Hongaarse minister van Justitie: Frontex moet Europees uitzettingsagentschap worden

Screenshot_117

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije, dat zich tot nu toe nadrukkelijk verzet tegen de Brusselse buitenlander- en immigratiepolitiek, heeft nu een nieuw Europees mechanisme tot uitzetting van afgewezen “asielzoekers” voorgesteld. Daarbij dient het Europese grensagentschap Frontex een centrale rol te spelen, zei de Hongaarse minister van Justitie, László Trócsányi, in een interview met de Duitse krant de “Welt”.

Duits - Zuerst

Trócsányi zei letterlijk: “Daarvoor zou men Frontex met nieuwe competenties en desbetreffende financiële middelen moeten uitrusten om vluchten te organiseren en die migranten, die geen bescherming nodig hebben, terug te brengen naar hun landen van herkomst.”

Vooral voor kleinere landen zou het “effectiever zijn als Frontex als organisatie van de EU met de landen van herkomst over de terugname onderhandelt dan wanneer bijvoorbeeld Hongarije met de Afghanen contact moet opnemen.”

De Europese uitzettingspraktijk zou op dit moment een van de grootste problemen van de vluchtelingenpolitiek zijn, bekritiseerde Trócsányi. Als “asielzoekers” worden afgewezen en uitgezet moeten worden, “is dat meestal niet mogelijk”. Tegelijkertijd zou het EU-quota-concept een verkeerd signaal uitzenden, namelijk: “Kom gerust naar Europa, wij zorgen dan wel voor de verdeling”.

Ook zou het onacceptabel zijn dat volgens de huidige besluitvorming de EU voor de immigratie verantwoordelijk zou zijn: “Hoe de samenleving samengesteld moet zijn, deze beslissing moet de competentie van de lidstaten blijven”, zei Trócsányi en wees daarmee de sinds september 2015 geldende quota- en herverdelingsregeling van de EU opnieuw van de hand.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongaarse minister van Justitie: Frontex moet Europees uitzettingsagentschap worden

 1. John van antwerpen zegt:

  Van der Bellen is saai. Zo saai zie je ze zelden. Hoeveel aanslagen, islamitische opdringerigheid
  en wegkijkgedrag van de cultuur verraders moet er nog komen opdat de Bel gaat rinkelen,
  of; dat het kwartje valt. Wim Kok deed niet onder kwa saaiheid en weg kijken.

  Liked by 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Helemaal mee eens, die Hongaren hebben prima ideeën, kan Nederland (we vallen wel onder de kleine landen toch) ook direct de 10.000 afgewezen uitvreters in vliegtuigen proppen en zo snel mogelijk afleveren (eh waar dan ook) nietwaar Dijkhoff probleem opgelost dat je ze niet kan uitzetten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima voorstel, maar dat zal NIET gebeuren. Adolfa Merkel, de ongekroonde rode Führerin der rode, fascistische EUSSR, zal daar persoonlijk een stokje voor steken. Want het “Coudenhove-Kalerghiplan”, zal worden uitgevoerd!

  Like

 4. Mee eens met die Hongaren. Maar laten ze dan ook eens vast een begin gaan maken. Maar je zal ze eerst plat moeten spuiten, je weet niet hoe ze tekeer kunnen. Mijn man vloog wel eens mee als medici..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s