PVV-vragen over Amsterdamse politie die hoofddoekje wil toestaan bij politie-uniform

PVV nieuw

Vragen van de leden Helder en De Graaf (beiden PVV) aan de demissionaire ministers van Veiligheid en Justitie en SZW over het bericht: ‘Amsterdamse politie wil hoofddoekje toestaan bij uniform’.

1.) Kent u het bericht:’Amsterdamse politie wil hoofddoekje toestaan bij uniform’ (*)?

2.) Klopt het dat de Amsterdamse politie bekijkt of agentes een hoofddoek mogen dragen bij hun uniform om het werk aantrekkelijker te maken voor mensen met een migratieachtergrond en daarmee sharia-voorschriften te introduceren?

3.) Bent u met de PVV van mening dat het dragen van islamitische symbolen niet strookt met de neutraliteit van de politie? Zo nee, waarom niet en wat is de reden dat u afwijkt van hetgeen geregeld was in het regeerakkoord Rutte I?

PVV Tweede Kamer

4.) Vindt u ook dat de politie te ver doorschiet in het diversiteitsbeleid door al onze regels aan de kant te schuiven om maar meer allochtonen bij de politie te krijgen? Zo nee, waarom niet?

5.) Deelt u de mening dat adviezen van een directeur diversiteit, die PvdA-politica was, islam-activiste is en zelf een hoofddoek draagt, niet erg objectief zijn? Zo nee, waarom niet?

6.) Hoeveel belastinggeld kost het de politie om deze directeur diversiteit in te huren en bent u met de PVV van mening dat dit beter kan worden besteed aan het vangen van boeven? Zo nee, waarom niet?

7.) Hoe gaat u deze aanval op de neutraliteit van agenten per direct stoppen, zeker gezien het feit dat de politiebond ANPV wederom aangeeft dat allochtone agenten hier juist last van hebben en het dus averechts kan werken?

(*) www.ad.nl

Bron:
https://pvv.nl
(h/t “Jan Wandelaar” en “BertG.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op PVV-vragen over Amsterdamse politie die hoofddoekje wil toestaan bij politie-uniform

 1. rightie zegt:

  Word ik wakker vanmorgen, kijk ik naar mijn Nederlandse websites en lees ik dit kutbericht. Zijn ze bij jullie nou helemaal van de pot gerukt? Man, man, man, stoppen deze handel! Dit is de eerste stap naar de sharia he? Die komt al kruipend dichterbij. Babystapje voor babystapje. Deze islamitische politie-miepen zie je hier in Amerika dus niet.En ik woon toch echt dichtbij een heel grote stad. Dus wat een verschrikkelijk geouwehoer en wat een leugenarij. Kom op mensen, protesteren die handel. Kom van de bank af en DOE WAT!

  Like

 2. Beschouwer zegt:

  Belachelijk geen hoofddoekjes bij de politie. Het hoort niet en het past niet in Nederland. Ook niet in een of ander “hoog in de bol” multiculti Joepieland. Ik weet ook zeker dat zo’n hoofddoekjesagente zich dan geroepen voelt om de criminaliteit van moslims tegen niet-moslism te negeren omdat de koran zegt dat de moslim mag nemen van de niet-moslim (kafir) wat hij wil. In de koran wordt dat niet als diefstal of roof gezien.

  Like

  • Beschouwer zegt:

   In aanvulling; Wat heeft die Aalbersberg (politiechef Amsterdam) een ontzettende schijnheilige uitgestreken kop zeg. Tjongejonge de schijnheilige huichelarij straalt er van af.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Beschouwer.
    Daarvoor is de jup ook gevraagd.
    Dit product van onze eigen vaderlandse Soros is vervaardigt om zijn steentje bij te dragen aan de vernietiging van Nederland.
    Allemaal hoogverraders die tzt zonder enige uitzondering berecht moeten worden…

    Like

 3. john zegt:

  Weet het hoofd van de politie wat het woord ” integratie” betekent ? Neen ? Waarom moeten we er dan al dat geld aan verknoeien ?

  Like

 4. erik zegt:

  Ik lees wel vaker zulke vragen, en dan gaan ze ‘over tot de order van de dag’. Maar nooit lees ik de antwoorden op die vragen, hoe zit dat precies? Want dát is het belangrijkste nou juist. Weet iemand hier iets over?

  Like

 5. Elisah zegt:

  fatima elatik, die het politie- hoofddoekjes plan bedacht heeft, verdient 12.000 euro per maand….

  Like

 6. levi zegt:

  belachelijk wat betekent integreren pas ik mij als autochtoon aan asielzoekers met hun religieuze achtergrond of behoren zij dat te doen?
  Tevens behoort de politie neutraal te zijn in religie ras of huidskleur.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Tenslotte geeft dit het volgende scenario : Na de hoofddoek voert de politie de niqab en de boerka in, en tenslotte de sharia. Vaarwel Nederland.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Let vooral op vraag 6.
  Hoe is het toch mogelijk dat foutlinxe Fatima Elatik is ingehuurd door de politie als directeur diversiteit. En voor welk monstersalaris? Zijn ze werkelijk allemaal corrupt en debiel in 020?

  Like

 9. trebor2110 zegt:

  Mag een vrouw met een hoofddoek samen met een man in een politie auto zitten ???

  Like

 10. Cleo zegt:

  De islam is een veroveringsideologie met als hoofddoel IEDEREEN EN ALLES onderwerpen aan de mensonwaardige, barbaarse, volslagen achterlijke en onderdrukkende dictaten van de islamideologie.
  Stap voor stap, gretig misbruikmakend van nuttige idioten en Westerse rechten en vrijheden ontneemt deze duivelse onderdrukkingsideologie steeds meer vrijheden van de Westerse samenlevingen onder het valse voorwendsel van ‘gelijkheid voor de wet’, ‘vrijheid van godsdienst’ en het ‘non-discriminatiebeginsel’, TERWIJL DE ISLAM PER DEFINITIE DE SHARIA SUPERIEUR ACHT BOVEN ONZE WETTEN EN TERWIJL DE ISLAM PER DEFINITIE NIET-MOSLIMS ONDERGESCHIKT ACHT AAN MOSLIMS!
  ZIEDAAR DE HYPOCRISIE VAN DE ISLAM!!!

  Like

 11. BertG. zegt:

  Maar als de hoofddoek essentieel is voor een moslim, dan is het dragen ervan bovendien strafbaar, en dient artikel 435a van het Wetboek van Strafrecht te worden toegepast:

  “Hij die in het openbaar kledingstukken of opzichtige onderscheidingstekens draagt of voert, welke uitdrukking zijn van een bepaald staatkundig streven, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste twaalf dagen of geldboete van de tweede categorie.(min. €3,-, max. €3600,-).”

  http://verenoflood.nu/hoofddoek-is-permanente-belediging/

  Like

 12. 4sjun zegt:

  In plaats van de Nederlandse wet voor elke inwoner dragen zulke lieden door hun uniform de sharia uit. Wat ben ik blij dat ik daar via de gemeentebelastingen niet langer verplicht aan meebetaal. Hoeveel jaar nog voordat de stad tot een no-go-zone verworden is?

  Verder ben ik reuzebenieuwd naar de kostprijs van zulke adviezen en wie er hoofdelijk verntwoordelijk zijn voor het inhuren van zulke brol. Nog even en er komen in het kader van diversiteitsbeleid ook een percentage criminelen bij de politie anders voelen deze mensen zich daar ondervertegenwoordigd…

  Like

 13. Zou ook een mooie opstap kunnen zijn naar de binnenkort te verwachten sharia politie? Regeren is immers vooruitzien. Ik neem nog maar een kalmeringspilletje extra vandaag.

  Like

 14. Qvic zegt:

  Zo’n hoofddoek politie wordt niet serieus genomen bij de moslim mannen, zo ook niet bij de autochtonen bevolking. Dit is dan een aanfluiting van het gezag. De Amsterdamse politie leiding beseft niet dat een moslima geen rechten heeft in de moslim wereld, dus kunnen zij geen algemeen gezag uitdragen en vooral niet op straat. Je moet wel een heel laag I.Q. hebben om dit niet te kunnen begrijpen dat dit een heel dom voorstel is. Want zo ondergraaf je het gezag van de politie in het algemeen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Peacepipe zegt:

  De politie is je beste vriend, tenminste als je moslim bent!

  Like

 16. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 17. Aegolius cs zegt:

  Het gaat hier niet over ’n migratieachterstand opheffen maar over geloofsachtergrond. Het opheffen hiervan behoort niet tot een gemeente en zeker niet door de Staat waarvan kerk en staatsmachthandhaving, objectief neutraal geüniformeerd moet worden uitgedragen.
  Seculiere staat wat is de definitie & betekenis:
  De seculiere (of agnostische of religieus neutrale) staat is het ideaal van het secularisme. Het betekent de scheiding van staat en religie.
  Paul Cliteur Professor of Jurisprudence, University of Leiden.

  https://www.ensie.nl/paul-cliteur/seculiere-staat

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Brein hoofddoekjesplan casht 12.000 per maand

  AMSTERDAM – Fatima Elatik, het brein achter het plan om weer hoofddoekjes en kruisjes toe te staan bij politieagenten in onze de hoofdstad, wordt voor maar liefst 12.000 euro per maand ingehuurd door de eenheidsleiding van de politie in Amsterdam.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Toch niet te geloven dat we deze haakneuzin, met het aangeboren vermogen om conservenblikken te openen, vragen voor ons strategische plannen te maken.
   Van hetzelfde landsverraderlijk gehalte als de aanstelling van Aboutaleb als burgemeester van ’s werelds grootste containerhavenstad Rotterdam…!!!

   Geliked door 2 people

 19. tippelaar zegt:

  De politiechef van Amsterdam verdient een nekschot op de Dam wegens verregaand landverraad. Ook heeft hij 1 van onze islamitische vijanden op de loonlijst gezet. Smeriger dan dit kan het niet worden. Ik roep alle autochtone agenten in Amsterdam, nee, in heel Nederland, op om hun islamitische collega’s te mijden als de pest. Waar blijven de politievakbonden, NPB, NPV, VAP en de ACP met hun commentaar op dit krankzinnige idee? Als dit doorgaat dan breekt de pleuris uit bij de burgerij. Wee, de islamitischge vrouwelijke agent die met een hoofddoek op straat durft te verschijnen ze zal het niet overleven. Ze wordt door haar geloofsgenoten omgebracht omdat ze heult met de vijand. Die vijand is niet alleen het nederlandse volk maar ook de nl.overheid, die slaafs in het stof buigt voor de moslimmoordenaars. Wacht maar, politietop, tot de moslims in de meerderheid zijn. U wordt als eerste geruimd, zoals varkens bij de varkenspest.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Van de politietop zul je het in uren van doodsnood en gevaar moeten hebben.
   Dat blijkt nu alwéér glashelder…
   Combineren we dit landsverraderlijk gedrag met de simpele gedachtewereld van oom agent dan weten we weer wat ons voorland zal zijn.
   Net als tijdens de oorlogsjaren, toen het gehele politie-apparaat (met uitzondering van enkelingen…) aan de borst van Seys Inquart lag.

   Geliked door 1 persoon

 20. guusvelraeds zegt:

  Nooit zal een keppeltje, een sikh tulband of een christelijk kruis het uitgangspunt zijn om toegelaten te worden als onderdeel van een uniform. Altijd weer de islam die wild vooruit hollend in het achterste gekropen wordt. Wild progressief vooruit hollen en gelijktijdig in het achterste kruipen van de meest ultieme reactionaire beweging is een lastige manoeuvre maar voor de islam heeft het collaborerende deel van Nederland alles over. Een directeur diversiteit? In de linkse maakbaarheid fabriek werden veel kul functies verzonnen. Niet om de samenleving op te bouwen maar om de samenleving af te breken zodat ruimte ontstond voor het linkse Utopia. Dit maatschappelijk sloopwerk wordt in links jargon verbinden genoemd. Je moet er maar opkomen.

  Geliked door 1 persoon

 21. Tom Hendrix zegt:

  Prima vragen van de PVV, maar ze zullen wel weer met een hoop klotensmoesjes komen, als antwoord. Verder kan Amsterdam daar feitelijk niet alleen over beslissen, ik dacht toch echt dat we een Nationaal Politiekorps hadden? Tenminste dat is zo ingevoerd, dus kan alleen de top van Binnenlandse Zaken en/of Justitie daar over gaan. Die RODE GEKKEN, denken dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen.

  Like

 22. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Samenwerkingsverband Nederlanders inzake veiligheid

  Tot nu toe staat de teller inclusief GeenNieuws op een 30 mensen die willen meedoen.
  Inmiddels ben ik al begonnen om ideeën te inventariseren en plannen te maken.
  Om voorlopig nog vast te houden aan anonimiteit zal ik een ander mailadres aanmaken, dat iedereen die meedoet kan krijgen.
  Om een idee alvast te lanceren, ik wil een tekst schrijven waarin wij duidelijk maken dat de overheid verplicht is ons als burgers te beschermen, dat de overheid dit niet doet en wij de overheid hierop aanspreken.
  Deze tekst kan dan vervolgens via ik hoop tientallen, liefst honderden mensen gestuurd worden aan ‘vriend’ Rutte en makkers, tot zij er knettergek van worden, met de bedoeling dat ze gaan begrijpen dat er een verandering op punt staat te gaan plaatsvinden.
  Niet langer zitten wij enkel op fora maar komen hen bezoeken op hun mail. De bedoeling is dat we dat verder uitbreiden en zo op termijn druk op hen en Den Haag uitoefenen. Het mooist is als we dit in samenwerking met PVV en FvD kunnen doen. Zo zijn er meer van dit soort dingen te bedenken. Door irritant te zijn kan je op termijn invloed krijgen. En dat is wat we willen.

  Voorlopig heb ik even geen tijd maar zal zo snel als ik kan meer laten horen.
  Boze Ouwe Man

  Like

  • Giny zegt:

   bedonderde burger nr 16.000.001
   18 mei 2017 om 19:29

   Het mooiste is als we dit in samenwerking met PVV en FvD kunnen doen.
   Lees net dat Baudet zich daar niet zo druk om maakt, volgens hem komen
   die hoofddoekjes er toch wel!
   Laten we het maar gewoon bij die ouwe vertrouwde PVV houden, de enige die
   daar echt voor knokt en kan onze steun heel goed gebruiken!
   Waarom iedereen zo’n hoge pet op heeft van FvD, is mij een raadsel, die
   elitaire club is er alleen voor zichzelf, maar goed, daar komen ze t.z.t. vanzelf
   wel achter>

   Like

 23. Henk zegt:

  Een keer “please” een volksopstand tegen dit soort kul.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk: 12.14. uur. Met welk volk, van Nederland denkt U dat dat gaat gebeuren. Toch zeker niet met onze zombie bevolking; die “voetballen”, en domme rode programma’s kijkt op de TV. Daar win je zeker de oorlog niet mee. Helaas pindakaas.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s