School schaft Moeder- en Vaderdag af “uit respect voor andere culturen”

Screenshot_122

Ouders van het Franstalige schooltje Singelijn in Sint-Lambrechts-Woluwe kregen vier dagen voor Moederdag een mail dat hun kinderen geen cadeautjes meer zullen maken voor Moeder- of Vaderdag. In de school zitten veel kinderen van andere culturen en daar wordt het feest niet gevierd, vandaar.

Een aantal ouders heeft boos gereageerd. Ze hebben hun ongenoegen onder meer geuit op sociale media en contacteerden ook de Franstalige media. “Ze beseffen de emotionele impact van hun beslissing niet”, zegt een vader in de krant Le Soir.

Volgens de schooldirectie en het pedagogische team van Singelijn zijn ze fier op de grote diversiteit in het schooltje. Omdat sommigen wel en andere geen Moeder- en Vaderdag vieren, is beslist om geen cadeautjes meer te laten maken door de leerlingen. “We wensen u mooie familiemomenten”, zo wordt de mail aan de ouders afgesloten.

Lees verder>>>
(h/t M.V.A.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

65 reacties op School schaft Moeder- en Vaderdag af “uit respect voor andere culturen”

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  Daar gaan we weer. Dhimmitude heet dit. Buigen voor islafieten. WALGELIJK!!!! Ga maar zo door hoor schoolleiding. Binnenkort wordt u aan de kant gezet en nemen de theedoeken de leiding over. WORDT WAKKER.

  Geliked door 4 people

  • Gert Jan, dat wordt toch ook al hier gedaan. Mijn dochter was klas assistente op de lagere school. Zij zat er al jaren, haar kinderen hadden daar ook op gezeten. Ze werkte er altijd met plezier totdat de hoofddoeken kwamen en daar de lakens gingen uitdelen. mijn dochter pikte dat natuurlijk niet. Maar als je daar de enigste bent kun je maar beter gaan. Daar is niet tegen op te knokken. Feestdagen die voor ons van belang waren werden afgeschaft of anders benoemd. Zo gaat het in Amsterdam.

   Geliked door 4 people

   • Gert Jan Reitsma zegt:

    Ja Marian, je woorden spreken voor zich. Bedankt. Ondanks alles, Mariam, laten we niet ophouden met dit aan het licht brengen.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En natuurlijk is het weer “de rode kerk”, en de huichelaars- bekend als de “goedmensen”, die hier achter zitten. We worden verdomme verraden door eigen volk. We gaan geheid naar de verdommenis op deze manier.

  Geliked door 4 people

 3. Fred zegt:

  En weer wordt een mooie traditie opgeofferd aan de grillen van het multiculturalisme.
  Het valt me nog mee dat voor het niet vieren van Moederdag als reden wordt opgegeven dat er culturen zijn waar de vrouw als een minderwaardig en niet ter zake doende object word gezien.
  Dan was het allemaal wat duidelijker geweest.

  Geliked door 2 people

 4. Steven zegt:

  Je hoort steeds maar “omdat andere culturen het niet doen of om andere culturen niet tegen het hoofd te stoten” wordt alles maar opgedoekt.
  Moeten we dan de ramadan en die dierenbeulfeestjes dan ook maar niet meer doen…want daar stoort ONZE cultuur zich aan. Maar daar houdt niemand rekening mee….zelfs niet over gesproken.

  Geliked door 3 people

  • Steven zegt:

   Ze kunnen beter beginnen met het afschaffen van alle moskeeën uit respect voor ONZE cultuur!

   Geliked door 2 people

   • Jean zegt:

    Steven, “slopen” is veel beter zodat we nergens die rotzooi nog tegenkomen.
    Momenteel heb ik “is-la-mo-fo-bie” én “mos-li-mo-fo-bie” en ik moet u bekennen, ik voel me daar heel goed bij….
    Scholen die ONZE beschaving, ONZE cultuur en ONZE normen & waarden geweld aandoen, zoals nu weer die school, moeten gemeden worden, de ouders moeten hun kinderen naar andere scholen sturen, scholen waar die barbaren niet in aanwezig zijn.
    Alweer blijkt maar weer eens dat voor postjes en de poen elke reet gelikt wordt.
    Wanneer krijgt dat schoolhoofd zijn ontslag voorgelegd???

    Geliked door 2 people

 5. oeps48 zegt:

  Dit is toch helemaal van de zotte !!! Wat een landverraders !!! Wat een rotstreek van dat tuig !!!
  Ik heb zelf geen kinderen, maar als ik ze wel gehad zou hebben, zou ik na zo’n mailtje overwegen mijn kinderen naar een andere school te sturen. En vervolgens zou ik een mailtje naar het bestuur van de school sturen met de mededeling, dat ik de eigen cultuur heel hoog in mijn vaandel heb staan en dat ik het niveau van die school niet hoog genoeg meer acht, om mijn kinderen nog verder op te leiden en te misvormen. En ik zou aan andere ouders van alle andere kinderen op die school een kopie sturen.

  Geliked door 2 people

 6. Golden Girl zegt:

  en dan nog wij wensen u mooie familie momenten, woeha, nou schooldirectie die zijn jullie door deze stupide actie aardig aan het verpesten
  jullie moeten de schattige nieuw komers kindertjes leren wij wonen en leven in Frankrijk en onze gewoonte is dat wij voor pappie en mammie een cadeautje in elkaar knutselen.
  Mag dit ook weer niet van de moslims hun geloof, NEE want een moslim mag het niet leuk hebben
  wat mag nog meer niet, eerdaags aparte jongens en meisjes toiletten voor moslims, want ze mogen niet in dezelfde ruimte als die stomme Fransen een plasje doen, oeps breng ik ze nog op een idee ook

  Geliked door 1 persoon

 7. oeps48 zegt:

  In plaats van vader- en moederdag af te schaffen, zouden ze de kinderen uit andere culturen eens moeten bijbrengen wat vader- en moederdag is en waarom en hoe dat gevierd moet worden.
  De viering van vader- en moederdag afschaffen met een simpel mailtje, waarin het de ouders door de strot wordt geduwd is de overtreffende trap van onbeschoftheid. Dat kunnen ze zo niet maken. That is not done !!! Ce nést pas comme il faut !!! Het getuigt van gebrek aan respect !!! Typisch een vlerkenstreek !!! Als een school al zoiets zou willen overwegen, dan zou dat op zijn minst in goed overleg met de ouders dienen te gebeuren. Dus overleg in plaats van een voldongen feit. De leiding en de onderwijzers van die school zijn hun baan niet waardig. Voldoende reden voor oneervol ontslag. Ik ken mensen die om minder de laan uitvlogen.

  Geliked door 1 persoon

 8. BertG. zegt:

  Jehova’s vieren ook geen vader of moederdag, ook geen pasen, kerst en sinterklaas, zelfs niet eens hun eigen verjaardag.
  Dat is nooit een reden geweest om het dan maar af te schaffen, om jehova’s dan maar niet te kwetsen.
  Hebben ze daar wel eens over nagedacht eigenlijk, waarom nu ineens wel dan.

  Geliked door 5 people

 9. elisah zegt:

  Men heeft daar zgn respect voor andere culturen……respect voor je moeder mag daar natuurlijk niet bij horen.
  Het is trouwens een uiterst neutraal feest, dat niks met religie te maken heeft en iedereen kan er gewoon aan mee doen. Je zou toch op zijn minst mogen verwachten, dat die andere culturen ook eens respect zouden opbrengen voor de cultuur van het land waar ze gekozen hebben om zich te vestigen, omdat hun land van herkomst hen niet beviel.
  Maar ja, verjaardag vieren mag ook niet volgens de islam, want alles draait alleen maar om lallah.

  Geliked door 1 persoon

 10. Harry Willemse zegt:

  Misschien is het een goed idee om deze directrice eens op stage te laten gaan in Saoedi Arabie.
  Daar kan zij een hele hoop leren van hoe men daar met diversiteit omgaat. Laat zij daarbij vooral niet vergeten om wat bijbels mee te nemen.

  Geliked door 3 people

  • elisah zegt:

   Woehaha, ik zie het al helemaal voor me…..ze mag daar dan kennis maken met diversiteit tijdens een uitgebreide taharrush-dans, waarna een rituele steniging de culturele verrijking sfeervol afsluit.

   Like

 11. Harry Willemse zegt:

  De school geeft toe dat ze zelf geschrokken zijn van de emotionele reacties van de ouders. Dit toont precies hoever dit soort lieden van de realiteit verwijdert zijn. Het ergste hierbij is dat men de kinderen manipuleert.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   die rechtse met die afschuwelijke hangtieten is het familie van heer paul de leeuw?
   ik zal er niet verder geinig over doen want heer de leeuw heeft lichte vorm van blaaskanker, ik weet niet wat die trollen willen, maar ze zijn zo vreselijk lelijk, die mogen toch niet zomaar zonder vergunning zich op straat begeven, om hun uiterlijk bedoel ik
   kijk en daar is nou een lang zwart gewaad voor gemaakt met doek met 2 spleten over de kop, hoeven wij er niet naar te kijken

   Geliked door 3 people

  • Jean zegt:

   Die griezel had zich beter een truitje aan getrokken….
   Alle drie goed laten bewerken door de politie want gezichtsbedekking is normaliter verboden bij wet…

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Wow…wat is dit onsmakelijk zeg, feministes zónder grenzen en mét vraatzucht.

   Geliked door 1 persoon

 13. Jean zegt:

  Hopelijk wordt die eikel die aan het hoofd staat van die school maandag de toegang geweigerd “uit respect voor ONZE cultuur en ter bescherming van ONZE normen & waarden”.
  WALGELIJK dat er toegevingen plaatsvinden aan de gruwelijkste achterlijkste perverste gewelddadigste smeerlapperij op deze aardbodem nl. de islam.
  Die rotzooi moet verboden worden ‘op alle vlakken’ in heel Europa want Europa is een seculier continent met respect voor zijn beschaving en bescherming van zijn westerse cultuur.
  Die islamitische smeerlapperij moet verdreven worden uit Europa.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wachteres zegt:

  `…..“uit respect voor andere culturen” Waarom de waarheid niet openlijk naar buiten gebracht?

  Wij moeten onze cultuur opofferen voor de islam …. Minkukels!

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   Wachteres, ik offer sowieso al niets en zeker niets voor die achterlijke perverse zandbaksmeerlapperij, ik lever wel strijd ‘tegen’ die rotzooi die vrouwen/moeders beschouwen als gebruiksvoorwerpen.
   En zeggen dat ‘sommige’ westerlingen zoals dat schoolhoofd de reten van die vuiligheid met veel liefde likken……?
   Wie moet er als eerste uit?????

   Geliked door 1 persoon

 15. koddebeier zegt:

  Achterlijke dhimmitude idioten, ze zijn een gevaar voor de maatschappij, direct opsluiten !!

  Geliked door 1 persoon

 16. Nemesis zegt:

  Op die manier helpen we onszelf naar de ondergang. Ben benieuwd of dit in Nederland navolging vinst. ZO ja, GEEN RAMMELDAN EN GEEN SUIKEFEEST MEER op scholen, werk en openbare gelegenheden. Ze gaan maar naar de moskeet.

  We hebben verdomme zo lang als ik leef, en dat is best al wel lang, nog nooit een van onze feesten of cratieve dingen op de scholen maken afgeschaft om andere geloofslijers (geen tik fout) in dit geval alla habar te beschermen tegen onze Nederlandse tradities en feesten.

  Maar het past wel bij die nieuwe Franse clown uhhh president.

  Geliked door 2 people

  • Edjan zegt:

   Nou … probeer maar eens bij de Telegraaf een reactie te plaatsen waarbij je man en paard noemt. Wordt geweigerd. Nog niet zo heel lang geleden kon je op de ingezonden brieven bij Telegraaf en Elsevier nog wel eens dollen. IST VERBOTEN.

   Nederland is geen haar beter.

   Hoe meer identitairen er komen, hoe harder de oude partijen gaan schreeuwen en schelden en dreigen. En de vrijheid van meningsuiting afschaffen. Het gaat heel erg worden.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Heb ik al gedaan, resp. geprobeerd. Was dus niet mogelijk. En van dollen houden ze ook al niet meer stelletje chagerijnige azijnpissers.Je kunt overigens alleen wat (proberen te) olaatsen als je abonnee bent of jezelf hebt laten registreren.
    Mijn man wilde zijn krantje, de Telegraaf, en wie ben ik om te zeggen dat gebeurt niet. Zo kan ik nog wel eens de gelegenheid waarnemen te proberen iets geplaatst te krijgen.

    Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Nemesis, wacht maar even af, als straks die troep groenlinkse mestkevers gaan meebepalen “wat goed is voor de westerlingen” dan denk ik dat er nog veeeeeeel geluid te horen valt.
   Ook Nederland is verloren met rotzooi komende van d66, groenlinks en andere linkse rotzooi.
   En zeggen dat er redding mogelijk is! gewoon die troep wandelen sturen en Geert Wilders in het torentje zetten, binnen de 6 maanden ontstaat een heel andere leefbaar Nederland.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    O ja, zeker wel. Eerst eve bedenken hoe je dat linkse rotvolk aan het wandelem krijgt en dat ze ook doorlopen totdat ze erbij dood neervallen.
    De rest zei je al.

    Overigens mestkevers zijn hele nuttige dieren, ze vreten de rotzooi voor je op. Ze zien er nu niet appetijtelijk uit maar a la. <Ik stel dus voor dat groene7rooie zooitje niet meer mestkevers te noemen, maar juist de mestkevers tegen hen in te zetten 😀

    Like

 17. Sabeltant zegt:

  Zo vreemd is dat niet want het is het natuurlijk zo dat islamitische scholen vanwege andere culturen ook stoppen met het suikerfeest. Toch?

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  Singelijn is kennelijk een (humanistisch) schoolsysteem en binnen de Brusselse gemeente volgens Wiki:
  Sint-Lambrechts-Woluwe (Frans: Woluwe-Saint-Lambert) is een plaats en gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemeente telt ruim 54.000 inwoners. Het is een rijke en vrij residentiële gemeente.
  Waarbinnen culturen kunnen samensmelten, zo denkt men.

  une école secondaire Singelijn

  En weer zijn ouders, evenals schooleiding onthutst.

  Like

 19. Mary zegt:

  “Uit respect voor andere culturen” dat betekend dus in dit geval dat er alleen respect is voor de cultuur die de moeder/vaderdag NIET vieren en geen enkel respect voor de eigen cultuur. Het woord respect is overigens buitengewoon misplaatst in deze, de Islam (daar hebben we het over) respecteert niets anders dan de Islam en heeft geen enkel respect voor welke andere cultuur dan ook, dat is niet te respecteren!!!!

  Geliked door 1 persoon

 20. Erik zegt:

  Met het grootste gemak de westerse cultuur in de afvalbak.

  Like

 21. Japio zegt:

  Laten we gelijk maar alle westerse feestdagen afschaffen dan hoeven die tere mohammedaanse zieltjes zich niet meer te storen aan onze cultuur. Wat is er in vredesnaam gebeurt op die westerse scholen? Je huivert er toch van om je kind naar school te laten gaan? Als ze klaar zijn met school zijn ze totaal geïndoctrineerd met het vergif genaamd “links gedachtengoed”. Als je pech hebt nemen ze je kind ook nog even mee naar een moskee dat tuig.

  Geliked door 1 persoon

 22. Tom Hendrix zegt:

  En steeds weer de RODEN, die ONS de islam door de strot persen!

  Geliked door 1 persoon

 23. Irma Vlasblom zegt:

  Vreemd eigenlijk dat een directeur van een school zo maar iets kan afschaffen/veranderen.
  Als je je kind opgeeft op een school sluit je toch een soort van contract met de school.
  Tussentijdse veranderingen zouden dan eerst met de ouders besproken moeten worden en zij zullen dan toestemming voor de verandering moeten geven.
  Ouders van schoolgaande kinderen moeten als zij iets op school veranderd willen zien daar ook toestemming van de school van krijgen.

  Like

 24. leefbarbaar zegt:

  Geen moederdag meer? Wat dan;
  broedbakkendag?
  pinguïndag?
  lappendag?
  shariapechdag?
  rodevrouwendag?
  neuqjenichtdag?
  best wel moeilijk, die cultuurverrijking, we hadden het zo goed hier en alles was veel eenvoudiger. Iedereen heeft toch een moeder, wat is er mis met moederdag? En vaderdag ook!

  Geliked door 2 people

 25. carthago zegt:

  Over een jaar gaat die “school” definitief dicht en wordt het een kalifaatratten opleiding.

  Like

 26. Tjongejonge zegt:

  Wil die schooldirecteur nou beweren dat andere culturen te stom zijn om iets nieuws te leren?

  En wat heeft scheiden, homos etc. hier nou mee te maken? Iedereen is geboren uit 1 man en 1 vrouw, je vader en je moeder. Het is triest dat er zoveel kinderen zijn die geen contact meer met hun vader of moeder meer (kunnen) hebben, maar je viert nou hiermee nou toch juist ook hoe geweldig het is om een vader en een moeder te hebben. Dat moet blijkbaar kapot worden gemaakt.

  Like

 27. Eerst kwamen de communisten en marcheerden door onze instituties tot ze die allemaal hadden overgenomen, nu doen de moslims hetzelfde. De universiteiten, het onderwijs en nu de kleuterscholen. De overheid hebben ze al heel lang in de knip, nu samen met de roojen.

  Geliked door 1 persoon

 28. sabine zegt:

  De EU wil het onze regering wil het , in ons land lopen over 10 jaar alleen nog maar boerka’s en hoofddoeken rond, en tot in onze regering toe zal alles vergeven zijn door moslims. Ben ik blij geen kinderen te hebben ! Wat een toekomst………………………..

  Geliked door 1 persoon

 29. BertG. zegt:

  Hier in Nederland hebben ze er helemaal maar een draai aangegeven om het probleem dan maar niet te hoeven benoemen.
  Hoe krijgen ze het voor mekaar om zo’n rot smoes er aan vast te plakken.

  Zo zielig, een werkje fröbelen als je geen mama meer hebt.
  Sommige scholen stoppen met het maken van knutsels voor Moederdag.
  Juffen en meesters zijn te druk of de school vindt het te confronterend voor kinderen die geen contact meer hebben met hun ma.
  http://www.ad.nl/lifestyle/zo-zielig-een-werkje-frobelen-als-je-geen-mama-meer-hebt~a2a20399/

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Ja echt, wat een ver gezochte waanzin…
   Stel een kind heeft 2 vaders, dan kan je dus zgn geen moederdag vieren…blablabla. Nou dat ze het cadeautje/knultselwerkje dan maar aan hun oma geven of zo.

   Like

  • BertG. zegt:

   Dierendag, ook zo iets confronterend.
   Weet je wel hoeveel kinderen er geen lief klein pluizig konijntje of poesje mogen hebben van hun ouders/ voogd?
   Complete trauma’s kunnen kinderen daar later aan over houden, waar ze nooit meer overheen komen.
   Met alle gevolgen van dien, de kosten voor de nazorg hierin is dan niet meer te overzien.
   Dus laten we dat dan ook maar afschaffen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bert, dat is een feit, dat nu voor één keer niets met multikul of iets in die richting te maken heeft:
   Vader- en Moederdag zijn louter door de commercie bedacht en zouden afgeschaft moeten worden, omdat speciale aandacht – ook niet door kinderen voor ouders, zo kun je het evengoed draaien – niet afgedwongen kan worden, omdat dat een illusie is, net als de ‘maakbare méns.
   Dat geldt dus voor de kinderen, maar evengoed voor de ouders. Dat confronterende, bedoel ik.

   Like

   • BertG. zegt:

    Natuurlijk is het bedacht.
    Maar jij ziet dit dus niet als smoes.
    Daar gaat dit hele artikel op deze site over, en nu kom jij hier mee aan.
    Ach, Sylvana wil ook het song festival afschaffen, is ook maar bedacht.
    Laat mensen toch gewoon eens met rust, daar was jij toch zo voor.

    Like

   • BertG. zegt:

    En er wordt trouwens niks afgedwongen met vader of moederdag.
    Niemand was verplicht om hier aan mee te doen.
    Het wordt NU afgedwongen, om er mee te stoppen.
    En nou vind jij dat ineens een goed idee.
    Zeker nooit een knutselstukje van je zoons gehad vroeger, en dat gaat dan toch wringen als je ouder wordt blijkbaar.

    Like

   • BertG. zegt:

    Lees je trouwens wel wat je geschreven heb?
    “zouden afgeschaft moeten worden”

    Had jij niet iets tegen mensen die bij alles de woorden, zouden en moeten, gebruiken, als dwingend zijnde.

    Like

 30. Jules Vismale zegt:

  Waarde medestrijders op E.J. Bron: ik heb nog iets goeds te vermelden naarmate ik het gehele artikel had gelezen over het afschaffen van Moeder- of Vaderdag op de school Singelijn in Sint-Lambrechts-Woluwe. De islam-hielenlikkende “directrice” Dominique Paquot op die school wordt namelijk door honderden ouders e.v.a. in België op Facebook de huid vol gescholden en blijkbaar ook bedreigd! Wie weet willen ze het stomme mens zelfs aanranden of verkrachten daar ze vast en zeker zelf GEEN kinderen heeft. Ik heb tegenwoordig geen enkel medelijden meer met dit soort walgelijke slappe schooldirecties en naar ik hoop schoppen de vaders en moeders van de kinderen op de desbetreffende school deze Dominique Paquot daar zo hard onder haar achterwerk dat ze al wenste dat zij NOOIT was geboren!

  Geliked door 2 people

  • elisah zegt:

   Ach gut, wie weet is dat mens wel ongewenst kinderloos en heeft ze daardoor moeite met moederdag….. het is toch echt te kwetsend voor mensen zoals haar.
   Zo is er van alles te verzinnen om feestdagen kapot te maken, geen wonder dat iedereen boos is op zo’n valse heks.

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik zei het hier boven al.
   Als je waarschijnlijk zelf nooit een knutsel werkje van je kinderen gehad heb, dan gunnen ze dat andere ook niet.

   Like

  • Edjan zegt:

   Ach Jules Vismale, je hebt haar al keihard te pakken, hoor. Je hebt haar namelijk “directrice” genoemd.
   Dat vindt ze heel erg, waarschijnlijk omdat het niet gender-neutraal is of niet politiek correct.
   Citaat: ” Dat ik op de meeste nieuwssites ‘directrice’ word genoemd, zegt genoeg”…
   Voor je informatie: je moet “directeur” zeggen.

   De rest interesseert haar geen ene flikker. O wacht, ze wil nog wel toegeven dat (citaat) “ze zelf geschrokken zijn van de emotionele reacties van de ouders.” Maar dat is natuurlijk weer de schuld van die stomme ouders die weer eens emotioneel worden en daarom Haar Grote Wijsheid niet vermogen te doorgronden.

   Ach weet je wat, doe toch maar die trap onder haar achterwerk.

   Like

 31. BertG. zegt:

  En wie beweerde er ook alweer dat allochtonen geen moederdag vieren.
  Kom net terug van boodschappen en wat zie ik onderweg, de neef van mijn buurvrouw met een grote bos bloemen op weg naar zijn tante.
  Complete onzin dus om het af te schaffen met dit als reden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s