Dubieus signaal: Europese Commissie wil anticorruptie-rapport weer afschaffen

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Een omstreden signaal: de Europese Commissie wil haar anticorruptie-rapport weer afschaffen. Eigenlijk zou het rapport, dat geldt als het belangrijkste deel van de Europese corruptiebestrijding, iedere twee jaar gepubliceerd worden. Maar toen had de vicevoorzitter van de Europese commissie, Frans Timmermans, al met een schrijven van 25 januari besloten dat er na het eerste rapport uit het jaar 2014 geen verdere uitgaven meer zouden komen. De Europese commissie wil de corruptie op een andere manier onderzoeken, heet het officieel.

Duits - Zuerst

Waarnemers verbazen zich over de snelle ommezwaai van de Europese Commissie. Want juist de Europese Commissie zelf had in het begin ijverig reclame gemaakt voor het rapport. De toenmalige Eurocommissaris van Binnenlandse Zaken, Cecilia Malmström, benadrukte bij de publicatie van het eerste anticorruptie-rapport in het jaar 2014: “Corruptie ondermijnt het vertrouwen van de burgers in de democratische instellingen.” Ze zou “zich verheugen” op het volgende rapport.

Zeer merkwaardig is dat het voor 2016 geplande rapport bijna is afgesloten. Nu wordt het wellicht nooit gepubliceerd. De verwondering over de beslissing van de top van de Europese Commissie is groot. Daarom komen de medeauteurs van het rapport nu in verzet en roepen de Europese Commissie ertoe op met de publicatie door te gaan. In werkelijkheid prezen veel deskundigen het rapport als een signaal dat corruptie niet alleen door de lidstaten en internationale organisaties waargenomen en vervolgd zou moeten worden, maar ook door de Europese Unie.

Nu dient de strijd tegen de corruptie in het vervolg alleen nog maar in het kader van het “Europese semester” en daarmee tijdens de stemming van de EU-lidstaten betreffende hun economische en fiscale politiek te worden voortgezet, liet Timmermans onlangs weten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Elite, Europese Commissie, EUSSR, Frans Timmermans, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Dubieus signaal: Europese Commissie wil anticorruptie-rapport weer afschaffen

 1. Feniks zegt:

  Er kwamen natuurlijk wat lijken uit de kast die het volk niet mag weten..

  Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Was te verwachten van zakkenvullende ambtenaren

  Like

 3. Edjan zegt:

  “De Europese commissie wil de corruptie op een andere manier onderzoeken”.
  Ze willen hun eigen corruptie onderzoeken in een doofpot.

  Like

 4. Lekker onder het tapijt vegen de familie Haas in Brussel.

  Like

 5. Jean zegt:

  Ze (timmerfrans & co) willen het volledig dicht timmeren en liefst willen ze werken met gewapend beton kwestie van de vriendjes te beschermen…

  Like

  • Mirjam zegt:

   meer een kwestie van zichzelf beschermen…ieder voor zich en niemand voor allen, met uitzondering van diegenen die met jezelf te maken hebben, want dat linkt indirect door naar jezelf: dát is de EU te Brussel.

   Like

 6. Charles Martel zegt:

  Moeten we daaruit besluiten dat de EU zelf een grote corrupte bende is, die er alles aan doet om te beletten dat de uitgezogen burger uiteindelijk begrijpt wat er aan de hand is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s