Kies voor de gekozen burgemeester – teken de petitie!

Screenshot_94

Burgemeesters en de commissarissen der Koning worden in Nederland nu nog “van bovenaf” benoemd bij Koninklijk Besluit. Dat is niet meer van deze tijd! De komende tijd beslissen de Tweede en Eerste Kamer definitief of de weg wordt vrijgemaakt voor de gekozen burgemeester en CdK. De grondwetswijziging die hiervoor nodig is, is al in “eerste lezing” goedgekeurd door het parlement. Nu moet ze in “tweede lezing” (dus definitief en met een twee derde meerderheid) worden goedgekeurd.

Maar het is spannend of dat gaat gebeuren. In de Tweede Kamer stemden alle grote partijen voor, maar in de Eerste Kamer stemde de hele CDA-fractie en een deel van de PvdA-fractie  tegen. De gekozen burgemeester en CdK sneuvelde al eerder in 2005, in de “nacht van Van Thijn”. Dat mag niet opnieuw gebeuren. Vertel de politici luid en duidelijk dat wij, de kiezers, een gekozen burgemeester willen en teken de petitie!

 Teken HIER de petitie!

Bron:
www.meerdemocratie.nl
(h/t Ingrid)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Kies voor de gekozen burgemeester – teken de petitie!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Getekend.

  Like

 2. tippelaar zegt:

  Petitie tekenen heeft totaal geen zin, want dat is weer een valse vlag actie van de staten-generaal, die niets liever willen dan zelf de macht over het klootjesvolk uitoefenen, zonder invloed van het klootjesvolk zelf. Alleen een staatsgreep kan het klootjesvolk nog redden maar dat zie ik in het ingedutte nederland niet gebeuren. De massa is teveel gesteld op de KNVB.competitie en op rtl.live en andere shit-tv-programma’s. Rutte kan dus vrolijk zijn vernietigende werk voortzetten tot ook hij aan de beurt is om de 2e man van de EUSSR, (timmermans) te vervangen. Ik vraag de grote manitoe om dat niet te laten gebeuren.( Ja, de god van de christenen bestaat niet. De god van de islam bestaat niet, dan maar die van de indianen, je weet maar nooit wie er echt aan de stuurknuppel van de wereld zit)

  Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Ik heb net wat rooksignalen gestuurd, Uw gebed zal verhoord worden.

   Like

  • Drs.P. zegt:

   De God van de christenen bestaat wel, maar deze klote planeet is het domein van de satan, dat is degene die zorgt voor alle ellende.

   Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   “je weet maar nooit wie er echt aan de stuurknuppel van de wereld zit”..

   In ieder geval niet Rutte, Merkel, Macron of andere kanslozen die denken dat ze enige vorm van repressie moeten uitoefenen op een groep mensen (de burgerij) om klimaatverandering (wie herinnerd zich niet Al Gore, het gezicht van de Global Warming hysterie die er slechts toe diende en nog steeds dient om de burgerij extra veel geld over te laten maken naar overheden, waarna een emissiehandel van 10 miljard groot tussen landen opgezet kon worden) tegen te gaan.

   Deze mensen zijn allemaal gevaarlijke gekken die iedere voeling met de realiteit kwijt zijn geraakt doordat ze niet bij zichzelf konden blijven. Macht en het gebrek aan tekorten die dat met zich meebrengt kan dat met een mens doen. De enige politicus waarvan ik denk dat die perfect met macht om kan gaan is Geert Wilders.

   Like

   • oeps48 zegt:

    Weet je nou nog steeds niet, wie er aan de stuurknuppel van de wereld zit ???
    Met Soros zit je al een heel eind in de richting. Verder de illuminati en de duivel (het alziend oog).
    http://hetgrotereplaatje.nl/illuminati.html

    Like

   • abouneenee zegt:

    Die hele pyramide van jou heeft precies de waarde die het volk er aan geeft. Het volk is voor het overgrote deel een stel bangeriken die zich maar wat graag laat knechten, dat aandeel wordt steeds kleiner doordat de mensheid wakker aan het worden is. De prijs van vrijheid is constante waakzaamheid en dat is velen te veel gevraagd. Zie daar ook de uitleg van het geringe aantal mensen dat op de PVV heeft durven stemmen. Men moddert liever aan dan dat men te veel van de eigen vastgeroeste visie moet bijstellen. Men redeneert bij gebrek aan overzicht en helemaal als de zon schijnt dat wij het hier in NL toch goed hebben. Als het volk is zoals ik hier omschrijf, dan rest ons hier op EJBron niets anders dan lijdzaam toezien hoe het andere deel der bevolking z’n eigen lessen leert. Dat kan frustrerend zijn, maar we kunnen niet anderen dwingen lessen te leren. Op een manier helpt jouw pyramide ons dus ook wakker te worden.

    Geliked door 1 persoon

 3. BigLJohn zegt:

  Is getekend. We hopen dat het wat uithaalt !

  Like

 4. Mary zegt:

  Getekend, helemaal mee eens, de kromme situatie dat een D66, PvdA,VVD,etc. burgemeester een PVV stemmende gemeente vertegenwoordigd klopt natuurlijk van geen kant.

  Geliked door 1 persoon

 5. Drs.P. zegt:

  Heeft geen enkele zin,de elite ratten dragen twee lullenmetvingers voor uit het old-boys network en daar mag dan uit gekozen worden!! Net 2e slaapkamer verkiezingen. Iedere club plaatst 40-50 partijcriminelen op een zogenaamde kieslijst en daar mag het domme volk dan uit kiezen?? En als de uitslag niet bevalt legt men wat stembiljetten op een ander stapeltje of men maakt er een scheutje in zoals in Frankrijk is gebeurd.

  Geliked door 1 persoon

 6. paulzwueste zegt:

  Gekozen of gedropte burgemeester maakt helemaal niets uit.
  De gekozen burgemeester moet om de kiezer denken en als er meer allochtonen in zijn gemeente wonen dan blanken wordt het ’n moslim.
  Neem Londen.
  Kijk naar de wantoestanden in Brussel en haar randgemeenten…!
  Als ze nu eens ijverden om dat vervloekte koningshuis te liquideren, of het stemrecht van die allochtonen afnemen, dat zou hout snijden maar dat gedoe over die burgemeester is gewoon ’n afleidingsmanoeuvre.

  Geliked door 3 people

 7. oeps48 zegt:

  Is de gekozen burgemeester momenteel ons grootste probleem ??? Ik dacht het niet !!! Het is niets meer of minder, dan een afleidingsmanoeuvre, om het klootjesvolk af te leiden, terwijl andere zaken door de strot worden geduwd. Wat is democratie nog heden te dage. ???
  Mijn advies, momenteel geen aandacht besteden aan zaken, die nu niet belangrijk zijn. Of zoals de Engelsen zeggen. Let us get organized and have our priorities in order. First things first.

  Like

 8. Henk der Niederlànder zegt:

  Het lijkt me dat die hele petitie niet veel uit zal halen.
  Het zou namelijk het begin inluiden van de afbraak van de banencarrousel en dus zal bij een eventueel minimale obstructie van de carrousel weer het Ruttiaans leugendagboek geraadpleegd worden.

  Like

 9. Fred zegt:

  Is het “kereltje” het hiermee wel eens?
  Denk dat het niks uithaalt in deze dictatuur.
  De dictators willen nu eenmaal net zolang de macht houden totdat het volk ze afzet.
  Niet eerder.

  Like

 10. Marie zegt:

  Zeg dan maar meteen dag met je handje naar alle grote steden in Nederland. Die zullen helemaal onder bestuur van import politici komen. Wat ooit een goed idee was is nu de opmaat naar definitieve capitulatie.

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   1. Een burgermeester mag niet meer doen dan de wet hem toekent of verbiedt te doen.
   2. De wetgevende macht is de Tweede Kamer, die al gekozen is.
   Ik zie aldus geen zwaarwegende reden om een gekozen burgermeester te blokkeren.

   Als Nederland door het consequent doorvoeren van het gelijkheidsbeginsel terwijl het ongebreidelde immigratie toelaat eindelijk de desastreuze gevolgen van hun weigering PVV te stemmen zal mogen ervaren juich ik dat toe!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s