Een terugblik op de conferentie van de Hamas-façadegroep in Rotterdam

Screenshot_48

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Op 15 april 2017 vond in Rotterdam de hoofdzakelijk door de Hamas-façadeorganisatie “Palestine Return Centre” (PRC) georganiseerde conferentie zonder storingen plaats. Ze is alleen maar nog een manifestatie van de realiteit in Nederland. Ondanks de lokale oppositie van Tanja hoogwerf voor de partij Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad beperkten de Nederlandse reacties op deze ontmoeting van het terreurfront zich tot enkele politieke uitlatingen en artikelen. Dat was niet de schuld van de compleet ontbrekende bereidheid om tegen deze conferentie te demonstreren. Een door de Nederlandse “Christenen voor Israël” geplande stille tocht werd door de Rotterdamse autoriteiten verboden, omdat zij de veiligheid van de demonstranten niet konden garanderen

Om de veiligheid van diegenen te garanderen die de terreur ondersteunen, was echter geen probleem. Dat bewijst eens temeer de voortdurende, gevaarlijke islamisering die plaatsvindt in Nederland. De in onbalans geraakte stad Rotterdam heeft het hoogste werkloosheidscijfer van het land (meer dan 11%) en is een voorbeeld voor dit toenemende probleem. Gevaarlijke islamisering zou echter niet met onpolitieke religieuze en sociale islamitische activiteiten verwisseld moeten worden.

Carel Brendel, een vooraanstaand gepensioneerd journalist, maakt een lijst met negen verdachte deelnemers aan de conferentie in Rotterdam op. Enkelen kregen prijzen van Hamas, anderen hielpen Hamas met de Gaza-flottielje en nog anderen zijn Hamas-lobbyisten of officiële vertegenwoordigers van de PRC. Menig deelnemer was lid van de Moslimbroederschap. Op bij de conferentie opgehangen landkaarten van de Palestijnse gebieden miste Israël, wat de genocidale instelling van Hamas weerspiegelt.

Tot de sprekers op de conferentie behoorde Nourdin El-Ouali, de leider van de plaatselijke partij NIDA: hij vergeleek het lot van de Palestijnen met dat van Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, dat door de Duitsers zwaar werd gebombardeerd. Een andere spreker was de Belgische Libanees Dyab Abou Jahjah. Hij verklaarde dat iedereen die tot de boycot van de conferentie zou oproepen terreur zouden ondersteunen. Abou Jahjah werd in het begin van het jaar door de Belgische krant “De Standaard” ontslagen als columnist, nadat hij op zijn Facebook-pagina een terreuraanslag in Jeruzalem had goedgekeurd.

De gevaarlijke islamisering van Rotterdam heeft zichzelf op diverse manieren getoond, waaronder in thema´s over het Palestijns-Israëlisch conflict. In 2008 vond er in de gemeenteraad een poging plaats om een stedenband met Gaza aan te gaan. Als deze succesvol geweest zou zijn, dan zou er sprake zijn geweest van directe contacten tussen de stad Rotterdam en de in Gaza zittende voorstanders van de volkerenmoord op Joden van Hamas. Het voorstel werd ingebracht door de Socialistische Partij en GroenLinks in de gemeenteraad. Het werd door meerdere leden van de PvdA ondersteund.

In Nederland vinden er regelmatige manifestaties van gevaarlijke instellingen door moslims plaats. Burgers met de Turkse nationaliteit stemden onlangs tijdens het Turkse referendum over de vraag of de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan meer invloed moet krijgen op de regering van zijn land. Ongeveer 82.000 Turkse staatsburgers in Nederland stemden voor de voorstellen van het referendum, minder dan 34.000 waren er tegen. Meer dan 70% van de Turkse kiezers in Nederland ondersteunt Erdoğan, in Duitsland was 63% van de Turkse staatsburgers voor de grondwetswijziging.

De partijchef van de Duitse Groenen, Cem Özdemir, wiens vader uit Turkije afkomstig is, reageerde met de uitspraak dat men “in Duitsland niet van de voordelen van de democratie zou kunnen genieten en in Turkije een dictatuur kiezen. De doodstraf, de onderdrukking van minderheden en kindhuwelijken passen niet bij de waardeorde van de Bondsrepubliek Duitsland.” Dezelfde argumentatie zou voor de Erdoğan-aanhangers in Nederland moeten gelden.

In 2016 overwoog de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb van de PvdA of hij aan een handelsmissie naar Israël zou moeten deelnemen. De Socialistische Partij, NIDA en GroenLinks waren tegen deze reis. In 2015 bezocht Aboutaleb op een economische reis met zes Rotterdamse wethouders echter wel Saoedi-Arabië.

Op de conferentie in Rotterdam sprak ook Jan Wijenberg, voormalig Nederlands ambassadeur in Saoedi-Arabië en Jemen. Hij beweerde dat de Joden sinds de jaren-20 van de vorige eeuw schuldig zouden zijn aan fascisme.

Er bestaat in Nederland veel minder kritiek op Saoedi-Arabië dan op Israël. Om heftige kritiek op Saoedi-Arabië te vinden, moet men kijken naar een populair satirisch tv-programma, niet echter luisteren naar de Nederlandse regering. De presentator van de uitzending, Arjen Lubach, zei dat Nederland samen met Saoedi-Arabië tegen terroristen vecht, handel drijven met het land en dat hun Koninklijke families bevriend zijn. Lubach noemde dat, toen de voormalige koning van Saoedi-Arabië in 2015 stierf, alle vrienden van de koning werden uitgenodigd. Nederland stuurde zijn “zware delegatie”, koning Willem Alexander en minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders van de PvdA. Daarna beschreef Lubach een serie extreem antidemocratische maatregelen die Saoedi-Arabië met ISIS gemeen heeft. Daartoe behoren de doodstraf, het afhakken van ledematen als straf voor misdaden en kindhuwelijken. Hij merkte op dat Nederland zich zou voorbereiden op zelf-rijdende auto´s, terwijl Saoedi-Arabië niet eens zelf-rijdende vrouwen heeft.

Op de Rotterdamse conferentie werd een pamflet met aanbevelingen uitgedeeld welke partijen in Nederland men zou moeten ondersteunen. Daartoe behoorden de Socialistische Partij, GroenLinks, de PvdA, DENK en de Partij voor de Dieren. Enkele van deze partijen zijn er misschien niet zo blij mee om te weten dat het wegkijken van de plannen tot volkerenmoord van Hamas zo nadrukkelijk beloond zou kunnen worden.

Het verdachte karakter van de conferentie kreeg internationale aandacht. Rabbi Abraham Cooper, plaatsvervangend decaan van het Simon Wiesenthal Center, schreef de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Jeff Daube, Israël-directeur van de Zionist Organization of America, maakte een congreslid attent op de conferentie. Beide brieven werden gepubliceerd en kunnen gelezen worden op internet. De artikelen van de joodse persagentschappen JTA en JNS over de conferentie werden veel geciteerd. Er stonden ook artikelen in internationale en Israëlische media. Meerdere van deze artikelen werden aan de leden van de gemeenteraad van Rotterdam uitgedeeld.

In de afgelopen weken werd de aandacht op de ambivalente rol van burgemeester Aboutaleb met betrekking tot de conferentie in Rotterdam en het verbod op de stille tegendemonstratie gevestigd. Na de dodelijke terreuraanslagen in Parijs in januari 2015 kwam hij met een statement naar buiten dat er in Nederland geen plaats zou zijn voor diegenen die voorstander zijn van deze aanslagen. Hij verklaarde: “In hemelsnaam, pak je koffers en vertrek.”

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat Aboutaleb´s nieuwste opvattingen een belangrijk signaal van een radicale meningsverandering zijnerzijds is. Dat zou een gevolg kunnen zijn van de resultaten van de parlementsverkiezingen van 2017, toen DENK in Rotterdam de PvdA achter zich liet. Het observeren van Aboutaleb´s toekomstige gedrag zou echter slechts een van de aspecten van observatie van de ontwikkelingen in de uiterst problematische stad Rotterdam moeten zijn.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hamas, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Een terugblik op de conferentie van de Hamas-façadegroep in Rotterdam

 1. Drs.P. zegt:

  Aboetalip, de knuffelallochtoon van de partij van de allahtonen is stilletjes bezig om NL en zeker Rdam langzaam maar zeker om te “toveren” naar een allaukalifaatstad. Oppleuren met die rat en snel ook!!!

  Like

 2. Erik zegt:

  Tsja de democratie maakt veel mogelijk en islamisering maakt democratie onmogelijk.
  Woordenbrei, Abou confereren en veel waarheden met doel, genocide woord, genocide joden, genocide Nederigland, Abou Abahhhh zie ik wel mondjes bewegen maar hoor telkens een toilet doortrekken. Ik kan er geen witte bruine of zwarte chocolade meer van maken. De kots die bij mensen de mond uitspuit, blies er maar eens een olifant dat islamsprookje uit.
  Wie wat waar en hoe ik ben een beetje moe, niemand heeft meer gelijk de meningen nemen de macht en het gekakkel kwetterd maar door.
  Overegens wel een goed stukkie, doch wel vechten, maar is het tegen de bierkaai?

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Meningsverandering zijnerzijds? Hou op! Die wolf-in-schaapsvacht heeft nooit een andere mening gehad, maar hij heeft al die tijd inderdaad aardig komedie weten te spelen, wat waar is, is waar.
  Echter niet goed genoeg voor een béétje realist, die weet, waar hij het over heeft: Hij is een infiltrant, die hier om te beginnen “islamitisch premier” wil worden; dát maakt deel uit van zijn eigenlijke agenda en van daaruit gaat hij verder zien.
  Alleen jammer, dat je op één punt buiten de waard hebt gerekend, ahem, “vriend”: De PvdA, waarbinnen jij geïnfiltreerd bent is momenteel ineengekrompen tot de omvang van een bestelbusje. En dat verkleint je kansen alweer aanmerkelijk (gelukkig voor Nederland).

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Die stapt zo over naar een andere partij om zijn doel te bereiken.

   Like

   • BertG. zegt:

    Baudet schijnt nogal gecharmeerd te zijn van de man.
    Als 1ste minister president van Nederland zelfs.
    Dus misschien kan hij daar wel een mooie aansluiting maken.

    Like

   • tjonge zegt:

    pvda is niet meer belangrijk voor de geitenneukert, je zal zien dat “denk” groot gaat worden….

    Like

  • renato zegt:

   Vergeet niet dat hij Fortuyn heeft gedemoniseerd en Ayaan heeft verweten haar eigen nest te hebben bevuild en als klap op de vuurpijl staat hij niet toe dat zijn dochters een relatie hebben met een autochtoon. Gevaarlijk figuur deze ras opportunist. Fortuyn heeft zich meer dan eens in zijn graf omgedraaid.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Alles gefaciliteerd door de “rode kerk”, onder leiding van de Partij van de Arabieren, de SP, de “groene luchtfietsers”, van GL. Maar ook hypocrieten in partijen als: CDA,VVD, D66,PvdD,50plus. Ik schaam me diep voor het huidige Nederland!

  Geliked door 1 persoon

 5. Johan zegt:

  De Nederlandse politici zijn in mijn ogen hoeren ze verkopen zch aan de meest biedende.
  En dan met een staal hard gezicht herdenken zij de gevallen burgers in Nederland en Europa tijdens WO2. En veroordelen zij de NSBer de Nazi terwijl zij in mijn ogen de Nederlandse burgers met uitzondering van de allochtonen de linkse guttmensch verraden, tevens de miljoenen stemmers van de PVV.

  Geliked door 1 persoon

 6. reageerbuis zegt:

  Een radicale verandering bij Aboutaleb zie ik niet. Hij is altijd zo geweest, maar heeft het goed weten te verbergen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Beschouwer zegt:

  Wie de Hamas bijneenkomst bezocht steunt terroristen. Hamas is een terroristische organisatie. Dus de linksgekkies (ofwel verkapte antisemieten) van groen links en de sp steunen terroristen.
  Het wordt tijd om een lijst op te stellen van mensen die de Hamas-bijeenkomst hebben bezocht en die mensen te boycotten. Er is vanuit links ook een Israelboycot dan daar tegenover een boycot van alles wat met Hamas en de Palestijnen te maken heeft. Men wil ruzie men zal het krijgen. Overigens heel vals dat de optocht van Christenen voor Israel werd verboden met als kulreden niet voor de veiligheid kunnen instaan van de deelnemers van de optocht. Aboutaleb is ook eg vals.

  Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  offtopic; Ik hoorde net in het nieuws (nos) dat de formatie mislukt is.

  Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Ze overwegen om de CU erbij te halen.
  Ze willen niet met de PVV, zeggen ze.

  Like

 10. daiyu-ninja zegt:

  Ik zie net dat ik achterloop.
  Nou ja, ik hoop dat die jesse klaver eruit blijft.

  Like

 11. Harry zegt:

  Aboutaleb is een taqiyya virtuoos .
  Iedereen behalve de PVV-ers trappen er in .
  Die vent is zeker zo gevaarlijk als de terroristen , die mag je tenminste nog straffeloos afknallen .

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Marwan Muhammad is de directeur in Fr van het bureau:”CCIF (Collectif Contre l’Islamophobie en France), [Samenwerking om de Islamophobie in Frankrijk te bestrijden. ]
  Hij is bevriend met Tarik Ramedan [ ook bekend in NL ! ]
  en imam van een grote moskee in Parijs.
  Hij is ook voorstander van de doodstraf voor afvalligen en critici van de islam, de scheiding van mannen en vrouwen en het instaleren van de sharia.
  Hij onderhoudt banden met het radicale islamisme en waarschijnlijk terroristen.
  Heeft ook banden met de nieuwe President MACRON.

  Eén van zijn uitspraken:

  Marwan Muhammad: “Wie heeft het recht om ons tegen te houden U eruit = de autochtone Fransen
  [ het land ] te zetten. ”

  Wie ontzegt ons het recht om te kunnen zeggen dat Frankrijk over een jaar of 30 Islamitisch kan zijn ?
  WIE HEEFT DAT RECHT ?
  Niemand in dit land heeft het recht om ons op te leggen niet hierover te spreken of onze hoop hierop te uitten..
  Het ontzeggen dat wij hopen op een echte mondiale samenleving van moslims.
  NIEMAND IN FRANKRIJK HEEFT HET RECHT OM TE ZEGGEN WAT DE FRANSE IDENTITEIT IS.

  *********
  Voor een man die op kosten van de Franse Staat een mooie Universitaire Studie heeft kunnen volgen en een succesvolle carriere kon maken, zien we hier het STANDAARD ISLAMITISCHE model van de ondankbaarheid van een man die arrogant en hatelijk tegelijk is tegenover hen aan wie hij alles te danken heeft.

  **********

  Het antwoordt hierop zou moeten zijn:

  Niemand in dit land heeft het RECHT om te voorkomen dat wij op een dag ons ontdoen van de ketenen van de islam en ons ontdoen van de invallers in dit land.
  En wij weer de gebieden die zijn binnen gevallen door primitieve volken en
  zich hebben toe-geëigend, weer in bezit nemen.

  Zodat wij weer opnieuw in vrede kunnen leven in veiligheid en broederschap met onze mensen [ =de Autochtone Fransen ], we weer kunnen gaan en staan waar we willen zonder gevaar te lopen.
  Ook dat we weer s,nachts over straat kunnen gaan zonder overvallen te worden.
  Ook willen we niet meer worden uitgescholden voor gore, vieze blanken of smerige Christen of Jood.
  Niet te vergeten al die andere beledigingen die wij in ons eigen land naar het hoofd geslingerd krijgen.
  Ook niet om nog langer toe-te-zien hoe onze vrouwen, dochters en echtgenotes straffeloos worden verkracht.
  Ook willen wij niet langer overal die bebaarde zombies en zwaar gelsuierde vrouwen zien, die als “uit-‘t-graf-opgestane-doden” eruit zien en die allerlei vreemde klanken uitstoten, wat een taal blijkt te zijn.
  Ook willen we niet langer van ONGESCHOOLDE mensen te horen krijgen hoe wij moeten leven, ons kleden en wat we wel of niet mogen eten en drinken.
  Ook niet hoe we onze kinderen zouden moeten opvoeden en ze zouden moeten weten hoe er voor allah moet worden gebeden.
  Ook willen we weer zelf bepalen wat onze kinderen in de schoolcantines te eten krijgen.
  Zeker NIET “hallal”, dat op wrede en onhygiënische wijze verkregen vlees van op onaangename manier geslachte dieren.
  //
  Niemand heeft het recht ons te beletten dat wij hopen op een dag dat we in ons land kunnen bidden in de kerken en de priesters niet het gevaar lopen onthoofd te worden.
  Ook willen we veilig over straat kunnen lopen zonder het gevaar overreden te worden door een “ALLAH-AKBAR” roepende z.g.n. gestoorde, maar die altijd weer een moslim blijkt te zijn.
  Ook willen we niet worden beschoten in onze musea, theaters, luchthavens of andere openbare plek.
  Ja echt, we hebben het onvervreembare RECHT om dit te hopen op een dag ons land weer FRANKRIJK zal zijn.

  Auteur: Laurent Droit

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Rotterdam, de grootste havenstad van Europa, kent als inwoners de grootste werkloosheid……..
  Hoogste werkloosheid in regio Rijnmond en gemeente Rotterdam

  Rijnmond is de Nederlandse regio met de hoogste werkloosheid: 8,2 procent van de beroepsbevolking heeft geen baan. Van de Nederlandse gemeenten heeft Rotterdam de hoogste werkloosheid. In de Maasstad zit 11,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

  http://nos.nl/artikel/2170058-hoogste-werkloosheid-in-regio-rijnmond-en-gemeente-rotterdam.html

  Een ode aan de Rotterdamse haven! | De Haven van Rotterdam

  Lees aub de reacties.

  Like

 14. renato zegt:

  ROTTERDAM BLAAK (voorjaar 2017).

  Als een kaarsrecht getrokken gitzwarte streep baande het spoorwegviaduct zich door de rokende puinhopen van de ooit zo trotse stad aan de Maas. De brandlucht sloop zelfs als een dief in de nacht door het oneindige laagland naar de sloppen en steegjes van de historische stad aan de Merwede, twintig kilometer verderop. Het geluid van de bommenregen werd er zelfs ervaren als een heftige vulkaanuitbarsting. De kringelende asregen werd op de wind meegedragen en daalde traag neer in kleine grijze vlokjes op de daken en het plaveisel. Een Pompeïaanse hallucinatie die de Drechtstad deed sidderen in het rivierenland.
  De vernielende bezetters waren inmiddels verjaagd en de Maasstad ging in de steigers. De treinen reden weer op tijd en het puin is voor het gemak in alle waterlopen geschoven die de stad rijk was. Op de desolate vlakte herrees in een periode van meer dan zeventig jaren een nieuwe stad. Het Blaakviaduct bleef nog lang in gebruik en de treinen scheerden rakelings langs de Laurenskerk. Er waren orgelconcerten, maar konden wegens de voorbij denderende treinen niet worden opgenomen. Met slechts één uitzondering toen op 10 mei 1978 de Nedlloyd “Bahrein” tegen de kabels van de hef aanvoer en er een contragewicht naar beneden pletterde. Toen heeft er een organist zich met het zweet op zijn rug het klavier zitten molesteren. De ironie wil dat die schuit, gedoopt naar een islamitisch eiland, een Christelijk kerkorgel de pannen van het dak heeft doen blazen. Dit was dus de eerste, maar ook de laatste positieve bijdrage van de islam in ons mooie land.

  Onder het viaduct was er de markt. De kramen stonden er als een aaneen geregen kralenketting onder en naast. Men heeft, om het roestwater te weren, ijzeren platen onder de rails gemonteerd om het af te voeren en de kramen droog te houden. Er stond zelfs een kerel met allerlei Duitse uniformen, helmen, bajonetten, insignes en ijzeren kruizen. Niemand keek er van op of nam er zelfs maar enige aanstoot aan. Voor hen die zich geen geriefelijke ruimte konden veroorloven om zich hormonaal te ontladen, was er op en rond het station tijdens de nachtelijke uurtjes in het geniep een illegale nichten-zuig-trek-pomp-plek.
  Ondanks de hel die over de stad heen is getrokken bestond er in de naoorlogse periode een overzichtelijke en gemoedelijke sfeer. Er vielen over en weer wel eens een paar muilperen en er was ook wel eens een cafégevecht waarbij krukken en bierglazen door de blauwe rooklucht vlogen, maar daar was alles mee gezegd.
  Zo anders is het na de voltooiing van de stad gesteld met de sfeer op en rond de markt. De maakbare en opgedrongen multiculti-samenleving draagt een zekere vorm van polarisatie in zich mee en werpt haar schaduw met rasse schreden en ongeremd voor zich uit.
  Zo had ik het op marktdag aan de stok met een vrij jonge haatbaard in een agressieve sfeer. Het liep met een sisser af omdat ik na een verbale “dialoog” met als gevolg een dreigement mijn hoofd afwendde en mijn weg vervolgde. Opvallend was dat de kring passanten er omheen steeds groter werd en niemand er zich blijkbaar mee wilde bemoeien of op zijn minst een poging waagde tussenbeide te komen. Deze confrontatie en de houding van de omstanders was voor mij de ultieme lakmoesproef voor de dapperheid van het doorsnee Nederlandse volk. Nou ja, doorsnee…. Men spreekt in deze stad inmiddels 160 talen en volgens een uitspraak van de rechtbank te Schiphol zijn nationaliteiten inmiddels rassen geworden. Dus wanneer we het bijvoorbeeld over een klote Belg hebben, dan worden we door de heersende nomenklatoera en rechterlijke macht gerangschikt onder de rascisten en kan men een proces aan de broek krijgen. Ongetwijfeld slaat deze negatieve kwalificatie op de gewortelde autochtonen die have en goed wensen te beschermen tegen de dreigende invloeden van buitenaf, alsof rascisme een exclusiviteit van hen alleen is. Niets is minder waar.

  Een verbale confrontatie aangaan met dergelijke types, waarbij aankijken van de opponent gemeengoed is binnen onze eigen cultuur, wordt niet op prijs gesteld en leidt blijkbaar tot een vacuüm in het denkvermogen en een activering van het hormoon dat de controle over het fysiek doet rafelen. Het verstand plukte mij uit de brandhaard en voorkwam dat de uitstalling in de kaaskraam werd onder gespat met rood lichaamsvocht uit mijn 68 jaar oude reukorgaan. De gewelddadige intolerante dreiging is niet des autochtoons, maar vindt haar oorsprong op de desolate zandvlaktes waar 1.400 jaar inteelt heeft kunnen uitwaaieren en de geesten zich hebben mogen laten zandstralen. Ik ben toch een tikkie te oud geworden voor de Clash of Civilisations. Met dank aan 50 jaar sociaal demonio-cratie en met als kers op de taart de keuze van het ingekakte kiesvee dat op 15 maart 2017 de laatste kans werd geboden tot correctie van de deplorabele staat waarin ons land nu verkeert.

  Verderop ontstond er weer een opstootje. Nu tussen een boze blanke mevrouw en een boze mevrouw met haarbedekkend textiel en een Anatolische tongval. Blijkbaar was er geduwd bij de groentekraam. De blanke mevrouw bleef heel rustig en sprak op kalme toon. De Anatolische dame vond het nodig om met stemverheffing en onsamenhangend Nederlands te melden dat zij gediscrimineerd werd en ook Nederlandse was. Zij haalde daarop haar Nederlandse paspoort uit haar tas en begon er omstandig mee te zwaaien en keek mij aan. Ik besloot er niet op in te gaan, want het is met die gasten dweilen met de kraan open. Ik dacht er het mijne van en liep weer verder.

  Tegen het sluiten van de markt worden vaak aan bederving onderhevige artikelen weggegeven. Bij een Turkse kraam werden de platte broden (pide) klaargelegd voor de grijp en ik nam aanstalten om er een mee te grissen. Tegelijkertijd liep er een volledig in het zwart geklede verschijning met mij op, waarvan ik de vage indruk kreeg dat deze een overheersend oestrogeendragend persoon van de feminine kunne was. Gezien haar lichaamsbouw veronderstelde ik dat zij een explosieve bijdrage geleverd zou kunnen hebben tot de scheef-trekking van onze vaderlandse demografie. Dit werd min of meer bevestigd doordat zij de hele stapel broden van het plankier rukte en allemaal in haar tas stopte. Ik haalde mijn schouders op en heb het inmiddels wel weer gezien met de markt en de artikelen uit de islamitische hoek.

  Na al die zeventig jaren en een knappe metamorfose begint het hart van de stad weer te bonken van jewelste, maar het is niet mijn hartslag meer. Vanaf nu bezoek ik de markt slechts in de ochtenduren en dan nog bij hoge uitzondering voor een bijzonder stuk Oernederlandse kaas. Het is misschien een overweging waard om de koffer klaar te zetten voor een reis naar een streek waar de jeuk in de sociaal-maatschappelijke policor-pels wat minder irritant is en het AOW bedrag behouden blijft.

  Geliked door 3 people

 15. renato zegt:

  Kan deze er ook bij???

  Like

 16. Gert Jan Reitsma zegt:

  Alles mag in Nederland. Alles? Nee. Alleen dat wat LINKS goedkeurt. Dus abouflipflap keurt de vergadering goed (tijdens die vergadering worden allerlei dingen gezegd waar ik als Nederlander voor VERVOLGD zou worden door ons OM!!!) maar de tegendemonstratie kan niet want hij kan de deelnemers niet beschermen. Dus hij WEET vooraf wie er komt en wat ze gaan doen. De angsthaas, lafbek. Ik wil in Rotterdam minder pindakaas en bruine vlokken.

  Like

 17. Jan zegt:

  De antisemieten en fascisten hebben elkaar gevonden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s