AfD, Pegida & Identitaire Beweging – Groeit nu eindelijk naar elkaar toe wat nog nooit gescheiden was?

Screenshot_113

(Vertaling: E.J. Bron)

Een politieke beweging, als ze zich tenminste met succes wil nestelen in het systeem van de tegenstanders, heeft meerdere armen nodig. Ten eerste een parlementaire arm, die op “officieel” niveau werkzaam is, dan de arm die de terecht woedende burgers op straat verzamelt en tot slot een listige afdeling, die met vreedzame en spectaculaire acties de media in adem houdt.

journalistenwatch

Met de AfD, Pegida en de Identitaire Beweging beschikt de enige echte oppositie in Duitsland over deze drie armen, ook al wordt dat om verkiezing-tactische redenen door enkele topmensen betwist. De “MDR” heeft dat nu in ieder geval meegekregen:

Lange tijd heeft de AfD in Sachsen geaarzeld, nu zal er blijkbaar voor het eerst een gemeenschappelijke manifestatie met het islam-vijandige Pegida-bondgenootschap plaatsvinden. Dat duidde Egbert Emer, bestuurslid van het AfD-district Sächsische Schweiz-Osterzgebirge op de Pegida-manifestatie ter gelegenheid van de 1e mei aan. AfD en Pegida hebben voor maandag aanstaande tegelijkertijd manifestaties voor de Frauenkirche in Dresden aangemeld. “Dus laat jullie verrassen”, zei Ermer en beloofde een “wellicht historische dag”. . .

. . . Daarvoor had AfD-man Ermer de verdiensten van de Pegida-aanhangers geprezen. De AfD zou “dan de arm erbij zijn”, zei de politicus en haalde ook de Identitaire Beweging in de boot. Alleen gezamenlijk zou men het doel kunnen bereiken: “De Berlijnse Rijksdag, dat is ons doel. En daartoe behoort de AfD, daartoe behoort Pegida, daartoe behoort de Identitaire Beweging”.

Natuurlijk vergeet de “MDR” in zijn bericht niet om de als politiek wapen gebruikte binnenlandse veiligheidsdienst te noemen om bepaalde burgers onder algemene verdenking te plaatsen:

De laatste (Identitaire Beweging) wordt door de binnenlandse veiligheidsdienst als rechts-extreem ingeschat en geobserveerd.

Dat is in deze woelige tijden al bijna een eer. Men zou zich daardoor niet in de war moeten laten brengen en desnoods advocaten inschakelen.

Het is nu de hoogste tijd dit bondgenootschap te consolideren om voorbereid te zijn op de verkiezingsstrijd, want hoe luidt de spreuk ook maar weer zo mooi: Alle wegen leiden naar Berlijn, rechtstreeks het parlement binnen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Identitaire Beweging, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

2 reacties op AfD, Pegida & Identitaire Beweging – Groeit nu eindelijk naar elkaar toe wat nog nooit gescheiden was?

  1. IkBenHet zegt:

    En dan het liefst óók nog een ondergrondse verzetsgroep!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s