HYPOCRISIE . . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op HYPOCRISIE . . .

 1. Fred zegt:

  Maar gèèn kruizen voor de omgekomenen in Nice, Bataclan, Molenbeek, Zweden enz.
  Dwazen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nee, maar dat hoeft ook niet.
   We hebben all zoveel bloemen neergelegd en selfies gearmd met moslima’s gemaakt en extreem bijzonder stille tochten georganiseerd.
   Dat hoeft niet meer.
   Wie waren die mensen eigenlijk?

   Die vluchtelingen die we helemaal niet kennen, dat is pas zielig!

   Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Vraag het al die 1000en SLACHTOFFERS van de MOELTIKOELTIZOOI van de afgelopen decennia! Vraag het oa. Diana en Samuel Blog….. Ik ga naar de herdenking op de Waalsdorpervlakte kijken. Krijg kotsneigingen bij het zien van de Damherdenking! Hypocrisie ten top!!

  Like

 3. elisah zegt:

  Zojuist gelezen dat angela merkel geweigerd heeft om een hoofddoek te dragen bij een meeting met de koning van saoedi arabië.
  Ze had die dag zeker last van obstipatie, want normaliter schijt ze elke ochtend haar hersens uit?

  Like

 4. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  ik doe niet meer aan dodenherdenking, totaal gekaapt door narcistische volidioten..

  Like

 5. Duchesne zegt:

  een vorm van vervuiling met een vrij smerige manier van sentiment misbruiken… als hier een podium voor is op 4 mei dan is werkelijk niets meer heilig en kan 4 mei en 5 mei worden afgeschaft….

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  De moreel superieure linkse kliek kent geen onderscheid meer tussen mensen die hun land verdedigd hebben en klaplopers die vanwege onze uitkeringen in gammele bootjes stappen.

  Dankzij veralgemeniseren, globaliseren, en een overkill aan “gelijke rechten” zijn deze linkse idioten niet meer in staat onderscheid te maken tussen belangrijke verschillen.

  Een soldaat die zijn leven geeft voor zijn land is een held.
  Een klaploper of paria die verdrinkt is gewoon een sukkel.
  Zelfs een kind ziet dit verschil.

  Waarom zou je helden op een lijn zetten met klaplopers en paria’s?
  Het is de zoveelste schande op een rij.
  We moeten veel meer in het geweer komen tegen het kapen van ONZE gebruiken door de linkse kliek.

  Dat veld met die witte kruizen zou gewoon vertrapt moeten worden, en die actievoerders horen een forse trap onder hun hol te krijgen.

  Van ONZE dodenherdenking blijf je af! Zijn ze nou helemaal gek geworden!

  Like

 7. Elena zegt:

  Walchelijke idioot die dit verzonnen heeft.
  Wij laten ONZE dodenherdenking 4 mei…NIET AFPAKKEN.
  Bovendien….zouden er meer bootjes gezonken moeten zijn, m.n. waar het uitschot zoals verkrachters en moordenaars in zaten.

  Die Marokkaanse vlag op de Dam tijdens dodenherdenking ben ik spuugzat.
  Het is een grote schande dat de geschiedenis vervalst wordt.
  Er zijn enkele lijken van Marokkanen aangespoeld in Zeeland.
  NOOIT heeft één Marokkaan in ons land tegen de Duitsers gevochten zoals de Canadezen en de Polen.

  Like

 8. Cathja zegt:

  De mensen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn in geen enkel opzicht vergelijkbaar met de mensen die onverantwoorde risico’s hebben genomen voor zichzelf en hun kinderen, door op een gammele boot de zee op te gaan.
  Je hebt maar weinig verstand nodig om te begrijpen dat dit je dood kan betekenen!

  Het is dan ook niet aan ons om deze doden te ‘herdenken’, maar laat het een waarschuwing zijn voor de familieleden in de landen van herkomst.
  Maak niet dezelfde fout door ook naar Europa te vertrekken!

  Like

 9. Erik zegt:

  Juist hypocrisie, maar dan nog wel met kruizen hahahaha zullen de halve maantjes niet echt leuk vinden hahaha wie dit verzonnen heeft houd van satire hahHah!

  Like

 10. Edjan zegt:

  En alweer wordt er een beroep op onze vermeende “schuld” gedaan. Het wordt ons door de strot gedouwd. Je kunt geen pond aardappelen kopen of je krijgt er gratis twee ons schuld bij.

  Het is een oeroude, voornamelijk christelijke traditie.

  Eerst werd de vrije wil uitgevonden. Door de christelijke cultuur. In andere culturen leeft het idee nauwelijks. Om te verklaren dat Gods alles geschapen had en er toch boze duivels en andere narigheid waren, die dan toch eigenlijk ook door God geschapen moesten zijn, werd de duivel met vrije wil uitgerust: hij had het zelf gedaan. Mensen die er anders over dachten, werden uitgeroeid.

  Rond de zevende eeuw vond de kerk de hel uit in een poging het moorden tussen de Germanen onderling te stoppen. Gedraag je (moordt niet) of je gaat naar de hel. Het werkte.

  De kerk (vooral de lagere regionen in de kerk) heeft heel altijd volgehouden dat als je ongeluk in je leven tegenkwam, dat kwam door fouten die je vroegere gemaakt had. Mensen werden met schuld gemanipuleerd.

  De kerk had tot de elfde eeuw veel Germaans bijgeloof aangepast en overgenomen om haar geloof geaccepteerd te laten worden. Daarom waren er veel magische handelingen waar mensen die het moeilijk hadden, in konden vluchten. Kaarsen branden, ter communie gaan, klokken luiden, een processie lopen enzovoort. De protestanten hebben dat vanaf de zestiende eeuw allemaal opgeruimd. De mens kon zich niet meer verstoppen in magie en verder maar afwachten. Ging het hem slecht, dan moest hij bij zichzelf te rade gaan want hij zou wel iets verkeerd gedaan hebben. En de oplossing moest hij ook maar zelf bedenken. Wij hebben gedacht, gewerkt en van alles uitgevonden.

  Dit hele stelsel van schuld en straf heeft uitstekend gewerkt want ik geloof dat het de basis is geweest van onze vooruitgang: daarom lopen wij voor op andere culturen.
  Maar nu gaat die schuld/straf als een overrijpe puist uitbreken. We zijn schuldig aan van alles en nog wat. De slavernij, de uitbuiting, het veranderen van het klimaat, de onderdrukking van vrouw en mohammedaan, het verdrinken van arme vluchtelingen in de Middellandse Zee.
  Vaak worden hiertoe de feiten verdraaid en de geschiedenis vervalst. Idioten en verraders proberen ons zover te krijgen dat wij ons aan de mohammedanen onderwerpen door ons aan van alles en nog wat schuldig te laten voelen.

  Het wordt tijd dat we onze schuldgevoelens te boven komen. Er is geen vrije wil. Er is geen hel. De wegen van het leven zijn ondoorgrondelijk. Er is geen karma. Magie bestaat niet. Dat met die slavernij zat heel anders in elkaar. Vrouwen zijn niet of nauwelijks onderdrukt. Die vluchtelingen komen zelf en alleen maar voor onze poen en om ons over te nemen.

  Zal moeilijk zijn, die schuld af te bouwen …

  Geliked door 1 persoon

  • Mungo zegt:

   Graag wel je een beetje aan de feiten houden, he?
   Ik kan je een erg goed boek aanraden, daar knap je zeker van op
   “How the West Won: The Neglected Story of the Triumph of Modernity” van Rodney Stark.

   Like

   • Edjan zegt:

    Rodney Stark, die twijfelt aan de evolutietheorie? Bedoel je die? Ik denk niet dat ik daar van op ga knappen. En mijn feiten haal ik uit een flink aantal boeken uit Frankrijk. Onder redactie van Philippe Aries en Georges Duby.
    Waar ben je het overigens niet mee eens? Heb je ook argumenten?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nou Edjan, dat hakt er wel in hoor.
    Ik begon al aan je te twijfelen, maar nu hoor je het eens van een ander.
    Goh, hoe je zo indrukwekkend kunt schrijven en dan helemaal feitenloos.
    Doe dàt maar eens na.
    In feite mag zoiets helemaal niet, dat is ’n feit.
    Ik zou het niet kunnen.
    Zelf sta ik bekend om mijn feitenkennis.
    Nou, ik ga in feite dan maar weer eens.
    In feite…

    Like

 11. Charles Martel zegt:

  Vooral de islamitische vluchtelingen zullen die kruisen zeer op prijs stellen!

  Like

 12. Het gaat ws niet door van, der Laan is gevraagd om dit tegen te houden.

  Like

 13. Stef zegt:

  Ik wil 5000 zwarte kruizen voor de moord van moslims op christenen!!!!!!!!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Stef, dat is veel te weinig en daarnaast witte kruizen voor moslims!!! Hoe verzinnen ze het want een moslims heeft niks met een kruis.

   Like

 14. Heer M zegt:

  IK HERDENK DE SLACHTOFFERS VAN ISLAMITISCH GEWELD. . Als je dat spandoek zal ophangen 4 mei in Amsterdam, dan zal het binnen een aantal seconden weggehaald worden… Spandoeken over het herdenken van vluchtelingen zullen bewaakt worden durf ik te wedden.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   T U U R L I J K N I E T !! Een spandoek voor miljoenen slachtoffers van de pislam wordt niet getolereerd in dit terminaal zieke land!! De landverraders zijn doodsbang voor destabilisering, aanslagen etc. Maar dat onze (klein)kinderen dankzij hen hier wél mee te maken krijgen, interesseert ze geen fuck! Over 35 jaar of eerder zullen ze gehaat worden!

   Like

   • Nemesis zegt:

    Pas over 35 jaar? Ik haat ze nu al als de pest, cholera, ebola, pokken tesamen als één gore ziekte. Daarvoor hoef je alleen maar een klein beetje vooruit leren kijken. Maar aan lange termijn denken doen onze “bestuurders” nu absoluut niet. Ja, wel als het om hun eigen portemonnee gaat, dan weer wel. De rest, het volk, kan in de shit zakken.

    Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de RODE TERRORISTEN weer. Landverraders, dat zijn het, stuk voor stuk!

  Like

 16. tippelaar zegt:

  allemaal flauwekul, niet doen, die herdenking. Ik herdenk op zo’n moment mijn dierbare duitse herdershond waar ik 12 jaar veel liefde en plezier van heb gehad. Daar hoort geen verdronken gelukszoeker bij. Die verdronkenen, geen probleem. Mijn probleem zijn de overlevende gelukszoekers. Zij vormen een meer dan ernstige bedreiging voor mijn manier van leven en mijn welvaart. Weg ermee, terug de zee in. Vrouwen en kinderen eerst graag. De overblijvenden die vluchten sporen we op en schieten ze dood.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik deed het tóch al niet – al jaren niet meer: Bij mij hetzelfde verhaal als met de kerkgang: Zodra het je vanaf je vroegste jeugd wordt opgedrongen, hoeft het voor mij niet langer. Zoiets moet uit jezelf komen, dat laat zich niet aanleren – mij in ieder geval niet.
   Best bereid en in staat om bij gelegenheid en in gezelschap van anderen voor het één of ander een minuut stilte of zo in acht te nemen, maar ’s avonds zit ik meestal tóch alleen en om dan op 4 Mei precies rond acht uur met dichtgeknepen keel voor de buis naar dat klokgelui op de Waalsdorper vlakte te gaan luisteren – Nee, mij te opgelegd, het spijt me.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Het klokgelui op de Waalsdorpervlakte heeft in ieder geval meer weg van een herdenking als die hypocriete poppenkast op de Dam in Amsterdam.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Helemaal juist.
    Het sfeervolle geluid van die klokken…
    Daar heb je geen loze woorden en bedrieglijke kransennonsens meer bij nodig…
    Alkex kan dan ook zijn blikken medailles thuis laten.
    Die Argentijse, die ’n vader heeft die ook duizenden de dood in heeft gestuurd, hoeft dan ook geen zwart aan te sjorren…

    Like

 17. Nemesis zegt:

  WTF. Van de ratten besnuffelde idioten zonder enig besef van de werkelijkheid.

  Like

 18. likoednederland zegt:

  Een typische actie van linkse moslimknuffelaars om Nederlandse Joden zelfs niet 1 dag te gunnen om hun ruim honderdduizend familieleden te herdenken die vermoord zijn alleen omdat ze Joods waren..

  Like

  • Nemesis zegt:

   Juist, dat plus nog de Nederlandse soldaten die met de moed der vertwijfeling geprobeerd hebben de Duitser tegen te houden en plus de Nederlandse soldaten die gesneuveld zijn in Ned. Indie inclusief hun vrouwen en kinderen door de Jappen. De geschiedenis over de concentratiekampen van de Jappen heb ik uit eerste hand. Maar we gaan er beter geen spelletje van maken wie de ergste beulen waren.

   Geliked door 1 persoon

 19. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Als ik de woorden vond, ik zou ze graag gebruiken
  om mijn afschuw uit te spreken bij wat hier gebeurt…
  want ONZE Dodenherdenking is noodzakelijk gebleken
  en staat los van wat men Mondiaal betreurt !
  “men” wil bewust ons stil verdriet gebruiken,
  tijdens die enkele privé-minuut per jaar
  dus ‘t zou ronduit een schande zijn als dit straks doorgaat,
  een aanfluiting, schoffering en een Volksopstand-gevaar !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 20. Bas zegt:

  Die organisatie wil meeliften op de dodenherdenking. Je moet maar op het idee komen om de dodenherdenking a.h.w. te kapen. Alleen een halfe gare doet dat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s