Verkiezingsstrijd: SPD wedt op het verkeerde paard

Screenshot_35

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Sociale gerechtigheid is weliswaar een belangrijk thema, maar de binnenlandse veiligheid houdt de mensen duidelijk meer bezig. De SPD moet met deze strategie falen.

Contra magazine

Als het om de sociale gerechtigheid gaat, die de Schulz-SPD op dit moment steeds opnieuw demonstratief de hoogte inhoudt, heeft de partij dankzij kameraad Schröder en diens Groene compagnon Fischer met Hartz IV eigenlijk haar krediet opgebruikt. Desondanks zet men in op deze kaart om de verkiezingen proberen te winnen. Bovendien zou “Die Linke” hierbij eigenlijk de partij zijn die een geloofwaardige linkse politiek bedrijft, niet de SPD.

Zelfs wanneer men er gezien de precaire situatie van miljoenen mensen in Duitsland ervan uit zou moeten gaan dat het thema explosiviteit bezit, toch houden de mensen zich veel meer met het thema “binnenlandse veiligheid” bezig. Want: wat hebben de mensen straks aan een sterk sociaal systeem wanneer dit door massale armoede-immigratie enorm belast wordt en miljoenen (overwegend islamitische) migranten het land binnenstromen en daarbij de criminaliteit (vooral moord, toebrengen van lichamelijk letsel en verkrachting) extreem toeneemt? Wat heeft iemand aan een hoger minimumloon als hij bij de geldautomaat overvallen en beroofd wordt?

Ook al is het eigenlijk onvoorstelbaar dat juist de Merkel-CDU bij de deelstaatverkiezingen scoort met het veiligheidsthema, hoewel het juist de bondskanselier en haar onderdanige gezellen waren die zorgden voor de huidige toestanden, zou de SPD hier de mogelijkheid gehad hebben om te scoren bij de deelstaatverkiezingen. Juist in Nordrhein-Westfalen, waar sowieso sprake is van een migratiebrandpunt, zou dit mogelijk geweest zijn. Maar juist Rood-Groen was er hier een voorbeeld voor hoe men miserabele toestanden nog slechter kan maken. Dat de SPD en de Groenen hier samen altijd nog meer dan een derde deel van de stemmen kregen (37.6%), spreekt eigenlijk boekdelen. Dat een derde deel van de kiezers in Nordrhein-Westfalen zijn kruisje bij de CDU zette, eigenlijk zelfs nog meer.

De SPD zal met deze strategie ook bij de parlementsverkiezingen jammerlijk falen. Dat is tamelijk zeker. De CDU daarentegen zal het waarschijnlijk lukken om te scoren met het thema “binnenlandse veiligheid”, hoewel het juist zij (inclusief bondskanselier Merkel) was die voor de desastreuze toestanden in Duitsland zorgde. Op een bepaalde manier lijkt de CDU op een brandweerman, die eerst een huis in brand steekt om daarna als stralende held op te treden door de brand te blussen. En de mensen die deze politiek kiezen, zijn dan de huisbewoners, die de brandstichtende brandweerman als dank ook nog geld toestoppen. In Duitsland kan men gewoon vertrouwen op het korte termijn geheugen van de kiezers. Of het nu gaat om de SPD (sociale gerechtigheid) of de CDU/CSU (binnenlandse veiligheid) – slechts met het enige verschil dat de CDU op het betere paard wedt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, Hypocrisie, Naïviteit, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Verkiezingsstrijd: SPD wedt op het verkeerde paard

 1. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, hoe achterlijk veel kiezers zijn, door ondanks het verraad van Merkel, en haar verraderspartij CDU, toch nog met meer dan 30% op deze huichelaarster en verraadster te stemmen. Maar ja, in Nederland hetzelfde liedje; met “de lachende leugenaar”Rutte, met zijn verraderskliek de VVD. En in Frankrijk idem dito, door op COCOSMACROON te stemmen. Wat is er toch gaande met de Europese bevolking, massaal gehersenspoeld?

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Voor de desastreuse toestanden zorgden.
  Zou moeten zijn voor de desastreuse toestanden zorgden en nog steeds zorgen.

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Goed nieuws dat de kameraden van de SPD, want zo noemen ze elkaar, hebben verloren in NRW.
  Zo rood en communistisch als de neten en hun sociale daden leveren alleen maar meer armoede op.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s