Herdenking “vluchtelingen” naar andere plek

Screenshot_130

(Door: Mike Muller)

“Ter voorkoming van verstoringen en wanordelijkheden”

AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de activistische theoloog Rikko Voorberg vanmorgen gevraagd of hij zijn “vluchtelingen”herdenkingen op een ander moment wil organiseren, in elk geval niet gelijktijdig met de Nationale Dodenherdenking. Dat schrijft burgemeester Van der Laan aan de gemeenteraad. Voorberg weigert echter.

Van der Laan kan de demonstratie niet verbieden maar heeft deze wel verplaatst, omdat het Rembrandtplein op de route ligt van de stille tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam. „De Nationale Herdenking en de daaraan verbonden stille tocht staan in het teken van de slachtoffers van onderdrukking, de vrijheid en voor diegenen die zijn opgestaan voor gerechtigheid”, schrijft Van der Laan.

Lees verder>>>
(h/t “Drs. P.”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Amsterdam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Herdenking “vluchtelingen” naar andere plek

 1. Theresa Geissler zegt:

  Klopt natuurlijk, wat Paul van der Bas zegt, al had hij nóg beter kunnen zeggen, dat de NABESTAANDEN van de oorlogsslachtoffers het niet verdienen: Als je het goed nagaat, zijn begrafenissen en herdenkingen er uiteindelijk voor de levenden en níet voor de doden. Enfin….Het is hoe dan ook duidelijk, dat die doorgedraaide Voorberg weigert, het als “op een grote hop gooien” te zien: Vluchtelingen -lees: moslims- zijn immers in zijn optiek “de nieuwe Joden,” dus dat statement moet en zal hij zien te maken.

  Like

 2. Ron Soeverein Mens zegt:

  Wat een slap aftreksel is die van der laan toch. Hij kan het wel degelijk verbieden omdat het in strijd is met ONZE NORMEN EN WAARDEN en omdat het de HERDENKING betreft van ONZE BEVRIJDERS die hun leven hebben gegeven voor een VRIJ NEDERLAND. Dit gaat de gelukzoekers niets aan en zij hebben geen RECHT op welke deelneming dan ook. Verorder een enorme geldboete van 10.000 euro als die verdwaasde gek dit toch gaat proberen
  Het is zo langzamerhand GENOEG met dit soort geestesgestoorden

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Dit ons land is volledig gek-gestoord-debiel aan het worden door de slinkse indoctrinatieziekte.
  Deze afgrijselijke lulmetvingers krijgt meteen ook weer een podium bij de msm-tv in het meest grote onzin programma en hupperdepup, meneer is meteen bekend geworden.
  Volgens mij is hij een zware media geile autist en verkloot het daarmee voor de rest van dit land. Opsluiten deze gestoorde gek van vandaag t/m vrijdag en dan weer loslaten.
  Ik heb het al eerder gezegd, maar het gevoel dat we in een compleet gestoorde open inrichting leven wordt steeds groter met dit soort leipo’s.

  Like

 4. Golden Girl zegt:

  toch je zin doordrammen hé meneer Voorberg, zelfs als de burgemeester u verzoekt om het niet morgen te houden, maar hij lijkt al aardig op zijn knuffel vriendjes, die moeten en zullen ook steeds hun zin krijgen

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En laten we wel wezen. Het is een grote schande, “gelukzoekers”, uit Afrika, en “moslim – infanteristen/ invasietroepen”, te vergelijken met de bevrijders, te weten: Engelsen, Canadezen, Amerikanen, Polen etc, met deze uitvreters, die hier de boel komen overnemen. Maar de “hele rode kerk”, waartoe ook deze Voorberg toe gerekend kan worden, hebben lak aan de werkelijkheid. En dan ook nog vanaf de plek, waar vele Joden zich moesten melden tijdens de bezetting van Nederland, en van daaruit naar de concentratiekampen werden vervoerd. Een grote schande dat is het!

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Hij moet met z’n kruizen lekker richting Brussel gaan, daar waar die vol-idioten de buitengrenzen van Europa niet bewaken en alles wat om economische redenen deze kant op dobbert n.b. ophalen! Daar lekker gaan protesteren, zij zijn de ware schuldigen! Door de grenzen maar niet adequaat te bewaken, zijn zij het die hier de aanzuigende werking maar niet weten in te dammen.
  Door hun beleid kan hij volgend jaar met 6000 kruisjes gaan leuren…

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Ik denk dat Rikko Voorberg wel degelijk als een ‘gevaar voor de openbare orde’ gezien en aangemerkt kan worden. Juist ook omdat hij niet voor rede vatbaar is en wel degelijk door zijn buitensporige, maar vooral asociale actie, meer van hetzelfde aantrekt die met hem mee zullen doen. Wie zegt dat er niet ook rellen zullen komen op een dag die vooral bestemd is om onze geschiedenis te herdenken en mensen die onschuldig in een vreselijke oorlog hun leven hebben gelaten buiten hun eigen schuld om, maar doelbewust vermoord zijn.

  En dan komt meneer Voorberg op die dag eventjes met zijn eigen herdenking voor mensen die wel bewust voor hun eigen dood hebben gekozen door te vluchten in minuscule bootjes en lang niet allemaal omdat ze vluchten voor oorlog, maar veelal omdat ze vluchten NAAR geld en rijkdom.
  Los van die vluchtelingen die wel vluchten voor oorlog, kan men de herdenking van miljoenen joden die door volkerenmoord om het leven kwamen, niet vergelijken met die van ‘vluchtelingen’ die vrijwillig op een half lek bootje stappen en er zelfs nog voor betalen ook. Ze spelen dus welbewust met hun levens en die van hun kinderen door dit te doen.
  Mensen die geen keus hebben, willen juist overleven, koste wat kost en doen alles om dit doel te bereiken. Ze vluchten juist voor dood en kiezen er niet zelf voor en vooral niet zo massaal zoals dit nu iedere dag wel gebeurt, om zo risicovol met hun eigen leven om te gaan. De oorzaak voor het leven in oorlogsgebied is vaak niet de hoofdreden, maar ze leggen hun eigen leven en ook die van hun kinderen in de waagschaal, omdat ze een rijker leven willen. Geld is dus de motor in dit alles, voor iedereen die dit faciliteert en er gebruik van maakt. Zij, de bootvluchtelingen, weten van het gevaar, maar ze doen het toch, terwijl ze ook anders hadden kunnen kiezen. De Joden hadden geen keuze, die werd voor hen gemaakt.

  De Tweede Wereld oorlog was verschrikkelijk, een hel voor velen, niet te vergelijken met die situatie zoals die nu is qua oorlog en omstandigheden. Daarom moet Rikko Voorberg zich schamen om dit herinneringsmoment, voor velen het enige moment dat ze nog hebben waar ze een beetje contact kunnen maken met hun overleden familieleden, te willen overlappen met een ander. Meneer heeft ook nog niet het fatsoen om dit op een andere dag te doen, terwijl hem dat wel gevraagd werd. Pure opzet en bewust gebrek aan empathie.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Rikko Voorberg is een antichrist, een wolf in schaapskleren.
  ‘Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden. Zie, Ik heb het u voorzegd. Indien men dan tot u zegt: Zie, Hij is in de woestijn, gaat er niet heen; zie, Hij is in de binnenkamer, gelooft het niet.’ (Matth.24:24-26)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s