“Ik dacht dat het wel mee zou vallen”

Screenshot_8

(Door: Anouk Brinkman)

 Verpleegkundige over vrouw-zijn in Saoedi-Arabië

Ruim twintig jaar duurde het voordat verpleegkundige Desiree Janssen (56, foto) haar ervaringen in Saoedi-Arabië kon opschrijven. De bizarre situaties waar ze getuige van was of ook zelf in belandde, raken haar nog steeds. Temeer omdat aan de positie van vrouwen in het streng islamitische land sindsdien nagenoeg niets is veranderd.

Op de eerste hulp van het Saoedische ziekenhuis, waar Desiree Janssen als verpleegkundige werkt, komt een jonge student binnen met hartfalen. Janssen, destijds 32 jaar, hoort van een collega dat de vrouw niet is gereanimeerd, omdat haar vader, tevens haar voogd, niet bereikbaar was. Volgens een fatwa, een juridisch islamitisch advies, worden vrouwen niet gereanimeerd, tenzij hun voogd daarvoor toestemming geeft. Een doktersbezoek zou ertoe kunnen leiden dat een vrouw haar lichaamsdelen aan de arts laat zien en dat is alleen toegestaan in noodgevallen. Janssen is sprakeloos als de collega haar dit vertelt. Het lukt haar niet meer zich te concentreren op haar werk.

“Je ondergaat wat er allemaal om je heen gebeurt, maar bepaalde dingen zijn zo heftig dat ze niet te bevatten zijn.”

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Linkse Kerk, Naïviteit, onwetendheid, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

42 reacties op “Ik dacht dat het wel mee zou vallen”

 1. delamontagne zegt:

  Het zal wel “pedant” van mij klinken, maar dit is niets nieuws voor me.
  Ik heb ook de boeken van Jean Sasson, o.a., ‘Princess Saltana’s Circle” e.a , een Amerikaanse verpleegster die er ook heel lang gewerkt heeft gelezen.
  Gelijksoortige ervaringen.
  Zij kan dan wel begrip voor die arabieren hebben, het zal wel hard klinken, IK HEB DAT NIET.
  Die mensen horen niet in een Westerse Maatschappij thuis. De voorbeelden en ervaringen ermee worden in dit “blog” en de vele buitenlandse idem, genoeg weergegeven.
  Maar zoals zij aan begin van verhaal zei:”Ik dacht het zal wel meevallen daarginder……!”
  Zo denken heel veel mensen in het Westen. Als die ACHTERLIJKE landen, waar de olie vandaan komt, die OLIE niet zouden hebben, zouden het landen in de marge zijn geweest, waar verder geen aandacht aan zou worden besteed.
  Als je de puissante rijkdom van nu vergelijkt met hoe het daar 40 jaar geleden was dan moet je de foto,s zien of er geweest zijn om het te kunnen geloven.
  Toen ik 40 jaar geleden zo wat van die “achterlijke”dingen uit die landen tegen familie of NL-kennissen vertelde, trokken ze hun schouders op met de opmerking:”Nou dat zal wel, is dat niet wat overdreven….?”.
  In het klein kun je in NL / EU nu al de verworvenheden van de islam zien in de steden.
  Dat bidden in het openbaar, die sluiers en zelfs in NL Burka,s [ bij God, hoe verzinnen ze die achterlijkheid en laten dat toe ] en vooral de grote mond / praatjes die die lui hebben.
  Dat moet je als Westerling daarginder eens proberenen……………

  Liked by 2 people

 2. IkBenHet zegt:

  Mooi verhaal… Doet mij denken aan “water is nat”.
  Punt blijft: Hoe haal je het in je debiele “hersens” om daar te willen werken!!?
  Gevalletje “pecunia non olet”

  Liked by 3 people

  • BertG. zegt:

   Ik zou een hekel aan mezelf gaan krijgen als ik in zo’n land zou verblijven enkel en alleen vanwege het geld.
   Ik snap sommige mensen dan ook totaal niet.

   Liked by 1 persoon

   • IkBenHet zegt:

    Heb in de jaren ’80 diverse malen uiterst lucratieve aanbiedingen gehad.
    Terwijl mijn toenmalige collega’s over elkaar heen struikelden om daar naartoe te mogen; bedankte ik heel vriendelijk maar zeer beslist voor de “eer”. Had van diverse kennissen al legio verhalen gehoord over werken in booslim landen. Geef mijn portie maar aan Fikkie.
    “Compound” klinkt mooi, maar is per saldo gewoon een KAMP waarin je (bijna) letterlijk opgesloten wordt.

    Liked by 3 people

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  ” Tijdens een personeelsuitje is Janssen getuige van een openbare executie. Als ze hoort waar een grote groep mensen op staat te wachten, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze wurmt zich door de menigte en ziet vol ongeloof hoe een beul het hoofd van een man afhakt. Toch blijft de avontuurlijke Janssen de grenzen opzoeken.”

  En ze dacht dat het wel mee zou vallen? Hoe driedubbel overgehaald doorgefourneerd achterlijk kun je zijn?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 4 people

 4. Marlies zegt:

  Opmerkelijk aan dit verhaal is, dat er nog helemaal niets is veranderd aan de islam. Ik ken het land al bijna 50 jaar; heb er gewoond en ja, gewerkt. De meer dan verwerpelijke en achterlijke “godsdienst” beleving blijft zoals het was. Islam verandert niet, terwijl de meeste andere godsdiensten m.u.v. Art. 31, wel in meer of mindere mate evolueren. Daarom is het levensgevaarlijk deze mensen in Europa toe te laten. De misdaad tegen de Europese menselijkheid is volledig toe te rekenen aan de politici.

  Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   En? Beviel het om ingepakt door het leven te gaan.

   Liked by 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Ingepakt? Geen sprake van. Conservatief gekleed: ja, maar dat doe ik ook in de Westerse wereld. Het hangt af van je beroep. Mijn baas had gestudeerd in Oxford en Cambridge. Hij gedroeg zich Westers. De enige concessie die ik heb moeten doen was een auto met chauffeur nemen, want ik mocht niet autorijden. En verder bleek, dat alles wat allah verboden heeft te krijgen is in SA. Alleen niet voor de “gewone man”.

    Liked by 2 people

  • delamontagne zegt:

   Dat het al 10-tallen jaren LEVENSGEVAARLIJK is deze mensen in het Westen toe-te-laten, ben ik meer dan eens met U.
   Maar U schrijft:”Mijn baas had gestudeerd in Oxford en Cambridge. Hij gedroeg zich Westers”. ! !
   Daar zit ,m de clu.
   Hij gedroeg zich Westers, MAAR dacht Oosters.
   En dan bedoel ik islammig.
   Ik neem aan dat hij arabier was. ?
   Verder heb ik ervaren dat die arabs ook Westerse vrouwen HEEL vernederend behandelen in hun z.g.n “heilige”-land.
   Een naar volk.
   Maar dat zal wel door die islam komen.
   Ik heb vroeger met vele Nationaliteiten gewerkt, maar ik kan me niet herinneren er één ook maar een goed woord over had voor die arabieren die minachtend “arabs” werden genoemd.
   Dat nu juist daar die olie moet zitten.

   Liked by 2 people

   • Marlies zegt:

    Natuurlijk was mijn baas islamiet – althans naar de buitenwereld. Datzelfde geldt overigens voor die duizendkoppige “koninklijke” familie. Ze zijn gehaat in de moslimwereld; hoe ze omschreven worden liegt er niet om. Daar zijn onze opmerkingen nog lief bij. Komt ook een stukje jaloezie bij uiteraard. Ik heb geen gebrek aan respect ondervonden; waarschijnlijk omdat mijn baas aanzien had.
    Wat ik nou niet begrijp is, dat – met zoveel “soorten” islam en zoveel islamieten die hun buren haten, men die niet tegen elkaar opzet en hen van binnenuit vernietigd. Met “soorten” bedoel ik: Turken hebben hun eigen moskee; gaan niet gezellig met de Mocro’s mee naar hún keet. Pakistani moslims komen niet in de Mocro/Turkse moskee – allemaal islam. Daar zou gebruik van gemaakt moeten worden i.p.v. de Saoedi’s toe te staan moskeeën te financieren. Gewoon één moskee voor allen. Slaan ze elkaar op korte termijn de hersens in .

    Like

 5. Floris zegt:

  Quote: “Sinds haar buitenlandervaring kijkt Janssen met andere ogen naar patiënten met een Arabische afkomst. “Ik heb veel meer begrip voor ze en neem hun achtergrond mee in mijn contact.” M.a.w. de arts past zich in Nederland aan, aan de achterlijke gewoonten en gebruiken van een middeleuwse ideologie, waarbij onze normen en waarden en zo ook de gezondheid van een vrouwelijke patiënt ondergeschikt zijn aan de regels van een gedateerd, oosters sprookjesboek. In Saudi Arabië en in geen enkel islamitisch land houden ze rekening met u mevrouw Janssen, dus van uw buitenland ervaring heeft u weinig geleerd!

  Liked by 6 people

 6. d.g.m.holland zegt:

  Sorry hoor, maar deze gutmensch mag van mij haar boekje lekker zelf houden…
  Eerst gaat ze in een van de rijkste olie-landen Moslims verplegen en is ze zo naief om te denken, dat het leven daar in Saoedi-Arabië voor vrouwen wel zou meevallen.
  Nu is ze oud is, komt terug naar Nederland en is zo naief om te denken, dat wij haar romannetje wel zullen kopen.
  Misschien kan ze bij Jeroen Pauw zielig gaan doen….

  Liked by 1 persoon

 7. Dat was in de jaren ’80 al de gewoonte om aan alle grille van moslims die hier in het ziekenhuis lagen gevolg te geven. Aanpassen was er toen ook al niet bij en zal ook nooit gebeuren. Dit land is gewoon slaafs en onderdanig. Hoeven wij niet trots op te zijn. Ben je dan zo nieuwsgierig om in S A te gaan werken.Tjonge,tjonge.

  Liked by 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Wat een ongelofelijke trol, dit soort mensen leren nooit !!!

  Liked by 1 persoon

 9. Robby E. zegt:

  Het is belangrijk om subgroepen in onze samenleving niet te isoleren, want dan krijgen de tegenstellingen de overhand. Als je elkaar met respect benadert, hoeven we ook niet bang te zijn voor onze vrijheid.”
  Desiree heeft dus niets geleerd van haar ervaringen in een achterlijk land met een achterlijke religie!

  Like

 10. Robby E. zegt:

  “Het is belangrijk om subgroepen in onze samenleving niet te isoleren, want dan krijgen de tegenstellingen de overhand. Als je elkaar met respect benadert, hoeven we ook niet bang te zijn voor onze vrijheid.”
  Desiree heeft dus niets geleerd van haar ervaringen in een achterlijk land met een achterlijke religie!

  Liked by 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Als je elkaar met respect benadert, hoeven we ook niet bang te zijn voor onze vrijheid.”

  Ja Ja dat zal wel. Maar respect moet van twee kanten komen. De islam verbiedt een moslim om respect te hebben voor niet moslims en hun cultuur. Individuele moslims kunnen best aardig zijn maar daar gaat het niet om en zet tevens geen zoden aan de dijk als het er op aan komt. Zelfs 20 jaar toeven in Arabië heeft haar niet verlost van een roze kijk. Het kan verkeren.

  Op het moment dat je met een moslim in aanraking komt ben je in principe je vrijheid al kwijt en kun je niet meer onbevangen je mening vertellen zoals je dat wel kan doen bij elke niet moslim.

  Toch denk ik dat ik haar boek ga kopen. Maar of het de kwaliteit heeft van de boeken van Betsy Udink moet ik gaan uitvinden.

  Liked by 1 persoon

 12. Harry zegt:

  Eigenlijk is dit een goed voorbeeld om te laten zien hoe onnozel , blind en stom een groot deel van de mensheid is !
  Zelf heb ik in mijn werk ook nogal eens een dispuut , over technische problemen dan .
  Dan moet ik diagnose stellen en soms kan ik haarfijn laten zien waar het fout zit of gaat .
  Dan staan de mensen er bij te kijken , met hun neus boven op het probleem , ik leg het duidelijk uit en dan nóg zien ze het niet !!!
  Kijk dan , HIER !
  Hier ligt het toch !
  En dan ook nog in de tegenaanval gaan , zo van : ” ja máár , kán het niet zijn dat …… etc” .
  Nee , het probleem zit HIER !
  “Ja maar , zou het toch niet zo kunnen zijn dat ,……………etc ”
  NEE GODVERDOMME , KIJK DAN , HET LIGT HIER TOCH VOOR JE NEUS ”
  Héls word ik dan om zoveel stommiteit .

  Met het islam en zwarte krengen probleem is het precies zo .
  Ze kunnen het weten , ze kunnen het zien , ze kunnen het lezen ,
  maar ze zien het niet , de mongolen !

  Daarom is de situatie zo hopeloos .
  Hoeveel is er al geschreven over deze problemen ?
  Ver uit het grootste deel heeft nog steeds geen benul !
  Als je alle woorden die hier over geschreven zijn achter elkaar zou zetten , alleen hier op Bron al , krijg je een lengte waar je wel vier keer de wereld mee rond kunt , schat ik .

  Wat moet er gebeuren voordat ze het allemaal een beetje snappen ?

  Liked by 1 persoon

 13. hslot4 zegt:

  Ik juich het nog steeds toe als een westerse vrouw in Saoedi-Arabië aan de slag wil,
  mongolide en nog steeds niks geleerd gutmensch een woord voor je STERF!

  Like

 14. Bas zegt:

  Een Europese vrouw die zegt “Ik dacht dat het wel mee zou vallen”. Wat een naïeveling.

  Liked by 1 persoon

 15. Robby E. zegt:

  Zit ze zich dapper aan te passen daar, maar hier voegt ze zich ook nog eens naar dat achterlijke volk!

  Liked by 1 persoon

 16. Lis zegt:

  Inderdaad, Floris, dat was ook wat mij opviel. Haar ervaring lijkt enigszins op die van Betsy Udink die haar belevenissen veel beter neerschreef in Achter Mekka. Maar dan zonder dat geneuzel dat je meer begrip hebt. Dan heeft ze dus echt niet begrepen wat ze zelf aangeeft over die vrouw met de gouden armbanden. Ze sluit haar ogen voor het leed van andere vrouwen. En dat voor een verpleegkundige; ze moet zich diep schamen.

  Liked by 1 persoon

 17. wim zegt:

  Zo ziet wegkijken er uit.

  Liked by 1 persoon

 18. jantjeuitnl zegt:

  Ga toch niet naar dat hellhole. Zolang ze nog de islam aanhangen heb je op het hele Arabische schiereiland niets te zoeken. Dat wist mijn opa 100 jaar geleden al.

  Liked by 1 persoon

 19. Theresa Geissler zegt:

  Na het lezen van die paar passages had ook ik weer gegeten en gedronken: Wat een ongelofelijke MUTS!
  Ze mag dan verbijsterd zijn over wat ze meemaakte, het klinkt allemaaleven wezenloos; of ze nog steeds niet weet hoe ze híer tegenover nu haar houding moet bepalen.
  Geen greintje sympathie hiervoor: Dit is nu het soort mensen dat telkens weer de verkeerde bewindslieden aan de macht helpt. Doordat het maar niet tot ze wil doordringen, wat je over je afroept, als je dit tuig maar met karrevrachten binnen blijft halen!

  Liked by 2 people

 20. Guardiacivil zegt:

  Je bent blond en naïef, gestudeerd voor verpleegkundige en misschien nog wat managers cursussen erbij want je wilt toch hogerop.
  En dan zak je af naar het hete Saudie Arabië.
  En in Nederland lopen genoeg van zulke mensen rond, die niet op reis gaan maar de gelukzoekers blijven omhelzen en helpen met alles wat hun hartje begeert en er zelfs mee in het huwelijk treden zoals in Zweden.
  Daarna worden ze onderdrukt.

  Liked by 1 persoon

 21. tjonge zegt:

  wat dat betreft kan ik wel enig respect opbrengen voor die geiteneukers !
  WAT bedoel ik nou zult u denken ?
  nou, die geiteneukers houden zich keihard aan hun eigen cultuur in eigen (en dus ook ander) land vast en zelfs elke buitenlander past zich ( verplicht) aan in het buitenland.
  wij, de trieste westerling verkopen ons eigen land en passen ons in eigen land volledig aan naar de gebruiken van de “wij zijn hier geiteneukers en wen er maar aan”.
  .
  hoe triest zijn wij eigenlijk niet ?

  Liked by 1 persoon

  • IkBenHet zegt:

   Wij kunnen inderdaad diep respect opbrengen voor de “grenzeloze” standvastigheid der booslims. Als wij ook maar een greintje van hun devotisme en ruggengraat zouden bezitten; was het nóóit zover gekomen met ons NL…

   Like

   • BertG. zegt:

    Omdat ze mekaar steunen. Hoe achterlijk de ideeën ook zijn ergens over.
    Wij hebben geen gemeenschappelijk raakvlak, er is niets wat ons bindt, behalve hetzelfde paspoort en dat wij hier wonen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, maar wat ik U vriendelijk verzoeken mag: Betrek de realisten in Nederland niet ten onrechte in dat “wij”, zoek daar even een ander woord voor:
    Aan ons ligt het NIET en ik heb me voorgenomen, me vanaf nu geen enkele schuld meer in de schoenen te laten schuiven.
    Die truc heeft Links nu wel lang genoeg met ons uitgehaald: AFGELOPEN!

    Liked by 1 persoon

 22. oeps48 zegt:

  Sommige vrouwen zijn domme blondjes. En die hebben zie ginderwijd in S.A. het liefst.

  Like

 23. Rango zegt:

  Ik denk dat ze gewoon een trol is. Waarschijnlijk heeft ze wat verhalen gelezen over dat land en probeert nu de held uit te hangen. Dat bestaat toch niet, dat je hier gestudeerd hebt, je hebt een redelijk goede baan en dan gewoon op een blauwe maandag ochtend besluit om naar SA af te reizen. Kom op, zelfs dat kind van vijf weet hoe achterlijk het gesteld is met de vrouwen daar. De kamelen en schapen hebben het tien keer beter. Maar wat mij nog meer verbaast, dat moslims hier in het westen hun mond vol van hebben dat hoe geweldig het niet gesteld is met de vrouwen in de islam en dat de islam de enige religie is die mensenrechten respecteert. Waar is hun statement in deze?? Waarom boycotten ze SA niet voor een paar jaar?? Elk jaar doen ze hun oogkleppen op, reizen ze massaal naar dit achterlijk land en spenderen daar miljarden euro’s en dollars. Beseffen ze niet dat elke euro die je daar uitgeeft, je ook het systeem in stand houdt?? Juist deze moslims zijn de grootste huichelaars!!

  Like

  • BertG. zegt:

   Stel deze vraag nou eens aan een aantal reageerders van deze site, die daar voor jaren en jaren hun geld verdient hebben, zonder daar ooit een bezwaar tegen gehad te hebben.
   Veel gezien hebben, maar alles verzwegen.
   Geld maakt voor sommige een heleboel goed.

   Like

 24. Flem zegt:

  Het lijkt meer een meneer janssen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het lijkt mij voornamelijk de zoveelste nietszeggende burgertrút met inderdaad wat grove, maar overigens conventionele trekken.
   Een ander, met íets meer eigenwaarde, zou na het stuklopen van de (verboden) relatie met die collega dat hele rótland al achter zich gelaten hebben, maar nee, z i j moest zich zonodig ten dienste blijven stellen van die “andere cultuur.”
   Al kreeg ik dat rotboekie van haar gratis en voor niets, dan moest ik het nóg niet: Ik zou het ter plekke in de fik steken, geloof ik!
   Walgelijke goedmench; door dat soort gaan we nu allemaal naar de verdommenis!

   Like

 25. Republikein zegt:

  Zachtjes tikt de penis
  tegen het maandverband,
  het ritme van de geiligheid.
  Waar moet ik heden
  met mijn sperma heen?
  Nu die weg is afgedamd.
  Oh, oh, oh,
  grijp die stijve roede
  neem ‘m in je hand
  en ik bijt ondertussen
  in jouw kousenband.
  Kom lieve Desiree.
  ik hou alleen maar van jou.

  Like

 26. Theoden zegt:

  En heeft ze zelf kinderen gekregen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s