Macron wint van Le Pen

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

Alle hoop dat Marine Le Pen de tweede verkiezingsronde in Frankrijk misschien toch nog voor zich kon beslissen, is de bodem ingeslagen. Emmanuel Macron, kandidaat van de beweging “En Marche”, wordt definitief de nieuwe president van Frankrijk. De 39-jarige won volgens de prognoses de tweede ronde overtuigend met ongeveer 65% van de stemmen tegen de kandidate van het Front National, Marine Le Pen. Macron is voorstander van de EU en streeft naar nauwe samenwerking met Merkel-Duitsland. Zowel Macron als Le Pen kunnen tot nu toe niet steunen op een sterke fractie in het parlement. De volgende verkiezingen voor het parlement vinden in juli plaats.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

61 reacties op Macron wint van Le Pen

 1. Republikein zegt:

  Ze zeggen het, is het heus?

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  R.I.P. oftewel Rest in Pieces…, Frankrijk.

  Like

 3. Steven zegt:

  Wie had anders verwacht…
  Of alle Fransen lijden aan het zelfvernietigingssyndroom ..of er is zoals meestal weer geknoeid met de uitslagen of door beïnvloeding..
  Maar ja…BYE BYE Frankrijk..op naar terreur en oorlog!!

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Dan heeft Frankrijk verloren.
  Meer islam = meer aanslagen. Zo ook wat meer dobbernegerts en meer EU betreft. De Fransen hadden een kans om op democratische wijze het roer om te gooien en ze hebben de kans laten liggen. Losers.

  Geliked door 2 people

  • Ja, afgelopen uit. Dit geldt ook voor de Moffen en wij zijn met die #dobberkamerlieden ook zwaar de lul. Ik ga een roeibootje ritselen, blikken bruine bonen en Smac inslaan en dan op weg naar Groenland. Doei! [Wordt je daar wel gered en krijg je een verblijfsvergunning en een oetkierieng als je je daar aan laat spoelen?][paspoort opeet]

   Like

  • IkBenHet zegt:

   Nét zulke “losers” als de Nederlanders dus!?
   Oók zij lieten “de kans” liggen!!

   Like

 5. Bas zegt:

  Verschrikkelijk. De uitlevering en uitverkoop van Frankrijk aan de EU gaat gewoon door.

  Like

 6. Mary zegt:

  De Fransen kiezen voor een ramp en een ramp zal het worden voor heel Frankrijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   De Fransen hebben niet gekozen, dat is voor hen gedaan.
   Want het gaat er niet om op wie men stemt, MAAR WIE DE STEMMEN TELT!!!
   De mensen zijn daar net zo verneuqt als in NL een paar maanden geleden.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Drs.P., dat krijg je er toch niet meer bij sommige oudjes.
    Die hebben zo’n heilig ontzag voor wat betreft de eerlijkheid van elke regering, dat ze weigeren te geloven dat er gesjoemeld is.
    Sommige zijn nog opgevoed met de gedachte dat je van de stoep afstapt als er een burgemeester of minister op zou lopen, en deze ten alle tijden begroet.

    Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Je snapt de kiezers niet, die dát soort kandidaten nog steeds aan de overwinning helpen, noch die in Frankrijk, noch die híer of elders.
  Willen ze, in het kader van “weg met ons”, zó graag naar de verdommenis, of hoe zit dat?!

  Geliked door 3 people

  • Marlies zegt:

   Die gehackte informatie van Macron bevat o.a. zijn plan voor de islamisering van Frankrijk. The Rebel Media op youtube, echtheid emails bevestigd door Wikileaks.
   Ik begrijp er ook niets meer van, Theresa. Rutte wordt herkozen en straks Adolfa.
   Is er nog een sprankje hoop? Ik betwijfel het. Het geheel geeft mij een bijzonder unheimisch gevoel.

   Like

  • elisah zegt:

   Minder dan een kwart van de stemmers was voor Macron, er is gewoon veel tegen le Pen gestemd. De mensen zijn flink bang gemaakt, vandaar.

   Geliked door 2 people

   • Marlies zegt:

    Het is ook schadelijk om je voor Le Pen te uiten i.v.m. werk. Je ziet dat hier ook met PVV’ers en in Duitsland met aanhangers van AfD. Ik las een bericht van een respectabele verslaggever, die een nieuwe huisarts nodig had. Hij had zich positief uitgelaten over AfD in social media; de huisarts weigerde hem als nieuwe patiënt om die reden. Het NWO kartel doet zijn werk zorgvuldig.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @elisah
    4 miljoen blanco stemmers.
    En een aanzienlijk aantal stemmen op Macron waren bepaald niet van harte.
    Deze mensen kozen in gedachten vooral voor zgn. ”zekerheid”, ”stabiliteit” en ”continuiteit” en waren wars van ”experimenten” En dat is inderdaad een stemmen vanuit door de gevestigde media aangewakkerde angst. Zij stemden niet met hun hart, maar met hun bankrekening/hypotheek/baan in het achterhoofd.
    Wat zij nu krijgen is meer van hetzelfde, minus het beetje sociale zekerheid dat men nog onder Hollande en de PS had. Want Macron is door en door neo-liberaal en een getrouwe uitvoerder en zetbaas van de EU-globalisten. Hij gaar Frankrijk ”hervormen”, d.w.z. aanpassen aan het door de EU-globalisten (Schauble, Dijsselbloem) gewenste Duits-Nederlandse sociaal-economische CDU-VVD model. Om dat beleid aan het Franse volk te kunnen verkopen zullen Macron c.s. het zich niet kunnen veroorloven om de islam openlijk te gaan pamperen, of de moslim-immigratie nog verder te bevorderen.
    Want dat is en blijft in Frankrijk een steen des aanstoots en een rots der ergernis., waarop Hollande, en ook Sarkozy, zijn doodgelopen.

    Kortom, het wordt koorddansen voor Macron, waarbij hij constant overeind moet worden gehouden door de EU. Dat laatste gaat heel veel geld kosten. En je mag raden wie dat moeten ophoesten; de Duitse,Nederlandse,Belgische, Deense, Noorse, Finse en Oostenrijkse belastingbetalers, want de Britten hebben voor die transito-unie gepast. En de rest is er economisch niet toe in staat.

    Dat is allemaal bepaald geen garantie voor de door deze Macron-stemmers gewenste zekerheid, continuiteit en stabiliteit. Niet op economisch gebied en al helemaal niet op sociologisch gebied. De enige garantie is een nog verdere uitbouw van de Duitse dominantie binnen de EU, waar het Duitse bedrijfsleven en bankwezen, middels Merkel c.s., grotendeels de agenda bepaalt. En Frankrijk, als feitelijke en zoveelste vazalstaat van de BRD, nog meer de tweede viool zal moeten spelen.

    Like

 8. T.Troubadour zegt:

  Verder naar de afgrond,onze oost-eupose vrienden zullen de ijzers uit het vuur moeten halen.

  Like

  • Bas zegt:

   Het is te hopen dat ze de ijzers daadwerkelijk uit het vuur willen halen door ons te bevrijden van het juk van de EU alsook te helpen met het puinruimen van de ontstane ellende. .

   Like

 9. rightie zegt:

  Gecondoleerd, Frankrijk. En wat nu?

  Like

 10. Joannes den Hollander zegt:

  Helaas, het is niet anders. Wederom een linkse lamlul als opperhoofd. De grote Europese exodus wordt dus nog een tijdje uitgesteld. Klaarblijkelijk hebben veel linkse autochtonen nog geld genoeg en maken ze zich nog nergens zorgen over. Hopelijk komt daar snel verandering in als de uitkeringspotten leeg raken aan al dat buitenlandse spul. Een tijdje onder een brug slapen en niet meer dagelijks een warme hap doet de slapende linkse misschien ontwaken. Vermits het dan al niet te laat is.

  Like

 11. Heer M zegt:

  Frankarm

  Geliked door 1 persoon

 12. ruben zegt:

  Macron gewonnen, Franse volk en Europees volk wederom verloren. Is niet anders.

  Geliked door 1 persoon

 13. Taljaard zegt:

  Had niet anders verwacht.
  Maar….. verwachtte afgelopen november ook dat Clinton zou winnen, dus had nog hoop, die echter nu ijdel is gebleken.
  Al met al slecht nieuws voor Europa, voor Frankrijk en ook voor ons, want de kans op een (relatief) vreedzame oplossing van het steeds groter wordende islam-probleem is nu aanzienlijk kleiner geworden.

  Geliked door 3 people

 14. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  eigenlijk precies hetzelfde als hier in nederland, daar werd ook WEER voor de dievenbende vvd gekozen.
  ik heb wel eens het gevoel of ik in een ander universum leef dan het gros van nedrland/euopa.
  .
  of !!!! er wordt zwaar gefraudeerd met stemmen tellen ( en dat is mijn sterkste vermoeden).

  Geliked door 3 people

 15. hans zegt:

  Echt fraude!! Vlak het niet uit, of ik hoor alleen maar mensen reageren zonder dit te benoemen.
  Weet zeker dat de meerderheid niet voor hem heeft gekozen.
  socialistisch marxistisch tuig en andere debielen hebben al jaren geen meerderheid, daarom halen ze die tering-moslims binnen.

  Like

 16. Geronimo zegt:

  De corrupte media beslissen wie wint. Diens brood men eet, diens woord men nu eenmaal spreekt, is al langer een politiek feit. Macron wist en weet dat maar al te goed. Morgen is er op TF1 een programma aan hem gewijd. De titel ervan ben ik kwijt. Het staat niet in de programmatie, maar het werd vanavond op deze zender (met nu niets anders dan vrolijke en lachende gezichten) aangekondigd. Een kort uittreksel werd opgediend, en dat was meteen duidelijk. Daarin zag je Micron, pardon Macron, aan een tafel zitten met een aantal medewerkers, waaronder zijn vroegere lerares, nu zijn vrouw, en hij drukte het gezelschap vooral op het hart uiterst voorzichtig om te gaan met journalisten, kwestie van ze niet tegen je in het harnas te jagen, want, zo drukte hij er nogmaals op, de buit is nog niet binnen.

  En voor het overige, fraude? Waarschijnlijk, want een regime, Frans en Europees, in het nauw maakt gekke sprongen. Maar het valt moeilijk te bewijzen. Een video ter zake gevonden op YouTube, in eerste instantie moeilijk te begrijpen, met titel:

  “Présidentielles 2017 : Triche évidente”

  Ik vermoed dat die man wil aantonen hoe gemakkelijk het is om met het systeem al van op voorhand te foefelen. Voor zover ik het goed beoordeel, er moeten uiteraard kiesbrieven opgemaakt worden voor zoveel als er kiesgerechtigden zijn in Frankrijk. Aangezien er geen kiesplicht is, blijven er dus altijd een aantal exemplaren van over vanwege de thuisblijvers. Blijkbaar gaat het hier om een overtal aan dergelijke niet gebruikte kiesbrieven, alle mooi verpakt in een rondom volledig gesloten plastiek zakje. De man maakt dus een aantal keren zo’n plastieken zakje uit de hoop met de hand open. Binnenin, naast een of ander inlichtingenfolder, zitten telkens twee kiesbrieven, met op het ene de naam van Macron, op het andere de naam Le Pen. De man haalt telkens de twee stembriefjes eruit. In twee gevallen vindt hij het stembriefje op naam van MLP bovenaan ingescheurd, ongeveer anderhalve centimeter, eigenaardig genoeg telkens omzeggens op dezelfde plaats en van een zelfde lengte.

  Nu is zo’n briefje als dit door een argeloze kiezer in zijn kiesomslag wordt gestopt, naar verluidt ongeldig wegens het scheurtje. Zoveel stemmen als er op voorhand ongeldig werden gemaakt, gaan bijgevolg telkens voor MLP verloren.

  Wie de man is die dit uitlegt, blijkt uit niets, ook zijn gezicht is niet te zien, enkel zijn ene hand en zijn stem zijn van de partij.

  Het moet dus niet moeilijk voor Macron-liefhebbers, om ook nog eens achteraf, bij het tellen van de stemmen, stembriefjes van MLP in het geniep vlug een klein scheurtje te geven om het zo in de pot ‘ongeldige stemmen’ te kunnen kieperen. Lijkt me in elk geval een heel bizar systeem, een beetje lijkend op dat van sommige derde wereld landen, waar ook dictators de dans leiden. Benieuwd of daar de volgende dagen nog zal over gesproken worden, omdat een van de reageerders op deze video in zijn commentaar alludeerde dat er al een klacht was ingediend.

  Geliked door 2 people

 17. Perfide Albion zegt:

  Het Franse volk moet de komende vijf jaren niet janken als het op de boulevard van Nice opnieuw “verrijk”t wordt met islam… Het Franse volk moet niet zeuren als het op de terrassen van Parijs wederom te maken krijgen met een rondje islamitisch dood en verderf…

  De Fransen die op Macron hebben gestemd zijn het woord Fransman niet waard. Die walgelijke EU-ers zijn een belediging voor Frankrijk en alles waar Frankrijk voor staat.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Van fraude volgens deze 2 filmpjes geloof ik niets.
   Bij het eerste is volgens mij gewoon bij een particulier thuis die de papieren ontvangt.
   D.w.z de pamfletten van de 2 overgebleven partijen, t.w. “En March” en FN.
   Bij andere verkiezingen waarbij meerdere partijen meedoen, krijg je een veel dikkere enveloppe met alle “Campagne-pamfletten” van de partijen.
   De verkiezings-briefjes, de 2 tamelijk kleine papiertjes met op de een Macron en de andere Marine le Pen, zaten ook in die thuisgestuurde enveloppen.
   MAAR, dezelfde papiertjes liggen ook op stembureau.
   Dus als het thuisbezorgde beschadigd is, pak je op stembureau een heel exemplaar en doe die van je keuze in het enveloppje.
   Die envelopjes zijn trouwens tamelijk klein, niet zoals op 2e filmpje is te zien.
   je mag maar één envelopje in de doorzichtige stembus doen, waarom heen de bureau/kies-mensen[ van de verschillende partijen ] omheen zitten.
   Als de envelopjes worden geopend zien die mensen van diverse plumage=partijen dat ook en van elkaar mocht er één een scheurtje in geven.
   ZE KUNNEN ELKAAR DUS CONTROLEREN.
   Bij de tweede film lijkt het alsof de kiezer EXPRESS heeft aan-willen-geven een ongeldige stem uit-te-brengen.
   1 ) 2 stembriefjes in de enveloppe.
   2 ) ook de Campagne-pamfletten erbij’
   3 ) een scheurtje of met potlood iets erop hebben gezet.
   etc, etc.
   Alleen envelopjes met één enkel ONBESCHADIGD wit stem papiertje erin is geldig…………

   Like

   • elisah zegt:

    De vraag is natuurlijk of iedere Franse stemmer ook wel weet dat beschadigde stembriefjes ongeldig zijn. Het is een klein detail en snel over het hoofd te zien.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Als je dat als [soms] mee-mogende=stemmer weet, moet je toch aannemen dat de Fransen het ook weten……….

    Like

 18. Japio zegt:

  Uitermate triest voor Frankrijk maar zeker ook voor Europa. De NWO agenda wordt verder uitgerold en de islamisering is een feit.

  Like

 19. delamontagne zegt:

  De autochtone Fransman/vrouw:
  *****************
  Het videootje laat goed zien hoe het nieuwe referentie-kader te interpreteren.
  Nu niet langer Fransman/vrouw, niet nationalistisch noch patriotisch.
  Maar vanaf nu ben je gewoon een “BLANKE” man of vrouw.
  OVERWINNING VOOR MACRON:
  De “Immigrés vieren feest.
  WE HOEVEN NIET WEG………………..!
  https://vid.me/vnGn

  Geliked door 1 persoon

 20. delamontagne zegt:

  Macron = de volger van Hollande, die de meeste Fransen WEG wilden hebben.

  Geliked door 1 persoon

 21. delamontagne zegt:

  Het “volk”heeft gekozen, en maar blaten en mekeren.

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  Geloof me, mensen, er is geen ontkomen meer aan de vervloeking van armoede, terreur en troosteloze ellende, veroorzaakt door de mohammedanen die razendsnel zullen worden geïmporteerd door onze grootste vijanden: de Anne Fleurs van Europa, die ‘onze’ leiders ‘kiezen’ (al dan niet middels fraude) en in het zadel houden.
  Wij realisten zullen nóg meer gedemoniseerd, vervloekt en geterroriseerd worden door ‘onze’ verraderlijke ‘landgenoten’.
  De rood-groenen die ik ken, gaan fluitend door het leven. Ze hebben het duidelijk prima naar hun zin, gaan volop uit, genieten duidelijk van het leven en hebben kennelijk nog geld genoeg. Daarom zal ook een grote mohammedaanse BOEMMM in Nederland niets veranderen.
  Ik blijf zeggen dat alles een demonisch vooropgezet plan is van de duivel (‘allah’ = satan) die in zijn grote haat tegen echte christenen alles op alles zet om zijn zin te krijgen. Zijn laatste poging, zijn laatste smerige haatstreek. De wereld zoals deze nu is, is doodziek omdat satan momenteel ‘heerser van de wereld’ is. Dat is toch aan alles te merken? Hij heeft op het laatste moment zijn trekpop voor Frankrijk tevoorschijn getoverd. Wie had er nu eerder van deze gevaarlijke gek gehoord? Wie een betere verklaring heeft, mag het zeggen.

  Nou, veel plezier ermee, hè, Frankrijk? Nog even en heel het land staat letterlijk in de fik terwijl de koppen overal zullen worden afgezaagd.

  Respect voor onze webmaster die tot zijn laatste snik tegengas blijft geven en die ons hier de gelegenheid geeft om stoom af te blazen.

  Like

  • elisah zegt:

   Helemaal mee eens!

   Like

  • BertG. zegt:

   Mensen die overal menen de duivel in te herkennen, zijn net zo gestoord als jehova’s.
   Het zijn mensen die hier in handelen en dit tot uitvoer brengen, ook wel NWO genoemd.
   Geen onzichtbare denkbeeldig wezentje uit een zelf bedachte hel.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 8 mei 2017 om 12:47

    Die NWO-schoften worden allemaal aangestuurd door de duivel, door het slechte, door het pure kwaad. of hoe je het ook wilt noemen.
    Het oord “hel” is inderdaad bedacht door de papen, maar het pure kwaad bestaat gewoon. Ik heb dat aan den lijve ondervonden en het is doodeng.

    En houd er eens mee op om mensen die aan dezelfde kant staan als jij, “gestoord” te noemen. Je bent iets te vaak bezig met het aan anderen opdringen van JOUW zienswijze. Wat dat betreft ben je te vergelijken met mensen als “scheermes”.

    Like

   • BertG. zegt:

    Er zijn mensen die op een beestachtige manier kwaadaardig zijn, dat klopt.
    Ik noem dat meer een geboorteafwijking, ergens is er iets goed gegaan in in die bovenkamers.
    En deze mensen hebben echt geen contract met de duivel getekend.
    Zo zitten sommige gewoon in elkaar.

    Like

  • Marlies zegt:

   Volledig eens met uw visie m.b.t. onze webmaster, Diep respect voor hem.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 10.45. uur. U heeft volkomen gelijk.

   Like

  • Harry zegt:

   @ Tistochwat .

   En als er nou geen duivel bestaat , wie krijgt dan de schuld ?
   Denk dat die duvel ook een zelfverzonnen fenomeen is , net als god zelf , maar dan om alles wat negatief is in zijn schoenen te kunnen schuiven .
   Zo blijft god verschoond van alle onheil .
   Een soort stroman , zeg maar . Of katvanger .
   Dat zit best slim in elkaar , als je er in gelooft .
   In de criminaliteit werkt dat prima tenslotte .

   Een beetje doorzichtig voor de gemiddelde atheïst .

   En dan , wat die opmerking aan Bert’s adres betreft , als ik me daar even mee mag bemoeien , niemand propageert hier dat iedereen atheïst moet worden , omgekeerd blijft het vrome koor hun visie wel pluggen .
   Er gaat haast geen dag voorbij of er kan er een , of meerderen ,
   de drang niet onderdrukken om te gaan lobbyen voor een of andere god .
   Oftewel de katholieke , die deugt dan weer voor geen meter voor de protestanten , want die hebben de enige wáre god , die worden weer verketterd door de refo’s , want die zijn de enige die het bij het rechte eind hebben , etc , etc .

   Kan dat nou niet een jaartje achter de voordeur blijven ?
   Wat heeft dat nou met het gevaar van de islam te maken ?
   Stop toch met dat gedram en concentreer je op de problemen !

   Like

   • BertG. zegt:

    Goed bedacht, door de duivel er bij te slepen blijft die god overal buiten.
    Dus alle ellende is dan nooit zijn schuld maar van de duivel.
    Het zou toch wat wezen, als blijkt dat die god toch overal achter blijkt te zitten, achter alle ellende hier.
    Hij heeft immers alles gecreëerd, dus ook het kwaad.
    Dat zou dan helemaal onverteerbaar zijn voor al die zieltjes.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 8 mei 2017 om 20:54

    Stop toch met dat gedram en concentreer je op de problemen

    Ik doe niet anders, Har’, maar dat lost óók al niks op!

    Like

 23. Freija zegt:

  Ik begrijp dat hij met 66,6% van de stemmen gewonnen heeft. Lucifer houdt hof in Parijs.

  Geliked door 2 people

 24. Anneke zegt:

  Verkiezingsfraude is al decennia/- eeuwen actief. De burger wordt feitelijk van de domme gehouden en staat al tijden met de rug tegen de (politieke) muur. Er wordt nooit naar de burger en de conditie van de samenleving gekeken. “Die doen er niet toe…..”. Totdat het gehele ‘gemetselde kunstwerk’ in elkaar stort. We staan niet ver van deze fase…..De instorting is eigenlijk al enige tijd gaande, vrij onopvallend nog voor de gehersenspoelde domme massa. De reservepotten raken leeg, hun bodem is meer en meer zichtbaar….
  Het valt mij wel op dat ‘meer ogen realistischer’ zijn gaan zien. Meer en meer autochtonen met maatschappelijke zorgen, deze mensen ontwaken en gaan beseffen hoe krom de samenleving is ‘gegroeid’. Hoe politici en zakenmensen zijn gespecialiseerd in bedrog. “Totdat men zichzelf in de vingers snijd”. Velen hebben dit al gedaan, wat de (gehypnotiseerde} massa niet op is gevallen….TRIEST om ons land en continent zo te moeten zien afsterven….

  Like

 25. Republikein zegt:

  Het orakel liet ook een natte wind.
  “Frexit? Nexit? Read my lips: it will not happen”
  Echt jammer dat dit grobbekuiken minder in beeld komt, altijd lachen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s