Kerk van Engeland: Kinderen moeten over de islam leren

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Kerk van Engeland (Anglicaanse Kerk) moeten er verplichte lesuren over de islam in het leerplan worden opgenomen. Ouders die niet willen dat hun kinderen iets over de islam leren, moet het volgens de Kerk van Engeland verboden worden hun kinderen niet naar godsdienstles te laten gaan.

InselpresseRT

De vooraanstaande vertegenwoordiger van de Kerk van Engeland, Derek Holloway, zei dat het weghouden van kinderen van de godsdienstles bij hen de noodzakelijke vaardigheden zou wegnemen om in een diverse samenleving te leven en “als volwassene in goede gemeenschap”

Hij waarschuwde eveneens voor “fundamentalistische” groepen, die met behulp van de mensenrechtenwetgeving verhinderen dat hun kinderen iets over andere wereldbeschouwingen leren. In een bijdrage op de Facebook-pagina van de Kerk van Engeland schreef Holloway:

“Helaas en gevaarlijk genoeg wordt het recht om kinderen weg te houden van het godsdienstonderwijs er door een bepaalde serie ´belangengroepen´ misbruikt, die als motivering vaak gebruikmaken van een twijfelachtige interpretatie van de mensenrechtenwetgeving.”

Op dit moment hebben ouders het recht om hun kinderen zonder opgave van reden weg te houden van het godsdienstonderwijs, wat volgens Holloway verboden zou moeten worden, omdat dit bij de leerlingen voor een ontwikkelingshiaat zorgt. Holloway zei tegenover de Press Association:

“Kennelijk ligt dat eraan dat zij hun kinderen niet willen blootstellen aan andere religies en wereldbeschouwingen, vooral de islam. Er waren bijvoorbeeld enkele gevallen in verschillende delen van het land, waarin ouders met fundamentalistische religieuze opvattingen een vergelijkbare richting inslaan. Dit is echter niet beperkt tot een bepaalde religie of een bepaald deel van het land.”

Behalve het intrekken van het recht om geen godsdienstonderwijs te volgen, zegt Holloway in zijn bijdrage op de Facebook-pagina van de Kerk van Engeland ook dat er gestandaardiseerde lessen over religie in het leerplan opgenomen zouden moeten worden.

Holloway, die zelf leraar aan verschillende scholengemeenschappen in Essex en Wiltshire is, waarschuwde ook dat het recht om kinderen weg te houden van het godsdienstonderwijs diegenen legitimeert die proberen haat aan te wakkeren tussen de religies. Daarover schreef hij:

“Het recht om het kind bij godsdienstonderwijs weg te houden, geeft ruggensteun aan diegenen die de wet overtreden en proberen religieuze haat aan te wakkeren.”

Ouders hebben eveneens het recht om hun kinderen van godsdiensten op school en gebeden weg te houden.

De vooraanstaande vertegenwoordiger van de Kerk van Engeland zei dat het recht om je kind bij godsdienstonderwijs weg te houden ertoe zou kunnen leiden dat het leren over de religie verwisseld zou kunnen worden met de “aanbidding”, zodat de mogelijkheid bestaat dat de “mythe” sterker wordt volgens welke het godsdienstonderwijs ervoor is om de wereldbeschouwing van een bepaalde religie door te geven.

Volgens hem draagt het godsdienstonderwijs er echter toe bij om een “breed en evenwichtig leeraanbod te creëren” dat de leerlingen een overzicht geeft over de verschillende religies en geloofssystemen.

Een woordvoerder van de Nationale Seculiere Vereniging daarentegen zei dat het recht zou moeten blijven bestaan, totdat gegarandeerd wordt dat het godsdienstonderwijs inderdaad vrij is van welke neigingen dan ook. Volgens de “Times” zei hij:

“Als het leervak dusdanig hervormd zou worden dat het daadwerkelijk en zonder partijdig te zijn over religieuze en niet-religieuze wereldbeschouwingen informeert, dan zou het recht om het kind weg te houden niet meer nodig zijn. tot dat moment echter is het recht op het weghouden noodzakelijk om de rechten en vrijheden van ouders te beschermen.”

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op Kerk van Engeland: Kinderen moeten over de islam leren

 1. Jules Vismale zegt:

  Laat de Kerk van Engeland (Anglicaanse Kerk) anders die kinderen maar leren hoe gevaarlijk de islam is en niet proberen om hun ouders onder druk te zetten! Die arme Britse kinderen worden gewoon doodziek van opgedrongen godsdienstonderwijs en anders houden hun ouders hen daar voorgoed weg bij dat soort “islamscholen”! Tenslotte heeft de Anglicaanse Kerk onder koning Hendrik VIII (1491-1547) toch ook gebroken met de Paus in Rome en daarbij bleek deze Engelse vorst zelf nog een vrouwenmoordenaar te wezen omdat hij twee van zijn zes vrouwen liet onthoofden als een soort Blauwbaard!

  Like

 2. Steven zegt:

  Dat de kerk in Engeland maar snel maar snel ophoudt te bestaan!!

  Like

 3. Qvic zegt:

  Elke religie streeft naar een onderwerping van zijn volgelingen. Zijn volgelingen moeten onvoorwaardelijk die bepaalde religie volgen, zonder daar (kritische) vragen over te mogen stellen. Zelf denken en doen mag schijnbaar niet meer.

  Like

 4. dutchdl zegt:

  Sharia is a bloody shame
  Muslim men are to blame
  Why don’t they love their wife
  And like to stone them alive
  O, evil what is your name
  We have Islam to blame !!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Als het ware gezicht van de islam onderwezen wordt en niet een gesuikerde versie dan heb ik er geen problemen mee dat de kinderen iets leren over de islam en het gevaar dat zij betekent voor de vrije wereld.

  Dus vertellen dat Mohammed een massamoordenaar was.

  Dus vertellen dat Mohammed en kinderverkrachter was.

  Dus vertellen dat Mohammed ook een verkrachter was van vrouwen.

  Dus vertellen dat Mohammed leider was van een criminele bende die rooftochten hield.

  Dus vertellen dat Mohammed mensen ter dood liet brengen die de islam verlieten.

  Dus vertellen dat Mohammed islam critici liet vermoorden.

  Dus vertellen dat vrouwen in de islam de helft waard zijn van een man.

  Dus vertellen dat de islam hoofdelijke belasting eist van alle niet moslims.

  Dus vertellen dat de islam Joden apen noemt en Christenen varkens.

  Dus vertellen dat de islam beveelt homo’s van hoge daken en bergen te gooien.

  Dus vertellen dat de islam verbiedt dat moslims vrienden worden van niet moslims.

  Dus vertellen dat de islam positieve wetenschap verbiedt.

  Dus vertellen dat de islam nog nooit in vrede geleefd heeft met andere godsdiensten.

  Dus vertellen dat de islam opdracht geeft iedereen te doden die niet de islam aanneemt en niet de hoofdelijke belasting wil betalen.

  Dus vertellen dat de islam de moslims opdracht geeft angst en terreur te zaaien in de harten van alle niet moslims.

  Dus vertellen dat de islam alle atheïsten als eerste een kopje kleiner zal maken en ook alle progressieve socialisten met hun diversiteit en hun gebazel over man vrouw neutrale toiletten.

  Dus vertellen dat de islam de enige religie is die met geweld monocultuur nastreeft en afdwingt.

  Dus vertellen dat de islam religieuze, politieke, juridische, economische, sociale en militaire componenten heeft en met deze componenten reeds ontelbare andere culturen heeft vernietigt en dat in Europa ook zal doen zodra ze zich sterk genoeg voelt.

  Dus vertellen dat de islam geen verlichting kan doormaken omdat de grondteksten van de islam geen ruimte geven voor verlichting en elke poging tot verlichting in de kiem zullen smoren.

  En als allerlaatste en allerbelangrijkste boodschap vertellen dat de gematigde moslims (als ze er al zijn) helemaal niet toe doen.

  Like

  • Rinus zegt:

   Nu vergeet je nog de sexuele uitbuiting van geiten te vermelden

   Geliked door 1 persoon

   • Beschouwer zegt:

    Hahaha en vergeet schapen niet. Bovendien zijn er nogal wat moslims (Afghanistan) die pedofiele homofielen zijn. Helaas zal het wel met een mierzoet politiek correct sausje worden overgoten. Men gaat als pedokerken natuurlijk niet het nest bevuilen van andere geloven met veel machtige pedofielen (zoals de islam).

    Like

 6. Driek zegt:

  Maar die Derek Holloway is iemand die toch onderlegd dient te zijn op het gebied van religies, maar volgens mij heeft de man de koran niet gelezen, want je kunt je kind die verschrikkelijke Soera’s in de koran, waarin staat over Joden en christenen die vermoord moeten worden, toch niet aandoen? Dat kind wordt daar echt geen beter mens van. Het wordt met die islam met den dag gekker. Die hele verrotte ideologie moet worden verboden. Maar ja, dat zal nooit en te nimmer gebeuren.

  Like

 7. benkok zegt:

  Prima, verplicht les over de islam; na 10 lessen weet elke scholier, hoe kwalijk, duivels, verrot de islam is, staat immers gewoon in koran en hadith.
  Scriptie maken over de ideale moslim, de nepporfeet Mohammed , moordenaar, polygamist, pedofiel, verkrachter.
  Genoeg cartoons op internet beschikbaar.
  Helaas zullen het leugenlessen over de islam als “religie van vrede” zijn, Anlicaanse kerk als onderdeel van de NWO, waar leiders hun ziel aan de duivel (koranallah) hebben verkocht.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Dit artikel staat met een link op het Twitter account van Geert. Toch goed als alle mensen dit een kunnen lezen.
  http://cult.tpo.nl/2017/04/17/interview-sharul-immigrant-vs-westen-is-naief-islam/

  Like

 9. Mirjam zegt:

  Bindende leestip: tekst uit 2002 die u verplicht moet lezen op sterfdag van Pim Fortuyn
  ‘De conclusie moet zijn: Het is in Nederland gevaarlijk om te zeggen wat je denkt’

  http://politiek.tpo.nl/2017/05/06/bindende-leestip-tekst-2002-verplicht-moet-lezen-op-sterfdag-pim-fortuyn/

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Daarom ga ik van nu af aan elke dag de leuke columns lezen op geenstijl en niet af en toe zoals tot nu toe. Lekker puh Roxanne truthoofd huichelberger of zo met die GROTE social justice warrior BRIL op. ZO VAN IK HEB EEN BRIL !!! Morgen treden alle BRIL SOCIAL JUSTICE WARRIORS AAN om weer te gaan mekkeren. Komen die weer bij Pauw mauwen……….

   Like

 10. joga zegt:

  De christenen willen nu eenmaal op grote schaal zelfmoord plegen en dat is in alle landen gaande , mede onder leiding van een helemaal op hol geslagen linkse paus, die ook liever in Allah gelooft.

  Geliked door 1 persoon

 11. Theresa Geissler zegt:

  Alweer zo’n landverraderlijke policor-idioot! Zet z’n naam maar op de lijst, onder die van onder meer zijn Duitse collega’s en die seniele Argentijn in Rome! Gaat lekker zo.
  “Om de islam te kunnen bestrijden moet je christen zijn!” Ja, ja……..

  Geliked door 1 persoon

 12. Henri zegt:

  En, worden tijdens de koranlessen ook op objectieve wijze over andere geloofsrichtingen dan islam gedoceerd? Ammenooitnie!

  De vraag dringt zich dus op waarom wij, christenen, begrip moeten opbrengen voor die onverdraagzame religie, die islam is? Moeten wij die achterlijkheid omhelzen?

  Balen Holloway en de Church of England van de dalende bezoekcijfers aan hun godsdienstlessen (en aan hun kerken)?

  En als het vrijblijvende bezoek aan deze lessen terug loopt, moet er dit maar VERPLICHT worden, zoals alles in islam verplicht is? Wat een krampachtig vertoon van onmacht is dit. Beter zou het zijn de presentatie van de anglicaanse kerk zodanig te verbeteren, dat men geïnteresseerd wordt en uit eigen beweging naar de kerk komt. Maar dat is een zee te hoog, vrees ik.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Dan moet deze eis ook voor moslims gelden, die hun kinderen nu beslist niet naar een kerk zullen sturen.
  Verplicht hen dat hun kinderen ook alles over het christendom moeten leren, zodat van de kant van de islam ‘geen haat’ ontstaat richting andere religies….

  (….Die haat is al levensgroot aanwezig. Kinderen krijgen het met de paplepel ingegoten dat christenen ‘honden’ zijn, die je niet hoeft te respecteren…..!)

  Wat een achterlijkheid is dit toch weer. We MOETEN en ZULLEN de islam accepteren, of we willen of niet.
  We hoeven ons niet meer af te vragen wat hier achter steekt. Daar weet iedereen wel het nodige van. Het is gewoon een onderdeel van de NWO.

  Geliked door 1 persoon

 14. Dit speelt hier ook al jaren. De Nederlandse kindertjes worden onder toeziend oog van enthousiaste GroenLinkse juffen zelfs geleerd om met het hoofd naar Mekka islamitisch te bidden.
  https://gerard1945.wordpress.com/2016/12/27/indoctrinatie/

  Like

 15. alweer een kerk die de schade en de kosten van de irrationele massa-immigratie weigert kenbaar te maken ; het lijken wel Nederlandse hoogleraren!

  Like

 16. Edjan zegt:

  Nou ja, sinds (ook bij mij) begint door te dringen hoezeer het CBS (Centraal Bureau voor Superleugens) gelogen heeft: dat er dus geen 550.000 mohammedanen in Nederland zijn maar eerder 1,7 tot 2 miljoen; nu wordt het toch langzamerhand duidelijk: over 10, maximaal 20 jaar begint Europa land voor land over te gaan tot de islam. Tegen 2045 – 2050 is dat geheel voltooid.

  Dus is het logisch om onze kinderen alvast aan de islam te wennen. En bovendien: 85% van de Nederlanders vindt het okay.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Edjan

   Totdat deze Nederlanders tot de conclusie komen dat ze altijd een heel andere gedachte van de islam hadden.
   Maar dan is het te laat. Ik heb nog nooit gehoord dat een land waar de islam ‘regeerde’ terugkeerde naar bijvoorbeeld het christendom.
   Andersom wel, mede door bloedige oorlogen en andere manieren van veroveringen.

   Het ‘christelijke Europa’ houdt op te bestaan.
   En dat laten ‘wij’ gebeuren…..!

   Intens triest!!

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Aan de andere kant….hoe slimmer mensen worden, hoe minder ze die waanzin als zoete koek willen slikken.
   De kinderen worden hier onderwezen en zullen niet meer achterlijk gehouden willen worden. Misschien lost die religie wel langzamerhand op in het niets…
   Laatst heb ik bijv een filmpje gezien van Son of hamas, ook wel the Green Prince genoemd, die verwacht dat de islam binnenkort vanzelf zal ophouden te bestaan. Ik hoop van harte dat hij gelijk heeft.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Vanzelf gebeurt nooit iets.
    Het spijt mij werkelijk.
    Was het maar waar.
    Ik heb zoveel plannen om rijk te worden, het moet wel vanzelf gebeuren, want zelf kan ik het niet.
    Maar nee, dat werkt niet.
    De islam zou vanzelf ophouden te bestaan…
    En inderdaad daar geloof ik wèl in.
    Het is namelijk zo dat de islam zichzelf zal vernietigen.
    Hoe?
    Dat ligt voor de hand.
    ’n Ideologie die uitsluitend door geweld kan blijven bestaan moet ’n keer ophouden te bestaan simpelweg omdat er geen geweld meer hoeft te worden gebruikt om te bekeren, dus dan moet men andere wegen zoeken om geweld te gebruiken.
    Met als resultaat dat er daardoor straks geen noemenswaardige aantallen moslims overblijven.

    Like

 17. anna zegt:

  de Kerk van Engeland verbiedt ……….. zo ging het altijd al ….

  Like

  • anna zegt:

   vandaag in de Telegraaf: Charly flapoor gaat niet naar Israël omdat de banden met Saoudi Arabië, Qatar en Jordanië belangrijk zijn, net als de Oranjes ….

   Like

 18. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 19. Claudia M. zegt:

  Q; “Het recht om het kind bij godsdienstonderwijs weg te houden, geeft ruggensteun aan diegenen die de wet overtreden en proberen religieuze haat aan te wakkeren.”

  Dat is helemaal de limit! Wie wakkert hier nu wat aan?! Ik haat helemaal niets, geen mens, geen dier; niks! Het zijn die verdomde geloven die al eeuwen lang niet anders doen en dan zou de kerk mij gaan vertellen wat mijn kinderen qua geloof wel of niet zouden moeten leren? Ik dacht het even niet! Opgesodemieterd met al jullie waanbeelden! Dat is wat ik mijn kinderen bij zou brengen en dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag.

  Trouwens wat ze er op school in zouden trachten te pompen, pompte ik er ook zo weer uit!

  Geliked door 1 persoon

 20. Het lijkt wel of we op een andere planeet te recht zijn gekomen, het lijkt hier hoe langer hoe meer wereld vreemder te worden.

  Like

 21. abouneenee zegt:

  De kerk probeert slechts momentum van de islam te kapen. Daarmee wil de kerk de aandacht verschuiven van seksschandalen naar ‘iets’ anders.

  Like

 22. fransdewit zegt:

  Daar heb je die kerk druk weer, daarom hebben ze in het verleden en misschien nu ook nog, zoveel kinderen kunnen misbruiken. En nu ook nog laten verplichten lessen over de islam te laten volgen. Stop eens met de kerk en de geloven op nummer 1 te zetten. Er behoort nog steeds een eigen vrijheid van keuzes te blijven

  Geliked door 2 people

 23. Benesha zegt:

  Als het niet door een takiya imam wordt gegeven en zaken belicht als het wereldwijde kalifaat, sharia, terreur jihad, verovering, verplichte haat tegen en moord op ongelovigen en andere eye openers… Dan heb ik er geen probleem mee. Maar iets zegt mij dat bovenstaande aspecten nooit aan bod zouden komen. Islam is a religion of peace…yeah right… Peace als de hele wereld onderworpen is, ik een baard en soepjurk draag en mijn vrouw en dochters tot vreemde pinguïns zijn gemuteerd.

  Like

 24. Williaan zegt:

  Het christendom zal en moet vernietigd worden, de vele domme christenen doen er vrolijk aan mee Wat staat de niet religieuze te wachten; Bij hen gaat de kop eraf. Is dat wat ons te wachten staat?

  Like

  • BertG. zegt:

   Had jij dan gedacht dat ze gelovigen zouden sparen.
   Ook jouw kop gaat rollen als het zo ver is, en daar doet jouw godje niets aan af.
   Wederom hoeft er niemand op hulp te rekenen van bovenaf, zo als al 2 eeuwen lang.
   Maar gooi er vanavond nog een paar extra gebedjes tegenaan, wie weet helpt het.

   Like

 25. koddebeier zegt:

  Dat soort kerkleiders moet je per direct ophangen !

  Like

 26. Leo Schotman zegt:

  Wat zeker ook moet gebeuren is dat op Mohammedaanse scholen en Islam Moskeeën “objectieve?” godsdienstles gegeven moet worden over de inhoud en doelstelling van andere religies.

  Zoals historicus Toinbee schrijft is iedere beschaving uiteindelijk gedoemd om ten onder te gaan. Wat oa met de Egyptische, Griekse en Romeinse beschaving heeft plaatsgevonden, door onderlinge verdeeldheid en vooral door een rottingsproces van binnenuit!

  De ondergang van het Atlantisch bondgenootschap en de blanke Westerse samenleving is in volle gang en het rottingsproces van BINNENUIT is in een sluipend ver gevorderd stadium. De democratie is failliet en het bestuur crimineel onbetrouwbaar.

  Bovendien komt het gevaar niet alleen vanuit landen BUITEN het Europees bondgenootschap, maar hebben onze zwakke en corrupte leiders het gevaar van de Islam, met het paard van Troje, incl vele sluipwespen in de vorige eeuw veel eerder binnen gehaald!

  Ik zeg het hier nogmaals het grote gevaar komt dan ook niet van buitenaf, maar van onze eigen politici en onze leiders. Toynbee: “de geschiedenis zal zich herhalen” De situatie van nu lijkt verdacht veel op die van de eind jaren 30 van het houten geweertje en de opkomst van het Nazi-regiem met de “vredesbesprekingen” in München van Chamberlain (GB) en Daladier (Fr) die het Westen aan Hitler hebben verkocht, waarna WO-2 is uitgebroken.

  Wijlen Pim Fortuin, Geert Wilders, Marie le Pen, Orban en de leiders in GB, die met de Brexit het zinkend schip Europa op tijd hebben verlaten: staan voor een stop van de islamisering van Europa!

  Leo Schotman

  Like

 27. Pietersen zegt:

  Hopelijk maakt May korte metten met deze staatskerk dictatuur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s