SGP-jongeren slaan hard terug met nieuwe poster, maar beseffen het zelf niet

Screenshot_95

(Door: Wim van Schaik)

Het was weer eens raak op de verontwaardigingsplek die Facebook heet. En wat was er nou helemaal aan de hand? De uitnodiging van de lokale afdeling Elburg-Oldebroek van de SGP-jongeren voor een discussiebijeenkomst over de islam moest het ontgelden, ondanks de borrel en de BBQ die erbij hoorden. Bert-Jan Dokter (PvdA) liet meteen weten deze uitnodiging “resoluut af te slaan” vanwege ‘de gele ster-sfeer’. Daarmee was de toon gezet.

Op die uitnodiging stond de vraag: “Is de islam een bedreiging voor Nederland?” Daarbij was een afbeelding te zien van een bom die op punt van ontploffen staat. Voor de niet politiek correct geprogrammeerde beschouwer komt dit redelijk overeen met het imago dat de islam gedurende eeuwen zo succesvol heeft weten op te bouwen. Zo vreemd is het dus niet de islam aan een bom te linken. De bom met smeulende lont is een prima symbool van alle gewelddaden die dagelijks in naam van de islam gepleegd zijn, worden en nog te vrezen zijn.

Prima poster dus om de discussie aan te zwengelen. Maar wat zien we? Zoals gewoonlijk wordt discussie uit de weg gegaan en verdacht gemaakt nog voordat deze plaatsvindt. Die bom schoot Bert Jan Dokter, zeg maar in het verkeerde keelgat. Er mocht eens kritiek komen op de islam. Meteen legde hij een even valse als misselijk makende verbinding met de stigmatisering van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet dat hij in zijn opzet geslaagd is. De discussiebijeenkomst gaat gewoon door.

Wat hij wel bereikte, is dat Dirk van Horssen, landelijk woordvoerder van de SGP-jongeren, zo snel hij kon het boetekleed aantrok: een communicatiefout, niet de bedoeling om te provoceren. “Jihadisme is een reële bedreiging en dan denk je al snel aan een bom. Maar nooit hebben we bedoeld dat de islam synoniem is voor terrorisme, laat staan dat we alle moslims over één kam scheren.”

Wat een zielige, om niet te zeggen laffe reactie! Islam staat al 1400 jaar garant voor geweld en terrorisme en de export daarvan. Al dat geweld, inclusief het jihadisme, wordt gevoed door de bronnen van de islam en zijn haatpredikers. Die bom, Dirk, paste uitstekend bij de islam. Het is zo ongeveer de eerste associatie die je hebt als je aan islam denkt… Geen enkele reden dus om die poster aan te passen.

Maar Dirk snapt het niet echt als het om islam gaat. Want – o ironie! – op de nieuwe poster staat weer de vraag of de islam een bedreiging is voor Nederland, maar nu met een moskee erbij. En laat die nieuwe poster nu treffender zijn dan die met de bom. Die eerste poster geeft mohammedanen en gutmenschen nog de kans – hoe onterecht ook – te roepen dat dit niet ‘de ware islam’ is. Maar met die moskee ligt dat anders.

Het is een publiek geheim dat in veel moskeeën regelrechte haat tegen Joden, christenen en andere niet-moslims wordt gepredikt. Onderzoek wijst steeds weer uit dat imams, zodra zij weten dat er Westerlingen meekijken en meeluisteren, ‘tolerantie’ en ‘vrede’ benadrukken. Maar zodra zij ‘onder ons’ zijn  is exact het tegendeel het geval. Dan krijgen moslims te horen dat Allah verbiedt om vriendschap te sluiten met niet-moslims, want dat zijn de ergste vijanden, “lager dan het vee”. Die moeten “waar je hen ook tegenkomt” gedood worden. Allemaal niet erg bevorderlijk voor inburgering, laat staan integratie in de westerse samenleving.

Kijk, en daarom vind ik die moskee een vondst. De moskee vormt de echte bedreiging voor Nederland, ook al omdat moskeeën hier vaak strenger zijn dan in islamitische landen. Voeg daarbij dat moskeeën allerlei vertakkingen hebben met vage (gesubsidieerde) clubs en er is alle reden om de islam een bedreiging voor Nederland te noemen.

Maar SGP-jongeren, islam-knuffelaars (zoals Bert-Jan Dokter) en gutmenschen hebben niet door dat die moskeeën de indoctrinatiekanalen van de islam zijn. Islam-knuffelaars en gutmenschen niet omdat zij van de islam geen kwaad willen weten. SGP-jongeren niet omdat zij zich bij een moskee wellicht zoiets als hun kerk voorstellen. Zouden ze daarom op de nieuwe poster een moskee met een kerktoren in plaats van een minaret, getekend hebben?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op SGP-jongeren slaan hard terug met nieuwe poster, maar beseffen het zelf niet

 1. tippelaar zegt:

  Schijtlijsters die sgp.ers. Snappen nog steeds niet wat de islam echt is. Pvda. dat is pas echt smerig volk. Dienen weggevaagd te worden, niet alleen in de verkiezingen. Die club is zo smerig dat ik daar verder geen woorden aan vuil maak.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Van dat laatste kun je wel uitgaan, ja.
  Maar stel je nu toch voor, dat bv. één van hun dominees/ouderlingen datzelfde bedenkt en het uitlegt als heiligschennis: Dat zal me vanaf de kansel een donderpreek opleveren! LOL!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Trees
   Geen ouderling of dominee in de HHK, GG, of CGK zal een moskee ooit als heilig beschouwen.
   Neem dat maar van mij aan.
   Het zijn geen PKN-ers.
   De weerzin tegen de islam is in reformatorische kringen zo groot dat de SGP alle zeilen moet bijzetten om te voorkomen dat er nog meer jongere mensen op de PVV gaan stemmen. Dat de SGP na de laatste verkiezingen niet is gegroeid ligt aan het feit dat vooral jongere reformatorische christenen dat ook hebben gedaan.

   Like

 3. Sabeltant zegt:

  Fuck de PVDA met hun gele ster.
  Ze zijn zelf altijd voor de rode ster geweest en daar mocht ook niemand wat van zeggen.
  De islam kijkt tijdens het bidden weer liever naar een bruine ster maar dat is een heel ander verhaal.

  Ik denk dat we gevoeglijk kunnen zeggen dat we in Europa NIETS maar dan ook NIETS meer met de sociaal democraten te maken willen hebben.
  Ze zijn ingehaald door de globalisten alleen heeft de PVDA het nog niet door.
  Net als de vakbonden blijven ze trekken een een DOOD socialistisch paard.

  Overigens is het globalisme nog veel erger, die spreken niet meer van Nederlander of zelfs Europeaan, christen of moslim, die spreken van wereldburger.
  Een grotere verwatering van ONZE identiteit is ondenkbaar.
  De islam heeft daar ook niets mee maar kan onder de globalistische vlag ongestoord uitbreiden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Joshua zegt:

  Ook de sgp is met het islam virus besmet net als alle andere politiek correcte idioten.
  Er mag geen waarschuwing meer klinken over die waanzin ideologie opgetekent door een uiterst
  gevaarlijke imbeciel die zich profeet durfde te noemen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Bert-Jan Dokter (PvdA) een linkse LUL die een onderwerp uit de oorlog aan haalt, die deze zak niet eens mee heeft gemaakt en niet weet waar die over lult

  Geliked door 1 persoon

 6. Claudia M. zegt:

  Als er toch goddomme één clubje de “gele ster sfeer” creëert is het de indoctrinatie genaamd islam wel!

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Gekke Thijs van de Brink gaat een paar daagjes Ramadan doen bij moslimgezin, om met moslims in contact te komen. Wat een imbeciel.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ik mag ze wel, die SGP jongeren.

  Like

 9. Fred zegt:

  De moslims zijn niet de nieuwe joden maar de nieuwe SS’ers.
  Erger zelfs. Zie hun eigen filmpjes op YouTube.
  Begrijp dat nou toch eens.

  Like

 10. altijd erg oppassen met protestanten en met socialisten die willen feiten nooit zien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s