Bondgenootschap wil “Jodenzeug”-reliëf van de stadskerk in Wittenberg verwijderen – CDU-politica Lengsfeld bekritiseert plan als “zuivering”

Screenshot_93

(Door: Nancy McDonnell – Vertaling: E.J. Bron)

“Het reliëf van zandsteen op de zuidoosthoek van de kerk toont een rabbi die een varken onder de staart kijkt en Joden die uit de tepels van de zeug drinken”, omschrijft de MDR het reliëf op de stadskerk van Wittenberg, dat nu verwijderd dient te worden.

epoch times

Het “Jodenzeug” genoemde reliëf aan de stadskerk van Wittenberg dient voor het Reformatiejubileum komend jaar verwijderd te worden. Dat eist het “Bondgenootschap ter verwijdering van het reliëf in het Reformatiejaar 2017”.

“Het reliëf van zandsteen op de zuidoosthoek van de kerk toont een rabbi die een varken onder de staart kijkt en Joden die uit de tepels van de zeug drinken”, omschrijft de MDR het reliëf.

De voorstelling zou afkomstig zijn uit het jaar 1305 en zou volgens historicus Mirko Gutjahr van de Stichting Luther-gedenkplaatsen in de deelstaat Sachsen-Anhalt een van de ongeveer 30 in Midden-Europa zijn.

De “Junge Freiheit” legt uit: “Het 700 jaar oude zandsteen-reliëf laat een zeug zien, aan wier tepels Joden zuigen. Daardoor moesten gelovigen van de religie van Mozes in de middeleeuwen verguisd worden.”

Volgens de “Junge Freiheit” zijn de initiatiefnemers van het bondgenootschap de evangelische predikant Thomas Piehler uit Leipzig en zuster Joela Krüger van de Evangelische Maria-orde in Darmstadt. Zij roepen ertoe op om tussen 17 mei en 21 juni iedere woensdag van 15.00 uur tot 19.00 uur een “stille protestwake” op het marktplein in Wittenberg te houden. Luther´s antisemitisme zou niet langer “in steen gehouwen” mogen blijven, is de motivering in de oproep.

De protestantse bisschop van de deelstaat, Junkermann, ziet in de afbeelding echter een “herinnerings- en waarschuwingssignaal” dat moet blijven. “We moeten deze wonde van onze eigen geschiedenis openhouden”, zegt ze tegenover de MDR. Zodoende zou voorkomen moeten worden dat er opnieuw vreemdelingenhaat de kop zou opzetten. De boodschap in het Luther-jaar zou de verzoening door God zijn en niet het eigenmachtig rechtzetten van de geschiedenis.

De voormalige CDU-politica en publiciste Vera Lengsfeld zegt hierover op haar blog het volgende: “Nu dat ook nog: het is niet genoeg dat we hulpeloos moeten toekijken hoe de Taliban en ISIS in hun machtsbereik antieke culturele erfenissen van de christenen en de boeddhisten verwoesten, nu dient er ook in Duitsland overgaan te worden tot zuivering, d.w.z. verwijdering van historische delicten.”

En verder: “In tijden van vervolging van en de moord op christenen in het Midden-Oosten, de vernietiging van christelijke kerken, het vrijwillig afdoen van het kruis door de protestantse bisschop Bedford-Strohm op de Tempelberg, van als Israël-kritiek gecamoufleerd antisemitisme in de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD), vraagt men zich af of de predikant en de ordezuster echt niets beters te doen hebben dan een politiek-correcte knieval voor de tijdgeest te maken.”

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Nancy McDonnell

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Historie, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Multiculti, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Bondgenootschap wil “Jodenzeug”-reliëf van de stadskerk in Wittenberg verwijderen – CDU-politica Lengsfeld bekritiseert plan als “zuivering”

 1. guusvelraeds zegt:

  Du dreckiges Juden Schwein oder dreckige Juden Sau was in de Nationaal Socialistische periode een veel gebruikte krachtterm van laag allooi om te de-humaniseren en de Joodse medemens maatschappelijk uit te sluiten.

  Als kind van zijn tijd was ook Martin Luther zoals velen met hem antisemitisch. Toch vind ik dat dit reliëf in zandsteen niet verwijderd mag worden. Dit is van absoluut historische waarde hoe het ooit was.

  Zullen we dan ook maar meteen alle antieke boeken met antisemitische inhoud op de brandstapel gooien? Dacht het niet.

  http://antitheismus.de/archives/9-Martin-Luther-Von-den-Jueden-und-ihren-Luegen.html

  Like

 2. Qvic zegt:

  Mensen die hun eigen geschiedenis en cultuur willen uitwissen zijn geen lotgenoten, maar vijanden van ons geworden. Overlopers die denken dat de nieuwe heersers genade voor hen dan hebben/krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet alleen de boeken moesten verbrand worden maar ook de gedachten en dromen en zelfs de stenen…..[cui bono]

  Like

 4. Marian zegt:

  Van die Duitsers ga je langzamerhand braken.

  Like

 5. tippelaar zegt:

  De personen die ik graag definitief verwijderd wil zien, zijn niet afgebeeld in steen maar lopen helaas vrij rond, jammer genoeg ook nog in goede gezondheid en wat nog het meest erge is, dat ik ze nog verplicht te eten moet geven. In plaats van mij dankbaar te zijn roepen zij “Allah Akbar, I kill You”.

  Like

 6. Leo zegt:

  Nooit vergeten !! De voedingsbodem voor het Nazisme was OPGELEGD politiek correct gedrag.
  Pas op ! De policor wordt nu opnieuw op slinxe opgedrongen.

  Een volk wat angst heeft voor zijn regering leeft onder dictatuur.
  Bij een regering die angst heeft voor zn volk, daar leeft dat volk in vrijheid en democratie.

  tis maar dajje t weet .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s