Wie zit er achter de massale demonstraties tegen de Tsjechische president Zeman?

Screenshot_118

De Tsjechische hoofdstad Praag met de Praagse Burcht.

(Door: Zdenĕk Chytra – Vertaling: E.J. Bron)

In Tsjechië worden pro-EU demonstraties geënsceneerd om de president ten val te brengen. Het is onduidelijk wie hier achter zit. Maar men heeft de verdenking dat het opnieuw een door het EU-establishment georganiseerde manifestatie is, net zoals destijds op het Maidan-plein in Kiev.

Die Freie Welt

De Tsjechische regering zit al dagen in een diepe regeringscrisis. Minister-president Bohuslav Sobotka had twee weken geleden aangekondigd de minister van Financiën, Andrej Babiš, wegens belastingbedrog te ontslaan. Andrej Babiš wilde zogenaamde “Kronen leningen” van zijn imperium Agrofert opkopen en zodoende betaling van belasting te omzeilen. Minister-president Sobotka kondigde vorige week verrassend zijn eigen aftreden aan. Dit had hij echter vorige week donderdag niet schriftelijk overhandigd op de Praagse Burcht aan president Miloš Zeman. Nu eist hij opnieuw het aftreden van minister van Financiën Andrej Babiš. President Zeman zei dat hij eerst met alle betrokkenen zou willen spreken.

Gisteren werd er in zeven grote Tsjechische steden tegen president Zeman en minister van Financiën Babiš gedemonstreerd. Volgens informatie van de organisatoren van de demonstratie “Waarom? Daarom!” kwamen er in Praag 20.000 tot 30.000 mensen bij elkaar, in Brno 4.000 en in de Tsjechische steden České Budějovice, Plzeň, Olomouc, Zlín en Liberec honderden mensen. Op de demonstraties spraken ook Tsjechische kunstenaars, zangers en acteurs. De organisatoren eisen het aftreden van president Miloš Zeman en dat van minister van Financiën Andrej Babiš.

De demonstratie werd georganiseerd door Šárka Fialová met een burgerinitiatief “Politiek en Geweten”, met behulp van andere burgerverenigingen, EEIC en een NGO genaamd “Open Doors”. Al deze organisaties staan sterk achter de politiek van de EU, zijn voor de opname van illegale immigranten in het land. Bovendien hebben ze een krachtige anti-Russische instelling.

Vandaag riep men opnieuw op tot demonstraties. De organisatoren willen opnieuw naar de Praagse Burcht marcheren om daar tegen de president te demonstreren. Deze acties krijgen veel ondersteuning door de mainstream media. De grootste Tsjechische tv-zender, TV Nova, bericht de hele dag over deze demonstratie. Op Facebook en Twitter praten talrijke mensen al over de gepoogde putsch en vergelijken zulke acties tegen de president met die op het Maidan-plein in de Oekraïne.

Bron:
www.freiewelt.net
Auteur: Zdenĕk Chytra

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Tsjechië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Wie zit er achter de massale demonstraties tegen de Tsjechische president Zeman?

 1. BertG. zegt:

  George Soros natuurlijk.

  Liked by 6 people

 2. ieznogoedh zegt:

  Op de demonstraties spraken ook Tsjechische kunstenaars, zangers en acteurs.
  Nitwits die denken dat hun mening belangrijk is omdat ze “iemand” zijn.
  Wellicht is Soros de boosdoener. Dan is het afwachten totdat hetzelfde gebeurt in de andere Visegrad-landen.
  De EU moet en zal alles dat waarde heeft vernietigen.

  Like

 3. kraftavilqa zegt:

  Open Doors dat is toch een van de speeltjes van soros. Natuurlijk jongens destabiliseer een heel land ter meerdere eer en glorie van een door niemand meer gewenste unie veroorzaak onnoemmelijk lijden en talloze slachtoffers so what het doel heiligt de middellen, wat is die eussr toch een ongelooflijk smerig zooitje. In plaats van die lulkoek over een soort bonus/malus-systeem t.a.v. het toelaten van vijandige invasoren kunnen ze ook gewoon zeggen iedereen houdt zich aan onze regels want anders zie Oekraïne en Tsjechië. En zo lijkt de eussr steeds meer op de maffia “leuk landje heb je daar, zou zonde zijn als er iets mee gebeurde.” Wat voor positiefs had de eu ook alweer gebracht? Welvaart? Ja in de zakken van het brusselse eurotuig. Vrede? Naar ’t zich laat aanzien zal het dankzij het eurotuig weldra met de vrede gedaan zijn.

  Like

 4. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  tis iig wel toevallig dat soros monmenteel in europa is, dus zou zo maar kunnen dat die engerd de aanstichter is..

  Like

 5. Elena zegt:

  Demonstranten tijdens de verkiezingen van Trump werden omgekocht met 15 dollar per demonstratie tegen Trump.
  Vermoedelijk gebeurt in Tsjechië hetzelfde.
  Ach laat die bevolking toch fijn zo’n 100.000 nepvluchtelingen die moslim zijn opnemen.
  Kunnen zij ook genieten van de rijkdom zoals moorden en verkrachten van o.a. kinderen door de mossels.
  De smerige volgevreten en zakkenvullende dictators in Brussels hebben het met behulp van Soros
  bijna de klus geklaard.
  Ik wens hen het allerslechtste.
  Nu nog Hongarije, Polen en Slowakije.
  -zucht-

  Like

 6. Bas zegt:

  Wie zit er achter? Zo goed als zeker de stoottroepen van het “old-boys network” van de Europese Unie. Of het super enthousiaste EU colporteurs duo Verhofstadt en ”Van Baalen”.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Zullen wel Rikko Voorberg, Sylvana -en noem maar op types zijn-. Jammer dat ook in Tsjechie veel stumperds hun kans ruiken zich belangrijk voor te doen en daar alle verworvenheden aan op willen offeren.
  De maatschappij holt op alle fronten achteruit.

  Like

 8. Johan zegt:

  Hetzelfde speelt in Polen. Daar worden ook betogingen tegen de regering georganiseerd, waarvan je je af kunt vragen, wie daar eigenlijk achter zit.

  Like

 9. john zegt:

  die soros opsporen, minimum 10 jaar opsluiten .Op water en 8 dagen oud brood. (gerantsoeneerd natuurlijk)

  Like

  • Nemesis zegt:

   Maar 10 jaar_ Je bent wel erg humaan. Als, dan levenslang of voer hem aan de ratten. Na ja, dat zit er bij levenslang toch ook wel bij in, die ratten

   Like

 10. Fred zegt:

  NGO open doors = Soros.
  Dat zegt alles.

  Like

 11. Bas zegt:

  Zou me helemaal niet verbazen als de protesten door Miljardair Soros en zijn old-boys netwerk gefinancierd worden om het tij te keren. Tegen Trump doet hij hetzelfde.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Hup Dubček.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s