AfD eist verkiezingswaarnemers van de OVSE

Screenshot_135

(Vertaling: E.J. Bron)

Op grond van het toenemend aantal pesterijen verzoekt de AfD, voorafgaand aan de Duitse parlementsverkiezingen, aan de OVSE om verkiezingswaarnemers te sturen die de verkiezingen controleren. Al in 2009 stuurde de organisatie deze een keer naar Duitsland.

Die Freie Welt

Op grond van het toenemend aantal pesterijen verzoekt de AfD, voorafgaand aan de Duitse parlementsverkiezingen, aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) om verkiezingswaarnemers te sturen. Hierbij gaat het niet om het verhinderen van mogelijk verkiezingsbedrog, maar om pesterijen tijdens de verkiezingsstrijd.

“We hebben aanleiding tot zorg dat onze onze deelname aan de verkiezingsstrijd niet op onbeperkt faire wijze gegarandeerd wordt”, verklaren de partijvoorzitters Jörg Meuthen en Frauke Petry in hun schrijven aan de OVSE.

Ze beklagen dat vertegenwoordigers van de zogeheten “burgersamenleving” hun leden hinderen in het uitoefenen van hun fundamentele democratische rechten. “Veel van onze functionarissen en leden hebben gewelddadige aanvallen moeten accepteren, zowel op hen persoonlijk als op hun huizen en auto´s”, delen Meuthen en Petry in hun verklaring mee.

“Daadwerkelijke aanvallen op onze verkiezing-standjes in voetgangerszones zijn voor ons normaal.” Bovendien zouden ook buitenstaanders zoals hoteliers, die ruimtes aan de AfD verhuren, te maken krijgen met represailles. Enkele bekende AfD-politici krijgen vanwege het gevaar van aanvallen inmiddels persoonsbescherming van de staat.

Afgelopen donderdag nog sloegen links-extremisten in Stuttgart een gemeenteraadslid van de AfD op weg naar een verkiezingsbijeenkomst met een houten lat het ziekenhuis in. Daarvoor had een bondgenootschap “Stuttgart tegen Rechts” opgeroepen tot een demonstratie tegen de AfD-manifestatie, waartoe behalve meerdere links-extremistische groeperingen ook de jonge Socialisten, de Groene Jeugd en de vakbond Verdi behoren.

De OVSE had in 2009 voor het eerst waarnemers naar Duitse parlementsverkiezingen gestuurd. Daarbij werden geen onregelmatigheden gemeld. Het bureau voor democratische instellingen en mensenrechten van de OVSE stuurt regelmatig waarnemers naar verkiezingen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD eist verkiezingswaarnemers van de OVSE

 1. Republikein zegt:

  Lijkt op WC-eend.

  Like

 2. Beschouwer zegt:

  Links heeft knokploegen om alles wat nationalistisch is te intimideren en kapot te maken. De saloncommunisten/socialisten hebben de arme linksen ingeschakeld om alles war nationalistisch is kapot te maken. Zo verdienen de autonomen/krakers en antifatuig wart bij zodat men daarna weer naar de koffieshop kan en de salonsocialisten hebben de uitkering van de krakers/autonomen/antifatuig soepeltjes voor hun geregeld.

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Laten ze er maar bovenop zitten zodat er niet gefraudeerd kan worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s