Een mondige moslima

Screenshot_106

(Door: Wim van Schaik)

Toen in Parijs twaalf mensen vanwege religiekritiek in koelen bloede vermoord waren  vanwege religiekritiek, kwamen moslims op De Dam aanzetten met protestbordjes: “Ik ben moslim, tegen terror. Ik ben de eerste terror slachtoffer.” Slecht Nederlands en een nog slechter verhaal. Gelijk het zielige slachtoffer spelen. Van de week was het weer raak. Een islamitische moeder die €10.000 schadevergoeding én excuses eiste omdat de school de jaarlijkse klassenfoto liet maken tijdens het islamitische offerfeest.

Dat haar dochters niet op de foto konden had alles te maken met haar keuze om die kinderen mee te nemen naar de moskee in plaats van ze naar school te sturen. Maar voor mevrouw de moslima was het pure discriminatie.

Ik zou op deze kwestie niet terug gekomen zijn, ware mij de stoere taal van  AD-columnist Hanina Ajarai niet opgevallen: “Hoe haal je het in je hoofd om hier de rechtsgang voor in werking te zetten?! Heeft ze werkelijk niets beters te doen?” Dat is ferme taal. Beter dan de strikt juridische benadering van Marysha Molthoff van het College voor de Rechten van de Mens.

Het valt wel op. Een moslima die een zuster afvalt. Maar Hanina is dan ook een tweede generatie Marokkaans-Nederlandse vrouw. Volgens eigen zeggen heeft zij haar mondigheid en het opkomen  voor eigen rechten te danken aan het opgroeien in de Nederlandse samenleving. Dat heeft haar heel wat opgeleverd. Bijvoorbeeld dat zij het niet meer dan normaal vindt om bij haar werkgever aan te kaarten (lees: lastigvallen en eisen) dat ze een plek wil om zich af en toe vijf minuten terug te trekken om te bidden. Dat soort mondigheid dus.

Moeten we het dan niet positief waarderen dat zij het raar vindt dat die vrouw naar de rechter stapte? Bij mij gaat het sein op rood als zij er in één adem aan toevoegt: “Discriminatie en racisme zijn reële problemen in onze samenleving”.  Dus wel in dit specifieke geval afwijzen dat het om discriminatie gaat, maar met dezelfde vaart onze samenleving in de hoek zetten als discriminerend en racistisch. En dan meteen ook maar in de slachtofferrol duiken, want “de mevrouw, en vele moslims met haar, moeten begrijpen dat, hoewel dit ook ons land is, er altijd grenzen zijn waartegen we zullen aanlopen.” Zielig hoor…

Dat de ‘Nederlandse’ moslima meer moslima dan Nederlandse is, blijkt als zij twee strategieën aandraagt om als moslim(a) te overleven. De eerste is dat je probeert in goed overleg tot een oplossing te komen die voor beide partijen bevredigend is. De tweede dat je als moslim(a) accepteert tot een minderheidsgroep te behoren in een niet-islamitisch land en probeert daarbinnen het beste ervan te maken.

De eerste strategie is niet anders dan het alsmaar de grenzen blijven oprekken binnen het bestaande systeem. De radicalen weten dat zij uiteindelijk aan het langste eind trekken. Het is in feite een variant op de bekende uitspraak van Erdoğan over democratie. Gewoon gebruik maken van de structuren tot je sterk genoeg bent om zelf de structuren te bepalen of mee te bepalen. Dat is gewoon een subtiele vorm van islamisering. Een voorbeeld zagen we deze week in het advies van moslima Fatima Elatik, drijvende kracht achter het Amsterdamse copvoddenplan. (ik weiger mee te gaan met het verhullende ‘hoofddoekjesplan’.)

De tweede strategie is zo mogelijk nog gevaarlijker. Ze legt sterk het accent op het begrip minderheid. Als dat geen wij-zij-denken is! Het toont maar weer eens aan dat de inclusieve samenleving alleen maar bestaat in de hoofden van linkse dromers en op de tekentafels  van ambtenaren die knutselen aan de nieuwe mens. Het hanteren van het begrip minderheid impliceert het uitzien naar de dag dat het anders zal zijn, namelijk wanneer de rollen omgedraaid zullen zijn.

Niet zo vreemd allemaal. Het zit in de aard van de islam te overheersen. Linksom of rechtsom. Dat betekent eisen en dwingen. Eerst als slachtoffers of zielige minderheid. Daarna als arrogante religie.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een mondige moslima

 1. Qvic zegt:

  Bij de linkse gedachte mens zijn minderheden altijd zielig en moeten tegen de meerderheid beschermd worden. Deze aanpak zal altijd lijden tot onbegrip bij de meerderheid en zullen de minderheden zich nooit willen aanpassen aan de meerderheid, omdat zij dan hun voorkeursbehandeling van de linkse gedachte mens niet meer hebben. Ook al groeit deze minderheid uit tot een meerderheid, dan nog blijven de linkse gedachte mens ze als een minderheid bejegenen. Je kunt het probleem terug projecteren op een gezin met kinderen, de jongste zal altijd in bescherming genomen worden ten opzichte van de oudere kinderen. De jongste zal er alles aan doen om zijn positie in het gezin uit te buiten, voor zijn eigen gewin. Dit zal nooit meer veranderen zijn hele leven. Dit fenomeen zie we ook terug bij de moslims en bij de linkse gedachte mens, kunnen moslims geen kwaad doen want zij zijn zielig.

  Liked by 2 people

 2. delamontagne zegt:

  …………..het uitzien naar de dag dat het anders zal zijn, namelijk wanneer de rollen omgedraaid zullen zijn.
  Dus wanneer de islam de overhand heeft, maar waar helaas het merendeel van de Westerse mensheid niet in gelooft.
  Uit voorzorg ( voorbarig gezien mijn leeftijd ) heb ik van Filip de Winter jaren geleden al het boekje “‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’”, gekregen.

  Zou op ieder school aan de jeugd moeten worden tgegeven.
  //
  Filip Dewinter geeft dhimmi-gids ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ uit
  https://www.vlaamsbelang.org/filip-dewinter-geeft-dhimmi-gids-hoe-overleven-in-een-islamitische-samenleving-uit/

  Like

 3. ildiko zegt:

  de moslims zou 1 ding moeten begrijpen; Nederland is nooit een islamitisch land geweest, en zal ook nooit worden omdat het volk dit zal nooit accepteren. Ze zijn vrij om in een islamitisch land te vertrekken waar alles volgens hun wensen verloopt, of hier normaal integreren en met verdere islamisering en eisen mee te stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s