EEN ZELDZAAM VERVELEND VENTJE…

Screenshot_152

Rikko Voorberg (1980)

(Door: “Driek”)

Den laatste tijd word ik dikwijls overmand door gevoelens van heimwee naar den jaren zestig. Toen, in dien lang vervlogen tijd, toen het in Nederland nog aangenaam toeven was, werd in den stadsparken niet gebarbecued, radiozenders waren zonder hinderlijke reclame, wij hoefden niet waakzaam te zijn voor terroristische aanslagen, halal voedsel was onbekend en lieden als Rikko Voorberg, Jesse Klaver, Mark Rutte en Alexander Pechtold waren nog lang niet in beeld. Toen, in die vredige jaren, werd ons leven nog niet vergald door licht getint crapuul en was er ook geen idioot gekrakeel om den jaarlijkse Dodenherdenking.

Edoch, op deze somber grijze lentedag, waarin een enkel schraal zonnestraaltje mijn somber gemoed verlicht, zit ik mij weer eens gans mateloos te ergeren. Want, spitse lezer van E.J. Bron, wat wil het geval? Welnu, ik vind dien activistische theoloog, theatermaker, schrijver en columnist Rikko Voorberg met z’n gedram over dien verzopen zwarte dobbernegers die perse herdacht moeten worden, een zeldzaam vervelend ventje. Ik heb er geen woorden voor. De organisator Voorberg wilde met de controversiële herdenking op 4 mei om 20.00 uur met drieduizend witte kruisen stilstaan bij dien verzopen gelukszoekers. Hoe, in hemelsnaam, verzin je toch zoiets? Het lijkt alsof de waanzin Nederland in een wurggreep houdt.

Dien Bijbellezer Voorberg kwam eerder in het nieuws nadat hij een Facebook-actie was begonnen voor een menschelijke behandeling van de veroordeelde pedoseksueel Benno L., wat hem zowel lof als ernstige bedreigingen opleverde.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft Rikko Voorberg gevraagd of hij zijn vluchtelingenherdenkingen op een ander moment wil organiseren, in elk geval niet gelijktijdig met de Nationale Dodenherdenking. Voorberg weigert echter.

Van der Laan kan de demonstratie niet verbieden maar heeft deze wel verplaatst, omdat het Rembrandtplein op de route ligt van de stille tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam. „De Nationale Herdenking en de daaraan verbonden stille tocht staan in het teken van de slachtoffers van onderdrukking, de vrijheid en voor diegenen die zijn opgestaan voor gerechtigheid”, schrijft Van der Laan.

Screenshot_153
Dodenherdenking 4 mei 1950

Van der Laan: „De organisator Voorberg gaf aan vast te houden aan het moment van betogen.” Volgens de burgemeester geldt de vrijheid van manifestatie voor een ieder „ongeacht de inhoud.” Er zijn geen wettelijke gronden om de demonstratie op voorhand te verbieden.

Lezer, ik ben weer eens volkomen verbijsterd. Ongeacht den inhoud staat het mij dus vrij om midden op De Dam te Amsterdam luidkeels te roepen: “Weg met de islam, weg met alle moskeeën, weg met islamitisch onderwijs en weg met al dien criminele Marokkanen”. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Want zo langzamerhand deugt er niks meer in dit arme en tot degeneratie veroordeelde Nederland.

Maar, nog altijd kwelt mij den vraag waarom Geert Wilders voor zijn uitspraak ‘minder Marokkanen’ vervolgd wordt. Ik vind dat een grote schande. Lezer, ik heb den moed eigenlijk allang opgeven. Nederland is een verloren land dat geregeerd wordt door onwaardige lieden die gekozen zijn door den Nederlandsche burger die de islam van harte welkom heten. Het is niet anders.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op EEN ZELDZAAM VERVELEND VENTJE…

 1. Drs.P. zegt:

  “Nederland is een verloren land dat geregeerd wordt door onwaardige lieden die gekozen zijn door den Nederlandsche burger die de islam van harte welkom heten. Het is niet anders .
  @Driek, het gros van de smerige politieke naaiclubs zitten bij elkaar en zetten een stel criminelen op de kieslijst en daar mag het domme klootjesvolk dan uit “kiezen”???? Nu dat is geen verkiezing natuurlijk en de meeste NL-zombies denken dan ook nog dat dit demoncratie is???
  We worden iedere 4 jaar weer zwaar verneukt waar we bij zitten en als het ze niet bevalt dan worden in de stemlokalen gewoon wat stemmen op een ander stapeltje gelegd, afhankelijk van welk smerig slinks ambtenarentuig er in het stemlokaal aanwezig is.
  Verder heb je helemaal gelijk wat ene Rikko onbenul betreft, blijkbaar wordt het tijd dat er weer oorlog komt omdat dit soort linkse geindoctrineerde imbecielen geen idee heeft waar ze mee bezig zijn. En let maar op, volgend jaar komt deze rat weer met hetzelfde verhaal en gezuig wat betreft immigranten. Soms denk ik wel eens dat er zwarte brigades nodig zijn om ons van dit soort afa-ratten af te helpen, maar ja onze gristelijke verplichtingen staan zulks niet toe.

  Liked by 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  Den laatste tijd word ik dikwijls overmand door gevoelens van heimwee naar den jaren zestig. Toen, in dien lang vervlogen tijd, toen het in Nederland nog aangenaam toeven was, werd in den stadsparken niet gebarbecued, radiozenders waren zonder hinderlijke reclame, wij hoefden niet waakzaam te zijn voor terroristische aanslagen, halal voedsel was onbekend en lieden als Rikko Voorberg, Jesse Klaver, Mark Rutte en Alexander Pechtold waren nog lang niet in beeld. Toen, in die vredige jaren, werd ons leven nog niet vergald door licht getint crapuul en was er ook geen idioot gekrakeel om den jaarlijkse Dodenherdenking.(..)

  Helemaal mee eens Driek, de ’60-er jaren na de oorlog. En toen, in de jaren ’70 werd er ineens migranten aan getrokken, vooral uit Marokko en Turkije. Enige tijd later gaf het CDA, m.n. Lubbers, deze gasten een Nederlands paspoort. Toen begon ineens het gelazer, in het begin weinig, maar nu ontzettend veel. Met moskeeën, crimineel gedrag en de jihad.

  Liked by 1 persoon

 3. Beschouwer zegt:

  Die vervelende mennekes hebben vaak zo’n lokje wat voor een der 2 ogen kan vallen. Zo’n vies raar lokje die dan een soort alziend loerend oogje toont. Het andere oog is verborgen achter een lokje. Het loerende lokje der illuminati

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Meneer Driek, ik herken mij volledig in uw betoog. En dankzij, de perfide politici, marionetten van met name: VVD,PvdA,D66,CDA,GL,CU,SP,PvdD, zitten we opgescheept met een ons zeer vijandig gezinde ideologie, de islam.

  Liked by 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Ik kots op ons nep parlement.
  Ik kots op de dagelijkse propaganda uitzending van de staats media.
  Ik kots op de smoesjes die links Nederland ons over de verrijking van de asielzoekers.
  Ik kots op de EU leugen.
  Ik kots van onze politie die de gewone Nederlander voor 5 km te hard pakt terwijl ons cultuurverrijkende importvolk weg komt met bedreigingen, autobranden en criminaliteit.

  Eigenlijk kots ik van mijn eigen land.

  Het is mijn land niet meer.

  Geen hond is nog te vertrouwen, van hoog tot laag is men bezig met zelfverrijking en de groene maffia is bezig ons land verder naar de donder te helpen met zonnepanelen, windmolens en gescheiden afvalbakken in de steden.

  Nederland is mijn land niet meer, ik woon hier nog maar doe NIETS meer voor mijn land.

  Het land is weggegeven door incompetente leiders en onze linkse bestuurders doen er verder ALLES aan om stelselmatig alles wat ONS land ONS land maakt af te breken.

  Kijk in de grote steden het hangen van grote groepen mensen die hier de hele dag lopen te niksen van ONZE centen.

  Wie vindt ons land nog ONS land?

  Ik niet meer.

  Vechten voor mijn land?

  Ik vecht alleen nog voor mijn eigen huis en haard want onze godvergeten overheid verdomd zelfs dat!

  De 60-er jaren, wat een geweldige tijd was dat. Wie maakte zich zorgen?
  De enige zorgen waren misschien geld zorgen voor de rest waren er geen migranten, geen islam en geen terreur. Mensen werden niet door lichtgetint tuig doodgestoken vanwege aankijken.
  Geen plofkraken, geen onthoofdingen. Het aantal moorden per jaar was op één hand te tellen.
  Dankzij de open grenzen en veel te veel volk wat hier NIET hoort hebben we nu in een week meer moorden dan vroeger in een heel jaar.

  En maak je borst maar nat. Jaarlijks komen er honderdduizenden mensen bij die ons vanuit het diepst van hun ziel haten. De meesten komen hier alleen omdat WIJ ze te vreten geven.
  We hebben geen grenzen meer en zonder grenzen hebben we geen land.

  Liked by 3 people

 6. Sabeltant zegt:

  Heer bron, bovenstaand reactie hoorde eigenlijk bij ”WIE WIL NU NOG STERVEN VOOR NEDERLAND?

  Liked by 1 persoon

 7. Petra DeBoer zegt:

  Gelukkig is deze vluchtelingen herdenking niet doorgegaan. Die Rikko zou zich diep moeten schamen voor het feit dat hij geen empatisch vermogen heeft voor de gevallenen tijdens WOII.
  En dat is dan dominee!!!

  Liked by 1 persoon

 8. hans zegt:

  De rikko`s van deze wereld heten ook wel eens NEGERHOER!!

  Like

 9. elisah zegt:

  Gisterennacht was er op NPO2 een documentaire -Night will fall-.
  Britse militairen legden de bevrijding van de concentratiekampen vast op film.
  Ongelooflijk wat daar aangetroffen werd…..lijken, lijken en nog eens uitgemergelde lijken, het is met geen pen te beschrijven en het allerergste filmmateriaal wat ik tot nu toe gezien heb over de oorlog.
  Deze film zou verplicht gezien moeten worden door figuren als ene Rikko en consorten, ze zullen nooit meer een kik laten horen…

  Liked by 2 people

  • Nemesis zegt:

   Niet één keer zien, maar doorlopend. Als de fil is afgelopen, direct weer starten met het begin. Dir net zo lsang herhalen totdat ze genezen zijn van hun idiotie.

   Liked by 1 persoon

   • elisah zegt:

    Heeft u hem ook gezien? Ik heb vannacht niet veel meer geslapen….het was echt weerzinwekkend erg.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja, die film heb ik al twee keer gezien. De eerste keer heb ik een dubbele slaappil genomen. Was bang dat het me in m’n slaap zou nalopen. De tweede keer kon ik er iets rustiger naar kijken. Juist omdat het zo intens weerzinwekkens was/is, zou iedereen eens die film moeten zien.
    En geloof me maar, ik heb ook in Afrika de meest weerzinwekkende dingen moeten zien. En dan voor de nacht geen slaappillen, maar nachtwakes, want je wist niet wat er nog kon gebeuren met die totaal gestoorde hordes in een bloedroes.

    Like

 10. Als ik bij Pauw had gezeten, had ik hen op zijn gore bek getimmerd.

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Een vervelend ventje, zeg dat wel Driek en een vloekende nep dominee.Moest gelijk aan deze dominee denken, ook zo,n griezel en een antichrist.

  Like

 12. A. van den E. zegt:

  De gruwelen van WO2 waren afgrijselijk en moeten nooit! vergeten worden. Maar kijk eens bij
  duckduckgo (ipv Google) en type “emaciated by concentrationcamps en emaciated by cancer click dan eens op “afbeeldingen”. en zoek de verschillen. Dit gebeurt onder onze ogen al jaren! Te bedenken dat ik in de jaren 60 ben opgegroeid en wij in ons dorp zegge en schrijve 1 kankergeval hadden en het dorp was ontzet. Kinderkanker kwam niet voor. Nu weet men dat 22 miljoen wereldwijd kanker zullen krijgen en er 17 miljoen zullen sterven. Ga nu eens naar You Tube en type: “Rick Simpson and run for the cure” Hij vertelt zijn verhaal. Hij herinnerde zich een uitzending op de radio waarin iemand een recept doorgaf wat apothekers begin vorige eeuw zelf maakte nl. CBD pasta. Hij heeft het nagemaakt en was binnen 4 dagen genezen van huidkanker.
  Er zijn nog meer natuurgeneeswijze maar krijgen geen of te weinig aandacht.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ A. van den E. 5 mei 2017 om 12:51

   Ik geloof het meteen, dat medicinale wietolie een wondermiddel is.
   Ik heb het een paar jaar geleden geprobeerd als middel tegen chronische pijn, maar bij mij hielp het niet en ik kreeg er hartritmestoornissen van. Het was ook ontzettend scherp in mijn keel, net scheermesjes. Jammer, want van de ‘medicijnen’ van de farmaceutische industrie moet ik niks hebben.

   Like

 13. fleckie zegt:

  Door ‘bovengrondse’ kernproeven is er waarschijnlijk iets kapotgemaakt , in de OZONLAAG?……….ARTSEN van de NVMP, ( NED.VER.MED.POLEMOLOGIE) zijn er vast van overtuigd dat NA de ramp van TSJERNOBYL honderdduizenden zullen sterven, in de loop der jaren, door kanker alleen al. ……….MAAR…er draaien nog tal van Kerncentrales waarvan de ‘RISICO’S ‘verzwegen worden?….WAAROM denkt men dat er JODIUM-Tabletten verstrekt worden? …tegenwoordig?

  Like

  • elisah zegt:

   Jodiumtabletten zijn alleen geschikt voor jeugd onder de 18, volwassenen schijnen het beter niet te kunnen gebruiken vanwege de bijwerkingen.

   Like

 14. Jan zegt:

  Ds. Rikko Voorberg: ‘Ik ben bedreigd’
  ‘Sterf varken’ en ‘we zijn erbij’, dat is niet heel fijn’
  http://regio.tpo.nl/2017/05/05/ds-rikko-voorberg-bedreigd/

  Huilie huilie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s