Burgemeester roept op onverdraagzaamheid te bestrijden, maar durft die niet te benoemen

Screenshot_8

(Door: Wim van Schaik)

Laten we juist op 4 mei onze zegeningen tellen en daaruit de hoop en het zelfvertrouwen putten om voort te gaan op de weg van vrede. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan donderdagavond bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Mooie woorden. Maar die klinken er deze dagen wel meer. Over onze grote verworvenheden als democratie, grondrechten en rechtsstaat. Over vrede, niet te vergeten. We kennen dat. En laten we eerlijk zijn, we hebben daar zo onze eigen gedachten bij. Maar dan hoor ik ineens dat “zodra onverdraagzaamheid de kop opsteekt, wij die op tijd moeten bestrijden”.

Die Van der Laan heeft het door! Hij moet gezien hebben hoe de islamitische intolerantie verhuist naar de Europese steden. Dat daar moslimwijken met moskeeën en moslimscholen ontstaan zijn, die niet alleen de onverdraagzaamheid aanwakkeren, maar van waaruit regelrechte haat gepreekt wordt tegen de rest van de samenleving. Net zoals in zijn eigen stad de onverdraagzamen de macht grijpen.

Maar gelukkig, de burgemeester gaat nu optreden zodra onverdraagzaamheid de kop opsteekt. Het zal toch niet waar zijn? Tot nu toe heeft hij nooit laten zien dat hij bereid is om bij het minste of geringste signaal (‘zodra’) van onverdraagzaamheid in te grijpen. En wat zijn de woorden van deze burgervader waard als bijna direct nadat hij uitgesproken is de kransen bij het Nationaal Monument worden weggehaald? Uit voorzorg. Want het is al eerder voorgekomen dat Marokkaanse jongeren het niet konden verdragen dat Joden herdacht werden en dat westerse waarden gekoesterd werden en daarom maar erekransen vernielden of er zelfs mee voetbalden.

Het Comité 4 en 5 mei mag dan wel zeggen dat vandalisme (lees: onverdraagzaamheid jegens onze cultuur) geen aanleiding voor het weghalen van de kransen is, in 2003 en 2006 werden in Amsterdam wel degelijk kransen vernield. In Osdorp werden ze in een gracht gegooid en op het Mercatorplein werd in 2003 met kransen gevoetbald.

Wat laf om onverdraagzaamheid jegens wat ons dierbaar is en wat ons nog enigszins samenbindt niet ferm te bestrijden. Waar we volgens Van der Laan pas echt voor op moeten passen is om zelf onverdraagzaam te zijn. Wel, meneer Van der Laan, ik ben heel onverdraagzaam jegens onverdraagzamen en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat u een andere definitie hanteert van onverdraagzaam dan, laat ik zeggen, de gewone man.

U wordt zo in beslag genomen door uw goede bedoelingen en humanitaire zoetsappigheid, en u bent zo vervuld van uw parmantige denkbeelden over tolerantie en vrijheid, dat u blind bent voor de ongenadige verschillen tussen culturen. Hard geweld, daar bent u niet op bedacht en schaamteloze schoffering van onze waarden heet in Amsterdam vandalisme.

Als alle linkse politici bent u blind voor de gevaren die schuilen in de gestaag toenemende islamisering. Op z’n minst onderschat u de ondermijnende gevolgen daarvan voor onze eigen identiteit. Het hek is van de Dam, want geen volk zou zich moeten laten koeioneren, onderwerpen of overheersen door ‘vreemde’ indringers met een cultuur die haaks op de onze staat. Een cultuur die inherent onverdraagzaam is. En u vertikt het die te bestrijden. Dus praat liever niet over tijdig bestrijden.

Maar we weten het inmiddels, het kenmerk van zowel  ‘links’ als ‘islam’ is dat ze allebei niks hebben met opvattingen die niet met de hunne stroken. De islam duldt vooral geen andere religies naast zich. Overal waar de islam dominant is, hebben joden, christenen, boeddhisten, hindoes enz. het zwaar. En dat is nog heel zacht uitgedrukt. En links is de meedogenloze poortwachter van het fatsoen geworden en labelt iedereen die niet multicultureel of islamofiel denkt als een slecht mens, die tijdig bestreden moet worden.

Zolang u de werkelijk onverdraagzamen niet wilt of durft aanwijzen, zolang u met belastinggeld de onverdraagzaamheid zelfs subsidieert, klinkt uw  toespraak als holle retoriek. Dan hebben we het over voortgaan op de weg van vrede, terwijl we midden in een oorlog zitten…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Amsterdam, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, establishment, Eurabië, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Burgemeester roept op onverdraagzaamheid te bestrijden, maar durft die niet te benoemen

 1. Marlies zegt:

  Zo is het! Chapeau.

  Geliked door 1 persoon

 2. Driek zegt:

  Meneer Wim van Schaik, ik ben het volkomen met U eens. Trouwens U heeft het weer zeer mooi en duidelijk geschreven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  De enige die onverdraagzaam zijn..zijn die KUT islamieten…maar ze verdedigen altijd de verkeerde in de EU, en dat gaat zo door totdat ze zelf ook vernietigd worden!

  Like

 4. Helena zegt:

  Meneer van Schaik, ik ben het helemaal met u eens. Complimenten voor uw artikel.

  Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Me dunkt na vd Laan moet er maar een pislamBM komen! Verdienen ze in Pislamsterdam!!

  Like

 6. Pietersen zegt:

  De socialist van der Laan heeft ervoor gekozen tot zijn laatste snik een huichelaar en wegkijker te blijven. Hopelijk is het nu snel met zijn praatjes gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. benkok zegt:

  VdLaan is nog geen steek veranderd sinds 2011, toen hij HuT toe stond het kalifaat over Nederland uit te roepen.
  http://tora-yeshua.nl/2011/07/hoogtepunt-van-de-hizb-ut-tahrir-conferentie-adam-3-juli-met-goedkeuring-van-minister-opstelten-en-burgemeester-van-der-laan/
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 8. Dat hoop ik ook Pietersen. En aub geen PvdA burgemeester meer.

  Like

  • Harry zegt:

   De PvdA is inmiddels haast een splinterpartij geworden , hoe is het toch mogelijk dat ze in deze situatie nog burgemeesters e.d. mogen leveren ?
   Een doekje voor het bloeden van Mark Rutte ?
   Als dank voor bewezen diensten ?
   Zoals verraad aan de Nederlandse bevolking .

   Die oude corrupte rotstructuur dient gesloopt te worden !
   Geen PvdA personeel op vitale posities meer !

   Like

 9. Williaan zegt:

  Burgemeester roept op onverdraagzaamheid te bestrijden, maar durft die niet te benoemen, Nou ja dat is niets nieuws dat doen alle bewindhebbers al zeer vele jaren, met alle kwalijke gevolgen van dien. Eens zal het ze goed opbreken (en ons ook)

  Like

 10. Pingback: Dat “lieve” Amsterdam | E.J. Bron

 11. Harry zegt:

  v.d. Laan wil overleg met de Amsterdammers over ” wat voor Amsterdam ” ze willen .
  Hoeveel ” Amsterdammers ” wonen daar nou helemaal nog ?
  Met wie gaat ie overleggen ?
  Met de moslims ?
  Dan wordt het dus een islamitisch Amsterdam .

  Nou is het zo , dat als je levensgevaarlijk ziek bent , dat dat nogal wat negatieve effecten op je bovenkamer heeft .
  Ik weet dat uit ervaring .
  Alleen ben ik weer opgeknapt . Hij is opgegeven . En links . En ik heb geen meelij met socialisten .

  Kunnen we het v.d. Laan dan kwalijk nemen dat ie het spoor bijster is ?
  Ik denk het niet , maar hij was , net als de PvdA het spoor al volledig zoek vóór die tijd .

  Wat wordt de volgende burgemeester ?
  Zit Samsom al te wachten in de coulissen ?
  Hebben ze nog een andere geitenneuker in het vizier ?

  Benieuwd hoe dit af gaat lopen , maar gezien de verkiezingsresultaten lijkt het me dat de PVV nu echt aan de beurt is om een burgemeester te leveren .
  Misschien is de stad dan nog te redden .
  Hoewel ………..
  Met al die linkse idiote blanken ………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s