Waarom slaan christenen altijd weer linksaf

Screenshot_77

(Door: Syp Wynia)

Het is lood om oud ijzer, een regeerakkoord met GroenLinks of met de ChristenUnie. Hoe heeft dat zo ver kunnen komen?

Nadat de eerste poging een kabinet te vormen met onder anderen GroenLinks was mislukt, is een van de mogelijkheden om de ChristenUnie er bij te halen. Maar, zo wordt ook vanuit deze christelijke partij zelf gezegd: op thema’s als klimaat, asiel, ontwikkelingshulp en nivellering denkt de ChristenUnie niet veel anders dan GroenLinks.

Dat is opmerkelijk. Hoe kon dat gebeuren, dat een van huis uit zo conservatieve partij als de ChristenUnie op cruciale thema’s zo links werd? En waarom hebben christenen, protestanten misschien nog meer dan katholieken, zo vaak een afwijking naar links?

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ChristenUnie, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

23 reacties op Waarom slaan christenen altijd weer linksaf

 1. koddebeier zegt:

  Raar volkje die christenen, zijn ook behept met het linksdraaiende hersenvirus !
  Links zijn is schadelijk voor uw gezondheid en welbevinden en het schaad ook andere mensen !
  U ben een gevaar voor Uw omgeving, dus doe er wat aan !!

  Geliked door 1 persoon

 2. edwin vissers zegt:

  Wie valse leren leert, eert God niet

  Jezus waarschuwde zijn discipelen op hun hoede te zijn voor het zuurdesem van de sadduceeërs en farizeeërs (Matteüs 16: 6 en 12). Hij bedoelde hun leer daarmee. Hij gebruikte ook het volgende citaat uit het oude testament:
  tevergeefs vereren ze mij, want ze onderwijzen hun eigen leer, voorschriften van mensen. (Matteüs 15:9) (NBV)
  Jezus noemt het niet alleen vergeefse Godsdienst, maar hij noemde de schriftgeleerden en de farizeeërs ook huichelaars:
  Huichelaars, wat is Jesaja’s profetie toch toepasselijk op u: ‚Dit volk eert mij met de lippen, maar hun hart is ver van mij;’ (Matteüs 15:7-8) (NBV)

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ben je nou een beetje blij geworden, dat je dit nu zo even kwijt kon?
   En wat moeten wij er verder mee?

   Like

   • boorzalf zegt:

    Bij een moskee gaan staan en roepen “Jezus Red!!!”

    Geliked door 2 people

   • tjonge zegt:

    ga jij nou maar eens biechten bertg, kun je wel een dagje voor uit trekken…
    grapjuhhh…

    Like

   • Asgard zegt:

    Bert,….telkens als naam Jezus om de hoek komt kijken associeer je hem als iets gruwelijks en verwerplijks?????? Kun je hem niet los zien van het boek waar ie tig maal in genoemd word? Je moet het proberen te begrijpen in welke tijdsgeest ie dat gezegd heeft,…ook Jezus was niet gecharmeerd van zijn tijdsgenoten die het politieke stelsel bekleedden,..die droegen niet de naam,..VVD of Groen links maar droegen de naam Farizeeen,..Jezus was dus not amused van deze bedriegers,…betrek dat nu is op deze tijd waarin wij leven, en je ziet dat velen not amused zijn met de politieke gang van zaken,…misschien toch wel tijd dat je een sprankje geloof gaat krijgen, Bert!

    Like

   • BertG. zegt:

    Waarom is het belangrijk dat wij moeten weten wat jezus ruim 2000 jaar geleden ergens van vond.
    Totaal irrelevant anno 2017.
    Er zijn wel meer mensen geweest die vroeger iets vonden ergens van.
    Daar worden wij toch ook niet mee lastig gevallen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Pinkeltje zei vroeger al, vertrouw ze niet in dat grote enge bos.

    Vind jij dit belangrijk dan als ik dit soort info zou melden om de zoveel tijd?

    Like

 3. Drs.P. zegt:

  Volgens mij denken heul veul gristenen, maar zeker niet allemaal, dat zij de gutmensch moeten uithangen, dus zelfs je vijanden naar binnen halen en ze alles gratizzzzz geven waar jezelf keikeihard voor gewerkt hebt.
  Of een andere optie is dat ze met een zekere blindheid zijn geslagen en daarom het grote plaatje niet zien. Natuurlijk heeft NL ook meegedaan in beide golfoorlogen en in Lybie, dus onze “fijne” overheid heeft so wie so veel boter op het hoofd, maar om daarom Geil Slinks nog eens links in te gaan halen slaat helemaal nergens op.
  Andere optie is dat men denkt het boek openbaring wat verder in de praktijk te moeten brengen met alle ellende die daarin wordt geschreven:. “Land zal opstaan tegen land en volk tegen volk”, dus je vijand binnenhalen en dan komt het bovenstaande vanzelf wel uit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Drs.P. zegt:

  Wie is nu eigenlijk die lulmetvingers van een pechdrol, hij wil niet met de PVV, niet met CU, niet met………… Pechdrol wil alleen maar met de groene khmer regeren om ook zijn milieu luchtfietserij er doorheen te jassen en jan-modaal gigantisch in het pak te naaien. Deze smerige draaikonterige veiligmeester is druk bezig om uiteindelijk heel NL een loer te draaien de rat.

  Like

 5. protestanten zien de gevaren van de islam niet; en linkse mensen willen graag een grote achterban nu de arbeider door heeft dat de PvdA de Partij van de Allochtonen blijkt te zijn

  Geliked door 1 persoon

 6. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel, en een goede vraag. Ik heb helemaal NIETS met socialisten, en ander linksvolk. Ik stoor me enorm, dat de socialisten overal geïnfiltreerd zijn. Trouwens Kerken, zouden zich enkel dienen te bemoeien met hun feitelijke taak, verkondiging van het Evangelie. Tenminste zo zie ik dat.

  Geliked door 3 people

 7. Taljaard zegt:

  ALTIJD, meneer Wynia?

  Like

 8. Zo zegt:

  De afwijking naar links is een uiting van de “moderne” cultuur, waarin helaas nogal makkelijk in wordt meegegaan. Verder denk ik een onbekendheid met de islam, waardoor men kiest voor vrijheid van religie. Dat wordt ook ingegeven door een angst voor een negatief sentiment in de samenleving tegen religie i.h.a. waardoor ze zelf daar mogelijk slachtoffer van worden, vanuit eenzelfde onverdraagzaamheid van seculier denkende lui. Laten we wel wezen, op dit moment zijn Christenen de meest vervolgde bevolkingsgroep ter wereld. Dat men daarom zuinig is op godsdienstvrijheid is niet raar.

  Like

 9. oeps48 zegt:

  Ach gut, die gristelijken ook altijd. Het zijn gewoon stiekemerds. Ze knijpen de katjes in het donker. Luister naar hun woorden, maar kijk niet naar hun daden. Ze zeggen NEE en doen alsof, maar gaan toch altijd weer door de knieën. De macht is door God gegeven. Daar zwichten ze dus altijd voor. Ze hebben zich altijd al voor het karretje van de machthebbers laten spannen. Ze vinden altijd wel weer een vers in de bijbel, om hun gedrag goed te praten. En de goegemeente mag de dominee vooral niet tegenspreken. Die zijn geconditioneerd, om ja en amen te zeggen.
  Als kerk en staat grondwettelijk gescheiden zijn, waar halen ze dan het recht vandaan, om toch gristelijke politiek te mogen bedrijven ???
  Ach waar maken we ons nog druk over? Binnenkort zijn we toch geen koninkrijk meer, maar behoren we tot het islamitisch kalifaat met de sharia.

  Geliked door 1 persoon

 10. tjonge zegt:

  al die gelovigen hebben een bepaald gen, dat is het calvinisme-gen.
  maw, ze zijn niet te helpen, beter zou zijn om ze allemaal zacht in te laten slapen….

  Like

 11. Edjan zegt:

  Ik vind het heerlijk. A wil niet met B, B wil niet met C enzovoort. Het gaat nog een hele tijd duren voordat Rutte een kabinet heeft. Dat zal er ooit wel een keer komen, want dat moet nu eenmaal. En daarna zal men braaf een paar weken samenhorigheid uitstralen; de zgn wittebroodsweken (waar het woord “weken” al in zit).
  Maar daarna. Het zal niet lang duren of de onenigheid steekt de kop weer op. En dan is meteen de meerderheid in de tweede kamer weg en wordt het prijsschieten voor Wilders.

  Dat krijg je nu eenmaal als je de tweede grootste partij buiten sluit. Wilders kan elke onenigheid uitbuiten en er zo voor zorgen, dat dit kabinet ooit zal vallen. Niet te snel, want naar mijn mening moeten er eerst veel meer mensen door de leugens van staat en eu heen kijken. Anders stemmen ze weer hetzelfde als de vorige keer. Het zal dus nog een tijd erger moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 03.24. uur. Voor mij hoeft er GEEN regering meer te komen. De “lachende leugenaar”, Rutte, heeft toch al onze schatkist bij de rode bojaren in Brussel neergezet, doordat hij het ESM Verdrag heeft ondertekend. We zijn niet meer dan een “wingewest”, voor de communistische EUSSR.

   Like

 12. Marian zegt:

  Helemaal mee eens Edjan.

  Like

 13. BertG. zegt:

  ‘Aardig en fatsoenlijk zijn voor elkaar’ is een schoffering van het individu.
  Respect en fatsoen bewaar ik voor mensen die dat verdienen, dat is mijn enige macht.
  http://tpo.nl/column/aardig-en-fatsoenlijk-elkaar-is-schoffering-individu/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s