EEN OER-HOLLANDSE TRADITIE . . .

Screenshot_168

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik met verontwaardiging in één onzer Socialistische Couranten dat de bloemkransen op de Dam te Amsterdam uit angst voor vandalisme zijn verwijderd. De bloemen werden in een busje geladen. „We moeten ze wel weghalen, want in het verleden is er met de kransen gevoetbald”, verzucht de man die de kransen weghaalt en in gehuurde busjes laadt. „Heiligschennis”, noemt een omstander het weghalen van de kransen het tafereel. „Waarom zetten ze hier geen bewakers neer?”

Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, wij hoeven niet lang te raden welk soort lieden dien ongelooflijke schofterigheid hebben om te gaan voetballen met de bloemenkransen welke ter nagedachtenis van onze bevrijders bij het herdenkingsmonument zijn neergelegd. Zo langzamerhand is dat een oer-Hollandsche traditie. Voetballen met bloemenkransen. Ik denk, lezer, dat onze bevrijders zeer verbolgen vanuit het hiernamaals beschaamd toekijken hoe den Nederlander zijn dankbaarheid betuigt voor den bevrijding van zijn vaderland. Ik schaam mij werkelijk heel diep.

Screenshot_167
Vernietigingskamp Auschwitz

Vandaag om 08.00 uur worden de kransen weer teruggeplaatst, om vervolgens ’s avonds weer te worden opgeborgen. Op Twitter is veel verontwaardiging over het verwijderen van de kransen. „Dat is de vrijheid waar mensen voor gestorven zijn. Het maakt die herdenking wel heel ironisch”, reageert een twitteraar.

Heel vroeger, toen wij nog niet dien islamitische invasie hadden van onbeschaafd primitieve lieden, toen Nederland nog een geordend land was, een land zonder Marokkaans tuig van den richel, kwam dit onoorbaar gedrag voor onze jaarlijkse dodenherdenking niet voor. Hoe er in hemelsnaam nog altoos menschen zijn die volhouden dat al dien Mohammedaanse parasieten een verrijking betekenen voor ons vaderland, is mij nog altoos een volkomen raadsel. Het is uitschot van den bovenste plank. Niets mee te beginnen. Ik wil dat hier toch even nadrukkelijk gezegd hebben. Anders zit ik mij hier weer op te winden van heb ik jou daar.

Van mij mag dat Marokkaans rapaille opsodemieteren naar het land van herkomst. Lezer, ik spreek er hier dan ook schande van.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op EEN OER-HOLLANDSE TRADITIE . . .

 1. E.J. Bron zegt:

  Ik stel voor: gewapende bewakers plaatsen, onmiddellijk oppakken dat tuig, veroordelen tot 5 jaar dwangarbeid, want werken is een nachtmerrie voor ze!

  Geliked door 4 people

 2. Cathja zegt:

  Beste Driek, ik schaar mij volledig achter alles wat u hier schrijft. Het is schandalig dat er besloten is de kransen weg te halen.
  In plaats van de schoften aan te pakken, die geen snars respect hebben voor onze geschiedenis, haalt men de blijken van respect en waardering voor allen die voor onze vrijheid zijn gestorven, weg.

  Een forse belediging!

  Ik wens u een hele goede ‘Bevrijdingsdag’ toe!

  Geliked door 1 persoon

 3. Klippie 72 zegt:

  Als ze er al naar kijken, gelijk schieten

  Geliked door 1 persoon

 4. leefbarbaar zegt:

  De PvdA loste dit probleem op door voor Marokkanen een stuk geschiedenis erbij te verzinnen. Marokkanen hebben Nederland bevrijd. Dus herdenken we ook hun helden, dus blijven de kransen en bloemstukken ongeschonden. Dat was het idee.
  Triest dat de oude media deze botte leugens publiceren als het evangelie. Marokkanen zijn goed in stelen, frauderen en sissen. U vindt ze bij “opsporing verzocht”, omdat de politie ze niet kan vinden. Zij horen niet thuis in ons land en niet bij onze Dodenherdenking. Hun helden zijn hun criminelen.
  De kransen moeten dus bewaakt worden en riftuig moet serieus gestraft worden, als ze gepakt worden voor vernieling en verstoring van onze Dodenherdenking.
  En de oude media moeten zich kapot schamen, alleen in de dictatuur wordt bepaalt hoe de geschiedenis was, niet in een vrij land.

  Geliked door 2 people

 5. Geheel met u eens heer Bron. Ze bidden liever dan dat ze werken.

  Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  De SCHULDIGEN van al deze ellende zaten ooit / zitten met hun dikke-reet-zonder-kloten op het pluche van Het Binnenhof! Die voetballerij met de kransen laat zien hoe ‘Het Land van Onze Voorouders van 40-45’ er bij ligt!! Die hele Damherdenking is 1 grote klucht geworden!! W A L G E L I J K!!

  Geliked door 3 people

 7. GT zegt:

  Kijk Daar heb je ze weer, een scherpschutter opstellen, ik zou zeggen zo,n man of vier en komen deze teringslijders dat tuig met hun poten aan die kransen gelijk een fataal schot op hun knieën, ……
  kunnen ze zeker niet weg lopen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Beschouwer zegt:

  Die vuile schoften doen dat gevoetbal met kransen om op een lage vieze manier Nederland te provoceren. Ja ze mogen in een dwangarbeiderskamp worden opgesloten en donder op naar je stomme kloteland.

  Geliked door 1 persoon

 9. Fred zegt:

  Aanstaande 9 mei in Rusland.
  Daar gaat het heel anders toe.
  En dan bedoel ik niet die militaire parade maar wat daarna komt.
  Dan loopt het rode plein vol met tienduizenden Russische burgers die bijna allemaal een foto van een voor het vaderland gestorven familielid meedragen. (vader, moeder, oom, tante, broer, zus)
  Geen onvertogen woord of gedrag is daar te bespeuren.
  Ik zag dat vorig jaar voor het eerst en ik moet zeggen dat het heel indrukwekkend was.
  Onze zogenaamde vijand die meer menselijke aspecten toont dan wij ons voor kunnen stellen.
  Zij eren hun doden op een wijze waar wij nog veel van kunnen leren.
  Maar onze propagandamedia laten daar niets van zien. Op geen enkele zender.
  Een schande.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Heel indrukwekkend en Poetin liep mee in de stoet. Overigens waren het wel iets meer dan 1o duizenden, doe er nog maar eennul bij.

   Like

 10. Golden Girl zegt:

  hoe haal je het in je botte kop om er mee te voetballen, weer treiteren en uitdagen schijnt zo leuk te zijn, moet je bloemen bij het graf van bijvoorbeeld hun familieleden weg halen, nee dan is de hele marokkaanse gemeenschap in rep en roer
  belachelijk de kransen elke avond weg halen en in de ochtend terug zetten, heer den Uyi of hoe je zijn naam ook schrijft is met die gestoorde gezins hereniging begonnen, was 1 grote fout
  ze hadden als hun arbeidstijd erop zat terug gemoeten, dit is niet meer terug te draaien, hij moest eens zien hoe Nederland er nu uitziet, hij zou zich in zijn graf omdraaien, o nee die lieden hebben geen spijt of schaamte

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Golden Girl:11.18. uur. Dat was de rooie Joop den Uyl, van de PvdA. Die is met de waanzin begonnen, om Turkse en Marokkaanse “gastarbeiders”, toe te staan, om In Nederland te blijven, en hun gezin te laten overkomen. Daarna werd het nog “gekker”, want ze kregen nog een Nederlands paspoort er gratis bij. En na Joop den Uyl, flikte Lubbers (CDA) en Wiegel (VVD) in samenwerking met de werkgevers het, om nog meer instroom toe te laten, omdat dat de werkgevers- die geen geweten hadden/hebben- graag goedkope arbeidskrachten hadden. Ergo: sinds 1972, is ONS land al in de uitverkoop gedaan. Met de verraders van: PvdA,VVD,CDA en D66 voorop.

   Geliked door 1 persoon

   • Golden Girl zegt:

    lieve Tom, dat schreef ik ook dat heer Joop den Uyl ermee was begonnen om ze binnen te halen, maar als dat serpent nog zou leven zou hij net zo hard als het zooitje in de kamer meedoen, van Wiegel wist ik niet wel dat zijn 2 echtgenotes , zelfs zussen allebei door een auto ongeluk zijn omgekomen, wel typisch, ik zeg niet dat hij er achter zat maar wel puur toeval?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Den Uyl opgraven en alsnog fusilleren!

    Like

 11. Golden Girl zegt:

  herstel Joop den Uyl dus, de i was per ongeluk, maar als er nu eens helemaal geen aandacht in de pers aan dat gedoe met die kransen zou worden besteed, niet op tv nergens, ik weet niet of dat helpt maar dan hebben ze er ook geen lol van, maar ja dan zetten ze hun actie weer op internet

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Zo hebben we onze eigen sores met autochtone minkukels en importeren we hele volksstammen erbij voor meer rotzooi.
  Wat vroeger gebeurde werd ook toen ten strengste afgekeurd.

  Geliked door 1 persoon

 13. Pietersen zegt:

  Wat een gotspe. De kransen weghalen. Hoe laf kun je zijn als overheid.

  Geliked door 1 persoon

 14. Claudia M. zegt:

  En dan lees ik zojuist dit; http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1616336/rozen-dodenherdenking-lombok-verdwenen-verschrikkelijk-geschrokken.html

  Ook drie keer raden… Wat moeten we hier toch [zware censuur] mee? Geen greintje respect, het is hierboven al gezegd, maar wat mij betreft zetten ze er inderdaad zwaar bewapende beveiliging neer en de eerste die ook maar een vinger ernaar uitsteek, er direct af schieten. Nog liever een kogel door het compleet IQ-loze, respectloze brein!

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   o die gaan de moslims zeker uitdelen om te laten zien hoe lief ze zijn en vreedzaam, handen eraf hakken die dit hebben gedaan, schoften

   Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Dat de Hollandse traditie van de Dodenherdenking steeds zo triest moet aflopen door de bloemkransen tijdelijk weg te halen om te voorkomen dat ondankbaar en goor Marokkanen-uitschot daarmee gaat voetballen is al erg genoeg! Door de linkse zwijnen werden deze lui hier ooit, blijkbaar met bloemkransen in Hawaii-stijl om hun nek, binnengehaald mar ze waren daar niet blij mee en sommigen toeteren zelfs nog dat enkelen van hun voorvaderen tijdens WO II meestreden tegen de nazi’s. De geallieerden toonden zich echter ook verre van dankbaar tegen de Polen en Tsjechen die met hen meestreden door hun landen eerst al aan de Duitsers uit te leveren en daarna aa de Russen en dat verklaard vast waarom Polen en Tsjechië de EU tegenwoordig nog meer haten dan wij.
  Stel dat deze Marokkanen nog naar Engeland over de Noordzee willen gaan zwemmen en daar witte haaien ontmoeten! Deze roofvissen zouden hen meteen instinctief als indringers beschouwen en hen gaan bijten of verslinden al smaakt dat islam-uitschot vast vreselijk naar rotte vis! Dan is het vooral beter dat we NOOIT het voorbeeld volgen wat correct-links zou voorstellen om hen eventueel te gaan herdenken! Anders gooien ze maar zwarte rouwkransen in de Noordzee met als laatste afscheidsgroep: “Jullie kwamen over zee de boel in Europa verzieken in naam van Allah en jullie zijn nou thans in de diepste zee ver naar de hel toe gezwommen en blijf daar maar voor eeuwig!”

  Like

 16. Joannes den Hollander zegt:

  Geef de Patriottische Nederlanders maar eens groen licht om zich te bewapenen. Dan zijn de meeste problemen zo opgelost.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joannes den Hollander: 13.53. uur. Strak plan. Maar dat zal nooit gebeuren. Onze regeerders willen dat wij zijn als schapen, die naar de slachtbank worden geleid. En van dat vuile, lage politieke verraderszooitje hoeven we niets te verwachten!

   Geliked door 1 persoon

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Golden Girl: 18.03. uur. Bedankt voor de aardige reactie. Ja, het is me bekend, dat Hans Wiegel, eerst met de ene zus was gehuwd, die helaas bij een auto-ongeluk was omgekomen, en dat hij daarna met de andere zus huwde. Echter, dat deze zus ook was overleden, na een ongeluk dat wist ik weer niet.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Volgens geruchten zou hij beide zusters omgebracht hebben.
   Eerst bracht hij de ene zus om, om met de andere zuster te huwen.
   Vervolgens zou hij de andere zuster omgebracht hebben.
   Kassa dus.
   Het is ’n VVD-er en ook nog ’n politicus dus niets is hier onmogelijk…

   Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Maar een keer laten zien dat er nog macht is, gewoon een keer het dienstwapen gebruiken en kreupel schieten ivm bescherming oorlogsmonumenten en symbolen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je moet wel veel geluk hebben om iemand kreupel te schieten.
   Als de kogel het bot raakt moet 9 op 10 het totale been of onderbeen geamputeerd worden.
   Allemaal onnodige kosten.
   Ga op zeker, gewoon kapot schieten, kost het volk zo veel minder.

   Like

 19. leefbarbaar zegt:

  En laten we niet vergeten dat de Bevrijdingsfeesten miljoenen kosten en de multikul dienen.

  Like

 20. fuck EU zegt:

  Maar ja toen hadden we nog geen Balkenende en Rutte

  Like

 21. tippelaar zegt:

  Als Marokkanen in hun thuisland zijn, ook die uit nederland, dan gedragen ze zich poeslief en aardig en likken de schoenzolen van elke Marokkaanse autoriteit, ook die van Marokkaanse politieagenten in de openbare ruimte. Waarom doen ze dat ? Omdat ze zeker weten dat , als ze worden aangehouden op straat terzake een overtreding en ze durven iets terug te zeggen tegen die agent, zij ter plekke in elkaar geslagen worden en klachten worden niet gehoord. Klaag je wel dan word je voor onbepaalde tijd in de gevangenis gesmeten waar je de vreselijkste dingen van je medegevangenen moet ondergaan. Nou terug in nederland. Marokkanen zien ons , autochtone
  Nederlanders als minderwaardig volk en dat zijn we ook. Wij weigeren ons te verdedigen op straat tegen criminele marokkanen. Wij laten ons uitschelden op straat en beroven en we doen niets. En als er dan eens een marokkaan wordt gearresteerd voor een geweldsmisdrijf dan loopt hij dezelfde dag weer vrij rond. Het duurt meestal 2 jaar voor de zaak voor komt (als er al een vervolging wordt ingesteld)en dan volgt er in het uiterste geval een gevangenisstraf van meestal bijna geheel voorwaardelijk. Daarna kijkt niemand meer naar de veroordeelde marokkaan om. In zijn scene wordt hij als een held gevierd. Mocht er een autotochtone nederlander zijn die onze marokkaan toch alle vier de hoeken van de kamer laat zien dan volgt er direct arrestatie van de echte nederlander, wordt de zaak zwaar aangezet bij justitie en volgt er een pittige veroordeling van de dader. Want de echte nederlander mocht eens denken dat hij ook wat te zeggen heeft in dit land, Nee, dat is voorbehouden aan de gezalfden van justitie (meestal vrouwen die toch al geen werk konden vinden) en aan de corrupte rechterlijke macht van D66. Zelfs de nl.politieagenten zwichten onder dit overheidsterreurnetwerk en durven niet meer op te treden tegen de Marokkanen. Wij durven wel fier stille tochten te organiseren voor god mag weten wat en laten een spoor van bloemen en kaarsjes achter (*die de lefhebbers van dit onzin al bij voorbaat in huis hebben, want je kan nooit weten. Dat is nederland, een volk van lafaards, geleid door idioten met narchistische neigingen. 2 kamer enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s