor “vluchtelingen” die overleden op weg naar Europa. Initiatiefnemer Rikko Voorberg wil Nederland daarmee dwingen tijdens de dodenherdenking ook stil te staan bij de slachtoffers “die wij, bedoeld of onbedoeld, zelf maken”.

Met drieduizend witte papieren kruisen in het gras wordt op 4 mei op het Rembrandtplein in Amsterdam stilgestaan bij de “vluchtelingen” die het leven lieten onderweg naar Europa.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", Amsterdam, cultuurrelativisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

40 reacties op “Vluchtelingen” die op weg naar Europa stierven ook herdacht op 4 mei

 1. Drs.P. zegt:

  Onder welke steen komt deze afgrijselijke debiele lulmetvingers nu weer vandaan gekropen??
  WTF is Rikko Voorberg nu weer voor een dwaallicht aan het firmament??
  Blijkbaar kan het altijd gekker, kruizen voor immigranten die Europa willen veranderen in een chaos, het begint tijd te worden voor een kruis voor deze zware Rikko-pinokkio debiel.

  Liked by 4 people

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   als je op de link van die rikko debiel klikt zal het u direct beginnen te dagen waar het initiatief vandaan komt!
   .
   ik herdenk zowiezo 4 mei niet meer (sorry voor de ECHTE slachtoffers en nabestaanden), het is totaal gekaapt door volidioten.

   Like

 2. Dit is niet de eerste keer waaruit blijkt dat die Voorberg niet spoort.

  Liked by 2 people

 3. Te gek voor woorden……………doe die kruizen dan op een andere dag, maar niet op 4,5 en 6 mei…………Mei heeft meer dagen!

  Liked by 1 persoon

  • IkBenHet zegt:

   Doe nou FF niet zo onnozel…
   De essentie is het schofferen van de autochtone bewoners en het zoveel mogelijk om zeep helpen van hun normen, waarden en tradities!!

   Like

  • IkBenHet zegt:

   Nogmaals; Dát is dus niet de bedoeling!!
   Die dagen moeten verwateren door het toevoegen van allerlei nieuwe doelgroepen. Het moet uiteindelijk hún herdenking worden en niet langer de onze.

   Like

 4. elisah zegt:

  Dat zullen die moslims zeker zéér waarderen, dat ze herdacht worden met papieren kruizen….
  Uit daverend enthousiasme zullen andere moslims deze herdenking volkomen negeren.

  Like

  • Golden Girl zegt:

   papier is te goedkoop, ze zullen wel koperen kruizen eisen, en wat moslims eisen krijgen ze

   Like

   • Golden Girl zegt:

    maar dan heb je wel kans dat de Marokkaantjes die met kransen gaan voetballen deze meenemen naar een koperhandelaar om poen te vangen

    Like

  • elisah zegt:

   Dat hij maar kruizen neer gaat zetten voor de vermoorde Christenen in het midden-oosten en afrika, dat zijn echte onschuldige slachtoffers.

   Liked by 1 persoon

  • elisah zegt:

   Gisterenavond was die pipo bij Pauw te zien, het was bizar en tenenkrommend en mijn hemel wat was die man mentally disturbed, de blik in zijn ogen sprak boekdelen…

   Like

 5. hij doet ook nog aan crowdfunding: https://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/rikkos-crowdfunding/ Knettergek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Liked by 1 persoon

 6. N.E. Derlander zegt:

  Deze gluiperige dodenherdenking, naast de officiële, is waarschijnlijk een protestantse aflaat.

  Like

 7. Deze gelukzoekers werden niet gedwongen om te vluchten, dit was zuiver uit begeerte naar een beter leven. Hadden de joden maar kunnen vluchten en vooral met de hulp die de gelukzoekers krijgen. Dan waren er vast niet zoveel op een gruwelijke manier vermoord. WAT EEN SCHANDE DIT IS NIET VERGELIJKBAAR MET ELKAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Liked by 2 people

 8. Golden Girl zegt:

  zag dit net al op een andere site, elke dode is 1 teveel, maar deze mensen hoe erg ook nemen het risico naar het land van melk en honing te komen (uitgezonderd die voor echte oorlog vluchten) het is hun keus en dan op 4 mei te herdenken vind ik absoluut niet kunnen, ik hoop dat het heel hard waait op 4 mei en dat al die papieren kruisen weg waaien

  Liked by 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  De nationale dodenherdenking is een PvdA-feestje geworden. Al jaren mogen deze NSB-ers politieke winst slaan uit onze dodenherdenking.
  Gaat hier niet gebeuren; wij herdenken waardig en oprecht op een militaire begraafplaats in bergen op Zoom.

  Liked by 2 people

 10. Johan zegt:

  Ik wil iedereen oproepen, die dat kan, om die kruisen daar zo snel mogelijk weg te halen.
  Het signaal, dat met het plaatsen van deze kruisen gegeven wordt, is natuurlijk helemaal van de zotte. Allereerst wordt mensen in Nederland aangepraat dat het hun schuld is, dat die ‘vluchtelingen’ verdronken zijn. Een volledig fout uitgangspunt. Die mensen waren daar zelf verantwoordelijk voor.
  Vervolgens, en dat is zeer ernstig, worden mensen die tegen massa-immigratie zijn, op één lijn geplaatst met de nazi-vervolgers uit de Tweede Wereldoorlog. Het stilzwijgende argument is dan ; Zij zijn even schuldig. Dat is natuurlijk manipulatie van de grofste soort.
  Daarom pleit ik er ook voor, dat die kruisen zo spoedig mogelijk verwijderd worden.
  Het mag niet zo zijn dat de discussie rondom massa-immigratie en islamisering door oneigenlijke argumenten vervuild en gemanipuleerd wordt.

  Liked by 2 people

  • Marlies zegt:

   Volledig mee eens, maar ik vraag mij wel af: heeft die mutant permissie om dat terrein te gebruiken voor een toch individuele actie en zo ja, van wie??? PvdA’er Van der Laan?

   Like

 11. Pietersen zegt:

  Rikko doe me een lol. Gooi een krans in de Middellandse Zee en spring erachter aan met een stel stenen om je nek.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Pietersen, Stel dat deze hersenloze dwaas van een Rikko Voorberg, die zelfs nog het gore lef heeft om de herdenkers op 4 mei wil gaan DWINGEN om al de 3000 omgekomen “vluchtelingen en asielzoekers’ te herdenken (natuurlijk NIET de duizenden Nederlandse SS’ers die sneuvelden aan het Oostfront) , die door hun eigen toedoen en naïviteit omkwamen in de Middellandse Zee, nog even zo doorgaat dan mag er wat mij betreft, in plaats van de opgenoemde stenen, een hele zware molensteen om de nek van Voorberg worden geplaatst en vooral van zijn akelige linkse huichelachtige vrienden!
   En dan verdwijnen ze hopelijk zo diep in de duistere zee dat zelfs de haaien hen nooit meer terugvinden! Ik persoonlijk ga die dwaze lui echt NOOIT herdenken al, kreeg ik daarvoor een miljoen voor daar ze verwachtten om in Europa hier in een land van melk, honing en gouden straten aan te komen maar ze gewoon tussen de zeevissen belandden!

   Like

 12. Tistochwat zegt:

  Met drieduizend witte papieren kruisen in het gras wordt op 4 mei op het Rembrandtplein in Amsterdam stilgestaan bij de vluchtelingen die het leven lieten onderweg naar Europa.

  KRUISEN?! Moeten die arme, zielige *kuch* mohammedaanse ‘vluchtelingen’ worden herdacht met kruisen?! Wat een belediging voor ‘allah’, de ‘profeet’ en de mohammedaan!

  Hier kun je alleen maar bittere tranen om huilen: ‘vluchtelingen’ op één lijn stellen met o.a. de stakkers die in concentratiekampen een jammerlijke dood zijn gestorven…

  Alleen een linkse gek kan met zo’n initiatief komen. Ik ben allang gestopt met het idee dat het nu echt niet meer gekker kan. Moeten jullie eens opletten wat deze linkse demonen nog meer gaan verzinnen voor het faciliteren en aanbidden van de mohammedaan. Uiteraard alles in opdracht van hun meester, satan de duivel, die trouwens dezelfde is als ‘allah’.
  Kijk, en dan zien we meteen dat alles gewoon klopt en te verklaren is.

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   O ja, en ‘onze’ ‘majesteitelijke’ ‘hoogheden’ zullen waarschijnlijk ook wel een kransje laten leggen, dat ze de laatste twee cm zelf tillen. Wat zullen ze weer bedroefde trekken op hun gelaat toveren. Topacteurs, vinden jullie ook niet?

   Liked by 2 people

 13. José zegt:

  Een wit voetje zal Voorberg niet halen bij de moslimgemeenschap want als ze ergens de pest aan hebben is het een kruis!!!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  De VERRADERS leven onder ONS. Dus je eigen landsmensen kun je al vaak niet meer vertrouwen! Dit zijn nu de echte land-en volksverraders! En deze figuren, meestal van “de rode kerk”, zullen samen met de moslims TEGEN ONS vechten, als de pleuris uitbreekt.

  Liked by 1 persoon

 15. hslot4 zegt:

  Kan beter halve maantjes knippen moslims hebben het niet zo op kruizen kun je nagaan hoe dom die lul is .
  Gewoon provocatie ik hoop dat er nog veel meer verzuipen van mij geen sympathie

  Like

 16. boorzalf zegt:

  Allemachtig, is die vloekende nep theoloog weer bezig. Die verzint ook alles om in de publiciteit te komen. Het wordt tijd dat deze lulhannes eens een keer gaat werken.

  Liked by 1 persoon

 17. Claudia M. zegt:

  Ik stel voor dat Rikko Voordinges dat dan maar fijns doet, maar ik doe niet mee. Ik herdenk waar deze herdenking voor in het leven is geroepen, niet meer en niet minder. Rikko kan me bietenbrug op, met z’n vluchtelingen erbij!

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  De praktische realiteit van een gereformeerd gelovige woordvoerder, doet afbreuk aan het wereldbeeld der islam die volgens de koran de ongelovigen moet doden. Heel wat anders dan bidden. Nog afgezien dat Europa niet de christelijke (echte hulpbehoevende) laat binnenkomen.

  Liked by 1 persoon

 19. Cathja zegt:

  Dit slaat helemaal nérgens op!! Wij herdenken op 4 mei de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, en tegenwoordig ook gevallenen die stierven toen ze op buitenlandse missies waren, maar absoluut GEEN ‘bootvluchtelingen’!!
  De manier waarop de bedenker van deze ‘grap’ Nederland wil dwingen om ook stil te staan bij de slachtoffers die wij ‘bedoeld of onbedoeld zelf maken’ stuit mij behoorlijk tegen de borst!
  Wat een arrogantie! Moet ik me laten vertellen dat ik medeschuldig kan zijn aan de dood van duizenden verdronken asielzoekers?

  Ik hoop dat de weerstand tegen dit idiote plan groot zal zijn, maar ik vrees dat deze man bijval zal krijgen uit de linkse hoek.
  Als je links bent en links denkt kun je de gekste dingen verzinnen, en er nog mee wegkomen ook.

  Wanneer stopt deze idioterie eens?

  Like

 20. Theresa Geissler zegt:

  Jongens, laat die linkse vol-idioot gáán: Hij weet totaal niet, waarmee hij bezig is, want je kunt moslims nergens èrger mee beledigen dan met KRUISEN. Dus dat kan toch zeker niet mooier!
  Zo zie je weer eens, dat dat soort geen syllabe verstand heeft van de islam. En dan wèl pretenderen, te weten, wat er al dan niet met de islam te maken heeft!

  Liked by 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 16.41. uur. Klopt Theresa. De islam ziet christenen, net als atheïsten, boeddhisten , animisten, en hindu’s, als : “honden, varkens, en apen”. Staat in hun GRUWELBOEK de Koran. Verder walg ik van de 4 en 5 mei vieringen, waar de “schijnheilige politici, van PvdA,CDA,VVD,D66,CU,SP,PvdD, met hun ‘Uitgestreken smoelen”, loze praatjes houden, terwijl ze de werkelijke vijand, de islam massaal binnen laten stromen.

   Liked by 2 people

 21. Heer M zegt:

  Je kan dan ook wel de mensen gaan herdenken die slachtoffer zijn geworden van een gek in een vrachtwagen..

  Liked by 1 persoon

 22. Omgekomen migranten hebben ZELF GEKOZEN voor de oversteek naar Europa. Dit in tegenstelling tot degenen die in 1940-1945 zijn omgekomen.

  Like

 23. Nemesis zegt:

  Dwingen de dobberaars die uitgedobberd waren voordat land in zicht was te herdenken, plus nog wat andere zogenaamd herdenkingswaardige ceaturen.
  Nu beste mensen, ik laat me niet dwingen. Ik zal het nog sterker stellen, ik laat me door niets en niemand tot iets dwingen. Daar waar wetten door velen die zich de uitverkorenen voelen, met voeten worden getreden en het raam uit worden geflikkerd. Daar waar wij van ons zelf verdiende geld worden beroofd, waar wij jarenlang voor hebben gebuffeld en hebben betaald. DAAR zullen we voor zo’n zooitje onuitgenodigden die toch wilden komen en erbij verzopen zijn onze eigen gedenkmomenten op 4 mei, voor onze gevallenen hier en in de Oost uitbreiden en ook die herdenken, Ik denk er niet aan en niemand kan me daartoe dwingen. Nu niet en nooit niet. Ik zeg het maar op plat: val hartstikke dood met die idiote, geschifte ideetjes. Geen vierde mei voor mij !

  Like

 24. Republikein zegt:

  Mensen als Rikko Voorhuid houden ons wakker, je beseft, ik leef dus ik besta.
  Het doet me denken aan allerlei dingen, o.a. dat de popgroep De Dijk ooit zong:
  “Ik krab wat aan m’n kont en trek es aan m’n piel”.
  Niet helemaal, maar niets menslijks is mij vreemd.

  Geheel in tegenstelling met een stelling tot het heilige boek wat zegt:
  Er is geen sprake van zonde als men de haren rondom de anus niet verwijdert. Echter het verwijderen van deze is ook geen zonde.
  De Dijk – Bloedend Hart

  Ik doe niks en ik doe niks
  Ik hang alleen maar rond
  Kijk es door de ramen
  En ik krab wat aan mijn kont

  Ik zie niks en ik hoor niks
  Mijn hoofd zit vol met smart
  Ik voel alleen het bloeden
  Het bloeden van mijn hart

  Kun je zingen, zing dan mee.
  Mijn moeder zongvoor haar kleine kinderen droevige liedjes, zoals “hoever is de heide”, werd er altijd weemoedig van, waarschijnlijk een voorschouw.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s