Propaganda is niet goedkoop: nieuw EU-museum kost maar liefst € 56 miljoen

(Door: Paul van der Bas)

Het “Huis van de Europese Geschiedenis” is bedoeld om de gezamenlijke Europese erfenis te benadrukken – en de Europese Unie te verheerlijken. 

Dat het Europees Parlement niet bepaald zuinig omspringt met ons belastinggeld, was allang bekend. Toch verbazen de Brusselse parlementariërs met  weer een nieuw dieptepunt: een nieuw museum om de Europese Unie te promoten kost maar liefst 56 miljoen euro. Een bizar bedrag natuurlijk, vooral omdat dit “museum” in feite een propagandavehikel is om de EU te verheerlijken. De initiatiefnemer van het museum, voormalig voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering, geeft dat zelf toe

Lees verder>>>
DDS
 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Elite, establishment, Europa, EUSSR, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, political correctness, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Propaganda is niet goedkoop: nieuw EU-museum kost maar liefst € 56 miljoen

 1. Bas zegt:

  Het betaalde bedrag is bizar, het gebouw zelf bombastisch. Afgekeurd!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  ” Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje…”. O, wacht, het domme kiesvolk, dat voor de eurofielen heeft gestemd op 15 maart j.l. Fijn hé, zo weer genaaid te worden door de VVD, van de “lachende Pinokkio Rutte”, het CDA, de PvdA, en D66, GL, CU.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Geachte Tom Hendrix, ik had op het NOS-journaal al iets gehoord over dit walgelijke misbaksel van een EU-museum daar in Brussel dat vele tientallen miljoenen kost terwijl de rest van de “Europese” hoofdstad van ellende en verpaupering uit elkaar valt! Ik verwacht dan ook niet dat de overgrote meerderheid van de Brusselaren, die toch al de gloeiende pest aan de islam en EU krijgen, hier graag naar binnen gaan en wie weet gaat er ooit eens in de toekomst een moslimextremist naar binnen met explosieven om het museum, met daarin alle EU-verheerlijkende politici, op te blazen!
   Wat mij betreft mag dat ook want Europa is GEEN eenheid daar het rijke noorden alle overige EU-landen moet onderhouden, het uiterste westen de EU vaarwel heeft gezegd en GEEN boete betalen, het arme zuiden totaal is geruïneerd en het vernederde oosten zich fel afzet tegen vluchtelingen en EU-regels! Dus hoezo een geslaagde EU-propaganda volgens het uitschot daar?
   En even een vraag aan de webmaster: als u eventueel naar Brussel toe zou gaan voor een kort uitstapje, wilt u dan hopelijk HEEL ver weg blijven daar bij dat afschuwelijke EU-museum en de EU-gebouwen? Als ik daar misschien in Brussel heel kort op bezoek zou gaan ga beslist WEL en laat de genoemde gebouwen inderdaad heel snel de lucht in vliegen!!!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jules Vismale: 21.40. uur, op 5/5. Inderdaad Jules, laat in dat nazi gebouw maar een bom ontploffen. Met de dag krijg ik een grotere hekel aan de hele Ellende Unie!

    Like

 3. louis portugal zegt:

  “Goed idee” wat moet je anders doen met het geld dat overal van de werkende burgers wordt. afgenomen.
  Typisch links want die denken dat het geld regent en staan er geen ogenblik bij stil dat er mensen voor moeten werken.
  Het kan natuurlijk nog wel even zolang de EC B er elke maand 60 miljard bij instopt.
  Helaas komt het ogenblik dat dat geld niks meer waard is en dan???????????????

  Like

 4. tippelaar zegt:

  Doet me denken aan het SS.paleis in duitsland waar de heilige graal van de SS werd bewaard. Net zo bombastisch als het eu.museum. Ik hoop dat het eu.museum op soortgelijke wijze als de SS mag eindigen.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Valt wel mee, kan je zo winnen in een loterij, dus, 50% kans.
  Vergeten we ook niet dat de pendeldienst tussen Brussel en Straatsburg ons ook elk jaar 200 miljoen kost.

  Like

 6. Bas zegt:

  Een controversieel EU-museum, een project,van pronkzucht en een metafoor van politieke eigenwaan, op kosten van de Europese belastingbetalers die bovendien extra miljoenen moeten bijbetalen vanwege stijgende kosten, met name omdat het gebouw nog nagenoeg ongebruikt leeg staat en nog lang niet af is. Over de personele- en civiele onderhoudskosten die jaarlijks opgehoest moeten worden is nog niet gesproken. Een huis c.q. museum van eigenwaan met misselijkmakende Europese Propaganda. Dat is het !

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Recent geleden las ik in een krant dat het personeel van dit “EU-museum” in Brussel schandalig wordt behandeld! Ik zal hier een dergelijk verhaal plaatsen wat ik daar verder over aantrof:

  Brussel EU-museum beschuldigd van het verbieden van medewerkers om daar te drinken en te spreken. MEP beweert dat een aantal medewerkers van het huis van de “Europese geschiedenis” worden onderworpen aan ‘slavenarbeid’!

  De EU-gefinancierde huis van Europese geschiedenis, een £47m kostende museum, viert de (mislukte) integratie van het continent, is uiteindelijk beschuldigd van het heimelijk dwingen van de arbeidscontractanten om daar zeven dagen per week werken en dat zij zelfs toestemming moeten vragen om water te drinken.

  Europarlementariër Dennis De Jong heeft beweerd dat het personeel daar verboden is om te zitten, te spreken of te drinken tijdens hun 10 uur rondleiden van allerlei bezoekers.

  “Ik denk dat het een soort van slavenarbeid is,” zei De Jong. “Dat is wat ik zo noem , en vooral omdat ik denk dat het daar een intimiderende sfeer hangt. Instellen van een dergelijke dure museum, en dan ga je voor de goedkoopste oplossing kiezen als het gaat om het personeel. Het is zwaar vernederend voor die mensen aldaar!”

  De klachten werden anoniem doorgegeven aan De Jong door een groep van het personeel die hebben geprobeerd om te benadrukken dat hun benarde situatie door middel van een Twitter-account de bemanning veel steun voor hun campagne wordt genoemd.

  Een arbeider, geïnterviewd door de Belgische krant De Morgen, zei dat het personeel aanvankelijk was toegestaan om daar een fles water mee te nemen, maar later opeens niet, want het was zogezegd ‘te gevaarlijk!”

  Het personeel mocht niet te praten met de bezoekers tenzij in een reactie op een “verzoek om hulp of informatie”. Vergadering waren in eerste instantie verboden, maar de regel was om het ontspannen van het vermoede en uitgebuite personeel te verbieden in de “omgeving van de bezoekers”.

  “Terwijl we ons de hele ganselijke dag in onze verplichte trainers, blauwe pyjama’s , moesten blijven rondlopen” zei de werknemer.

  De afgevaardigde van het Europees Parlement autoriteiten hebben vorig jaar in september meegedeeld dat het personeel voor het Agentschap mankracht daar ongeveer”zes of zeven dagen, 10 uur per dag, moesten komen werken”, en ze vroegen de secretaris-generaal om te onderzoeken of het Belgische arbeidsrecht inderdaad was nageleefd.

  Het was verder, zo beweerde de werknemers “dat ze werden benaderd door mankracht, na het blazen van de fluit”, volgens een verslag van het Europees Parlement.

  De parlementaire autoriteiten hebben gereageerd dat “de problemen uiteindelijk werden veroorzaakt door de te frequente afwezigheid van de toernooistaf en onvoldoende vervangingen”, en dat het museum het management had “verplicht de aannemer om de klachten van het personeel kenbaar te maken”, volgens een proces-verbaal. Er werd beweerd dat de mankracht sindsdien was “verbeterd en de hoeveelheid tijdduur van de pauzes”.

  De Jong zei dat hij totaal niet geloofde dat er aanzienlijke verbeteringen in de behandeling van personeel was gekomen. “Ze hebben nou alleen maar krukken maar het is hen niet toegestaan om te gaan zitten als er bezoekers langskomen.
  Ze mogen niet praten met de bezoekers of te accepteren hen te helpen met de tabletten die zij bij zich hebben om hen rond te leiden in het museum. Het is hen evenmin meer toegestaan om flessen water mee te nemen en ze moeten toestemming vragen als zij daar een rustig drankje krijgen”.

  De afgevaardigde zei dat hij had verteld dat het personeel met een salaris vanaf €1.200 per maand soms tien dagen moet gaan overwerken, als gevolg van de verschuiving om via patronen te werken. “En hun enige optie is dan om terecht daarmee te gaan stoppen omdat ze niet van dit vreselijke slavenarbeid houden!”

  Het huis van de Europese geschiedenis, in het Leopoldpark, was namelijk de suggestie van Hans-Gert Pöttering, een voormalig Europees Parlement president die 11 jaar geleden het stupide idee voorstelde om “het cultiveren van de Europese eenwording en geheugen van de Europese geschiedenis te gaan benadrukken en zo de EU-jeugd warm te maken voor het mislukte EU-gedrocht!”

  De voogd is redactioneel onafhankelijk, wat betekent dat we tenslotte onze eigen agenda bepalen. Onze journalistiek is vrij van commerciële bias en dus niet beïnvloed door de eigenaren van de miljardair, politici of aandeelhouders.
  Niemand bewerkt onze editor. Niemand stuurt onze mening. Dit is belangrijk omdat ons een stem laat geven aan die minder gehoorden, de krachtige uitdaging om de bestuurders ter verantwoording te roepen. Het is wat ons onderscheidt aan zo vele anderen in de media, op een moment wanneer het feitelijke een eerlijke kritische rapportage is.
  Elke bijdrage die we van lezers zoals u, groot of klein, ontvangen gaat rechtstreeks naar de financiering van onze journalistiek en deze misstanden in het EU-museum aan de kaak blijven stellen. Deze steun kan we blijven werken zoals wij doen – maar we moeten behouden en bouwen voor elk jaar te komen. Steun The Guardian uit zo weinig als $1 – en het duurt slechts een minuut. Dank u.

  Laat dat uitgebuite personeel in Brussel anders daar gewoon als de gesmeerde bliksem daar hun koffers pakken en voorgoed weggaan uit dat gehate EU-museum en dat die akelige bestuurders desnoods een keer zodanig Brussel worden uitgeschopt dat ze daar NOOIT meer wederkeren! Dit zal, naar we allemaal hopen, zelfs de ondergang van dat mislukte project gaan worden! FUCK DE EU!!!!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s