Kunstenares Utrecht portretteert Geert Wilders, krijgt te horen: ‘Schilderen niet zonder consequenties’

Screenshot_33

(Door: Sietske Bergsma)

Mede-kunstenaars: ‘Kun je er geen hoorntjes bijtekenen, dartpijlen erbij doen of ‘whiteboard’ ophangen voor reacties?’

Kunstenares Nicole van den Hout (1976) woont in Utrecht, is fotograaf en schildert portretten: aquarellen met veel vlekken. ‘Dat van die vlekken kan ik verder niet duiden’, zegt ze. Ze houdt er gewoon van om mensen goed neer te zetten, portretten te maken ‘als luchten’. Ze is ontdaan van de reacties die ze op social media en uit haar omgeving onlangs kreeg op haar portret van Geert Wilders. Het portret begon met een idee.

“Ik dacht op een gegeven moment, ik moet iemand schilderen in mijn commerciële stijl die iedereen kent. Ik ben toen begonnen met popartiesten, maar dat werd gelijk erg kitsch. Ik zat toen te piekeren over een goede bekende kop en zo schoot Geert mij te binnen. Uiteraard dacht ik wel, dat ligt vast gevoelig. En toch, zijn kop spreekt me aan, hij heeft iets vriendelijks en Pechtold ga ik niet schilderen. Uiteraard vond ik het ook interessant omdat hij in sommige kringen omstreden is, maar toch: zijn kop gaf de doorslag.”

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, Geert Wilders, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Kunstenares Utrecht portretteert Geert Wilders, krijgt te horen: ‘Schilderen niet zonder consequenties’

 1. hslot4 zegt:

  Volgende keer gewoon Pechthold schilderen schat even een tip :

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  …en toen..kwam de GROTE BOZE WOLFFFF…

  Geliked door 1 persoon

 3. Joannes den Hollander zegt:

  De reacties vanuit die geestelijk gedegenereerde linkse milieus kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar dat even terzijde..
  Wat de “kunstenares” hier levert vind ik wanstaltig. Zelfs gratis zou ik deze Geert Wilders met lijkvlekken niet in mijn woonkamer willen hangen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Gezeik van andere “kunstenaars” is niet zo vreemd, want dat zijn voor het overgrote deel linkse subsidie vreters. (lees klaplopers cq. parasieten).

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Chapeau (wat mij betreft) hier voor Nicole
  die liefdevol hier haar gevoel neerzet
  dit is HAAR kop van Geert, ZIJ portretteerde het
  en dus HAAR kunst…met dank gerespecteerd ten volle !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 6. Theresa Geissler zegt:

  Best een goed gelukt portret. De oogopslag is vooral treffend.
  Wat die reacties betreft, dat had ze kunnen weten: Kunstenaars zijn per definitie Links. In de meeste gevallen GroenLinks, is mijn inschatting. Omdat ze graag koketteren met hun “ruime kijk op de dingen.” Misschien, dat het wat afvlakt als ze zoveel talent blijken te hebben, dat ze wonder boven wonder rijk worden, maar ook dan verbergen ze dat maar al te vaak voor de buitenwereld, uit snobisme, zogezegd.
  Het zijn overigens zeker niet de types, die vrijwillig een vluchteling in huis zouden nemen, dat nu ook weer niet. -Dat zou ze dan ook duur te staan komen, waarschijnlijk, maar volgens de koran mag je geen mensen afbeelden. (LOL!)
  Maar alle gekheid op een stokje, ze had dit ècht vooruit kunnen incalculeren.

  Like

 7. Edjan zegt:

  De kunst is, net zoals de (alpha) wetenschap, dienstig geworden aan de politieke correctheid. En heeft zichzelf daarmee afgeschaft. Kunst zou een zelfstandige uiting moeten zijn en niet een verlengstuk van een politieke ideologie.
  Nog los van alle mogelijke vergelijkingen met de “Entartete Kunst” van Hitler: kunst en wetenschap hebben zichzelf in de mohammedaanse wereld al heel lang geleden afgeschaft. Ze werden dienstbaar aan een ideologie: het ene mocht niet en het andere moest op een voorgeschreven manier. Uiteindelijk verstarde de kunst in sjablonen die telkens maar weer opnieuw werden overgetrokken. Het einde van een cultuur kun je “aanwijzen” in de kunst: het verstart in sjablonen.

  Ik wens Nicole van den Hout veel sterkte. Ze zal het zwaar krijgen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   “Kunst” is de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste impressie.
   Als ik dit portret zo zie denk ik dat dat het verstandiger geweest zou zijn indien deze kunstenares de eer aan zichzelf gehouden zou hebben.

   Like

 8. Drs.P. zegt:

  Als ze konden zouden men hier het liefst Wilders nog de schuld van geven.
  Helaas staat er geen partij bij, maar gezien de regentenclubs die doorgaan ligt het aan de smerige slinkse eigenvolk naaiers die geen compromis kunnen/willen sluiten:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28166288/__Formatie_vastgelopen__.html

  Like

 9. H J zegt:

  De hele zogenaamde kunstenaars wereld is zo rot links als maar kan. Was altijd al zo, maar deze kunstenaars leven in een vreemde wereld waar ze denken dat zij alleen het hoogste goed verkondigen want zij zijn immers kunstenaars. Als je ze ziet zou je ze geen cent geven; stelletje armoe zaaiers. Tja, links en gaan werken, dat valt niet mee. Maar wel een veel te grote broek!
  Hufters.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Het smerige rode socialistische tuig, meent zich alles te kunnen permitteren. Het zijn deze smeerlappen van de “rode kerk”, met de hypocrieten van partijen als: CDA,VVD,D66,CU,GL,SP, die Nederland onleefbaar maken voor mensen die anders denken. Gore schoften, dat zijn het!

  Geliked door 1 persoon

 11. elisah zegt:

  Nicole heeft nu in één klap grote naamsbekendheid gekregen, zelfs daar zullen die andere kunstemakers wel jaloers op zijn…

  Like

 12. Mary zegt:

  Natuurlijk mag je van kunstenaars niet voor Wilders zijn er zal toch eens een tijd komen waarin ze niet aan alle kanten gesubsidieerd worden, dat Nicole het heel gewoon vind om, zoals ieder ander, voor haar eigen geld te werken is dus ook absurd voor de kunstenaarskliek, dat is nu socialisme pur sang, of eigenlijk te asociaal voor woorden.

  Geliked door 1 persoon

 13. fransdewit zegt:

  Je kan wel zien: ze kunnen beter over je schelden dan van je eten. Het levert nu toch reclame op, naamsbekendheid en wordt straks natuurlijk overal uitgenodigd

  Geliked door 1 persoon

 14. guusvelraeds zegt:

  Ik vind het een goed gelukt portret. Alleen jammer dat de haarlijn boven en achter afgesneden is. Het portret was veel mooier geworden als het hoofd meer gecentreerd was geweest op het doek. ik denk dat dit komt omdat de eerste aanzet van lijnen niet goed is geweest naar verhouding tot ruimte op het doek. Je bent driftig aan het tekenen of schilderen en plots bemerk je, ik kom doek tekort. ik weet dat dit geregeld zo gaat omdat ik vroeger (nu helaas niet meer) ook veel getekend en geschilderd heb. Je zou dit kunnen voorkomen door eerst een raster uit te zetten op het doek. Maar goed ik vind het portret zeker wel geslaagd.

  Geliked door 1 persoon

 15. brampater zegt:

  Ik vind het en geweldig mooi schilderij. En dat zonder horentjes!! Ik heb van mij zelf ook een schilderij en dergelijke stijl. http://www.brampater.nl

  Like

 16. Erik zegt:

  Ik vind het wel een mooi portret, de oogen zijn zeer geslaagd.
  En vreselijk de tirannie van onderdrukkende deugnieten, het is wachten op een nieuwe kristalnacht, want gevaarlijk de vrijheid te schilderen, schrijven en spreken over wat je maar wilt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s