Douglas Murray – “Europa tekent haar eigen duistere doodvonnis”

Screenshot_138

(Door: Sietske Bergsma)

“De beweging van miljoenen mensen naar een schuldige, vervallen en stervende cultuur werkt niet”

De Britse journalist Douglas Murray schreef het boek ‘The Strange Death of Europe’. Daarvoor reisde hij door Europa – naar Berlijn, Parijs, Scandinavië, Lampedusa, en Griekenland – om de malaise in het hart van Europa met eigen ogen te kunnen zien, en om de persoonlijke verhalen van immigranten te horen. Wat ligt er achter de doodswens van een heel continent, vraagt hij zich af. Hij probeert antwoord te krijgen op de vraag waarom iemand, laat staan een hele beschaving, zichzelf zoiets wil aandoen. In het boek komt hij ook met twee visies, een hoopvolle en een pessimistische, die beiden een plaatje van Europa schilderen in een crisis waarbij er een keuze ligt voor mensen om de noodzakelijke conclusies te trekken. Onderstaande citaten zijn afkomstig uit een recent essay van Murray in The Times over dat boek.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, Genocide, gezond realisme, Immigratie, Islam, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Douglas Murray – “Europa tekent haar eigen duistere doodvonnis”

 1. elisah zegt:

  Hoezo is Europa een schuldige, vervallen en stervende cultuur????
  Ja, dat vervallen en sterven gaat zo langzamerhand wel lukken, maar dat ligt niet aan de Europeanen, daar zijn andere krachten bewust schuldig aan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wel consequent blijven, je leest het vaak genoeg hier en dan hoor je zelden iemand er over.
   Het volk verdient de regering die het verdient.
   En als je dit maar vaak genoeg herhaalt, dan zouden wij dus zelf schuldig zijn.
   Om maar weer een even een cliché uitspraak er bij te halen die hier nogal populair is.

   Like

   • Bert. we leven in een schimmen land, waar vele met hun mobieltjes je passeren hardop pratende totale desinteresse voor hun omgeving ze noemen het ook wel decorum verlies. Onze regeringsleiders kunnen daarom ook met ons doen wat ze willen. Dus helemaal gelijk Bert.

    Like

   • elisah zegt:

    Ach, we hebben die pipo’s van de EU toch niet gekozen?

    Like

 2. Golden Girl zegt:

  De burger wil de zelfmoord van Europa niet, Jim Jones met zijn sekte vroeger die ruim 900 mensen zelfmoord liet plegen, de meesten deden het en die niet wilden werden gedwongen of dood geschoten, hoe krijgt 1 persoon dat voor elkaar dat je in de rij gaat staan om sap met gif te drinken
  Wij Europeanen wachten af en kijken toe hoe meerdere leiders ons in een diep zwart gat storten ,we klagen onderling tegen elkaar en denken dat alles wel bij het oude zal blijven ,NIET dus

  Like

 3. Wachteres zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/de_zelfmoord_van_europa.html

  Douglas Murray – De zelfgekozen dood van Europa GeenStijl

  Like

 4. Fred zegt:

  De Europese leiders tekenen het doodvonnis.
  Het volk is het daarmee niet eens en de tijd zal komen dat het zich hiertegen gaat verzetten/.
  Wee die leiders.

  Like

 5. Edjan zegt:

  Ik denk dat Murray gelijk heeft. Als je ziet dat in Nederland en Duitsland zo’n 85% van de mensen tijdens verkiezingen NIET op de partij stemt die de massa-import van een ons vijandig volk wil stoppen, dan kun je globaal 2 dingen denken:

  1) Er is gefraudeerd bij die verkiezingen en er zijn duistere krachten van buitenaf werkzaam, of onze eigen elite heeft ons verraden en verkocht.
  2) De meeste mensen zijn levensmoe. Ze zijn zichzelf en hun cultuur moe. Op TV zeggen ze nog dat ze gelukkig zijn, gelukkiger dan hun buurman, maar ze houden zich op de been met alcohol, nicotine en heroïne. Ze hebben zelfs geen zin meer om kinderen te krijgen, misschien zijn ze zelfs al te moe om te neuken?

  Als ik zie hoe telkens weer de burger het laat lopen, dan denk ik toch steeds vaker dat oplossing 2) de juiste is. We zullen het zondag zien. Ik hoop dat ik ongelijk krijg …

  Liked by 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Duitsers te lui om vuilnis van asielshoppers op te halen

  Asylbewerber empört: Volle Mülleimer und kein Deutscher in Sicht, der den Dreck wegmacht

  Like

 7. Edjan zegt:

  Ik wil graag toegeven dat er mensen zijn die geld verdienen aan de ondergang van Europa en dat daarom van harte bespoedigen. Mensen als Soros, Timmerfrans, artsen zonder grenzen, noem ze maar op.

  Maar volgens mij komen dit soort parasieten alleen maar af op een organisme waar het leven al uit aan het wijken is. Op een gezonde maatschappij krijgen dit soort parasieten geen kans. En onze maatschappij is al decennia lang ziek. Het postmodernisme, de laatste golf van het feminisme en toen nog de politieke correctheid. Je kunt nog wel veel meer opnoemen.

  Om het te wijten aan duistere types als de illuminatie, of reptielen in de vierde dimensie, ik denk niet dat dat iets gaat opleveren. Het is ook nogal primitief: een vijand buiten jezelf (buiten onze maatschappij) fantaseren. Een groep die al heel lang heel trouw bezig is aan een complexe samenzwering. Daar kun je dan de dingen die fout zijn aan onze maatschappij op projecteren.

  Like

  • Harry zegt:

   Je vergeet Satan , Edjan .
   Dat is ook zo’n mispunt die zelfs door god misbruikt wordt om zijn mislukkingen op te projecteren .
   Het vergaarputje van het falend christendom .
   Je zal maar in zo’n positie zitten !

   Het is een soort Job Cohen , zo’n klootzak die OVERAL de schuld van krijgt .
   In het geval van Cohen , terecht .
   Arme Satan .

   Liked by 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Ja, Satan helemaal vergeten. Sorry

    De mohammedanen zijn de schuld. Maar onze eigen politici hebben ze binnengelaten. Dan zijn onze politici de schuld. Maar die hebben we zelf gekozen. Dan zijn de Bilderbergers de schuld. Die op bovenmenselijke wijze al 60 jaar eensgezind hun plannen uitvoeren.

    Daarom staan achter de Biderbergers weer de illuminatie en daar weer achter de reptielen uit de vierde dimensie en DAAR weer achter de Satan.

    En dat hele sprookjesboek is een bedenksel uitsluitend en alleen om die pijnlijke blik in de spiegel te verhinderen.

    Like

 8. Taljaard zegt:

  De autochtone bevolkingsgroepen uit de steden waren de afgelopen 30 jaar nog in de gelegenheid om voor het islamitische schorem uit te wijken naar andere woonplaatsen.
  Maar wanneer dat niet meer mogelijk is treedt de wet van het streven naar zelfbehoud in werking en zullen conflicten en botsingen steeds meer toenemen. Wat er in Geldermalsen is gebeurd is daarbij vergeleken nog maar een klein relletje. Maar wel een indicatie voor het feit dat de autochtone Nederlandse bevolking, en dan vooral de niet stedelijke, de door de EU geregisseerde instroom van vijandige vreemdelingen in hun directe leefomgeving gewoon niet meer slikt. En deze aversie zal bij ongewijzigd beleid alleen maar groeien en ook steeds meer wederzijds worden en uiteindelijk resulteren in een voor de overheden onbeheersbare culminatie van steeds meer incidenten, met een openlijke burgeroorlog als resultaat.
  Niet direct en als eerste in Nederland, maar wel in Frankrijk en Engeland.

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s