Merkwaardig vlagvertoon

Screenshot_162

(Door: Gerard de Boer)

Vanavond hing tijdens dodenherdenking in Utrecht naast de Nederlandse vlag de Marokkaanse vlag halfstok. Het leek net of alleen Marokko ons had bevrijd in 1945, want er hing geen Amerikaanse, Canadese, Engelse of Poolse vlag voor de in Nederland gesneuvelde soldaten. Overigens heeft het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie totaal geen archiefstukken en bewijzen dat in 1944/1945 Marokkaanse eenheden van het Franse koloniale leger betrokken waren bij onze bevrijding.

Wel liggen er in Zeeland 17 aangespoelde Marokkaanse soldaten van het Franse koloniale leger begraven, maar die zijn volgens voormalig NIOD-voorlichter David Barnouw in het begin van de oorlog in 1940 in België gesneuveld tijdens de verdediging van de Schelde-monding, ofwel toen hun transportschip op zee door Duits geschut werd geraakt. Dus vanwaar die Marokkaanse vlag? Zou het soms bedoeld zijn om Marokkaanse jongeren gunstig te stemmen om ‘kransenvoetbal’ tegen te gaan? Zoals bekend hebben Marokkaanse jongeren in het verleden onder het roepen van “Joden die moeten we doden” op het Sierplein in Amsterdam-West met gedenkkransen gevoetbald. Al met al een vreemde vertoning in Utrecht.

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marokkanen, Marokko, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

86 reacties op Merkwaardig vlagvertoon

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Driek zegt:

  Wat bespottelijk, een Marokkaanse vlag, toe maar, hartstikke gek zijn ze in Nederland.
  Ik heb met de bevrijding in 1945 geen Marokkaanse soldaat gezien. Ik vind het een slecht gebaar tegenover onze werkelijke bevrijders. Maar ja, wie ben ik.

  Geliked door 6 people

  • Toch Driek hebben er Marokkanen voor ons gevochten en ook samen tegen ons met de Duitsers.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Marian
    Er hebben wel degelijk Marokkaanse eenheden in WOII tegen de nazi’s gevochten.
    En nog verdienstelijk ook. In Noord Afrika en Zuid Frankrijk, onder Frans commando.
    Maar de bevrijding van Brabant en Limburg was uitsluitend een Amerikaanse en Britse aangelegenheid, terwijl Zeeland op een moeizame en bloedige wijze door de Canadezen werd bevrijd en de rest van het land een paar maanden later ook.
    Met relatief weinig luchtsteun moesten zij oprukken door een land dat, vanwege de drassigheid, weinig geschikt was voor tanks en ideaal voor hinderlagen en defensieve stellingen.Langzaam maar zeker rukten zij, tussen eind maart en begin mei 1945 op, ten koste van nog flink wat gesneuvelden, terwijl zij Noord en Zuid Holland noodgedwongen en letterlijk links moesten laten liggen, vanwege het gevaar dat de overgebleven Duitsers het geheel onder water zouden zetten.
    Pas op 5 mei werd er in Amersfoort door deze overgebleven Duitsers een overgave ondertekend, waarbij zij met de Canadezen overeen kwamen dat zij het gebied zouden ontruimen en vrije doorgang richting thuis en Duitsland zouden krijgen, zonder gevangenname. Oh ja, prins Bernhard zat daar ook voor spek en bonen bij.

    Daar is geen Marokkaan aan te pas gekomen, want deze Franse eenheden bogen af richting het Zuid West Duitse Saarland en Schwabenland en kwamen ten slotte in het West Oostenrijkse Tirol terecht. Zij zijn overal als beesten tekeer gegaan tegen de burgerbevolking en waren berucht voor het vermoorden van krijgsgevangenen, plunderen en het verkrachten van Duitse en Oostenrijkse vrouwen en meisjes.
    Het Tirolse plaatsje Mattrei am Brenner, 30 km ten Zuiden van Innsbruck, werd door hen in maart 1945 gebrandschat en met de grond gelijk gemaakt. Alleen het stokoude middeleeuwse kerkje bleef als door een wonder gespaard, want de torenklok viel op een onverklaarbare manier naar beneden toen zij de kerkdeur forceerden. Bijgelovig als zij waren durfden zij toen de kerk niet meer te vernielen.
    Eisenhower persoonlijk, toch bepaald niet teerhartig, trok over hun gedrag bij de Franse bevelhebbers aan de bel. In juni `45 werden zij terug naar Frankrijk gecommandeerd en namen de Amerikanen de bezetting van Tirol over.
    Tot grote opluchting van de lokale bevolking.
    Weet dit laatste omdat ik. een jaar of 35 terug, met mijn ouders iedere zomer ons vaste vakantie-adres in het vlakbij Mattrei gelegen Steinach hadden, waar ons deze griezelverhalen over ”der Krieg und die Marokkaner” door het Tiroler boerenechtpaar Lorenz en Maria Fidler werden verteld

    Geliked door 2 people

   • BM Fidel zegt:

    “Toch hebben er Marokkanen voor ons gevochten” Uit welke bron heeft u dat.

    Like

   • Kijk maar op google. Er liggen er ook een paar begraven in Zeeland.

    Like

   • Pietersen zegt:

    Beste Marian, Zij waren gewoon in Franse krijgsdienst, net zoals vele andere Afrikanen die uit Franse kolonien kwamen. Het is echt niet zo dat het land Marokko voor ‘ons’ gevochten heeft.

    Geliked door 1 persoon

   • Kijken jullie dan een keer op google kijken en geef dan je mening. Ik sta er om bekent dat Marokkanen nou niet bepaald mijn vrienden zijn. Ik ben er ooit een paar met een mes achteraan gegaan, omdat zij mij zo diep beledigde.

    Like

   • john zegt:

    Je hebt blijkbaar het artikel niet goed gelezen, daar staat in dat ze aangespoeld zijn uit zee.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Er liggen 17 Marokkaanse deserteurs begraven die vluchtten uit Zeebrugge en onderweg verzopen. Op google kun je ook vinden dat EJ Bron een hoax is en dat de Nazi’s een geheime basis hebben op de zuidpool. Bij het NIOD vind je betrouwbaardere info over die Marokkanen.

    Like

   • Beste Taljaard, bedankt voor deze uitleg. Weer wat bijgeleerd.

    Like

 3. ReaGluurder zegt:

  De GEKTE slaat meer en meer om zich heen. Tuurlijk moest een allahtoonkind een gedicht voorlezen op de Dam. (neem het kind niks kwalijk hoor! ‘k Heb er niet naar gekeken. Opgefokt hypocriet gebeuren!!

  Geliked door 4 people

  • Hansfree zegt:

   Zo is het ReaGluurder! Ook ik heb nu voor het eerst niet gekeken omdat ik dit vantevoren ergens las. Mijn stil protest. Dan maar alleen in gedachten herdacht, en uitsluitend de gevallen Nederlanders en geallieerden in WOII, niks geen missies naderhand erbij, of whatever.

   Geliked door 2 people

  • Latraviata zegt:

   Ik had dezelfde reactie, maar in alle redelijkheid het gedicht werd voorgedragen in keurig ABN. Al zappend vernam ik dat deze jongen bij Pauw te gast zou zijn. Ik heb inderdaad toen even, geheel tegen mijn gewoonte in, gekeken. Het ging de jongen om WO 11, dat had hij van school, maar zeker van thuis meegekregen. Daar werd iedere jaar naar de dodenherdenking gekeken. Ik werd daar toch wel een beetje blij van….Ik vermoed, dat het een kind van redelijk opgeleide ouders is, zijn gedrag, zijn spraak was niet bepaald van een joch uit een achterbuurt.

   Like

   • Hansfree zegt:

    Aan de ene kant goed om dit te lezen Latraviata. Maar toch denk ik dan weer cynisch: dit beeld is vooral bedoeld om die bange autochtone Nederlander daar achter z’n tv over te halen om positiever te gaan denken over niet-westerse allochtonen, om hem te laten zien: zie je wel, ze horen wel bij ons. Daarom mag (moet!) hij ook bij die Pauw. Het is allemaal zo voorspelbaar, in het Nederland van 2017…

    Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Naar de operettevoorstelling op de Dam kijk ik al jaren niet meer. Ik volg de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte. Ingetogen, waardig en zonder al die camerageile, opgeblazen poppen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

   • Hansfree zegt:

    Daar heb ik ook aan gedacht, maar die paar publieke netten op m’n tv (meer heb ik niet) gaven allemaal hetzelfde beeld, dat van de Dam dus. En op internet kon ik ook niet zo gauw een livestream vinden. Ik herinner me toch dat vroeger de herdenking op de Waalsdorpervlakte wel op één van de drie of toen nog twee landelijke publieke zenders te zien was, parallel aan die op de Dam, of vergis ik mij nou?

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Hansfree:

    de Waalsdorpervlakte wordt uitgezonden door RTL4. Misschien terug te halen bij uitzending gemist.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 4. Ivanhoe zegt:

  We ontkennen ons verleden
  We vergooien onze toekomst

  Geliked door 2 people

 5. Theresa Geissler zegt:

  Vreemde vertoning is zachtjes uitgedrukt:
  Marokkaanse vlag in dít verband…..Ze zijn geschift!!!

  Geliked door 5 people

 6. Marlies zegt:

  Dit is toch wel de fucking druppel. WIE zijn daarvoor verantwoordelijk?

  Geliked door 1 persoon

 7. hslot4 zegt:

  Met dank aan jawel gutmensch dhimmie burgermeester van zanen .
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/05/van_zanen_ga_je_schamen.html

  Geliked door 2 people

 8. Pietersen zegt:

  Stiekem toch weer die Marokkaanse vlag, terwijl Arabieren onze dodenherdenking het liefst willen verstoren.

  Geliked door 5 people

 9. Fred zegt:

  Dan had er nog beter de Russische vlag kunnen hangen.
  Want dat volk heeft het grootste offer gebracht om ons te bevrijden van Nazi-Duitsland.
  Bijna niemand weet of wil weten dat van het totaal van 55 miljoen doden die de hele tweede wereldoorlog heeft gekost er bijna 40% Russen waren.
  24 miljoen dode Russen om Duitsland te verslaan.
  24 miljoen.
  Dat is anderhalf maal de hele bevolking van Nederland.
  Laten we daar maar eens even bij stilstaan.
  En over nadenken.
  Jammer alleen dat onze politici dat niet kunnen.

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Fred,
   dat de Sowjets grote offers hebben gebracht is niet tegen te spreken. Wel dat ze dat hebben gedaan om ons te bevrijden. Ze hebben het op de eerste plaats gedaan om zichzelf te bevrijden, na de Duitse inval. Daarna hebben ze doorgepakt en grote delen van midden en oost Europa bezet en de facto gekoloniseerd. Daarbij was hun achterliggende gedachte absoluut niet ons te bevrijden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

   • Marlies zegt:

    Mee eens, maar is de bevrijding door de Yanken dan een altruïstische actie geweest?

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Marlies:
    de bevrijding door de Amerikanen was altruïstisch. Het erna komende Marshallplan was een ander verhaal. Dat was hulp, waarbij de vraag gesteld werd: what’s in it for me? Zo sneed dat mes aan twee kanten. Wij werden geholpen, maar het was ook gunstig voor de Amerikaanse economie. En daar is niks mis mee.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    Amerikaanse bedrijven zoals IBM en General Motors deden tot in 1944 gouden zaken met Duitsland en wilden die graag voort zetten. Pas toen de Russen het Duitse leger had verslagen en in hoog tempo naar het westen oprukten om die goudmijn in te pikken besloot de VS tot een invasie. Waarom niet eerder, als ze zo begaan waren waren met ons land? Altruïsme? Ammehoela.
    Ook Philips is schatrijk geworden aan de oorlog. Hij leverde aan zowel de Nazi’s als de geallieerden en is daar nooit voor veroordeeld.
    Hendrik Colijn was indertijd de grootste particuliere belegger van Nederland en had zijn hele kapitaal in de Duitse industrie gestoken. Daarom liet hij 100.000 doodsbange joden aan de grens staan – om meneer Hitler niet voor het hoofd te stoten. (Bron: “100 jaar Philips” van Pieter Lakeman.)

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Kohler.
    De bevrijding van de Amerikanen had niks met altruïsme te maken.
    Als Amerika niet had ingegrepen had Duitsland Europa bezet en daar waren de Amerikanen als de dood voor.
    Niet uit naastenliefde dus maar uit puur eigenbelang.
    Op dezelfde wijze en vanuit dezelfde belangen bemoeien de Amerikanen zich nu ook overal in de wereld mee.

    Like

 10. delamontagne zegt:

  Zou bij de herdenking in Italie van bevrijding ook de Marokaanse vlag naast die van Italië hebben gehangen.

  Marocchinate is een Italiaans synoniem voor massa-
  verkrachting. Vrij vertaald betekent deze term “gemarokkaniseerde vrouw” en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.
  ///////

  Omaggio alla Mamma Ciociara

  “Marocchinate” (those given the Moroccan treatment i.e. “women raped by Moroccans”) is a term applied to the appalling historical event that took place during World War Two in the Province of Frosinone. Colonial Troops of the French Expeditionary Corps, mainly the Moroccan Goumiers, were stationed in the area. These Moroccans of mostly Berber origin were organized into authentic gangs
  ///
  Reports from the victims as well as from Allied officials tell of violence of unprecedented barbarity and brutality. Some sources say that 700 women out of the 2,500 inhabitants of the village of Esperia were raped while all of the women in the towns of Patrica, Pofi, Isoletta, Supino and Morolo were victims of violence.

  Geliked door 5 people

  • BM Fidel zegt:

   Lang, lang geleden heb ik een aangrijpende film over dit gebeuren gezien met Sophia Loren in de hoofdrol. Met een scene waarin het Amerikaanse leger de schouders ophaalde en wegkeek. Even kijken of ik hem op YT kan vinden.

   Like

  • BM Fidel zegt:

   Er is een aangrijpende film over gemaakt met Sophia Loren. YT: La Ciociara 720P

   Like

 11. boorzalf zegt:

  Dat is geen dodenherdenking maar heksenverering, met zo,n heksenvlag.

  Geliked door 1 persoon

 12. Leo zegt:

  Op 4 mei vieren we onze vrijheid , zegt de NPO……… De overige 364 dagen zijn we bezet !

  Geliked door 4 people

 13. oeps48 zegt:

  Als dienstplichtig militair heb ik 18 maanden lang Nederlands wapenrok mogen/moeten dragen (lichting 70-4). Dit was een ingrijpende ervaring, die bepalend is geweest voor de rest van mijn leven. Het heeft mijn leven getekend. Voor ik in dienst ging, was ik een watje, die met zichzelf geen raad wist, een zoutzak, die zich geen houding kon geven. Toen ik uit dienst kwam, was ik een man, die strak in de houding kon staan, die ruggegraat had, die het niet meer van schrik in zijn broek deed, die iedereen recht in de ogen keek, die zich niet meer met een kluitje in het riet liet sturen, die geen beloften meer brak, die zijn kameraden hielp, wiens woord een woord was, die de waarde van het volkslied en de vlag begreep. Kortom mijn karakter was gevormd.
  Vandaag is het 4 mei en gedenken we de gevallenen uit WO-2. Dus heb ik vandaag een aantal oorlogskerkhoven bezocht. Ik heb duizenden grafstenen gezien die keurig in het gelid stonden. Iedere steen vertegenwoordigt een jongen of een man, een soldaat, die met zijn leven een groot offer voor onze vrijheid heeft gebracht. De kerkhoven waren inderdaad keurig onderhouden. Maar er ontbrak wat. Het was zo kil en gevoelloos. Er liepen wat mensen, voonamelijk ouderen, doelloos langs de stenen. Een enkeling had het condoleanceregister getekend. Er waren geen kransen of bloemstukken gelegd. Er stonden geen vlaggen, er waren zelfs geeneens vlaggestokken. Op een dag als vandaag, 4 mei dodenherdenking, zou zelfs een militaire erewacht niet misplaatst zijn geweest. Er was niets van dat alles. De mensen die voorbij de kerkhoven kwamen, stopten niet. Ze keken niet op of om. Ze brachten geen groet. Ze gingen gewoon huns weegs.
  Dit zette mij aan het denken. Wat is er met het Nederlandse volk aan de hand? Vinden we onze vrijheid zo gewoon? Is het zo gewoon dat zovele jongens en mannen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid? Zijn we zo egoïstisch geworden, dat we om niets of niemand meer iets geven? Dat we er zelfs niet eens meer bij stilstaan, dat ons land momenteel wordt verkwanseld.
  Maar opeens besefte ik, dat mij destijds in militaire dienst officiëel was wijsgemaakt, dat degenen, die zich hadden laten afkeuren, nooit meer in aanmerking zouden kunnen komen voor een overheidsfunktie. Hoe hard is nu het gelag, dat de hoogste posten van Nederland worden bezet door slappe tinussen die zich wèl hadden laten afkeuren. Geen wonder dat de hotemetoten ons land verkwanselen en zichzelf op de Dam geen houding kunnen geven en er als zoutzakken bij staan.

  Geliked door 4 people

 14. Joannes den Hollander zegt:

  Beschamend. De Nederlandse driekleur verdient altijd een ereplaats tijdens nationale dodenherdenking. We herdenken immers alle Nederlandse slachtoffers van oorlogsgeweld. De ereplaats is altijd links, gezien met het gezicht ernaartoe.

  Volgens het vlaggenprotocol krijgt de marokkaanse vlag hier deze ereplaats toegekend. Maar dat even terzijde. Wat ik veel erger vind is dat die vlag daar niet hoort te hangen. Het gaat om onze, nationale dodenherdenking. En daar moet iedere ongewenste buitenlander met zijn gore poten van af blijven.

  Geliked door 2 people

 15. Astrid zegt:

  Walgelijk!

  Geliked door 1 persoon

 16. Jade zegt:

  Ik weet niet welke hondenlul dit bedacht heeft,
  maar bij de bevrijding van Nederland was geen enkele
  marokkaan cq geitenneuker betrokken….
  Als ze gaan voetballen met kransen op dodenherdenking
  moet je ze gewoon afknallen, ipv de marokkaanse vlag te heisen.
  Dank U, godverdomme…

  Geliked door 3 people

 17. Assyriër. zegt:

  Doe volgend jaar maar de Isis vlag ,deze vertegenwoordigt alle andere vrienden van julie.

  Geliked door 4 people

 18. renato zegt:

  provocatie

  Geliked door 1 persoon

  • N.E. Derlander zegt:

   @renato

   “provocatie” zo voelt het wel, maar ik denk dat het eerder slaafse navolging is. Degenen, die dit bedacht en uitgevoerd hebben hebben hun ziel verkocht en zijn nu blind en doof geworden. Zij volgen de grote “Misleider”. Net als dat rare domineetje, die onze Nationale Herdenking (dacht altijd dat het Nationale Dodenherdenking werd genoemd), wilde misbruiken (uit domheid, argeloosheid, maar in ieder geval niet door God geleid).

   Ik vraag mij af of het grondwettelijk is toegestaan om de Marokkaanse vlag op deze dag naast de Nationale Nederlandse vlag halfstok te hijsen.

   Like

 19. Johan zegt:

  Ronduit schandalig dat Marokkaans vlagvertoon getolereerd wordt tijdens de Dodenherdenking in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 20. Elena zegt:

  Achterlijk Marokkaanse geschiedvervalsing met die fucking vlag.De ware bevrijders draaien zich om in hun graf.

  Te weten hoe ze ( enkele) over ons denken.
  Lees dit bericht van dat achterlijke mohammed (tyfus zij met hem) gespuis.

  Valer Muminun Arnauti DAAROM IK HEEB AL HEEL VAAK GEZKT DAT HITLER WIET HEEL GOED WAT HIJ DEET! HIJ WAS NIET GEK HIJ WAS NIET DOM! Maar zeer slimme man was!!

  Dat walchelijk soort woont in ONS land.
  Ziedend ben ik.

  Geliked door 1 persoon

 21. hans zegt:

  Die linksen die dit organiseren zwaar aanpakken, want die marokkanen zijn te dom om te poepen en sommige zo extreem dat ze niet eens weten in welk land ze zijn. Ook wel eens arrogante desinteresse!
  Overigens zijn het juist moslims die onderdeel waren van Hitler zijn divisies.
  Onbegrijpelijk, maar ook wel ironisch dat juist die marxisten iedere keer de feiten omdraaien.
  Als ze vrede bedoelen is het juist oorlog en als ze jou beschuldigen van onverdraagzaamheid steunen ze juist zulks.
  Orwell ten top!

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @hans: 07.42. uur. Inderdaad, het is de “rode kerk”, en de “goedmensen”, die geholpen door de laffe politieke elite, en de media, dit organiseren. Ze hebben lak aan ONS realisten, en heulen met de islam.

   Geliked door 3 people

 22. tippelaar zegt:

  Het feit dat daar de Marokkaanse vlag hangt is een teken van overgave. Lees het boek “De ondergang van nederland”, geschreven door een allochtoon en online te lezen via internet. Dan begrijpt u waarom wij nederland hebben weggegeven aan o.a. de Marokkaanse en Turkse bezetters en aan de rest van de ons meer dan vijandig gezinde nieuwkomers. Even commentaar op Oeps48. In mijn jonge jaren (19) ging ik verplicht in militaire dienst. 21 maanden was dat voor mij. Mijn lichting was 62.1. Ik heb de cubacrisis meegemaakt. werd s’nacht gewekt, alarm, het was oorlog, we moesten naar Fulda aan de DDR.grens, daar stond onze vijand. Het hele officierskorps stond met wit weggetrokken bekken en klapperende knieen voor de compagnie. Dat was geen oefening. Mijn overlevingstijd aan het front was ongeveer 1,5 minuut leerde men ons tijdens de opleiding, dat kwam door de Russische inzet van de neutronenbom. Ik was er zeker van, ik kwam nooit meer thuis. Deze ervaring vergeet ik nooit meer. Waarom ik dat nu hier schrijf is dat ik toen, in mijn jonge jaren door iedereen voorgehouden kreeg dat het goed was dat ik in militaire dienst ging om het vaderland te verdedigen. Nu weet ik dat ik ben voorgelogen, Er is geen vaderland. Er zijn alleen belangen van politici in den haag en brussel die het heel slecht met ons voor hebben. De slachtoffers van de 2e wereldoorlog zijn voor niets gesneuveld. Wij Nederlanders hebben de vrijheid zelf verkwanseld en nu zitten we met de brokken. Ook toen maakten de regering zich uit de voeten en moest jan kloot die achterbleef het maar opknappen. Gedenk en herdenk rustig verder brave Nederlanders. Het weggeven van nederland is klaar, Dus een leger hebben we niet meer nodig want er is niets meer te verdedigen. Ondanks de mooie wervende spotjes op tv, voor het leger raad ik iedereen aan, niet doen, u wordt in de boot genomen.

  Geliked door 3 people

  • oeps48 zegt:

   Het leven van een soldaat is kennelijk niet belangrijk. Op het “veld van eer” is hij al vergeten. Het gaat niet om het vaderland. Het gaat bepaaldelijk om de grote sier van de zogenaamde politiek correcte elite, die een zwart voetje willen halen bij satan, en Soros en al zijn kornuiten. Zij hebben hun zinnen gezet op een Nieuwe Wereld Orde, globalisering, Europese Unie en Weg Met Ons. Nog een korte wijle en hun grote doel is gerealiseerd. Maar wat daarna ??? Een goot diep zwart gat ??? De hel ???

   Geliked door 1 persoon

  • BM Fidel zegt:

   Kleine correctie. De neutronenbom is een exclusief AMERIKAANS wapen. Bij mijn weten hebben de Russen nooit zo’n ding gehad.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Fidel.
    Jan Soldaat wist dat niet.
    De Neutronenbom was een duister ding dat alles wegvaagde wat leefde, en de Russen hadden natuurlijk ook zulke bommen.
    Als je ook in dienst bent geweest begrijp je beter wat Tippelaar bedoelde.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Ik zat in Nieuwersluis omdat ik nog langer siti-wacht weigerde: een stapel atoombommen bewaken die niet eens van ons waren.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik werd toevallig geplaatst in een compleet rijopleiding kazerne,met mijn oproep, maar dan ook allemaal, ALLE RIJBEWIJZEN.
    Ik heb het geweigerd.

    Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @tippelaar: 09.16. uur. U zegt terecht: ” Er is geen vaderland”. Klopt, want wij zijn nog slechts een provincie van de communistische EUSSR. Ook ik vraag me inmiddels af: Zijn de geallieerde soldaten die ons hebben bevrijd, vergeefs gevallen?

  Geliked door 2 people

 24. Flem zegt:

  Geen maroc vuil te zien bij die vuile vlag! Wel 2 padvinders die het pad nog niet gevonden hebben want ze staan bij de verkeerde vlag.
  Welke debielen maken dit mogelijk!!

  Geliked door 1 persoon

 25. De Marokkaanse vlag hing dit keer aan de andere buitenste kant. Doet er verder niet toe. Je hebt gelijk, een schande. is het. Helaas maar waar is deze dodenherdenking in Hoograven druk bezocht. Ook veel politie overigens………Maar er wordt in ieder geval geen rotzooi meer getrapt door de Marokkaanse jeugd, die iedere keer wanneer de moslimgemeenschap iets voor elkaar wil krijgen, ingezet worden.

  https://jowitteroosblog.wordpress.com/2017/05/05/bevrijding-nederland-woii/
  https://jowitteroosblog.wordpress.com/2017/05/03/dodenherdenking-hoograven/

  Like

  • Marlies zegt:

   “Maar er wordt in ieder geval geen rotzooi meer getrapt door de Marokkaanse jeugd….
   Kijk, daar begint het. Als men rotzooi trapt, respectloos omgaat met wat Nederlanders belangrijk vinden, en dat doen zij al vele jaren, dan treed je daartegen op – punt. Als men doorgaat, harder optreden. Je laat je kinderen toch ook niet jaar in, jaar uit de boel verzieken. Oh wacht, die ouders dus wel. .

   Like

 26. leefbarbaar zegt:

  Het enige dat Marokkanen bevrijd hebben, zijn eigendommen van autochtone Nederlanders.

  Geliked door 2 people

 27. Jean zegt:

  Waarom is die rode vod niet van die paal gerukt en dadelijk opgestookt?????
  Wij hadden niets met marocco.
  Wij hebben niets met marocco.
  Wij willen nooit iets hebben met marocco.
  Reden: marocco is een moslimstaat = islam = bedreigend = gevaarlijk = dodelijk = kanker = terminaal. (geldt voor elke moslim/islamstaat).

  Geliked door 1 persoon

 28. oeps48 zegt:

  De marrokkaanse vlag op onze Nederlandse dodenherdenking is een nationale schande !!! En natuurlijk weer in Utrecht, Nederlands grote gribus. De klojo’s en rotzakken uit die achterbuurt hebben in hun grootbrenging wellicht geen waarden en normen meegekregen.

  Like

 29. Mario Schettini zegt:

  Ik wil mij aansluiten bij hen die het een godvergeten schande vinden dat de marokkaanse vlag bij de dodenherdenking wordt gehesen. Dit is een klap in het gezicht van hen die wel hun leven gegeven hebben voor de ‘bevrijding’ van NL. Inderdaad in Italië is het woord voor groepsverkrachting ‘marocchinate’. Niet alleen worden de werkelijke bevrijders verguisd, maar wij beledigen eveneens de Italiaanse vrouw die zo onder het marokkaanse tuig heeft geleden. Ook de journalisten van het Utrechtse katern van het AD zijn totaal niet geïnteresseerd in de geschiedenis. In het verleden heb ik de redactie van het AD benaderd maar enige reactie: homaar!

  Geliked door 2 people

 30. tippelaar zegt:

  Voor het journaille geldt maar 1 motto “de krant moet verkocht worden”. De inhoud is niet terzake

  Geliked door 1 persoon

 31. Guardiacivil zegt:

  Mijn vader heeft, 75 jaar geleden toen hij in dienst trad van de RAF via de MLD met zijn sq.320, voor niets gestreden, want amper na 72 jaar vrijheid is deze verkocht aan de islam voor andere belangen.
  Het herdenken van al die gevallenen is een groot cliché.
  Getuige ook het tonen van een moslimvlag op deze dag.
  Het herdenken door die hypocriete meelopers die als leider van een Europees land een aanslag door IS herdenken is een groot cliché.
  Het herdenken van MH17 is een groot cliché
  Ik wacht op die volgende grote BOEM………en het herdenken van deze slachtoffers zal één groot cliché zijn.

  Geliked door 3 people

 32. De meeste voornoemde reactie zijn “afwijzend verontwaardigd”. Alleen …. de laatste verkiezingen hebben bewezen, dat deze “afwijzers” verre in de minderheid zijn. De meest mensen in Nederland weten niets van oorlog en bezetting! Die vinden Jesse Klaver een leuke man! Wat hij zegt en wat zijn politieke programma is WORDT NIET GELEZEN! De Islam zegt ze niets! Nederland zag voor de laatste oorlog de Islam ook “als een sprookje uit 1001 nacht!”
  De Islam-dictators dwingen hun volgelingen al 1400 jaar om volgens de Koran wetten te leven en deze strikt toe te passen!
  En … tot nu toe WEIGEREN politici en de Media deze gruwelijke haat- en discriminerende Koran wetten TE PUBLICEREN!
  Ergo, elke Islam kritiek is al (EU)wettelijk verboden! Europa MOET door onze eigen “volksvertegenwoordigers” gedwongen Islamitisch worden!
  In de IS bestaat geen democratie! De Islam is dictatuur!
  De EU streeft naar een Europa, dat vergelijkbaar moet worden ingericht als de Sovjet Unie tijdens de “Koude Oorlog” periode! ( NB Een halve eeuw lang!)
  Vergeet niet, dat politiek “LINKS” de Sovjet Unie als voorbeeld zag van een “geordende samenleving”! Iedereen werkte als “uitkering trekker” (DUS afhankelijk van de Overheid!)
  Die “genivelleerde samenleving”” werd 24 uur /dag streng gecontroleerd door de binnenlandse veiligheids dienst: KGB!
  ( Stalin heeft op die basis 20 miljoen Sovjet burgers laten vermoorden en/of dwangarbeid laten verrichten! )
  Verschil in identiteit en/of etnische achtergrond “bestond niet”! DAT is gebleken nadat de Sovjet Unie uiteen viel! Het zelfde stomme uitgangspunt hebben “linkse EU dwazen” toegepast op “het verenigd Europa!”
  Weer dat idioot stomme “linkse” idee van : “Je moet alleen vooruit kijken! EN VOORAL DE ZELFDE STOMME FOUTEN MAKEN ALS IN HET VERLEDEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s