Socialistische heilstaat IJburg en Pim Fortuyn

Screenshot_71

Pim Fortuyn´s herdenking in IJburg.

(Door: Xandra Lammers)

Toen ik in 2005 in IJburg kwam wonen, geloofde ik nog heilig in de mooie bedoelingen van de PvdA (Partij van de Arbeid). Ik dacht oprecht dat de PvdA het goede voorhad met de mensen. Pim Fortuyn, die in 2002 werd vermoord, vond ik bedreigend indertijd. Hij gooide alle heilige huisjes om, was niet politiek-correct. Hij verzette zich tegen de PvdA. Tegen de verzorgingsstaat. Dat laatste kwam hem duur te staan. Links sloeg terug. Marcel van Dam (PvdA) noemde Fortuyn een ‘minderwaardig mens’ en Thom de Graaff verwees naar de tijd van Anne Frank. De achterliggende boodschap was: Pim Fortuyn was gevaarlijk, een fascist.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, gezond realisme, Pim Fortuyn, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Socialistische heilstaat IJburg en Pim Fortuyn

 1. Cleo zegt:

  He,he, het licht ging eindelijk op. Beter laat dan nooit! Maar liever: hoe eerder, hoe beter.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Eerlijk verhaal van een vrouw die puur realistisch beschrijft hoe de PVDA Nederland totaal naar de ondergang heeft gesleept.
  Naïeve vrouw dat wel, maar goed, beter ten halve…
  De PVDA-leiders van de afgelopen decennia moeten voor het gerecht gesleept worden!

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Iedereen met ook maar een klein beetje normaal en goed werkende hersens had dit kunnen zien aankomen.
   Meer dan een beetje om je heen kijken en opletten, was er niet voor nodig.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Ze dachten dat je mensen kunt veranderen door het goede voorbeeld te geven en door naastenliefde te betonen. Die illusie ligt onderhand op het kerkhof.
    Het motto is nu “wie niet horen wil moet maar voelen”.

    Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Moskee IJburg heeft contact met radicale moslims

  Lammers wijdde er een blog aan op haar website, die gewijd is aan het reilen en zeilen op IJburg. GeenStijl pikte het op en besteedde er aandacht aan. Jeroen Willems, die in hetzelfde gebouw woont waarin Al-Fourkane gevestigd is, las het stuk van Lammers ook en bezocht eveneens de Facebookpagina van de moskee. Onder de vrienden van de moskee zag hij radicale types, onder wie de door inlichtingendiensten gevreesde imam Abdul-Jabbar van de Ven, die een inspiratiebron was voor terreurverdachte Jason W. van de Hofstadgroep.

  https://debrugkrant.nl/moskee-ijburg-heeft-contact-met-radicale-moslims/

  Natuurlijk herkent de geitenneuker zich hierin niet
  http://www.at5.nl/artikelen/166642/ijburgers-staan-verstelt-van-belgisch-tv-item-verschrikkelijk?_sp=e0a7f55d-f032-4533-9767-1d72bff95706.1494269280722

  Geliked door 1 persoon

 4. Doornroosje zegt:

  Ben nooit een PvdA fan geweest. Ze hadden iets wat me tegenstond. Kon er niet precies de hand op leggen. Toch waren we bevriend met een paar echtparen. Tot het minder, minder, minder van Wilders. Toen wist ik wat me tegenstond. Ik was opslag een racist, een nazi en meer van dat slag omdat ik het voor Wilders opnam. Weg vrienden. Was niet van plan om te denken zoals zij dachten. Het verhaal van Xandra, komt mij dan ook bekent voor.

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  IJburg is AF! Radicale moskee in bakfietsenclave

  Commentaren:
  ……
  Eind jaren ’60 begon Amsterdam met de bouw van de Bijlmermeer. Een prachtwijk voor Nederlandse gezinnen. Een paradijs voor de midden- en betere inkomens. Klaterende folders over licht, lucht, ruimte, kindvriendelijk autovrij groen en zingende nachtegalen.
  Toen de wijk af was en de eerste enthousiaste Nederlandse gezinnetjes zich er hadden gevestigd, kwam de zelfstandigheid van Suriname. En daarmee de complete volksverhuizing van de helft van dat land naar Nederland.

  Het linkse kabinet-Den Uyl zag dat het goed was, en dumpte die helft van de Surinaamse bevolking in de riante flats van de Bijlmermeer, waar velen voor het eerst van hun leven een toilet kregen te zien. Binnen de kortste keren was de hele Bijlmer één grote, gore puinzooi vol onbeschaafd junglevolk, junks en criminelen. Ik kan het weten: ik heb er 14 jaar tussen gewoond, voordat ik er wegvluchtte.
  Niet lang daarna volgde de rest van de Derde Wereld, totdat de laatste autochtone Nederlander de benen had genomen.

  Vervolgens kraakten sociologen en bestuurders hun hersens door zich af te vragen hoe het toch kwam dat het zo fout was gegaan met die wijk. En toen, ineens, hadden ze het: het was de schuld van de architecten! Het was de schuld van de ontwerpers! Van de planners!

  Honderden miljoenen werden er in die wijk gepompt, en er verbeterde niets. En weer vroeg de elite zich af hoe het toch kwam.

  Dat kwam omdat niemand de wérkelijke oorzaak van alle ellende durfde te benoemen: het soort volk dat daar massaal was gedumpt.

  Eind jaren ’90 werd begon Amsterdam met de bouw van IJburg. Een prachtwijk voor Nederlandse gezinnen. Een paradijs voor de midden- en betere inkomens. Klaterende folders over licht, lucht, ruimte, kindvriendelijk autovrij groen en zingende nachtegalen.
  Toen de wijk af was en de eerste enthousiaste Nederlandse gezinnetjes zich er hadden gevestigd, kwam de grootschalige sanering van Amsterdam-West. En daarmee een complete volksverhuizing van de Amsterdamse Gaza-strook naar IJburg. Binnen de kortste keren was heel Ijburg een naargeestige puinzooi vol onbeschaafd moslimvolk.

  Zó gaat Amsterdam te werk: eerst een prachtwijk bouwen vol mooie luchtspiegelingen, en als autochtone Nederlanders eenmaal hun goeie spaargeld hebben stukgegooid op een nieuwbouwhuis, wordt er massaal kudtvolk gedumpt in die wijk.

  De geschiedenis herhaalt zich.
  Ik ben benieuwd wanneer de architecten en de ontwerpers de schuld krijgen van de ellende.
  En wanneer vervolgens de vergeefse miljoenen in die wijk worden gepompt.
  Peter Emile | 27-08-14 | 21:24

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/ijburg_is_af_radicale_moskee_in_bakfietsenclave.html

  Geliked door 3 people

  • rightie zegt:

   Ik word er beroerd van. Ik woon in het buitenland maar had zo gehoopt ooit eens terug te keren naar mijn vaderland and kan mezelf volledig financieel bedruipen. Echter, mijn landje bestaat niet meer. Ik zie het zwaar in. Ik kan wel janken. Mijn Nederlandje is weg.

   Geliked door 1 persoon

  • Robby E. zegt:

   Het was al veel eerder dat de stroom van dit grafvolk richting IJburg begon Peter!
   Mijn vrouw en ik hadden ons ook ingeschreven voor een woning daar.
   Toen we een uitnodiging kregen om meerdere woningen te komen bezichtigen stonden we tot onze verbazing op plaats 50 ondanks dat we al 19 jaar ingeschreven stonden bij woningnet of hoe dat toen heette!
   Onze verbazing werd nog groter toen we zagen wat er nog meer op de bezichtiging was afgekomen, jonge gezinnen met mannen met van die grote snorren, vrouwen met koplappen en hele hordes van die ongezeglijke kutkinderen! en die stonden allemaal hoger op de lijst dan wij!
   Die snorren en koplappen waren dan zeker al ingeschreven voor hun geboorte, een andere verklaring had ik niet!
   We hebben toen al IJburg voorgoed uit onze kop gezet, want die kudde islamvolk beloofde niet veel goeds!
   En dan praat ik toch gauw over een jaar of 20 terug!

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    En IJburg is nog lang niet af.
    Eerst moet heel IJburg veranderen in een stuk woestijn met hier en daar ’n palm en in de verte wat nagebouwde vervallen fortificaties uit de tijd van de Franse overheersing.
    ’s Avonds onder het blauwe licht van de maansikkel die d.m.v. een reusachtige projector van Duits fabricaat speciaal uit Saoedi-Arabië hier aan de hemel wordt geprojecteerd, hoor je opwindende muziek die buikdanseressen op moet zwepen.
    Af en toe zijn er openbare terechtstellingen die veel toeristen trekken, op het plein voor het voormalig winkelcentrum.
    Overal wapperen de bloedrode vlaggen van de sharia en de oproep voor het gebed overstemt elk ander geluid.
    De mannen hangen de hele dag in hun jurken te waterpijpen, af en toe sjokt ’n ezel met ’n muzelman voorbij, kinderen bedelen, kamelen balken en de stank van rottend vlees is niet te harden.

    Aldus de nieuwe verbouwings-plannen voor de definitieve grondige renovatie in opdracht van de gemeente Amsterdam, die tot de conclusie kwam dat, rekening houdend met het feit dat de laatste blanken eindelijk zijn gevlucht, de allochtonen nu eindelijk helemaal en totaal kunnen integreren.

    Geliked door 1 persoon

 6. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  mooi dat Xandra Lammers het licht heeft gezien.
  weliswaar pas NADAT ze zelf geconfronteerd werd met de vruchten van de islam/multiculti.
  .
  durf alles er om te verwedden dat Xandra Lammers nog steeds hartstochtelijk pvda had gestemd als zij nooit was geconfronteerd was geweest met de “vruchten” de islam e.d.
  .
  .
  hoeveel pvda/gl-ers zijn er als Xandra Lammers ? allemaal nimby-goedmensen….

  Like

 7. D.DAY zegt:

  Amsterdam Nieuw West werd uit de grond gestampt in de jaren 60. Het was voor iedereen die daar ging wonen een verademing ten opzichte van de saneringswijken waar zij vandaan kwamen. Wat er in Nieuw-West is gebeurd vindt nu plaats in IJburg: daar kwamen steeds meer moslims wonen die er met hun asociaal gedrag, gesteund door de linkse bestuurderskliek, voor zorgden dat de autochtone bewoners hun biezen gingen pakken omdat hun leefklimaat ondragelijk werd. Nieuw-West heeft niet voor niets een groot percentage DENK-stemmers! IJburg zal hetzelfde lot ondergaan, waarbij de kopers van dure huizen er niet op hoeven te rekenen dat zij compensatie zullen krijgen voor de waarde-vermindering van hun huis, dat nu goedkoop door allochtonen kan worden gekocht.

  Geliked door 1 persoon

 8. John van Antwerpen zegt:

  Als een Macron, Merkel of Klaver aanhanger zelf in zo een wijk woont, gebeurtenissen
  gaat ervaren en eens per week een theehuis bezoekt en aanhoort hoe de zichzelf
  achtergestelden over ons denken gaan er net als mij veel meer mensen Pim, Angela of
  Geert bewonderen. Zelf heb ik ooit nog psp gestemd. Nu hoeft niemand mij nog
  uit te leggen dat elke multi cul DROMER zichzelf verloochent, weg kijkt en vanuit een
  fata morgana oordeelt wat nooit komt. Azijn en olie mengen zich nooit. (De Gaulle)

  Like

 9. Gert Jan Reitsma zegt:

  Bedankt Xandra voor je eerlijke verhaal. Nu nog een volgende stap: Kijk eens naar de fundamenten van het socialisme. Je zult zien dat het drijfzand is met polykunststoffen, die niet tegen Nederlands zeewater bestand zijn.

  Like

 10. ReaGluurder zegt:

  In alle grote steden en ook in kleinere speelt dit! Wilders, Baudet gaan groeien! Le Pen gaat ook groeien! Lulletje D666 heeft dit ws wel in de gaten, maar wuift dit schrikbeeld van hem nog maar even weg!!

  Like

 11. Republikein zegt:

  Tropisch hardhout blijft een prima investering hoor.

  Like

 12. Edjan zegt:

  Als klein kind woonde ik tussen 1953 en 1956 in de Wielewaal, een noodwijk in Rotterdam, bedoeld om 10 jaar te blijven staan. Het staat er nu nog, aan de Waalhaven, tussen Charlois en Pendrecht. Nu kun je je daar niet meer vertonen want je wordt weg gekeken en -gesist door de mohammedanen.
  Tussen 1956 en 1959 woonden we in Amsterdam, Geuzenveld, net voorbij Slotermeer. Toen een nette buurt, naoorlogse nieuwbouw, nu allemaal netjes opgeknapt, maar ook een no go-area. Ik denk niet dat daar nog veel autochtonen wonen?

  En inderdaad, de architecten krijgen de schuld. Terecht of onterecht? … Tja, het was na de oorlog, het land was in heropbouw, er was een geboortegolf, er moesten snel veel mensen onder dak komen, en dan waren er ook nog de moderne idealen (van architecten als le Corbusier) om veel ruimte en groen te creëren. De flat, het gewapende beton, de prefab-bouw waren geboren. Flats in slagorde met geometrische lapjes groen er tussen. Toegegeven dat het wel iets troosteloos had. Het werden slaapsteden, werken deed men ergens anders. Er ontbrak iets aan.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Net zo als nieuwe steden als Almere en Lelystad.
   Er is geen straattegel te vinden ouder dan 50 jaar, steden zonder een geschiedenis.
   De mensen hebben dan ook geen enkele binding met de plek waar ze wonen, het boeit ze ook niet. Ze verblijven er enkel omdat ze ergens moeten wonen.
   Dus alles verloederd en raakt langzaam in een verval, het maakt niemand iets uit.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Edjan en Bert.
    Je ziet het voor je.
    Troosteloze verloedering…

    Like

   • abouneenee zegt:

    De binding die mensen in Flevoland hebben met de plekken waar ze wonen bestaat uit rust en ruimte, mensen leven daar veelal niet zo in en op elkaar en er is voldoende groen. Wie zegt dat mensen in Flevoland geen binding hebben met de plek waar ze wonen, laat staan dat het ze niets uit zou maken?

    Flevoland biedt een voor velen ideale combinatie van nieuw land en voldoende leefruimte. Helemaal met de komst van het vliegveld Lelystad en de overslaghaven die er komen gaat zullen in Flevoland steeds meer grote bedrijven gaan zitten en daarmee zal Flevoland een nog grotere magneet worden, vergeet niet dat de economie het hardst groeit in Flevoland. Schiphol slibt dicht zoals overal in het nieuws te vernemen valt en Den Haag heeft al het groene licht gegeven voor de verlening van de start- en landingsbaan die in 2018 klaar moet zijn.

    Als ik zie hoe traditionele dorpen een toonbeeld van onveranderlijkheid blijken te zijn vanwege monumentale panden of ruimtegebrek, zie ik een hele grote toekomst voor Flevoland.

    Like

   • BertG. zegt:

    Mensen die hier voor hun rust kwamen wonen kunnen dat binnenkort wel vergeten met dagelijks 100den vliegtuigen boven je eigen groene stukje rust.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Mijn inschatting is dat het zo’n vaart niet zal lopen, maar we zullen het zien.

    Like

 13. Taljaard zegt:

  Mooi, eerlijk en moedig verhaal.
  Maar tevens ontzettend treurig en symptomatisch voor de ellende waarin a.o. de PvdA ons land en onze eens zo prachtige hoofdstad in heeft gestort.
  Ook ik was eens links; radicaal links zelfs.
  Maar na de val van het Oostblok en door contacten met mensen uit Polen en de voormalige DDR zijn mij de ogen in de vroege jaren `90 al open gegaan en heb ik alles wat links en socialistisch was beslist en met schaamte en walging afgezworen.
  Keerde terug naar het gereformeerde christendom van mijn ouders en mijn Oost Nederlandse voorgeslacht. Zei mijn studie sociologie vaarwel, ging als bouwvakker werken en trouwde in 1982 met een heel lief en mooi meisje, waar ik nu al 35 jaar mee samen ben.

  Ging in 1985 theologie in deeltijd studeren en 10 jaar later zaten wij als jong gezinnetje in een pastorie. Wilde hoogleraar worden en schreef tussen 1999 en 2001 een doctoraalscriptie, die was ontleend aan mijn ervaringen in de gemeente, waarin instanties van de zgn. ”hulpverlening”, maatschappelijk werk en jeugdzorg er een enorme rotzooi van maakten en daarbij zeer vijandig stonden tegenover de kerk en nagenoeg alles waar deze voor stond.
  Had een bijna voltooide studie sociologie achter de rug voordat ik switchte naar een ander vakgebied. Wist dus vrij goed op welke basis zij werkten en spraken en kon ze daarom ook onderuit halen in een lijvig en goed onderbouwd proefschrift.

  Realiseerde mij aanvankelijk onvoldoende dat ik met de inhoud daarvan tegen een heleboel linkse en politiek correcte schenen schopte, maar kwam daar snel genoeg achter. Kreeg wel mijn dr.-titel, maar maakte ook veel vijanden op invloedrijke posities in de academische wereld en de top van de toenmalige NHK. Het is een lang en naar verhaal, maar het eindigde ermee dat ik in 2004 uit de PKN werd gewerkt. Men hanteerde daarbij methoden die mij akelig bekend voorkwamen uit de verhalen die ik van mensen uit het voormalige Oostblok had gehoord.
  Zo eens te meer het ware gezicht van links leren kennen, zij het langs een heel andere weg dan de meeste mensen.
  Maar zo heeft bijna iedereen weer een ander verhaal.

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Correctie; ”zijn mij de ogen in de vroege jaren `80 (en niet `90) al open gegaan.”

  Like

  • Harry zegt:

   ” In de vroege jaren 80 zijn mijn ogen al open gegaan ” …………………dat is veel te laat Taljaard .
   Ik ben al sinds 1949 rechts en ook nooit gelovig geweest .

   Waarom dwalen zo velen toch eeuwig rond ?
   Ik lees dat vaker , dat men eerst links is en later christelijk .
   Waarom toch ?
   En wat zal de volgende bevlieging zijn ?

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Harry
    Bouwjaar 1958, dus zo laat zal dat niet zijn op je 21e.
    In ieder geval niet te laat.
    Gewoon christelijk opgevoed en daarin nooit de indruk gehad dat mijn ouders of grootouders zo dwalend waren. En 36 jaar is toch wel een beetje lang voor een bevlieging. Vindt u ook niet?

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Nou Harry, op de VVD kun je ook niet erg trots zijn….

    Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Het is niet effectief dat we individuele verschillen (links, rechts, christelijk) gaan aanstippen, commentaar gaan leveren op elkaar of pronken met de eigen veren als we een vuist willen maken tegen het onderdrukkende socialisme.

    Like

  • Harry zegt:

   Nou , Wachteres , in die tijd was de VVD een prima partij .
   Het waren echte liberalen en het sterke punt van hen was dat ze niemand HUN mening op probeerden te dringen .
   Dat vind ik het grote voordeel ten opzichte van socialisten en christenen .
   Ieder moet vrij zijn om te doen wat ie leuk vindt zolang anderen daar geen hinder van ondervinden , wat is daar mis mee ?

   Dat ze door de linkse smeerlappen die ook die partij hebben laten kapen is me een gruwel .
   Al voor Fortuyn had ik ze de rug toegekeerd met hun linkse leiders .
   Korthals Altes , Dijkstal , Voorhoeve en die halve zool Van Aartsen .
   Zachtgekookte eieren , allemaal .

   In die zin heb je wel een beetje gelijk , al geef ik dat niet graag toe .
   Zeker niet aan een vrouw .

   Trouwens , ik heb op jou ook wel wat aan te merken !
   Je komt uit het Noorden , ( al erg genoeg ) , woont kennelijk heel blij in Duitsland , ( waar ik in heel m’n leven maar een keer doorheen gereisd ben , verder wil ik er niet wezen ) , maar je ontsnapt steeds naar Engeland ( ook mijn favoriete land ) , om weer een beetje bij te komen .
   En die arme Henk wordt ook maar meegesjouwd , overal heen .

   En dan heb je ook nog de energie om op MIJN nek te springen !

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Harry
    Wat jij hier zo treffend beschrijft (”Dat ze door de linkse smeerlappen…”) is het gevolg van de postmodernistische consensus, die alles uitholt en betekenisloos maakt, vanuit het perspectief van een conservatieve liberaal als jij.
    Ondergetekende heeft daar een heel artikel over geschreven vanuit het perspectief van een klassieke christendemocraat.

    Like

 15. Alex Delarge zegt:

  Ben ik even blij dat ik in Twente woon.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Mevrouw heeft ook een 2e huis in Frankrijk of Portugal, zoals zoveel foutlinxen?
  Als Nederland dan verpest is, kun je lekker een wijntje nippen in zon, zonder moslims.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Ook deze lieden krijgen hun vet, er is geen land ter wereld dat uit het vizier van islamieten blijft. Slechts overheidsbeleid gericht op de beteugeling van de islam kan ervoor zorgen dat het leven op welke plek dan ook op deze aarde leefbaar blijft voor iedereen voor zover het de islam betreft.

   De gemiddelde overheid zal pas dergelijk beleid gaan formuleren wanneer het te laat is. Waarom? Omdat burgers lekker koest worden gehouden door de islam en al z’n volgers. Brood en spelen. Er gaat geen dag voorbij of het nieuws is niet vergeven van de islamitische cultuurverrijking. Vanwege het cordon sanitaire rondom de PVV gaat er ook nooit wat veranderen in dat opzicht, de machthebbers denken dat zijzelf niet aan de beurt komen 🙂 Alle oppositie tegen o.a. Wilders, Trump en Le Pen is ongefundeerd, maar hard ‘nodig’ om bovengenoemde werkelijkheid in stand te houden.

   De enige manier om Wilders aan de macht te krijgen is door de PVV een 2/3 meerderheid te geven, zowel in de eerste als tweede kamer. En dat 2 opeenvolgende kabinetten, waarna de 1ste kamer zal zijn afgeschaft en verlammende en onnodige wetgeving geschrapt zal zijn. Wilders is een strijder voor een slagvaardige overheid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s