Het populisme verslagen? Vergeet het maar

Screenshot_127

(Door: Roderick Veelo)

Van opluchting tot jubelstemming. Het is steeds hetzelfde geluid als populisten in Europa naast de macht grijpen. In Oostenrijk wordt Norbert Hofer (FPÖ) de pas afgesneden door Van der Bellen (De Groenen), Wilders wordt geklopt door Rutte, Le Pen verliest van Macron. Ik gun iedereen zijn overwinningsroes, maar hier komt de kater: het populisme is verre van verslagen. Met dank aan degenen die zeggen het te bestrijden.

Een van de grootste jubelaars deze week is Volkskrant-columnist Bert Wagendorp. De overwinning van Macron in Frankrijk is voor hem een enorme opluchting. Hij spoort zijn lezers aan het optimisme te hervinden, Macron te erkennen als de nieuwe leider van Europa en dit jaar te onthouden als het jaar van de ommekeer. “Een revolutiejaar!

Bijzonder om een jaar waarin de zittende politieke klasse zijn macht weet te behouden uit te roepen tot revolutiejaar. Het zijn verwarrende tijden voor de progressieve goegemeente.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Hypocrisie, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het populisme verslagen? Vergeet het maar

 1. de Volkskrant is wereldkampioen wegkijken, dus erg verbaasd ben ik niet

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Geen speld tussen te krijgen. Maar de progressieven (hoe islam collaborateurs zich progressief kunnen noemen is voor mij een raadsel) hadden al lang de macht verloren ware het niet dat ze praktisch alle media in hun zak hebben.

  Liked by 1 persoon

 3. Edjan zegt:

  Het gaat nog veel erger worden.

  Naarmate de identitairen* sterker worden, nemen de tegenkrachten toe.
  Bestond er enige tijd geleden nog de mogelijkheid om je hart te luchten in de ingezonden brieven rubrieken van Telegraaf en Elsevier: er is inmiddels een einde gemaakt aan dit soort “klaagmuren van de PVV”. Alleen opa en oma mogen daar nog positief doen en anderen die alles vaag omschrijven met veel gebruik van toespelingen en puntje-puntjes.
  Nu kan men zijn hart nog hier luchten, en bij soortgelijke sites, maar hoe lang nog? Sociale media zijn al onder curatele gesteld. De normale kranten stinken als een gierput.

  De identitairen worden stap voor stap de mond gesnoerd. Eerlijke berichtgeving over het aantal mohammedanen in ons land, is er niet, alleen de cijfers van het CBS, Centraal Bureau voor Superleugens. Berichtgeving over misdaden van de mohammedanen worden al lang grotendeels tegengehouden. Nog een paar jaar, en er is zelfs geen berichtgeving meer over aanslagen. Sites als deze van E.J.Bron zullen verboden worden.

  Inmiddels zullen de identitaire bewegingen langzaam groeien, tegen de verdrukking in. Maar de tegenbeweging van de oude partijen groeit mee en de import van mohammedanen groeit harder. Er is voor betaald dus moet er geleverd worden. Het wordt tijd voor een meer gestructureerde tegenbeweging. Maar hoe?

  *) Identitairen zijn mensen die staan voor de oorspronkelijke identiteit van onze Europese landen, zoals: PVV, FN, AfD enzovoort.

  Liked by 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal mee eens.
   Ik stel dan ook voor om een speciale geheimtaal te ontwikkelen waarin we onze reacties kunnen omzetten voor ze naar De Telegraaf, Elsievier, HP de Tijd, etc. te zenden.
   Ik heb nog een oude Enigma in mijn bezit uit de tijd dat ik in de oorlog nog voor de
   Engelse Secret Service werkte.
   Het probleem is alleen dat ik de code vergeten ben, en het kleine dunne boekje waarin ik ‘m had genoteerd is zoek.
   Nou kan ik wel weer beginnen met “Heil Hitler” als beginsleutel te gebruiken, maar je bent zo ’n jaar verder voordat je ’n paar zinnen op papier hebt, en tegen de tijd dat je de code hebt heeft de islam alles al overgenomen.

   Om te beginnen kunnen we ook alles achterstevoren schrijven.
   Wat ook héél goed helpt is vooral veel drinken.

   Liked by 4 people

   • Edjan zegt:

    Onder Stalin hadden veel schrijvers ook een vreemd soort taalgebruik om buiten schot te blijven. Hoewel ze meestal toch in Siberië eindigden.
    In de late Renaissance begon men in dromen en allegoriën te schrijven om niet in de klauwen van de absolute heerser te vallen.
    Het zal moeilijk worden. Heel moeilijk.

    Liked by 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Op een van de soortgelijke Sites die ik hier in Fr lees, wordt in een artikel al ongeveer hetzelfde gesuggereerd.
   Na de verkiezing van de Muslim-lover Macron zal alle islam-kritiek worden gesmoord.
   Het is ook een WordPress Site.
   Er is ook een nieuwe moslim-partij, zoiets als “Denk”in NL.
   Die heet hier: Francais et Musulmans.

   https://eurocalifat.files.wordpress.com/2017/05/c_oulubxuaeuj9k-large.jpg?w=459&h=643

   Ik ben geboren in Frankrijk, MAAR ik hecht nog heel erg aan mijn Marokaanse worteels.
   Is één van haar uitspraken…………
   hanan zahouani

   Liked by 2 people

   • Edjan zegt:

    Je hebt vast wel Houllebecq gelezen? Hij vermoedt dat de moslimpartijen al over 5 jaar een grote rol gaan spelen in Frankrijk. Frankrijk heeft nu al ver over de 10% mohammedanen. Hij is misschien wat pessimistisch maar het zou best kunnen.

    Liked by 1 persoon

  • Hansfree zegt:

   Ik weet niet hoe ik hier het fotootje kan laten zien dat ik maakte van het betreffende krantenbericht, maar hier in Twente is na regionaal dagblad Tubantia nu ook de regionale zender RTV Oost gestopt met de mogelijkheid tot reageren.
   Het stond deze week op hun pagina in een huis-aan-huiskrant, met de volgende argumentatie: “RTV Oost is gestopt met het standaard aanbieden van de reactiemogelijkheid op onze sites en apps. Het achterlaten van reacties op berichten heeft zijn belangrijkste tijd gehad en social media hebben de rol overgenomen.”
   Dit is natuurlijk een ontzettende drogreden. De lezer heeft helemaal geen zin om op social media te gaan om z’n mening te ventileren. De lezer wil die reacties juist wél zien, en zelf kunnen reageren, direct onder het artikel!
   Men wil gewoon geen spreekbuis meer zijn voor dissidente ‘populistische’ commentaren. Zeg nou maar gewoon waar het op staat RTV Oost!
   Ach waar maak ik mij druk om, ik heb zowel de Tubantia als RTV Oost al een hele tijd hun vaste tabs in mijn browser afgenomen, net zoals bijv. eerder ook Elsevier, dus wat zal het. Maar goed, we hebben het nu even over media en reactiemogelijkheden die verdwijnen.

   Liked by 2 people

   • Edjan zegt:

    Elsevier was tot een paar maanden geleden leuk qua ingezonden brieven. Toen kregen er opeens een stuk of 20 een mail dat ze racistisch waren of scholden en niet meer mee mochten doen. Iedereen met PVV-ideeën vloog eruit. Ik ook. Waarschijnlijk trok ik daar teveel aandacht want racistisch schelden doe ik zelden of nooit.
    De grootste schelders mochten echter blijven: zolang ze iedereen met PVV-sympathieën maar uitscholden voor nationaal socialistisch, racist etc. Mogelijk zaten dit soort trollen gewoon in de redactie. Nu is het slappe hap daar met de ingezonden brieven. Flauw. Een verplicht nummertje. Telegraaf idem.

    Nederland is het beste land van de wereld, natuurlijk, althans: dat zeggen ze, en de vrijheid van meningsuiting is ook de beste van de hele wereld. Zolang je het met de overheid eens bent. De overheid zit inmiddels overal met zijn tengels in. We lijken inmiddels veel meer op de voormalige DDR dan velen zich realiseren. Wil je nog kritiek uiten, dan moet je echt een soort geheimtaal gaan gebruiken. Net als Solzjenitsyn en vele anderen.

    De staat is vrijwel almachtig geworden. Ze controleert alles en kan iedereen zijn wil opleggen en naar willekeur bestraffen of het zwijgen opleggen. Dat is een dictatuur.

    Liked by 2 people

 4. Marc zegt:

  Ik voel mij alles behalve een populist.

  Populisme is de oude term voor politiek-correct!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Populisme is democratie waarvan de uitkomst niet bevalt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • abouneenee zegt:

    En waarom bevalt de uitkomst niet? Omdat de (gevestigde) politici er alleen zitten om de belangen te verdedigen van hun directe omgeving in ruil voor een schouderklopje op z’n tijd. Ze zitten er in ieder geval niet voor mensen die niet tot hun directe kennissenkring behoren, de €90.000,- gemeenschapsgeld per jaar die kamerleden krijgen neemt men voor lief.

    Like

  • abouneenee zegt:

   “populisme < Frans
   het
   maatschappelijke en politieke stroming met een sterke nadruk op de rol van het gewone volk en waarbij gestreefd wordt naar een directe band tussen de leiders en het volk"

   Het volk hoort centraal te staan, dus populisme is goed. Partijen die zich afzetten tegen het populisme hebben dus niet het volk als uitgangspunt en iedereen die op een andere partij dan een populistische stemt is dus geen weldenkend mens. Partijen die populisme slechts als communicatiestijl gebruiken om zieltjes te winnen, zoals vlak voor de verkiezingen VVD en CDA, bedienen zich van kiezersbedrog.

   Liked by 1 persoon

 5. Tom Hendrix zegt:

  Meer, meer, nog meer populisme! Populisme houdt juist rekening met de vox populi, de stem van het volk!

  Liked by 2 people

 6. Mary zegt:

  Macron nieuwe “leider” van Europa, dacht het niet. En de reden dat het voor veel figuren die overduidelijk anti het volk zijn een ENORME opluchting is is de angst dat als het volk gaat winnen ze uitgerangeerd zijn en als volksverraders te boek staan, nu misschien dan niet nu maar die tijd gaat echt komen!!!!!

  Liked by 1 persoon

 7. Guardiacivil zegt:

  De Telegraaf zaterdag 13 mei, met: “wat u zegt”
  De foute Nederlanders die met hun foute stemgedrag op de VVD hebben gestemd …….hebben alweer spijt dat ze dit hebben gedaan.
  Het zal nog erger worden met de nivellering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s