PVV-vragen over de Nederlandse financiering van mobiele (sharia) rechtbanken in Somalië

PVV nieuw

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de Nederlandse financiering van mobiele (sharia) rechtbanken in Somalië:

1.) Kunt u bevestigen dat het demissionaire kabinet een cheque heeft uitgeschreven aan Somalië van 2 miljoen euro voor onder meer het ondersteunen van mobiele rechtbanken (*)?

2.) Klopt het dat in de Somalische grondwet staat dat het shariarecht de basis is van al het recht in Somalië en dat alle wetten en regels met het shariarecht in overeenstemming moeten zijn? (**) Zo nee waarom niet?

3.) Klopt het dat mobiele rechtbanken zich bij uitstek lenen voor lokale geschillenbeslechting, en dat juist bij lokale geschillenbeslechting in Somalië het shariarecht in volle hevigheid wordt toegepast?

4.) Kunt u nog wel garanderen dat geen cent Nederlands belastinggeld wordt gestoken in rechtbanken waar shariarecht wordt toegepast, of erkent u dat Nederland indirect rechtspraktijken van de donkere middeleeuwen financiert?

5.) Waarom blijft Nederland de Somalische autoriteiten financieel steunen om de juridische sector op te bouwen, terwijl diezelfde autoriteiten het al jaren nalaten om piraterij strafbaar te stellen?

6.) Bent u bereid de cheque van 2 miljoen euro aan Somalië in te trekken aangezien alle signalen dat dit geld goed besteed wordt op rood staan?

(*)   www.telegraaf.nl
(** ) www.loc.gov

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, PvdA, PVV, Rotzakken, Sharia, Somalië. Bookmark de permalink .

16 reacties op PVV-vragen over de Nederlandse financiering van mobiele (sharia) rechtbanken in Somalië

 1. Erik zegt:

  Infacto financieerd het demissionaire kabinet de El Shabaab milities die in 2007 de laatste christenen verdreven of uitmoorden in Mogadishu. Dit maakt hen medeverantwoordelijk voor vreselijke straffen die de sharia nu eenmaal als vrij normaal beschouwd doch die elke Nederlander misselijk maakt, ik hoor niks van feminazi’s hierover, dit eist toch om acties tegen deze steun aan El Shabaab. Dit is tevens tegen het zeere been van Ethiopië en Kenia, voornamelijk christelijke, die al jaren strijd voeren tegen het onrecht in Somalie.
  Volgens mij mag een demissionair kabinet niet zulke kwalijke en ongrondwettelijke ongeoorloofde steungeld over dragen aan een mensonwaardig terreurgroep. Maar boven de wet verheven zal ik maar zeggen, de ziekte van islamofielie die al zo lang hier heerst.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoe duidelijk wil je het nog krijgen dat we belazerd worden door de regering.

  Geliked door 2 people

 3. elisah zegt:

  Zojuist bij WNL op zondag, hoor ik Wiegel zeggen dat hij nooit een voorstander geweest is voor het uitsluiten van de PVV, hij heeft het lef om dit openlijk te zeggen.
  Ik mag die man wel, door Wiegel had ik als kind al een voorkeur voor rechts.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Toen ik als kind die kop van wiegel zag, had ik het meteen al door.
   Bij die man moet je ver uit de buurt blijven, die is niet te vertrouwen.

   Like

  • BertG. zegt:

   Als ze niet meer bij de club horen, dan durven ze ineens alles openlijk te benoemen.
   Is jou dat nooit opgevallen?

   Geliked door 1 persoon

   • biebie zegt:

    Niet altijd Bert (alhoewel als er nog carrière te maken is dan zwijgt men om niemand op de tenen te trappen,dus zwijgzaam eigenbelang)
    ,herinner je deze nog:

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Hee , ik ben het eens met een vrouw eens .

   Je kunt wél of niet van Wiegel gecharmeerd zijn , hij is wél recht voor z’n raap !

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Biebie: 13.38. uur. Als Wiegel een echte vent is, zou hij dat nu tegen PINOKKIO RUTTE moeten zeggen. Dat doet hij natuurlijk dan weer niet, de hypocriet!

    Geliked door 2 people

   • tippelaar zegt:

    Beste Harry, dat recht voor ‘z’n raap van Wiegel is alleen voor de buhne. In zijn regententijd was wiegel beter gebekt dan al die andere klojos en kon in de 2e kamer, in fraaie volzinnen zonder onwelvoeglijke taal , de meest afschuwelijke dingen zeggen. Die andere klojo’s wilden niet afgewiegeld worden en hielden zich in het openbaar gedeisd. In de achterkamertjes gingen ze vol op het orgel dat dan weer wel. Dus wiegel geschetst hebbende concludeer ik dat wiegel was en is, een rasopportunist en dat heeft niets met de vvd te maken. Hij zou zo voor iedere partij hebben opgetreden en in zijn tijd was dat toevallig de vvd. Wiegel heeft zijn hele leven uit de staatsruif gegeten en dat doe ie nog. Riant pensioen, leuke lijfrente op kosten van de belastingbetaler, enz. enz. enz.

    Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Gestolen geld geeft makkelijk weg, hier werken Nederlanders toch niet voor!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Dat hele regenten zooitje deugt niet !!

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Misschien kan Kêbab Dönner, vroeger minister in NL, nu Vice-Voorzitter van de Raad van State, mee om uitleg te geven aan de Wet.
  Hij weet er heel veel van…..
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxM5UF78ioueZ3ZoQR6cX_lJWVXOtuAxSoKzdT5BB8OPfBLUWm

  Geliked door 1 persoon

 7. Giny zegt:

  BertG
  14 mei 2017 om 11:12

  Dat ben ik helemaal met u eens, deze man waait met alle winden mee, ze zijn daar bij de VVD allemaal hetzelfde, als ze maar aan de macht kunnen blijven.

  Geliked door 1 persoon

 8. tippelaar zegt:

  De demissionaire minister Koenders van de pvda probeert in zijn nadagen nog zoveel mogelijk schade aan de nederlandse staatskas aan te richten, hierbij geholpen door zijn kompaan in het kwaad, minister ploumen. Ze hadden de weggeven miljoenen aan de afrikaanse moordbrigades beter aan defensie kunnen besteden dan hadden wij echte Nederlanders er misschien nog iets aan. Maar ten tijde dat deze weggeefbeslissingen werden genomen lag minister hennes misschien te copuleren met een of andere nato-generaal (nederlandse generaals doen dat niet in functie) en toen haar hoogtepunt voorbij was, was ze net te laat in de 2e(slaap)kamer aanwezig om mee te stemmen. Jammer voor die arme defensiejongens die moeten zich nu zonder fatsoenlijke spullen voor hun raap laten schieten. PS, ook geen voedsel kopen voor die arme bevolking in Afrika want dan blijven ze alleen maar langer leven en komen ze ALLEMAAL naar nederland. Liever niet dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s