FOTO: Rusland heeft Europa bevrijd van het nazisme

Nederlandse boer bedankt Rusland voor de bevrijding van het nazisme . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Balkanske priče”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, nazisme, Rusland. Bookmark de permalink .

77 reacties op FOTO: Rusland heeft Europa bevrijd van het nazisme

 1. Jan zegt:

  Domheid kent geen grenzen

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Jammer alleen, dat de Russen er destijds Europa een zusje voor kwamen terugbrengen: Het ómmunisme. Dat wenst men, meer dan 70 jaar na dato, nog wel eens te vergeten., mede, doordat wij in het westen veilig aan de Amerikaanse kant bleven.
  Maar ja, het gras bij de buren……vul maar in.

  Like

 3. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  maar als we de usa niet hadden gehad lulden we nu allemaal russisch !
  laten we DAT even voor het gemak niet vergeten !

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   btw, rusland heeft europa niet bevrijd, rusland heeft zijn aanvaller (hitler) verslagen omdat ie wel moest omdat ie aangevallen werd, niet om zogenaamde morele motiveringen tgv de europese burger (ijzeren gordijn vergeten ?).
   .
   dussuhhh, laten we nou niet de feiten gaan verdraaien en enkel anti usa gaan denken….
   .

   Geliked door 1 persoon

   • Willie zegt:

    @ tjonge Waarom ga je daar dan niet wonen ?? Trouwens : de US military zijn NIET meer dezelfden als in 1945 : nu zijn t niet meer dan een soort geprogrammeerde robocops ,, opdracht ? KILL !!!!! een hart vind je niet meer bij de moderne US militair, eerder een CPU op die plaats , dus van mij mogen ze idd verrekken , dan leer ik nog liever Russisch op mn ouwe dag

    Like

   • Ivan Chapka zegt:

    Uiteraard werd Stalin belazerd door Hitler en moest hij wel terugslaan. Dat weten dus alle mensen die nog geschiedenislessen hebben gevolgd. Datzelfde gold voor zowel de VS als het VK, ook zij waren aangevallen.
    Neemt niet weg, dat de Russen op het Oostfront een grote prestatie hebben geleverd en dat zonder het vernietigen van het Ostfront , het de geallieerden niet 1,2,3, was gelukt om de Duitsers in het Westen te verslaan. Iedere militaire strateeg weet, dat je als je op 2 fronten moet vechten, je dit nooit kan winnen
    Dat Stalin net zo’n beest was, zal niemand (ook Russen) niet ontkennen. Stalin was trouwens een Georgiër en geen Rus, maar bovenal een sadist die een meester was in het ontmenselijken. Hij ging dus na WO II gewoon verder met moorden, en daar hebben dus die gewone Russen het meeste onder geleden, ook dus achter dat ijzeren gordijn.
    Neemt niet weg dus dat er onder de Russen 24.000.000 doden zijn gevallen en dat van alle gesneuvelde militairen in WO II 64% Russisch was.
    Daarmee wil ik de communistische praktijken niet goedpraten, verre van dat, maar we hoeven dus ook niet alleen de Amerikanen te bewieroken, het is een gezamenlijke strategische overwinning geweest.
    Helaas hebben wij gewoon stuivertje gewisseld en is men stiekem bezig om Europa in het vierde islamitische rijk te laten opgaan. De mensen in de EU hebben nu dezelfde kadaverdiscipline als vroeger de inwoners van de USSR, likken naar boven en trappen naar beneden.
    Kijk en van zo een mentaliteit (terwijl men het voorbeeld van de USSR voor ogen heeft) daar word ik nou kotsmisselijk van.

    Geliked door 3 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @Willie: Waarom grijpt die goer hier dan uitgerekend terug op ’45? Als we tóen waren ingenomen door de Russen, zou jij nu ook wel wat anders kikken, denk ik zomaar.
    Het is wel jammer, dat mijn eerdere comment in de spam is geraakt; ik hoop maar, dat het er op een zeker m!oment weer wordt uitgevist. Sommigen hier met hun Rusland-dweperij- van veraf….

    Like

   • Jan zegt:

    Anti-Amerika zijn is zó ‘modern’.

    Geliked door 1 persoon

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    @willie,
    “@ tjonge Waarom ga je daar dan niet wonen”
    .
    willie, ik ben echt niet pro usa, integendeel, maar om de russen als onze bevrijders te gaan betitelen gaat mij veel te ver, misschien moeten alle pro russen hier eens in gesprek gaan met mensen uit voormalige oostbloklanden die het toen allemaal zo “geweldig goed” hadden achter het ijzeren gordijn.
    .
    ook ben ik niet anti putin, maar laten we wel realistich blijven, als we het ijzeren gordijn gaan vergoeilijken dan zijn we aardig van het padje af..

    Like

   • Joesoe zegt:

    Wat is US nu….een Bananen Republiek met een zwaar gefrustreerde Republiekeinen en Democraten. Durven nooit met bewijs te komen met als excuus: “National Security”. Dit heb ik altijd een grap gevonden dus vandaar mijn argument.

    Like

   • Willie zegt:

    @Theresa :weer niet goed gelezen zeker ?? Ik dweep alleen met mezelf , niet met noem maar op. Maar niemand heeft gelezen wat ik ook schreef : van die robocops met een CPU ??? nog eens herhalen : DE US MILITAIREN ZIJN NIET DEZELFDEN VAN MENTALITEIT MEER , NU ZIJN T GEWOON PROF.KILLERS!! toen waren er ook mensen met een hart bij , n,u niet meer , eindelijk gesnopen ??zonder dat ik dit in capitals moest schrijven ????

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    @Willie: Ja hoor, doe maar rustig: “Gesnopen.” Aan Amerika deugt momenteel he-le-maal niets meer en an het tegenwoordige Rusland álles. Geen wonder ook, als men zich herinnert, hoe jij alweer een tijdje geleden wee handen op één buik was met een zeker vrouwspersoon, die hier over het blog spookte en iedereen tiranniseerde met haar Rusland-aanbidding.
    Keep on dreaming, maar i k distantieer me ervan.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ivan Chapka.
    Heel goed samengevat.
    Zo is het allemaal gegaan en zo had elke partij zijn eigen belangen.
    Ik dacht overigens dat de waanzinnige Stalin na de oorlog geen natuurlijke dood heeft gehad. Vergiftigd.

    Like

  • Joesoe zegt:

   En laten we ook niet vergeten, dat ondanks Anerika, we niet eens fatsoenlijk Amerikaans kunnen lullen. Laten we dat niet voor het gemak vergeten.

   Like

 4. Mary zegt:

  Jazeker en helemaal gelijk heeft hij, eigenlijk schandalig dat we hier wel een veteranendag hebben voor Amerikanen en Canadese strijders en niets maar dan ook niets voor al die Russische soldaten die hebben gevochten!!!!. En dan te weten (kunnen de Amerikaanse en Canadese veteranen ook niets aan doen) dat Amerika helemaal zich niet in de oorlog tegen Hitler wilde mengen ook na herhaaldelijke smeekbede van Churchill niet, pas toen de Japanners Pearl Harbor/de Amerikaanse vloot aanvielen verklaarde de VS de oorlog aan Japan en Hitler de oorlog aan de VS.
  Wellicht dat onze bevrijding van dictator Merkel en de EUSSR ook weer van Rusland af zal komen.

  Geliked door 3 people

  • Alex Delarge zegt:

   Like

  • Mary, ik ben het 100% met je eens.

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    @mary en marian, allebei hartstikke foute redenatie !
    de usa heeft europa bevrijd opdat wij in een democratie konden blijven leven, de russen hebben hebben ons niet bevrijd maar werd gedwongen zich te verdedigen tegen hitler en zodoende heeft rusland hitler verslagen en toen half europa geconfisqueerd en achter het ijzer gordijn opgesloten onder communistisch bewind !
    .
    wie DAT prachtig vindt en ONZE bevrijders noemt moet in een dwangbuis….

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Relativeren is een groot goed…
    Dat slechts zelden bij menselijke vormen van dierlijk leven wordt aangetroffen.

    Zo heb ik altijd gedacht dat wij dankzij de Amerikanen zijn bevrijd die Rusland zodanig financieel hebben gesteund en bewapend dat zij überhaupt in staat werden gesteld
    om de Duitsers succesvol te bevechten.
    Als Eisenhower overigens Patton niet had teruggefloten had Amerika de totaal verzwakte Russen in 1945 opgerold.
    24.000.000 Doden gaat je namelijk niet in je kouwe kleren zitten.
    Maar als we bij de realiteit blijven kunnen we er niet om heen dat wij in Europa wel degelijk door de totale inbreng van Amerika werden bevrijd.

    Trouwens dat liedje “Trees heeft ’n Canadees” is duidelijk door ’n jaloerse Yank uitgevonden en niet door Trudeau.

    Like

   • Ik dacht dat het een hardloop wedstrijd was tussen Amerika en Rusland, wie het eerste in Berlijn was. Maar goed, de geallieerden hebben ook kunstwerken geroofd uit Europa.

    Like

  • Giel Rozie zegt:

   Inderdaad, door de coca cola indoctrinatie, ontstaat respectloos gedrag.

   Like

 5. Loebas zegt:

  Hij kan toch gewoon emigreren als hij denkt het daar beter te hebben? Oh wacht… Daar zijn ze niet zo scheutig met subsidies

  Like

 6. Marlies zegt:

  Rusland vs. USA: Welk land heeft de meeste nazi-criminelen opgenomen na WW2? En welke land volgt meticuleus de Coudenhove-Kalergi doctrine op dit moment?

  Geliked door 2 people

 7. Fred zegt:

  Klopt helemaal.
  Feitje, van de 55 miljoen doden die in de hele tweede wereldoorlog zijn gevallen waren 40% oftewel ongeveer 24 miljoen van die 55 miljoen Russen.
  In 1945 was Rusland zeer verzwakt en omdat ze een eind aan oorlogen wilden hebben ze oost-Europa bezet om een buffer te hebben tegen Frankrijk en Duitsland.
  En ze staan op scherp omdat wèèr Duitse soldaten op slechts 130 kmtr van het voormalige Leningrad staan. (st. Petersburg)
  Als slechts èèn Duitse soldaat die grens overschrijdt zal Rusland er een kernbom op gooien.
  Zo zeker als wat.
  Nog een feitje, Rusland is een vrij en soeverein land.
  En wij?
  Denk daar maar eens over na.

  Geliked door 4 people

 8. Fred zegt:

  Overigens was het in Rusland vandaag immortal day.
  Hier een kleine impressie; https://www.youtube.com/watch?v=mmA0fVhsb3Y
  Zeer indrukwekkend. 800.000 nabestaanden met foto`s van hun gestorven familieleden en geliefden.
  Kunnen wij met z`n allen niet tegenop door een klokje te luiden op de Waalsdorpervlakte.
  Maar er staat nog veel meer op het nog niet door onze dictatuur verboden YouTube.
  Kijken dus.

  Geliked door 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  Mooi stukje vrijheid van meningsuiting.
  Kleine opmerking: behalve de Marokkanen hebben vele volkeren ons bevrijd.
  Heeft onze regering ons laten verrekken voor de oorlog en tijdens de bezetting. (net als nu?)
  Had de Russische soldaat van zijn meerdere evenveel te vrezen als van de moffen. Eén van de redenen, dat er zoveel Russen sneuvelden, is omdat er zoveel Russen waren. En was Stalin geen bondgenoot van Adolf de eerste jaren? Geschiedenis is een diamant met vele facetten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  De Nederlandse boer die Rusland wil bedanken omdat dit land in WO II Europa heeft bevrijd (?) is helemaal niet goed snik of hij kent niet de gehele geschiedenis achter de oorlog daar! Zo weet hij vast niet dat Adolf Hitler en Jozef Stalin in de periode 1939-1941, tijdens hun bondgenootschap, Oost-Europa onder elkaar hebben verdeeld, zij beiden elkaar steunden met grondstoffen en machines, miljoenen Russen en niet-Russen hebben vermoord, dat Stalin de USSR gewoon heeft verkocht, verraden en uitgeleverd aan Hitler, de NKVD enorme slachtpartijen aanrichtten onder Oekraïense, Wit-Russische en Baltische nationalisten, anti-communistische guerrilla’s en sovjetpartizanen, dat het Rode Leger van voren tegenover de kanonnen en machinegeweren van de Wehrmacht en Waffen-SS stonden en achter hun rug de kanonnen en machinegeweren van de NKVD en zij alle Russische soldaten die zich terugtrokken of deserteerden overhoop knalden, Russische strafbataljons de mijnenvelden injoegen en dat meer dan twee miljoen Russen, Oekraïners, Balten, Kozakken, Wit-Russen, Tartaren, Kaukasiërs e.v.a. met de Duitsers collaboreerden en zich vaak zowel in Rusland als in landen als Polen, Tsjechië, Joegoslavië, Italië, Frankrijk en België schuldig maakten aan weerzinwekkende oorlogsmisdaden!
  Daarbij kregen alle Oost-Europese landen in de periode 1945-1990 het communistische juk op hun schouders en waren dezen allerminst bevrijd, ze werden jarenlang geterroriseerd, uitgebuit en arm gemaakt dus waarom zouden we de Russen daar dankbaar moeten wezen? Ikzelf heb bovendien een gruwelijke hekel aan de jaarlijkse 9-mei Herdenking in Moskou met de Overwinningsparade waar de de overwinning op Nazi-Duitsland wordt gevierd omdat ik dit veel te huichelachtig vind overkomen!
  Ikzelf ben er meer een voorstander van om ook in Rusland te vieren hoe ze in 1990 van het Stalinisme zijn verlost al waren het juist de Polen, Duitsers, Tsjechen, Slowaken, Hongaren, Roemenen, Bulgaren, Joegoslaven, Esten, Letten, Litouwers, Oekraïners en Wit-Russen die het communisme in de periode 1989-1990 hebben vernietigd! En daar ben ik deze landen beslist HEEL erg dankbaar voor omdat het Stalinisme namelijk ook West-Europa decennia’s bedreigde met kernwapens!

  Like

  • Joesoe zegt:

   Jules ga toch een eindje fietsen met jouw verhaal. Klopt geen barst van. Wel de waarheid vertellen he’.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Jules maakt van elk verhaal een tekenfilm versie.

    Like

   • BertG. zegt:

    Eigenlijk mis ik nog de rol van een aantal brutale meiden in strakke spijkerbroekjes in het hele verhaal.
    Dan was het helemaal af geweest, die sleept hij namelijk ook altijd erbij in elk verhaal.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @ Joesoe, ik ken jou niet eens en als jij het lef hebt om hier te gaan beweren dat jij altijd de waarheid spreekt, NOOIT liegt, steeds lief, aardig, perfect en volmaakt bent dan ben je toch echt zelf een jokkebrok en dan mag je wat mij betreft naar Auschwitz-Birkenau en Treblinka toe fietsen (wat ik in 2004 nog deed met mijn vouwfiets vanuit de trein aldaar) om erachter te komen of daar wel of geen 2.300.000 joden e.v.a. zijn vermoord! Ironisch genoeg fiets ik inderdaad heel veel omdat ik namelijk geen auto heb en die ook niet kan betalen.
    Je doet me eigenlijk precies denken aan de periode 2009-2013, toen ik op de opgeheven site van Michel Krielaars, waar hij het steeds had over Rusland en WO II, samen met anti-communisten zoals Eduard Filusch, Martin van den Broek, Diederik van Mingelen, Henk Smout, Jean, Gerard, Hanneke e.a., constant overhoop lag met neo-communisten zoals Anti-fascist, Maarten Haarenberg, Rik Min, Alexander, Henk Gerrits e.a.! We zaten elkaar steeds via het internet verschillende berichten op te sturen over hoe geweldig heldhaftig die akelige Jozef Stalin zou wezen of niet en dat blijkbaar alleen Adolf Hitler een slechterik was. Krielaars werd op een gegeven moment hier zo gestoord van dat hij in 2013 zijn gehele site ophief omdat hij al ons geruzie niet meer kon verdragen! Het zou me trouwens niet eens verbazen dat jij eventueel misschien Anti-fascist of Henk Gerrits bent onder een andere naam daar deze laatste stapelgek op Stalin was en met die vent was geen enkele discussie, vooral over Katyn waar de Russische NKVD in 1940 zeker 20.000 Poolse generaals, officieren en intellectuelen hebben gefusilleerd, te voeren!
    @BertG., als je de afgelopen tijd nou wat beter mijn latere berichten had gelezen dan kwam je erachter dat ik al een hele tijd niet eens meer over Peter Pan en zijn vriendinnen had en meer over geschiedenis. Daarbij had je niet gereageerd op mijn reactie over het kleine meisje dat op 17 juli 1944, samen met duizenden inwoners van Moskou, zat te kijken hoe 60.000 Duitse krijgsgevangen door Moskou moesten lopen. Ze had toen wijsneuzerig aan haar moeder gevraagd of deze Duitsers haar vader hadden gedood en daar gaf de huilende moeder geen antwoord op.
    En in tegenstelling tot Anti-fascist reageerde je ook niet echt op mijn reacties over Peter Kürten, de Vampier van Düsseldorf, die achter meisjes aanzat in deze stad in de periode 1929-1930 en die meiden droegen absoluut GEEN spijkerbroeken! Daarbij hoorde ik ook niets over de gefilmde showprocessen die nazi-rechter Roland Freisler in 1944 voerde tegen de aanhangers van Claus von Stauffenberg (1907-1944) waar die allemaal gruwelijk werden uitgekafferd! Ze werden in de gevangenis van Berlijn-Plötzensee, in een klein gebouwtje op de binnenplaats, opgehangen aan een stalen balk met vleeshaken en stroppen van pianosnaren om hun nek heen en die vleeshaken hangen daar nog steeds.
    Als laatste wil ik nog even aangeven (en dit herhaalde ik al vele malen op E.J. Bron) dat ik NIET degene ben die de filosofische lessen van strips en tekenfilms heb uitgevonden
    (tekenfilms komen trouwens in mijn eerdere artikel niet voor) daar ik dit overnam van allerlei amateur-filosofen op internet en bovendien heb ik ook NOOIT sprookjes en fabels verzonnen want daarvoor moeten jullie anders gewoon bij de gebroeders Grimm, Andersen, La Fontaine en Aesopus, wezen al zijn die lui al zeker duizenden jaren, zo niet een paar honderd jaar, dood.

    Like

 11. Jan zegt:

  Zonder de Land Lease van Amerika was Rusland verslagen, dat was die boer ook even vergeten, net als dat de Russische soldaten als kanonnenvoer werd gebruikt en dus nodeloos werden afgeslacht omdat de legerleiding waardeloos was, Stalin had immers de top geliquideerd, paranoïde als hij was. Het leger was even waardeloos als tijdens de Eerste Wereldoorlog. De klus zou de tsaar wel even klaren tegen Duitsland, wat hopeloos misging.
  Verder: slechte voorbereiding want Stalin meende dat Duitsland Rusland niet zou aanvallen.
  Nog iets. Het aantal doden zegt niets over een grotere inzet want Rusland vocht op eigen bodem om te overleven en diende dus alles in te zetten, terwijl de Amerikanen een oorlog op vreemd territorium voerden. Om die reden ligt het aantal slachtoffers onder de Japanners dan ook aanzienlijk hoger dan onder de Amerikanen.

  En dan is er natuurlijk het volgende. De Tweede Wereldoorlog werd voornamelijk op het oostelijke front gevochten en dus ligt het aantal slachtoffers hoger. Dus nogmaals, boer met bord, het aantal doden heeft dus niets te maken met de uitspraak dat Europa bevrijd werd door de Russen. Geen enkele oost-Europeaan was er mee ingenomen want vervolgens kwam een halve eeuw stalinistische terreur met de moorden in de gulag, de verbanningen, het opsluiten in gekkenhuizen.

  Tot slot, die boer vergeet even de oorlog in de Pacific die geheel op rekening van de Amerikanen staat.

  The Soviets have long insisted that Lend-Lease aid made little difference. Newly discovered files tell another story
  http://www.historynet.com/did-russia-really-go-it-alone-how-lend-lease-helped-the-soviets-defeat-the-germans.htm

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Jan.
   Je slaat de spijker (al wéér) grandioos op de kop.
   Zo is het gegaan en dàt waren de achtergronden!
   Als Eisenhower Patton had laten gaan had Rusland binnen ’n maand moeten capituleren.
   Geeft ’n goed beeld van de werkelijke situatie.
   Wat we met Rusland hadden moeten aanvangen is mij overigens ’n raadsel.
   De achtergrond van de hoge aantallen gesneuvelden in de oorlog aan het Oost-front en de Pacific-war is ook correct.

   Geliked door 1 persoon

 12. guusvelraeds zegt:

  Dat mag dan zo wezen maar wat de Russen meebrachten was het internationaal socialisme van Marx met Lenin en Stalin als uitvoerders en dit deed in kwaadaardigheid en mens verachting niet onder voor het nationaal socialisme van de NSDAP van A. Hitler. Tussen het internationaal en nationaal socialisme zit een diepe verwantschap en kruisbestuiving. De lijfspreuk van Hitler was dat elke communist als hij dat wilde direct opgenomen zou worden in de rangen van het nationaal socialisme. Want in het hart van de communist sloeg het ware hart van het socialisme aldus Hitler. Stalin en Hitler visten beide in dezelfde vijver en dat was het probleem. Niet de inhoud van beider ideologieën.

  Like

  • Giel Rozie zegt:

   Gelukkig zijn we kapitalistisch als landgenoten uit elkaar geslagen, en komen we nooit meer voor elkaar op. Wat een treurnis. Wat een klotelandje.

   Like

 13. Republikein zegt:

  Geheel naar waarheid.

  Like

 14. Roeland zegt:

  Vast een linkse boer uit Groningen. Herken ik de rijksweg A7? Waarom in het engels? We wonen toch in Nederland? Die boer heeft de oorlog niet meegemaakt. Over de tweede wereldoorlog kun je niet in een paar woorden schrijven. Dat ga ook ik niet doen! Ik ben er nog maar 50 jaar mee bezig, dus waarom zou ik dat doen.

  Like

 15. Bas zegt:

  Россия Спасибо за помощь, чтобы освободить нас.

  Like

 16. Taljaard zegt:

  Verreweg de meeste soldaten in het Rode Leger vochten niet voor Stalin of de communistische partij, maar voor het voortbestaan van hun land en hun volk. Dat wist Stalin heel goed en hij motiveerde de troepen dan ook door zich in de eerste plaats te bedienen van patriottistische sentimenten.
  Deze ”grote vaderlandse oorlog” smeedde een door een bloedige burgeroorlog in feite nog steeds diep verdeeld volk, dat voordien alleen maar door een niets ontziende staatsterreur in het gareel kon worden gehouden, weer samen. Want zelfs de anticommunisten zagen in dat een overwinning van de nazi’s nog ergere gevolgen zouden hebben dan het toenmalige stalinistische regime.

  De grootste fout die de Duitsers hebben gemaakt was dat zij zich in de veroverde gebieden gedroegen als plunderende en moordende veroveraars, die diep neer keken op deze ”inferieure Slaven”, in plaats van als bevrijders van Stalin en zijn bolsjewistische maffia..
  Hadden zij dat laatste wel gedaan dan zouden zij hoogstwaarschijnlijk veel meer Russen en Oekrainers aan hun kant hebben gekregen en zou het maar zeer de vraag zijn geweest of Stalin en de communisten dan de overwinning hadden behaald.
  Bovendien was Stalin, in tegenstelling tot Hitler en na het desastreus verlopen eerste oorlogsjaar, zo pragmatisch om het daadwerkelijke uitvechten van de oorlog voortaan aan zijn generaals over te laten.

  En waar het de Amerikanen betreft moet het niet worden vergeten dat zij, net als de Duitsers, een oorlog op twee fronten moesten uitvechten; zowel tegen Duitsland als tegen Japan. En zij zouden dit nooit hebben gered zonder de Britten en hun Canadese en Australische bondgenoten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal waar Taljaard.
   De Duitsers zijn aan hun arrogantie, hoogmoed en partijradicalisme ten gronde gegaan.
   In Rusland hadden ze ’n coalitie moeten vormen met het verzet tegen despoot Stalin.
   Dan hadden ze Rusland op de knieën gekregen, en samen ’n ongelofelijk groot front kunnen vormen tegen de Amerikanen.

   En dan hadden we nu de islam niet in Europa gehad, ook al hadden we nu dan wel Duits gesproken.
   Ach, daar wen je op den duur ook aan, bovendien krijg ik dat arabisch m’n strot niet uit.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    De bolsjewistische Russen zijn in 1990 ten onder gegaan dankzij alle binnenlandse en buitenlandse volkeren die ze decennia’s lang onderdrukten! En dat was ongeveer gelijk aan Sinbad (de opgenoemde volkeren) die vrijwillig (?) de Sjeik van de Zee (communisme) overal ronddroeg maar aanvankelijk niet van zich af kreeg maar deze later toch was te bedwelmen met wijn!

    Like

   • Republikein zegt:

    Een enorme energie heb je Jules.

    Like

 17. Die is al aardig barsten aan het vertonen. Als de oost blok landen maar hun poot stijf houden. En een kabinet te vormen met Jesse snotpegel schijnt volgens Wouter Bos ook niet te gaan lukken. Laatste nieiuws van Erdogan, hij wil een schoon Turkije. Vrouwen moeten hun lichaamshaar wegscheren is verplicht. Wie o, wie controleert dat?????

  Geliked door 2 people

 18. BM Fidel zegt:

  Wat een opwinding allemaal. Op die aanhanger stond alleen maar dat de Russen Hitler gestopt hebben, niet dat ze ons bevrijd hebben. Meer kan ik er niet van maken.

  Geliked door 2 people

 19. boorzalf zegt:

  De heilige koe heeft Europa bevrijd. En geeft nog steeds heel veel melk.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Enkele jaren geleden zijn er nieuwe feiten opgedoken over de westerse geallieerden die West-Europa in 1944 hebben bevrijdt. Het bleek dat er nogal onbelichte duistere kanten en haken en ogen aan deze bevrijding zaten daar er talloze Fransen in Normandie, volgens bronnen, totaal niet zaten te wachten op de Engelsen, Amerikanen en Canadezen door wie zij zich in 1940 in de steek gelaten voelden en veel Fransen waren inderdaad nogal anti-Brits. Veel westerse geallieerde soldaten waren, gelijk aan de Duitsers en Russen, eveneens op hun beurt niet vies van plunderen, onderdrukking, vernielingen en verkrachtingen in Frankrijk, België, Nederland enz. zodat er zelfs in bepaalde plaatsen werd uitgeroepen: “Verlos ons in godsnaam van onze westerse bevrijders want ze zijn nauwelijks beter dan de nazi’s!”
   Helaas waren geallieerde leiders zoals Roosevelt, Churchill en de Gaulle ook niet bepaald heilige koeien of engeltjes en bij de Engelsen, Amerikanen en Canadezen zaten ook vele tienduizenden deserteurs. Churchill was (ondanks zijn afkeer tegen het nazisme en de islam) bij veel Britten evenmin erg geliefd wat een Engelse boerin op het platteland heel fel aan zijn vrouw duidelijk maakte nadat de boerderij van deze vrouw door een V2 was vernield!
   De echtgenote van Churchill kwam, met een minster, echter duidelijk maken dat ze de boerin een hart onder de riem wou steken en stelde zich ook zo voor maar de boerin antwoordde: “Ik weet donders goed dat jij de vrouw van Churchill bent en jouw hele familie bestaat uit schurken en oorlogsophitsers want als jouw man Hitler niet de oorlog had verklaard dan had ik mijn boerderij nog! Sodemieter dus hier onmiddellijk op en laat ik jullie hier NOOIT meer zien!”

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Even hier aan toegevoegd : de vrouw van Churchill heette Clementine en de “minister” die haar vergezelde was in werkelijkheid John Martin, zijn secretaris.

    Like

 20. Ivan Chapka zegt:

  @Bas
  Nu nog bevrijdt worden van de EU.
  ===========
  Daar kan je lang op wachten, dat gaat niet gebeuren omdat ook in de EU de verwekelijking heeft toegeslagen dankzij het feministische onderwijs.
  Daarnaast heeft men heel subtiel step by step, alle belangrijke bestuursfuncties in zowel Brussel als den Haag als in alle EU landen (minus Oost Europa) ingevuld met de linksdenkenden van die opleidingen. Zodoende hebben wij nu in de EU zowel in Brussel als den Haag politici zitten die allemaal hetzelfde denken. Alle partijen en de media gingen bij elkaar op de koffie en zo zijn bijna alle EU landen 1 partij staten geworden, waar links met het overgebleven zogenaamde rechts in bed ligt. Wat zouden Mao en Lenin trots zijn geweest.Tussen de EU en China is geen verschil van bestuur, wij worden allen geregeerd door 1 partij, en of die nou communist heet of socialist of liberaal, zij zijn de alleenheersers, verdomd net als tijdens en in de USSR, alleen met 1 verschil men mag vrij reizen, maar hoe lang nog.
  En laat dat nu voldoende zijn voor het dombo volk van de EU.
  Dat dombo volk laat zich gewoon een oor aannaaien en vind alles best, als hij maar zijn dagelijkse portie reality TV kan zien, zoals boer zoekt vrouw. (Hè verdomme al weer die boer)
  en zich verder kan laten hersenspoelen door de diverse late night shows.
  Kijk en dat verdom ik dus, ik weet door mijn ervaring in het Oostblok hoe 1 partijstelsels regeren.
  Zodoende ben ik dus de vriend van de vijand, van mijn vijand.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   @Ivan Chapka,ik heb recent op mijn e-mail een bericht gelezen, op 6 september 2017 geplaatst,dat afkomstig is van Thijs Niemantsverdriet. Dit was zijn laatste column voor BNR Nieuwsradio en getiteld ‘Geen EU betekend oorlog’ en het lijkt me het handigste dat zowel u als iedereen op E.J. Bron dit leest waar de gehate EU uit ontstond en thans is geworden tot een gruwelijke nachtmerrie! Het gaat ongeveer zo:

   GEEN EU BETEKENT OORLOG

   Dit is mijn laatste column voor BNR. Het afscheid komt mij eerder dan lief is, maar de reden is simpel: ik heb er te weinig tijd voor. Ter afsluiting een hartenkreet over iets dat me nogal bezighoudt. En dat is de manier waarop politici de afgelopen jaren de Europese Unie hebben verdedigd. Of liever gezegd: niet hebben verdedigd.

   Er zijn genoeg redenen om de EU vreselijk te vinden. De oninspirerende Brusselse technocratie. De euro, die gebouwd is op wishful thinking. De uitbreiding met corrupte landen als Roemenië en Bulgarije.

   Toch moeten we altijd weer terug naar die ene vraag: waarom is de EU ooit opgericht? Dat was niet vanwege de landbouwsubsidies. En ook niet voor de Erasmusbeurs. Nee, de eerste en allesoverheersende reden was: nooit meer oorlog.

   Twee keer in vijfentwintig jaar hebben Duitsland en Frankrijk het continent in een verschrikkelijke oorlog gestort, met tientallen miljoenen doden. Alleen door die twee landen van elkaar afhankelijk te maken, zo was het idee, kunnen we voorkomen dat dit nóg een keer gebeurt. Dus werden in 1952 de oorlogsindustrieën van Frankrijk en Duitsland aan elkaar gekoppeld. Dat was de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Alles wat daarna is gekomen, van de gemeenschappelijke munt tot gratis roaming, is bijzaak. We hebben al meer dan zeventig jaar vrede – dáár draait het om.

   De afgelopen jaren werd de Europese Unie serieus bedreigd in zijn bestaan. Eurocrisis. Poetin. Vluchtelingencrisis. Brexit. Trump. De Islam. Een gigantische en oncontroleerbare vestiging van asielzoekers en vluchtelingen. Waarom hebben de politici die de EU overeind willen houden, in die tijd zo weinig het argument ‘nooit meer oorlog’ gebruikt? Waarom hebben ze niet tegen de kiezer durven zeggen: beste mensen, het staat u vrij om op anti-EU partijen te stemmen, maar wees u bewust van de consequenties?

   We denken allemaal dat vrede en welvaart vanzelfsprekend zijn. Ja, dat dachten we voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog ook. Maar lees de memoires van Stefan Zweig en Klaus Mann, en huiver over de snelheid waarmee alles kapot ging wat eeuwig en onveranderlijk leek. Die verwoestende driften zijn niet weg, ze zitten er nog steeds. De Unie houdt deze driften in bedwang – al haar gigantische tekortkomingen ten spijt.

   De EU staat op dit moment weer wat steviger voor. Macron is gekozen, Merkel zal vermoedelijk worden herkozen. Maar sneller dan we denken kan het weer spannend worden. Mijn advies aan alle pro-Europese politici: wees in dat geval niet zo bescheten als in de afgelopen jaren. Zeg gewoon waar het op staat: geen EU betekent oorlog.

   Like

 21. Ivan Chapka zegt:

  Het is maar goed dat die oen van een Niemantsverdriet gestopt is met zijn columns. Hij denkt geloof ik dat wij allemaal het dagelijkse EU suffertje zitten te lezen en te beluisteren. EU is geen oorlog?? Nou wacht maar gewoon af, nog een paar jaar en dan zullen er koppen gaan rollen.
  Dat Macron en Merkel verkozen zijn/worden komt m.i. door, om het netjes te zeggen, het sturen van de verkiezingen, te vergelijken met de resultaten in ons voorheen mooie land. Onze “boer zoekt vrouw” kiezersmeute denkt te kiezen voor een partij met een bepaalde ideologie, maar komt achteraf bescheten uit, omdat al deze partijen zich verenigd hebben in een kartel, dus glas plas was. Wij kiezen voor een vooraf al bepaalde en uitgezette dictatoriale oligarchie geleid door een meerpartijen kartel, die maar aan 1 ding denken, macht.
  En dat hebben ze haarfijn uitgedacht via de ondemocratische EU . Zij plaatsen gewoon hun pionnen daar waar zij willen, Griekenland, Italië. Waarom duurt de formatie zo achterlijk lang? Om dezelfde redenen, het uitschakelen van de democratie via een van te voren dichtgetimmerd akkoord waar geen controlerende 2e kamer meer aan te pas komt.
  Dus mijn waarde Jules, EU = oorlog. Want om oorlog te voorkomen hebben wij nog steeds de NAVO.

  Like

 22. gielrozie zegt:

  Rusland bedankt.,wij Nederlanders zijn nog te lam om een leger op de been te brengen. Altijd een grote bek maar als het moet gebeuren staan ze te kijken hoe iemand in de gracht verzuipt of in elkaar geslagen wordt.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Dat we hier in Nederland gewoon een prutsleger hebben is eigenlijk de schuld van de linkse politici die vonden dat wij voor en na WO II geen leger nodig hadden omdat we constant vrede wilden! En een EU-leger opbouwen zal niet gemakkelijk meer gaan omdat een groot deel van de jeugd zo anti-militair als de pest is!

   Like

   • Ivan Chapka zegt:

    Wat in de USSR niet is gelukt, is de linkse socialistische kerk dus wel gelukt in de EU, men is begonnen om alle vrouwen aan het werk te zetten (Via feminisme) en toen heeft men step by step het totale onderwijs geïnfiltreerd en sneeuwvlokjes gekweekt. De volgende stap was de media, waarvoor Kok verantwoordelijk was, hij kwam op het lumineuze idee om kijk-en luistergeld af te schaffen en dit via een belastingverhoging rechtstreeks aan de omroepen en noodlijdende “kwaliteitskranten” te betalen en dus kreeg men “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt” Dit had nooit mogen gebeuren, want zodoende werd ons zuilensysteem beperkt tot 1 zuil, n.l. de socialistische en het resultaat kennen wij, 24/7 linkse hersenspoeling, en de beroemde kartelvorming van bijna alle partijen en dit noemt men dan democratie. Het is bijna hetzelfde als wat ik zag en beleefde toen ik in 1992 de Sovjet Unie voor het eerst bezocht. Nog even en onze vierde macht (de ambtenaren) krijgen ook uniformpjes om gezag uit te stralen, want wij beginnen die vierde macht steeds beter door te krijgen (zie Wilders)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s