Jean-Claude Junker: “Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer”

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor Europa is de verkiezing van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron “een positief signaal, een signaal van hoop”, zegt de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in een interview met o.a. de “Salzburger Nachrichten”. Juncker klaagt opnieuw over de ontbrekende solidariteit van de Oost-Europese lidstaten.

Contra magazine

Macron zou “een politicus zijn, die weet dat de lidstaten alleen dan succes hebben als wij Europeanen elkaar trouw blijven.” Hij zou vanaf de eerste ontmoeting met Macron in 2014 geweten hebben “dat wij veel gemeenschappelijke doelen hebben – van een Europese defensiepolitiek via een socialer Europa tot aan de versterking van de muntunie en de economische unie”. De strijd tegen populisme kan volgens Juncker lukken, omdat de kiezers “wel degelijk verschil kunnen maken tussen populisten enerzijds en politici, die gecompliceerde verbanden openlijk en duidelijk aanspreken, anderzijds. Mensen waarderen politici die oplossingen in plaats van lege leuzen aanbieden.”Dat zou Oostenrijk hebben bewezen, toen Alexander Van der Bellen tot Oostenrijks president werd gekozen.

Juncker verdedigt in het interview de besluiten tot herverdeling van de “vluchtelingen” in Europa en roept landen zoals Polen ertoe op om zich hier aan te houden. “Dat is een kwestie van recht en van fatsoen. Dat heeft de EU-ministerraad, waarin Polen net zo goed vertegenwoordigd is als alle andere regeringen, zo besloten. In totaal moeten er 106.000 vluchtelingen uit Griekenland en Italië, de beide meest getroffen lidstaten, herverdeeld worden. Men moet zich nu eenmaal houden aan gemeenschappelijk besloten regels – pacta sunt servanda”. Het zou niet zo kunnen zijn “dat alleen de situatie op de landkaart bepaalt hoeveel verantwoordelijkheid een land draagt in de vluchtelingenkwestie. Ik accepteer ook niet dat de religieuze achtergrond er beslissend over is of we mensen in nood helpen of niet. Vooral voor diegenen die zich laten leiden door christelijke waarden zou het een moreel gebod moeten zijn om asiel toe te staan aan vluchtelingen.”

Juncker bekritiseert de EU-landen die geen of weinig “vluchtelingen” willen opnemen. Als reactie op “de verschillende vormen van solidariteit” zou de Europese Commissie voorgesteld hebben dat de herverdeling van “vluchtelingen” uit Griekenland en Italië ook verrekend zou kunnen worden en dat landen sterker financieel deelnemen aan de grensbeveiliging. “alleen één ding moet duidelijk zijn: wie solidariteit wil ervaren, bijvoorbeeld in de vorm van EU-subsidies, moet ook solidariteit opbrengen. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer.” De Brexit zal volgens Juncker aantonen “hoeveel aantrekkelijker het is om lid van onze Unie te zijn.” De Brexit “zou dus zelfs een identiteit stichtend moment voor het Europa van de 27 kunnen worden.”

Voor de voorzitter van de Europese Commissie is de nauwere aaneensluiting van de Europese volkeren, zoals deze 60 jaar geleden werd besloten, ”vanzelfsprekend” nog altijd wenselijk. “Ik zou zelfs zeggen, nu pas goed, want het gaat hier om veel meer dan om een in de EU-verdragen vastgelegd doel”, zegt hij onder verwijzing naar “duizenden mensen in honderden steden” die voor Europa de straat opgaan. “Europa is onze toekomst, en daarom blijft het erbij dat de Europeanen er aan zullen blijven werken om hun gemeenschappelijke project te vervolmaken en vooruit te helpen.”

Voor de euro is Juncker´s prognose “een optimistische”. “Zonder de euro zouden we in de wereldwijde crisis duidelijk slechter af geweest zijn. Onze gemeenschappelijke munt heeft een muntoorlog voorkomen. De euro is – niet alleen volgens de verdragen – onomkeerbaar. Daarom kan hij alleen maar sterker worden en meer leden krijgen.” Men zou er al mee begonnen zijn in de banken- en schuldencrisis om de structurele zwaktes van de muntunie op te heffen, zei de voorzitter van de Europese Commissie en kondigt voor de komende weken een reflectiedocument aan “met meer scenario´s en ideeën”.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Europa, Multiculti, nieuw fascisme, Oost-Europa, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jean-Claude Junker: “Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer”

 1. N.E. Derlander zegt:

  Wat wordt tegenwoordig nog met Europa bedoeld?

  Een grenzeloos gebied tussen Rusland en de USA, waar iedereen uit de hele wereld mag “aanschuiven”, zonder een bijdrage te hoeven leveren, omdat een stelletje ongekozen stinkend rijke EU mensen dat zo willen. De oorspronkelijke bewoners van Europa moeten hun mond houden, anders komt de monopoliemacht even verhaal halen.

  Like

 2. Fred zegt:

  Met iedereen solidair behalve met de Europese burgers.
  Stop de immigratie, Stop de sancties tegen Rusland, stop het geld geven aan Griekenland en Oekraïne en stop vooral het beschimpen van de Oost-Europeanen.
  Maar dat zijn woorden die aan een drankorgel niet besteed zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • TL zegt:

   Ik was laatst in Polen, ik heb geen enkele lelijke Berber inteelt waggelende moslima gezien die met haar hoofddoek de westerse mannen beledigd door te denken dat wij anders gaan verkrachten omdat ze oh zo onweerstaanbaar zijn, ook geen ander arabieren gespuis dat doordeweeks het geld het geld uitgeeft dat de dhimmies voor hun verdienen,,, het voelde erg fijn om dit eens te ervaren,, eu politici en wereldmachthebbers zijn de zwaarsterste en meest evil zielen die er nu op aarde rondlopen hun soort zal ooit door het licht dat de westerse wereld ooit en weer zal terug vinden voorgoed verbannen worden van deze planeet als we eenmaal realiseren dat geweld en actie vannuit een goed hart nodig zijn net als onze verzet helden dat wisten in de tijd met hun demonen nodig is om de wereld te zuiveren van deze satanische pedofiele slavendrijvers,,

   Like

 3. Jean zegt:

  Wanneer wordt die zuipschuit via een volkstribunaal nu eens definitief uitgeschakeld?
  Ik herhaal “definitief”, dat kan via een galg of voor een vuurpeloton als hij maar definitief uitgeschakeld wordt en daarna elke uur een volgende Europaverrader z.a. verrotstadt, theyssen, timmerfrans & co.

  Like

 4. Precies zoals jij het zegt Fred. Solidariteit is eenrichtingsverkeer..

  Like

 5. tippelaar zegt:

  Juncker is alleen Juncker trouw en verder niemand. Hij heeft geen visie is alleen een alcoholische opportunist zonder principes. Door zo,n figuur wordt Europa geleid. Proost en neem er nog een.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wie wel eens de tijd door gebracht heeft in een kroeg, weet dat je met een alcoholist geen zinnig gesprek kan voeren.
   Die luisteren enkel naar zichzelf, en worden vrijwel altijd kwaad als je ergens tegenin gaat.

   Like

 6. Mary zegt:

  Europa is wie zijn toekomst????, en welke Europeanen zullen blijven werken voor wie, en wie heeft wat “gemeenschappelijk” besloten???, oh alles wat buiten het Europese volk om de NWO dient, aaneensluiting van de Europese volkeren of verwoesting van de Europese volkeren?, het laatste duidelijk!!. De Brexit toont overduidelijk hoe Engeland er wel bij zal varen, en solidariteit is inderdaad geen eenrichtingsverkeer, met het Europese volk is hij zeker niet solidair en een ieder die tegen de plannen van die NWO is, zoals de Oost Europese landen, worden bedreigd door hem, zieke drankorgel!!!!.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Junker spreekt met een gespleten tong, hij gesuggereerd dat Europa het zelfde is als de EU. Maar elk Europees land had een eigen identiteit en dat was juist goed voor de onderlinge concurrentie tussen de landen en zo ook met hun eigen valuta. Waardoor de vooruitgang in zijn geheel naar een hoger plan kan worden gebracht. Niet zo als nu je alle landen samen voegen in een unie, zodat al die landen op dezelfde concurrentie lijn komen. Daardoor vereffen de concurrentie verschillen en zullen de sterkere landen in gaan leveren om de zwakkere landen op het zelfde gemiddelde te brengen. Dit veroorzaakt op lange termijn juist een achteruit gang in alle landen in de unie. Als daar bij ook nog verplicht wordt van uit de unie, dat gelukszoekers met miljoenen over die unie verspreid worden, die alles gratis krijgen op kosten van de gemeenschappen. Dan storten alle landen in die unie een sneltrein vaart economisch naar de afgrond. Dit fenomeen heeft dan ook niets met solidariteit te maken, meer met een ontzettende domheid. Dat nu de Oostblok landen de vooruitgang met daarmee hun stijgende economie niet laten afpakken door die gelukszoekers is heel begrijpelijk. De meest domme mensen wonen in Duitsland en Nederland, want die leveren het meeste van hun economie in t.o.z.v. de rest van de unie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s