VRIJHEID

Screenshot_163

(Door: “jowitteroos”)

Terwijl onze huidige ‘vrijheid’ Wilders vervolgt voor woorden, hem schuldig acht maar geen straf oplegt en Raffie Chohan wordt vervolgd en op 16 juni 2017 haar Hoger beroep tegemoet treedt, vraagt menig Nederlander zich af tijdens de ‘gemoederen’ rond 4 en 5 mei welke ‘vrijheid‘ wij nog herdenken. De Nederlandse? Of de Europese! De laatste lijkt steeds meer voor de hand te liggen, gezien de spagaten die gelegd worden tijdens onze Nationale Dodenherdenking. Het Nationale lijkt er vanaf te glijden, we worden meegezogen naar een Europese fictieve ‘grens’.

De rechtszaken hier gemeld gaan over kritiekuitingen op de politieke ideologie genaamd islam, die niets anders dan onderwerping betekent. Maar dat blijkt dus niet te mogen. Is dat die islamitische onderwerping die men beoogt?  Moeten we politiek correct gaan verbinden (het Latijnse religare) met de islam?! Men hoort toch overal het woord ‘verbinden’ en ‘verbroederen’ Wordt kritiek op een andere religie ook vervolgd? Kritiek uiten op een religie hoort bij de vrijheid van meningsuiting, immers die kritiek alleen maar denken, privé houden, kent assertiviteitsproblemen.

We weten inmiddels dat een groot aantal verdedigers van het vrije woord bij het Wilders-proces niet mochten spreken om allerlei vage drogredenen. Dit was en is ook het geval bij de nog lopende rechtszaak van Raffie Chohan. Haar ‘misdaad’ was het volgende uit te spreken en daarna op Facebook te zetten, aldus het OM.

De uitspraak waarvoor Raffie vervolgd wordt: “Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede” Ik citeer het commentaar op de vervolging door het OM op die uitspraak van Raffie door  Joost Niemoller:

Raffie Chohan had dus gezegd dat er een reden is om moslims te verachten dan wel te haten vanwege de islam. Ze zei niet dat ze zelf moslims haatte dan wel verachtte. Ze riep ook niet op tot het haten dan wel verachten. Ze zei alleen maar dat de islam daar een reden voor is. En zelfs dat al acht het OM kennelijk strafbaar.’ Einde citaat.

Het OM is bezig jurisprudentie te verkrijgen en te verzamelen van mensen die openlijk verbaal dan wel op schrift kritiek uiten (meestal met bewezen feiten) op de islam (betekenis = onderwerping).

Die hetze, want zo noem ik de ‘hulpdiensten’ die de voorgedrukte aangiften tegen Wilders klaar hadden liggen op politiebureaus en in moskeeën, en de journalisten ( o.a. het NOS) die aanwezig waren bij die bewuste speech van Raffie Chohan, en de Facebook-trollen die haar speech vermoedelijk op Facebook zagen/lazen en ‘aangifte’ deden, zorgt er voor dat er geen kritiek geuit kan en mag worden op islam

Die jurisprudentie, zeker bij de uitspraak dat het een strafbaar feit is, helpt die vrijheid van meningsuiting om zeep. Immers wordt het dan makkelijker voor het OM om die kritische uitspraken in woord en geschrift op islam te vervolgen. Zie islamofobie!

Daarom is het belangrijk op deze dag van onze huidige Vrijheid ook stil te  staan bij de vervolging van o.a. Geert Wilders en Raffie Chohan. Zij verdedigen onze vrijheid van meningsuiting.

Raffie Chohan kent op dit moment zware omstandigheden door ziekte van haar man. Zijzelf is ook niet één van de allerjongste meer. Een rechtszaak als deze, die al lange tijd doormoddert vanwege het Hoger Beroep, kost veel geld (waarvoor een crowd-funding was opgestart) en geeft veel stress.

Als Iedereen die vervolgd wordt door het OM voor bovenstaande voorbeelden van vrijheid van meningsuiting  zich als een mak schaap neerlegt bij een schuldigverklaring voor die uitspraken door het OM, dan wordt die vrijheid van meningsuiting voor een ieder beperkt in dit land. Daarom, steun Raffie Chohan in woord en geschrift, steun haar bij haar verdediging in woord en geschrift, steun haar in de rechtszaak. Zij staat daar namelijk voor ons aller vrijheid van meningsuiting!!

Er zijn al bekende Nederlanders  die voor die vrijheid van meningsuiting en hun terechte kritiek op islam een rond de klok bewaking nodig hebben of vermoord zijn!

Dit zegt wat over Nederland, over de inperking van die vrijheid van meningsuiting, over de islam en over het doel van de Europese rechten van de ‘mens’

Door:
“jowitteroos”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, EUSSR, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op VRIJHEID

 1. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Over de kleur oranje.

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie Vrijheid mint, zal vér hebben te gaan
  met steun van ieder die Haar wordt ontnomen
  aan die compassie mag geen einde komen,
  welk redelijk mens onttrekt zich daar dus aan ?
  .

  Like

 4. fleckie zegt:

  ” De Nederlandsche Leeuw”, het maandblad van het koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde,onder hoofdredacteur van dr.Th.R.Valck Lucassen,public eerst in het Octobernummer de hier bij aufgedruckte stamreeksen,die de viervoudige afstamming van Prinz Bernhard van Lippe Biesterfeld uit Prins Willem l van Oranje aanwijzen, evenals den naasten graad van bloedverwantschap tusschen H.K.H.Prinses Juliana en Z.D.prins Bernhard Leopold van Lippe-Biesterfeld.De vorstelijke verloofden zijn n.l.beiden afstammelingen van den Graf van Reuß- Kostrits, Hendrik XX lV …Het feit ,dat de aanstaande Gemaal van onze Prinses ook een afstammeling is van den Vader des Vaderlands, zij het dan in de vrouwelijke lijn,is wel bijzonder interessant.Twee dochters uit het huwelijk van Prins Willem l met Charlotte van Bourbon, de Prinsessen Louise Juliana en Catharine Belgica,trouwen resp.in 1593 en 1596 met Frederik lV, keurvorst van de Platz en Philips Lodewijk ll Graaf van Hanau-Munzenberg.Uit Ieder van deze verbintenissen zijn weer twee dochters wire nakomelingen later met elkaar in het huwelijk traded. geboren. …..Naaste graad van bloedverwantschap tusschen HKHPrinses Juliana en Z.D.Prins Bernhard- Leopold van Lippe- Biesterfeld..beginnend bij.: ..Hendrik XXlV Graaf van Reuß-Kostritz X1704,, Marie Eleonore Emilie Gräfin von Promnits- Dittersbach…………………

  Like

 5. fleckie zegt:

  Het is gewoon belachelijk dat een Artikel uit vroeger tijden( I.v.m.huwelijk van toen nog hetende princes Juliana, met haar toekomstige gemaakt Bernhard van Lippe- Biesterfeld, gewoon vermeld in ‘ de Nederlandsche Leeuw’het maandblad v.h.kon.Ned.Genootschap voor Geslacht- en ‘Wappenkunde’ Waar in vermeld wordt”Naaste graad van bloedverwantschap tusschen HKH Prins es Juliana en Z.D Prins Bernhard- Leopold van Lippe- Biesterfeld”.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Correctie moet zijn toekomstige gemaal. Plus aanvulling..na Biesterfeld , .’geweerd wordt’.

  Like

 7. Coers ar zegt:

  5 mei zijn vrijheid oorlogs slachtoffers die de 2de wereld oorlog 40/45 Vrijheid meenings uiting en verwante pers vrijheid is hierniet op zijn plaatst waar gerechtelijk uitspraken door nederlandse rechters als strafbaar wordt uitgelegd . Het 5 mei viering wordt nu door alle soorten vrijheids beperkingen als reden op deze dag te herdenken . De vrijheidskronkel wordt nu verward met alle soorten ergenissen die men op de voorgrond wil wensen op deze dag Belgie heeft 2 wereldoorlogen meegemaakt met twee dataas als bevrijdingsdag terecht met zonder bijzaken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s