Onderzoek documenteert de instellingen van islamitische samenlevingen: verouderde rolpatronen, geweld, ongelijkheid

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Caïro – Dat wordt moeilijk met de integratie: uit een actueel onderzoek blijkt nu dat moslims het heel moeilijk hebben met West-Europese waarden en vooral grote problemen hebben met gelijkberechtiging van de sekses.

Duits - Zuerst

Voor het onderzoek door wetenschappers rondom Mohammed Nacri werden in Egypte, Libanon, Marokko en de “Palestijnse autonome gebieden” bijna 10.000 mensen in de leeftijd van 18 tot 59 jaar geënquêteerd. De meerderheid van de mannen was daarbij voorstander van een serie traditionele en op de benadeling van vrouwen uitdraaiende instellingen. Daartoe behoort bijvoorbeeld dat de meerderheid van de mannen denkt dat vrouwen niet in staat zouden zijn om leidende functies over te nemen, niet buitenshuis zouden moeten werken en dat scholing en opleiding van jongens belangrijker zou zijn dan die van meisjes.

Ook bleek dat de mannen op bijna alle vragen minder “vooruitstrevende” respectievelijk westelijk liberale opvattingen hadden dan de vrouwen. In Egypte was bijvoorbeeld bijna 90% van de mannen het eens met de uitspraak dat “de man in het huishouden de laatste beslissingsbevoegdheid dient te hebben”. 59% van de vrouwen vindt dat echter ook.

Ook geweld tegen vrouwen speelt in het dagelijks leven nog altijd een grote rol, documenteert het onderzoek. Zo geeft tussen de 10% en 45% van de getrouwde mannen aan zijn vrouw al één of meerdere keren geslagen te hebben. In Egypte was meer dan 50% het eens met de opvatting dat “er momenten zijn, waarop de vrouw het verdient geslagen te worden”.

Bij de vrouwen speelde de leeftijd met betrekking tot de instelling over rolpatronen een wezenlijk rol. Jongere vrouwen vertegenwoordigden “meer vooruitstrevende” standpunten dan oudere.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Moslims, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Onderzoek documenteert de instellingen van islamitische samenlevingen: verouderde rolpatronen, geweld, ongelijkheid

 1. H J zegt:

  Wijlen mijn schoonvader en ex schoonvader was een braaf katholiek.
  Thuis de boel tiranniseren en zondags braaf vooraan in de kerk. Er waren 6 dochters en 1 zoon.
  De dochters waren allen een soort van slaven in huis en de zoon ontsprong ‘vreemd’ genoeg iedere keer de dans. Op tijd binnen zijn voor 24:00 en braaf je salaris afgeven.
  En dat was ergens eind zestiger jaren, zeg maar 50 jaar geleden.
  In Nederland was het toen net zo achterlijk (een beter minder) als nu bij de moslimmannen.
  Alleen betwijfel ik of ze het over 50 jaar na nu ooit eens gaan begrijpen dat gelijkheid en vrijheid een mensenrecht is. Zucht…

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Als je die tijden niet hebt mee gemaakt, weet je niet hoe gelukkig je jezelf kunt prijzen, dat dat verleden tijd is.
   Dus verweer je met alle kracht tegen de islamisering van ons land en van Europa, deze soort vrouwen onderdrukking en mishandeling willen we nu echt niet terug.

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Dat klinkt me toch wel bekend in de oren….

   Like

  • Driek zegt:

   H J zegt: Thuis de boel tiranniseren en zondags braaf vooraan in de kerk. Er waren 6 dochters en 1 zoon. In Nederland was het toen net zo achterlijk (een beter minder) als nu bij de moslimmannen.

   Welnu, beste HJ, Nederland was toen niet achterlijk zoals U beweert, doch uw schoonvader was achterlijk. En niet zo’n beetje ook.

   Geliked door 1 persoon

 2. T.Troubadour zegt:

  Verrijking van onze cultuur???

  Like

 3. Republikein zegt:

  Dat speelt hier geen enkele rol met een vrouw als minister van oorlog, en we lachen besmuikt om flauwe grappen als” wat is er mis als een vrouw uit de keuken loopt, dan is de ketting te lang”.
  Iedereen komt uit een vrouw, dat dan weer wel, en soms gaan sommigen er in, de frequentie is niet tijd- of plaatsgerelateerd.
  Er was eens een maagd, pang!

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  In Egypte was meer dan 50% het eens met de opvatting dat “er momenten zijn, waarop de vrouw het verdient geslagen te worden”.

  Heb ik ook een keer opgemerkt tegen mijn vrouw, maar ze dreigde me meteen onder de ballen te schoppen als ik het zou wagen.

  Geliked door 1 persoon

 5. OMDAT ZIJ HIER NIET HOOOOOOOOOREN !!!!!. OPROTTEN MET DAT TUIG !!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry Kooistra zegt:

  Op die foto staat een man met vier vrouwen.
  Voor een oordeel heb je twee getuigen nodig. In de Sharia telt een vrouwelijk getuigenis als de helft van een mannelijk getuigenis. Dus voor twee volwaardige mannelijke getuigen heeft de Sharia vier vrouwen nodig om een oordeel te kunnen vellen. Deze man heeft zich volledig ingedekt tegen alle twijfel over zijn oprechte bedoelingen, want die vrouwen zullen altijd een positief getuigenis over hem afgeven. Alle vier.
  Het blijft een kwestie van wegen en overwegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s