Kosovo: Saoedische radicale islamieten breiden hun invloed uit

Screenshot_65

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië en andere Arabische Golfstaten radicaliseren met hun imams en moskeeën de mensen in Kosovo. Ook Turkije is daar actief.

Contra magazine

Enerzijds doet men met de Saoedi´s en andere radicaalislamitisch georiënteerde landen (bijvoorbeeld het door de Moslimbroeders geregeerde Qatar) van de regio goede zaken, anderzijds bekritiseert de Duitse regering de toenemende radicalisering van de mensen in Kosovo door die landen die het bovendien ook is toegestaan om in Duitsland moskeeën en imams te financieren.

“Saoedische missieorganisaties zijn ook in Kosovo actief en verbreiden hier de door Saoedi-Arabië vertegenwoordigde wahabitische interpretatie van de islam, bijvoorbeeld door het sturen van imams”, schrijft de Duitse regering volgens de “Welt” in antwoord op vragen van de parlementsfractie van “Die Linke”. Bovendien zou er “een voortdurende betrokkenheid van Arabische donoren – individuele personen, NGO´s staatsinstellingen en halve staatsinstellingen – in de islamitische gemeenschap van Kosovo (BIK) vast te stellen zijn”. Iets dat eveneens in Bosnië-Herzegovina te zien is.

De parlementariër van “Die Linke”. Sevim Dagdelen, die de vragen gesteld had, zei tegen de “Welt”: “Onder de ogen van KFOR heeft Kosovo zich ontwikkeld tot het radicaalislamitische terreurcentrum in de regio. Het is schandalig dat dankzij de aanwezigheid van Duitse soldaten Saoedische haat- en geweldpredikers hiervoor ongestoord de ideologische basis konden creëren.” De Duitse regering zou “ertoe worden opgeroepen de situatie in Kosovo niet verder mooier voor te stellen dan ze is en het publiek niet langer in het onzekere te laten over de concrete aantallen van rekrutering voor radicaalislamitische netwerken voor ISIS en andere organisaties in het KFOR-gebied”. De activiteiten van de Saoedi´s in Duitsland echter schijnen de linkse politica minder zorgen te baren dan die op de Balkan.

Ook Turkije is sinds enkele jaren behoorlijk actief op de Balkan. “Sinds het aantreden van de AKP-regering in 2002 en vooral gedurende de ambtsperiode van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoğlu heeft er een strategische heroriëntatie van de Turkse buitenlandse politiek plaatsgevonden. In het kader van deze nieuwe heroriëntatie werden ook (echter niet uitsluitend) politieke accenten in gebieden gezet die vroeger deel uitmaakten van het Ottomaanse Rijk. In dit verband maakt Turkije ook een politieke machtsaanspraak op de westelijke Balkan en streeft het ernaar een actieve rol in de regio te spelen”.

Volgens informatie van de Duitse regering slaat het Turkse conflict tussen de regeringspartij AKP en de Gülen-beweging over naar de Balkan-landen Bosnië-Herzegovina, Albanië, Macedonië en Kosovo. Het zou kloppen “dat de Turkse regering sinds de putsch-poging van juli 2016 de activiteiten van de beweging van Fethullah Gülen intensiever met de regering van deze landen zou bespreken.” “Daarbij heeft de Turkse regering deels ook de sluiting van onderwijsinstellingen geëist die zij tot de Gülen-beweging rekent.” In Kosovo zouden vijf van zulke instellingen bestaan.

Verder zei Dagdelen tegen de “Welt”: “In het KFOR-operatiegebied Kosovo heeft Erdoğan vrij spel voor zin neo-Ottomaanse imperialistische politiek. Tegelijkertijd gebruikt hij zijn mogelijkheid om invloed uit te oefenen in Kosovo tevens voor politieke zuiveringen. Dit is nog een reden dat de Duitse regering eindelijk haar Turkije-politiek radicaal moet veranderen en een duidelijk standpunt tegenover Erdoğan moet innemen.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, Duitsland, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslimbroederschap, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Qatar, Saoedi-Arabië, Terrorisme, Turken, Turkije, Verenigde Naties, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kosovo: Saoedische radicale islamieten breiden hun invloed uit

 1. tippelaar zegt:

  Ik gok erop dat de Serviers naar de wapens grijpen en de kosovaren nou eens definitief een kopje kleiner maken. Mocht dat op tegenstand van de duitsers stuiten dan kunnen de serviers altijd nog de russen te hulp roepen. Het duitse leger is geen partij voor Poetin. Kosovo verloren, alles verloren. Wie volgt.

  Geliked door 3 people

 2. aquarius4422 zegt:

  De geschiedenis geeft nu al het gelijk van Servië aan in hun strijd tegen de huurlingen van het zogenaamde “Kosovo bevrijdingsleger”.
  Verraders op hoog niveau hebben de NATO misbruikt om Kosovo van Servië af te pikken en de radicale islam cadeau te doen.
  Nu zitten we met nog een schurkenstaat opgescheept aan de grenzen van Europa.

  Geliked door 2 people

  • Edjan zegt:

   100% mee eens, we hebben ons hier toen volkomen laten belazeren. Elke avond zielige beelden op hournaal van die arme, achtervolgde UCK en die boze, boze Serviërs. Totdat vlak na de oorlog bleek dat er heel veel geensceneerd was en de UCK de organen van hun krijgsgevangenen op de zwarte markt verhandelden. Ze waren toe al de mohammedanen hun reet aan het likken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Williaan zegt:

  Jammer dat de Serviers zich aan “genocide” of in elk geval moord op grote schaal, schuldig maakten, de echte gevolgen daarvan zie je nu gebeuren!

  Like

 4. renato zegt:

  Beste Williaan. Zo dacht ik er ook over. Maar door veel te lezen over de geschiedenis van de Balkan heb in mijn hersenspoeling heb gelukkig kunnen resetten. De werkelijkheid ligt een stuk genuanceerder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s